Puteri Elaira Eliza

~ Myths in the Haze ~
Info: 1402 entries on 1 page(s)
13805 hits since 2002-10-22 06:17:50
Elaira's Homepage


1402  Date: 2007-10-03 01:01:47
ita d'great ( rozieta@timessquarekl.com / no homepage) wrote:

ja jgn lupa donlod la gambar2 kita di timessquare agar dpt menjeleskan awo dan yang lain2 hahaha

1401  Date: 2007-09-28 09:16:09
fajar ( no email / no homepage) wrote:

yg paling saya tak tahan: warna baju ikut kod warna dlm komputer tu! ahaksss

1400  Date: 2007-09-27 11:07:42
yginsaf ( yginsaf@lycos.com / http://yginsaf.wordpress.com/) wrote:

alahai, ingatkan boleh komen kat entri2 hang.. dah lama me tak komen kat guestbook macam ini..

1399  Date: 2007-09-27 09:00:43
fajar ( no email / http://www.fajaril.net) wrote:

Salam buat Kak Elaira,

Selalu mengintai di taman rimba ini, sesekali mengusik rasa di hati. Di kejauhan, hanya bayangan tentang kemeriahan dan keindahan teman-teman di sana. Tidak dinafikan, betapa hati ingin sekali turut bersama merai dan bergembira. Apakan daya, kudrat dan keupayaan tidak mampu menerbangkan diri pulang ke sana.

Namun begitu, dititipkan doa agar kebahagiaan itu terus berpanjangan. Moga-moga segala rasa yang bersarang dan memukimkan rasa pilu dan sayu bertukar menjadi keindahan.

Betapa pantasnya masa dibawa lari. Sedar-sedar, puasa sudah separuh. Sedar-sedar nanti, aidilfitri mengetuk pintu pagi. Sedar-sedar nanti, betapa banyaknya kisah yang terkumpul di sana dan di sini.

Moga kita tidak putus untuk berkongsi

1398  Date: 2007-09-25 09:59:31
daunkering ( sumpitt.sauber@yahoo.com / http://sumpittsauber.blogdrive.com) wrote:

nice blog and nice song...... like fly somewhere in the sky

1397  Date: 2007-09-25 00:44:23
Nic ( no email / no homepage) wrote:

bbq geju.. arrghh seronotnya.. nic gak yg susah nak join now.InsyaAllah, always looking fwd to join geju..

1396  Date: 2007-09-10 01:25:25
Niic ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira.. lama tak updet.. Selamat menyambut ramadhan.. ada buka pose ngan m nasir tak.. hehe

1395  Date: 2007-09-07 16:15:41
zal ( no email / http://rizalonline.co.cc) wrote:

test...test

1394  Date: 2007-08-23 05:35:22
elaira ( no email / no homepage) wrote:

fajar, hampir semua lagu tracy best. 3rd album ada lagu matter of the heart yg juga tajuk labum dia... lirik dia... huhu... power... rujuk sini untuk lirik dia > http://www.about-tracy-chapman.net/matters_lyrics.htm#matters

album ke 4 new begining... lagu the promise, remember the tin man, smoke and ashes.... ahhh kalau kira semua lagu best gilak...tp the promise tu yg paling akak suka. dlm album ni jugak la ada lagu Give me one reason yg selalu keluar radio.

album ke 5 telling stories yg juga judul album pun not bad.... semua lagu akak layannnn.... bes bes bes

album 6 the collection - yg ni akak beli cd cetak rampok kat petaling street kekekke

album 7 - let it rain yg juga tajuk album lagu best selain You're the one (sukeeee lagu ni), dan walaupun satu lagu tu tajuk nya helelujah.... tapi rentak dia sedap...

album 8 - where you live.... akak tak beli lagi.... thee he he...

utk semua2 lagu dia tu... lirik dia sangat laa power... superb... byk nasihat dan kenyataan hidup... sad but true...

zana & rozais!!!!!!!!! wehhhhh bila lagi laa kita dpt jumpa ek??? so far aku ni blom ada rancangan ke kelantan... kalau pegi sure aku gegarkan koang berdua kat sana... utk rozais tahniah ler atas kemenangan hadiah sastera utusan tu hari :D teringat aku baca cerpen tu masa kat bilik hotel perdana dulu sambil membalun timun cina yg manissss sekali :D moga kita bertemu lagi, turun KL sound2 la aku...

to all, sori apdet bulan 8 terencat sket... internet tak berada dalam capaian aku 2 3 minggu kebelakangan ni.... nanti aku upload segedabak entri offline aku ok... (huhu janji manisku...:p)

1393  Date: 2007-08-16 12:10:37
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kak.... hmmmm, apa lagi lagu tracy chapman yg best2?saya cuma dgr full album yg pertama. tu pun dah terasa best gilaaaaa. ahaksss

1392  Date: 2007-08-08 06:31:12
zana & rozais ( nobleart2u@yahoo.com.my / no homepage) wrote:

sale penuh takzim bui ko demo wahai saing,
bilo nok mari klate puloknyo? kalu berhajak gak ohhh tok soh duk sege la nok talipong kawe duo oghe ni deh.

1391  Date: 2007-08-02 15:22:58
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kak, ni dah masuk bulan 8 dah.... heheheh

1390  Date: 2007-07-31 14:48:57
ain ( no email / no homepage) wrote:

lurv you.x pnh jemu menulis.keep it goin.make me smile and think, everyday.tanx ya??!!

1389  Date: 2007-07-07 03:12:43
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

Celik mata setiap pagi kita selalu mendoakan yang hari itu biarlah yang terbaik dan diberi kesihatan. Tetapi, dugaan pasti jua datang. Ketabahan dan kesabaran digandakan dlm usaha mengharungi banjir dugaan.

1388  Date: 2007-06-26 08:40:54
Epong ( no email / no homepage) wrote:

pantang ado gamba budak baju putih tu.. mulot tongah ngunyah.. heheh.. burok kodarah tul!

1387  Date: 2007-05-25 04:33:42
Nic ( no email / no homepage) wrote:

cantiknya photo daun2, laut dan langit tu.. subhanaAllah..
oh ya..ingat pada pakcik langkawi tu tak, ari nie dia gie Umrah.. nic pun dah tak contact, tp dia ada sms bagitau.. alhamdulillah, good for him..

1386  Date: 2007-05-14 11:22:14
JIMI ( jimiwiser@yahoo.com / http://www.jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Kak Elaira. Best entri JATUH ni. Hmmm macam dalam drama CEREKARAMA pulak. lelaki kacak tolong akak. Mesti feeling habis masa tu kan. Hehe.

1385  Date: 2007-05-08 07:59:28
masz ( masz38@yahoo.com / http://www.masahmad.blogspot.com) wrote:

elaira, saya lihat elaira mempunyai koleksi gambar2 yg berkualiti. saya cadangkan elira sign ini di flickr.com, untuk berkongsi gambar2 tersebut dgn mereka2 yg juga ada passion terhadap fotografi... ;-)

1384  Date: 2007-04-24 09:08:14
azman ( mansue94@yahoo.com / no homepage) wrote:

semoga karya2 anda dihargai MAS!!!!!

1383  Date: 2007-04-24 04:01:32
rzl ( no email / no homepage) wrote:

hakikatnya, hidup hanya menuju kematian

1382  Date: 2007-04-05 10:34:21
Jimi ( no email / http://www.jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Akak, sedih bulak baca entri ni. Jangan gusar dan resah, mari dengar lagu senandung santai di blog Jimi

1381  Date: 2007-04-02 11:50:50
izwan ( kirullnisme@gmail.com / http://www.izwan.tk) wrote:

sudah pastilah yang akak akan melupakan saya memandangkan saya sudah kehilangan arah untuk ke blog ini. tapi akhirnya saya jupa, dan semoga kita tidak akan kehilangan arah lagi. salam ukhwah kembali dari saya...-izwan MLLK...

1380  Date: 2007-03-30 01:46:13
fajar ( no email / no homepage) wrote:

bila baca entri masa remaja, terasa diri ni pun semakin tua. sakit pun dah mula datang....

1379  Date: 2007-03-23 07:10:30
rzl ( no email / no homepage) wrote:

jangan berhenti pada karya....terus berjaya

1378  Date: 2007-03-14 07:13:16
Jimi ( jimiwiser@yahoo.com / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Salam Kak Elaira. Kak, kak mesti dan wajib tonton Pans Labyrinth. Malah, sesuai dengan tema LOTR atau Narnia, mungkin lebih baik.(pendapat Jimi la). Dan, lagu muziknya sangat bagus. Ceritanya pun bagus. Tak hairan dah menang banyak anugerah.

Sekali lagi, a must see movie this year untuk akak, dan Fajar.

Read my reviews di http://www.jimi-wiser.blogspot.com

1377  Date: 2007-03-12 02:01:23
elaira ( no email / no homepage) wrote:

erk... kena review ke nic? kurang pandai nak review... tapi boleh diusahakan kalau sempat. tapi overall memang tak rugi beli... seperti biasa, ia memenuhi selera pembacaanku. ia akan buat kita berfikir, tertanya-tanya, menambah fakta sejarah, belajar perkataan baru yakni bahasa melayu yang jarang kita gunakan... dan... lain-lain :)

1376  Date: 2007-03-09 08:00:42
Nic ( no email / no homepage) wrote:

akak, review novel kekasih sam bo bo tu (betulke?).. Kalau best, boleh beli masa pesta buku (konon tengah kumpul list buku utk dibeli masa pesta buku nanti nie).

1375  Date: 2007-02-23 01:12:20
nic ( no email / no homepage) wrote:

bila baca cite akak balik kg, terkonang den akan alma mato (mater?) den kek gontam, pilahh nun. donga cito, nak buek jln lurus kek bukit putus (adoii.. merosakkan bahasa negeri je.. ).

1374  Date: 2007-02-07 09:59:42
elaira ( no email / no homepage) wrote:

thanks fid... sederhana saja, meminjam dari indah alamNya :)

incik saharil... kebelakangan ni sibuk sket tu yg lama tak apdet tu... hehe

nic... aplot gamba lagi wokeh

1373  Date: 2007-01-31 04:56:38
fid ( fdaus_feliz@yahoo.com / no homepage) wrote:

wahh tabik ler...ko punya website nie memang cantik giler....

1372  Date: 2007-01-29 05:27:18
saharil ( no email / http://saharil.com) wrote:

selamat pagiii! maal hijrah sudah 10 hari lepas. haha. sekarang sudah asyura! salam 10 muharram.. selamat awal minggu!! (pergi kumur2 sebab sakit tekak banyak menjerit)

1371  Date: 2007-01-19 09:01:57
Nic ( no email / no homepage) wrote:

akak.. fotopages tu dulu saja2 jek, tp textamerica dah kena hack, tu yg baliklah ke fotopages.. nantilah, klu dah dpt gambar bleh upload..tq tq..for the wishes..

1370  Date: 2007-01-12 03:15:59
Nic ( no email / no homepage) wrote:

akak.. nic setuju pasal wanita bujang tu.Nic tak faham mcmana YB tu boleh nampak single women yang sperti tu, sdgkan I am sure single women around her sume yang baik2 bkn yg berpeleseran. (maksud nic, dia bkn keje kat kelab hiburan kan).Takpe, doa, doa, doa and doa... Rasanya, mungkin lama sket je tunggu untuk berjumpa ngan the right man, dan bukannya kahwin juz for the sake nak kahwin.

1369  Date: 2007-01-07 05:09:15
ain ( ksmn_10@yahoo.com / no homepage) wrote:

nti ape2 cll ain eh...

1368  Date: 2006-12-26 08:37:50
fajar ( no email / no homepage) wrote:

bergetar rasa di jiwa membaca puisi terkini dari akak. menusuk.

1367  Date: 2006-12-24 11:34:11
Jimi ( jimiwiser@yahoo.com / http://www.jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Hah, memang teruk Stremmyx ye? Jimi baru ingat nak daftar. Apa nasihat aka? patutkah saya meneruskan pelan saya?.

1366  Date: 2006-12-21 22:29:21
shopping ( viktoria@mail.co.uk / http://shopping-tptrillion-ld-net-63826f1.pryanik.org/) wrote:

Hallo! Cool!!!

1365  Date: 2006-12-17 08:32:00
Jimi ( jimiwiser@yahoo.com / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Kadang, saya pun naik muak dengan semua kenaikan di negara kita ni. Orang yang di bawah sentiasa di bawah, dan mereka yang di atas masih hebat di singgahsana yang semuanya berhawa dingin tanpa sekelumit rasa kesal.

1364  Date: 2006-12-07 08:19:02
Anakin ( no email / no homepage) wrote:

Hi Puteri...
I peminat setia sifu sejak umo 17 thn lagi (15 thn yg lalu....) Tapi saya x join KSMN sbb takde ongkos...wakakakakaa.... saya mmg tak miss dianyer konsert sejak Canggung.... yg mana ada kat KL..semer haku redah.... Planet ker...DSS ker... tak penah miss... mmg setia... CD semua haku ada... heheheheee cuma low profile ajerlah... biarlah hanya haku n sifu ajer yg dapat rasakan..

haku dah register dah...raya ari tu haku pegi gak.... kekekekekee tapi x tau lah plak yg mana satu Puteri nih....

Cuma haku terkilan aku gabra sangat... sampai takleh nak jawab soklan mc ari tuh...issshhh issshhh tak puas ati tul bila ingat balik....

yg haku tau karya sifu adalah semangat haku...

tq

p/s : gambo utk ahli plg baru tu tak betui tuh....

1363  Date: 2006-12-07 06:26:16
penyubiru ( penyubiru@gmail.com / http://penyubiru.blogspot.com) wrote:

akum.masih ingatkah

1362  Date: 2006-12-06 04:35:35
nic ( no email / no homepage) wrote:

telan air liur jek tgk gambar part-2 tu..

1361  Date: 2006-12-01 18:29:36
Fadzilah ( nurniaga@tm.net.my / no homepage) wrote:

A'kum. Tahniah akak ucapkan pada puteri dan semua ajk/bukan ajk yg terlibat dalam menganjurkan majlis hari raya hari tu. Sememangnya bukan sesuatu yg mudah.... i know. Sorry sebab tak dapat nak bantu utk program kali ni. Agak sibuk dgn kerja dan menjaga ayah yg kena stroke, jadi tak dapat memberi komitmen seperti dulu. Boleh join sat hari tu pun kira okay.Keep up the good work. Sememangnya akak tau yg Luncai sentiasa blh membantu.

1360  Date: 2006-12-01 08:54:45
Wan Indera ( wiputra1@yahoo.com / no homepage) wrote:

Salam kasih dari saya Wan Indera kepada semua ahli KSMN, terutama kepada Elaira yang telah bersusah payah berkorban masa dan tenaga untuk website ini, tahniah dari saya. Selama ini saya hanya dapat menyanjungi abang M.Nasir dari jauh, tetapi dengan adanya majils hari itu, dapatlah saya meluahkan perasaan "Rindu" yang sekian lama dipendam jauh disudut hati, tanpa usaha Elaira dan juga rakan-rakan AJK KSMN maka tak mungkin dapat saya menatap wajah dan melihat sendiri nyanyian abang M.Nasir didepan mata, kalau lepas ni saya mati, maka tertutup rapatlah mata saya ini...insyallah. Jutaan terima kasih atas segalanya !

1359  Date: 2006-11-29 11:05:17
jiwarasa ( jiwarasa@gmail.com / http://jiwarasa.blogspot.com) wrote:

Tahniah kepada Elaira dan rakan-rakan KSMN yang telah berjaya menganjurkan majlis tersebut. Nampak sangat meriah. Moga boleh buat lagi program yg lain di masa hadapan.

1358  Date: 2006-11-29 02:22:40
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kak, ada baca buku Ayat-Ayat Cinta, tulisan penulis Indonesia tak? Beli la kak. Best! (btw, ianya bukanlah cinta biasa- tapi kisah cinta islamik. menarik dan penuh ilmu)

1357  Date: 2006-11-28 22:48:57
spyz ( no email / no homepage) wrote:

chhetttt!
(bunyi suntikan semangat)

:-)

1356  Date: 2006-11-28 03:33:53
mas ( masz38@yahoo.com / http://masahmad.blogspot.com) wrote:

puteri, best arrr.... tapikan nak mintak izin ni, utk amik sebahagian gambar kat sini utk ditempel ke blog saya, boleh kan? terima kasih atas penulisan dan gambar2 yg menarik...

1355  Date: 2006-11-28 02:14:56
fajar ( no email / no homepage) wrote:

tersenyum dalam hati,
melihat girangnya orang di sini.

:)

1354  Date: 2006-11-28 02:05:46
Yann ( norhaidatulazian@yahoo.com.sg / http://www.friendster.com/nanamya) wrote:

..kan ku jadikan kau kenangan yang terindah dlm hidupku..namun tak kan mudah bagiku meninggalkan jejak hidupmu...Yang t’lah terukir abadi..sebagai kenangan yang terindah...-Samsons

p/s..moment yg indah utk kita semua-Majlis KSMN @ Bora Ombak

1353  Date: 2006-11-27 14:27:51
Saudagar Mimpi... ( ribut_seni@yahoo.com.sg / http://praharaseni.blogspot.com) wrote:

Menarik sungguh catatan berkenaan Majlis Hari Raya Kelab Sahabat. Izinkan saya mempromosikannya di laman Prahara Seni :)

1352  Date: 2006-11-24 09:13:56
Nic ( no email / no homepage) wrote:

adoiiii... jeles and frust tak dpt join. sejak emak nic tak sihat (stroke), tak sampai hati nak tinggal dia. Hopefully bila sume dah reda, boleh join balik xtvt geju and kelab sahabat.. bestnya tgk gambar.

1351  Date: 2006-11-24 08:17:19
oden ( fakhruddin_abcd@yahoo.com / http://www.mtr-services.com) wrote:

ermm..memang best kalau pegi program cenggitu..tapiii sayyyangg oden tak dapek nak pergi..huhu,InsyaAllah lain kali kalau panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh Yang Maha Pemurah tahun depan kita JumpEEE..!!!
salam..

-oden-

1350  Date: 2006-11-23 15:30:18
mas ( no email / no homepage) wrote:

wehhh... besh pulak nengok gambo sendiri di laman web org lain nih.... best... best... jumpa anag M mmg beshhh.....

1349  Date: 2006-11-12 21:14:15
NiezaHunkRakaR ( no email / no homepage) wrote:

Akaaaakkkkkkkkk......I miiisssshhhhhhh youuuuuuuu....bila nak makan2 lagi?

1348  Date: 2006-11-06 03:43:33
ijot ( no email / no homepage) wrote:

testing..huhuh..hebat ko

1347  Date: 2006-11-06 01:53:28
elaira ( no email / no homepage) wrote:

jimi... sila la copy... :D

yu_mojako... tak lupa punya... insyaAllah

1346  Date: 2006-11-04 03:34:42
jimi ( no email / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

sedapnya lagu Harvey ni, kak. nak copy bleh ke?

1345  Date: 2006-11-04 01:26:45
yu ( yu_mojako@yahoo.com / no homepage) wrote:

kenang daku..hehe

1344  Date: 2006-11-03 11:37:14
elaira ( no email / no homepage) wrote:

siler laa copy... siler jangan segan segan... :D

1343  Date: 2006-11-03 11:30:30
elmaaniq ( elmaaniq@yahoo.com / http://delimasakti.blogspot.com) wrote:

wah. banyaknya gambar saya (yang takde watermark, haha).
saya copy yek?

1342  Date: 2006-10-17 15:13:55
@D!L@ ( illusion-senorita@yahoo.com / no homepage) wrote:

allop..usuuuuuuuuuuuuuuuuuu..

banggelak ila ngan usu ble tgk page nih..

huhu..hekhek [>>*C@M@T @R! R@Yo...*<<]

1341  Date: 2006-10-16 23:23:07
JIMI ( no email / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

jimi masih gemar berbuka di rumah bersama keluarga berbanding buffet atau teman2. ada kemanisan tersendiri.

Selamat Hari raya, kak. Maaf zahir Batin ya.

1340  Date: 2006-10-13 14:18:23
Naimisa ( no email / http://naimisa.blogspot.com) wrote:

nampaknya puteri elaira beraya tanpa JK2 lah...

SELAMAT HARI RAYA.....

1339  Date: 2006-10-13 06:14:28
fajar ( no email / no homepage) wrote:

masih segar di ingatan akan keindahan di kg akak itu. mmg teringin utk ke sana lagi. at least, sblm berangkat ke luar negara. boleh ke? kali ni, nak bawa dgn najla dan ibunya sekali. bestnya.

p/s: tq for the card!

1338  Date: 2006-10-13 01:37:20
ccyber ( ccyber5@yahoo.com / http://www.freewebs.com/ccybershop) wrote:

cool n nice
:) sifu

1337  Date: 2006-10-13 00:58:43
ros ( no email / no homepage) wrote:

hahahahahh!mari join ..kita lah kot yg kena asaskan??heheh

xtvt-mula2 di Pgkr...mencari cinta......

1336  Date: 2006-10-04 02:48:00
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

Adik ku elaira,
Aku bisa utk menjadi apa yang kau minta..uwahhhh...
Salam Ramadhan.Lagu best ler.ada resepi lah baru kak ros nampak.(tuakah aku dgn membahasakan diri sbg kak) hehehehhe.
Bila nak ke Pangkor?Bila nak join persatuan pompuan single terlebih umur?kah!kah!

1335  Date: 2006-09-30 04:15:19
ain ( ksmn_10@yahoo.com / no homepage) wrote:

k.pu3 elaira, ckp dgn yg terbabit(mnasir fans) kalau ada sebarang pertanyaan berkenaan Sifu MNasir (show, album, schedule, lagu, lyric @ apa2 aje) boleh lah hantar ke email beliau = mnasir57@gmail.com / mnasir_mohamed@yahoo.com (Eksklusif utk ahli 'kelab sahabat' shj)& sifu sendiri akan balas...

trime kaseh...
slmt b'puase ;)

1334  Date: 2006-09-26 04:28:47
Nic ( no email / no homepage) wrote:

juz my 5 cents... mmg ramai orang complaint careline kat msia nie tak ckp ngan manusiakan, sumenya komputer.. my experience masa kat US macamtulah, sume mende call hotline/careline and kena dgr computer and make the right choice before finally bleh bercakap ngan manusia. Kalau salah tekan butang tu, nasibleeee... (maybe sebab tu sekarang postpaid dgn one-rate plan lagi menjimatkan sebenarnya).

1333  Date: 2006-09-20 09:04:01
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kesian lak kat akak kena mcm tu. kdg2 rasa sabar tu pun tbatas. sbbnya, bukan mudah untuk jadi org yg bsabar ni. apapun, moga dipermudahkan. mmg diakui, byk benda yg harus difikirkan bila pindah2 rumah ni.

1332  Date: 2006-09-20 08:42:54
shah ( alang0808@hotmail.com / no homepage) wrote:

ish2 kesiannya akak... saya pun kerja bahagian customer service... semoga sy sentiasa membuat kerja ngan ikhlas...
agaknya kakak kat RHB tu datang dot dot dot kot... hehe doaku...semoga semuanya dipermudahkan bagi akak

1331  Date: 2006-09-12 10:05:07
elaira ( no email / no homepage) wrote:

raja kegelapan,

itu DEWA19 yang nyanyi... :D a.k.a Once

1330  Date: 2006-09-12 03:36:51
raja kegelapan ( no email / no homepage) wrote:

sape yg nyanyi lagu selimut hati tu...

1329  Date: 2006-09-11 08:17:16
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah, kita sama pindah la kak!! heheheh. kelakar la pulak. kebetulan. :)

moga2 rumah baru ini akan memberi seribu makna dalam hidup kita. a place called home....

"apa, hijau? apple white? aqua white? dark green? lime green? apple green?"

1328  Date: 2006-09-11 07:31:09
JIMI ( no email / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Akak, saya sekarang tengah hantu lagu MyHeart. rasa macam jadi muda pulak. Tengok filem ni besh. Especially sesaper yang suka romantik klise dengan visual cantik dan paling penting soundtrack yg besh. Baca ulasannya di blog saya deh.

1327  Date: 2006-09-09 00:32:08
Nic ( no email / no homepage) wrote:

akak.. ape yang boleh nic ckp, and selama nie pun pk camtu..jodoh tak semestinya kawan setahun, 2 minggu pun bleh jadi.. alih2 betul2 jadik pada nic akak... adoiii.. den pun terkojut.
wahh.. jom jom join FF, best tau.. bukan kurus sgt pun, syokle lepak2 situ.

1326  Date: 2006-09-08 12:33:37
Ani ( no email / no homepage) wrote:

Salam dari jengka..
Jengka ni dah cukup hijau dah dgn kepala wasitnya..
Tp..still xjemu nak jenguk myth yg hijau ni...setelah sekian lamaaaaa...bertapa didearah tgh hutan ni..huhu..

Hope hepi sokmo!!

P/S:Dealova mmg best..xdak sapa leh lwn Once nyanyi lagu tu kan..kan..kan..

1325  Date: 2006-09-05 02:04:04
fajar ( no email / no homepage) wrote:

ha'ah la kak. kes sama. saya pun nak guna kaler2 hijau gitu. skali dia cat, over lak hijau dia. last-last, sy pun tukar dgn kaler aqua white. lagi senang nak match. tensen la cat-cat ni. kadang2 kita tgk katalog lawa. sekali dah sapu kat dinding, baru tahu lawa ke tak. pening betul bila nak dekor rumah sendiri kan?

susah-susah, guna kaler putih je. lagi senang! hehehe.

1324  Date: 2006-09-04 09:59:34
elaira ( no email / no homepage) wrote:

fajar.... nasib kita serupaaaa........... :((

las las akak bikin semua apple white! kita betul2 perlukan eric utk bantu kita... lain hijau mintak lain hijau dapat...abih camno???

1323  Date: 2006-09-04 02:46:07
fajar ( no email / no homepage) wrote:

sedihnya. tgh frust gila. salah cat!!!! kaler tak cantik. huwaaaa

1322  Date: 2006-08-31 10:00:16
Tengku Fariz ( kiranaa99@yahoo.com / no homepage) wrote:

Salam...
Puteri Elaira Eliza...

Nice blog... Just drop here to say hi...

Martabatkan Bahasa Melayu...

-Fariz,Melbourne-

1321  Date: 2006-08-17 06:53:47
Nic ( no email / no homepage) wrote:

sama pendapat ngan akak psl amani.. terkujat, coz before this suka gak tgk dia.. i mean, what if chinese pun dah taknak ckp malay coz they will sound like stupid definitely (opps, gue pun tercakap bi)..

1320  Date: 2006-08-07 07:08:47
ain ( ksmn_10@yahoo.com / no homepage) wrote:

Senyap je k.pu3 skrg?

1319  Date: 2006-08-07 01:20:45
JIMI ( no email / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Cantik gambar pohon. rasa nak belajar bagaimana nak mengambil gambar cantik dari akak.

1318  Date: 2006-08-04 07:44:46
lelasari ( no email / http://lelasari.blogspot.com) wrote:

puteri...

tahniah. akhirnya berjaya juga ...semoga kemenangan itu akan membuat anda lebih berusaha ya...

1317  Date: 2006-08-04 00:19:27
elaira ( no email / no homepage) wrote:

Untuk semua pengunjung MiTH, terima kasih kerana sudi bertandang ke hujung rimba ini :)

Jimi,
Set, akak reserved satu MB (Masuk Barisan) untuk awak. Terima kasih atas sokongan. Para penulisnya adalah seperti yang diumumkan di http://jiwakacau.blogdrive.com/

Rudy,
Heh heh... itu istana kawan akak dekat Ulu Kelang nun... sejukkkkk giler rumah dia, mcm Kemeren cakap lu.

Ila,
Whendhu awak jugakkkk, lama sungguh tak jejumpa, nanti bila ada gathering lagi ikut ya?

Nic,
Ayoo yooo... gambar tu belum sempat akak boh kat blog mahupun fotopages. InsyaAllah dalam masa terdekat ni.

Mamatz,
Selamat berkenalan juga... :)

Ain pun nampaknya dah sampai sini ... :)

Pengantin baru si Esis pun sempat singgah yer... terima kasih...

SamJr,
Nanti datang lagi tau. Kat sini macam-macam ada... :)

Kapten Hassan,
Selamat tiba ke hujung rimba :) saya selalu mengikuti puisi2 kapten hassan yang selalu dikirim di yahoo group KSMN. amat bagus, tahniah!

Oh ya, saya tidak menggunakan mana2 perkhidmatan web blog percuma yang disediakan oleh kebanyakkan provider spt blogspot dsbgnya. Saya rasa bebas mereka lamanweb saya sendiri walaupun hasilnya tidak sebaik mana. Dan ya, saya menyewa web hosting untuk menempatkan 'sampah-sarap' saya ni :D

Hari yang terindah buat semua, bila lapang datanglah lagi.

1316  Date: 2006-08-04 00:13:37
Kapten Hasan ( sidekrahman@yahoo.com / http://www.kaptenhasan.com) wrote:

Saya rasa anda guna web blog dan bukan web hosting , saya juga mahu website saya menarik tapi sayang tak ada masa nak belajar tahniah , cerita kunjongan anda ke konsert M nasir menarik hati saya saya , teruskan usaha itu .

1315  Date: 2006-08-03 07:39:56
JIMI ( no email / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Kak Elaira, hmmm bestnya siri kedua JK bakal kembali. Saya booking satu deh! sapa penulis2nya?

1314  Date: 2006-08-01 07:17:06
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

rumah sapa tu..arghhh lawanyaa... nak tempayan kat bilik air tu...nakla naklaaa

1313  Date: 2006-08-01 01:48:46
JIMI ( no email / http://jimi-wiser.blogspot.com) wrote:

Wah, akak seronok berjumpa idola hati.
jimi wiser telah berpindah ke tapak baru http://www.jimi-wiser.blogspot.com, terima kasih diucapkan dan dijemput semua datang bertanggah ke rumah baru nya.

1312  Date: 2006-07-26 14:18:29
ila ( no email / http://ila-jauhari.blogdrive.com) wrote:

Salam.Rindu sama akak...weblog sy dah tukar,seperti di atas...Saya suka lagu weblog akak nie...

1311  Date: 2006-07-25 08:25:38
Nic ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira, terima kasih byk2 utk zoom in m nasir. best, lepas nie kalau ada apa2 (yang free esp kekeke), bagitau ye... gambar kapal tua dah upload ke..

1310  Date: 2006-07-24 05:50:48
mamatz ( mamatz_hantu69@yahoo.com / http://www.myspace.com/oi_general) wrote:

HIDUP HANYA BAYANGAN
KEINDAHAN HANYA PINJAMAN
KECANTIKAN HANYA HIBURAN
USAH ALPHA
DALAM MENERUS KEHIDUPAN
JADI KAN IA SATU CABARAN
UNTUK MENEMUI KESUDAHAN
DALAM BAYANGAN MINDA YANG TIADA SEMPADAN
IAITU MENEMUI TUHAN YANG SATU
INSAF LAH WAHAI TEMAN...
HANYA KEBENARAN ADALAH BERSAMA-Nya

1309  Date: 2006-07-24 05:40:55
mamatz ( mamatz_hantu69@yahoo.com / http://www.myspace.com/oi_general) wrote:

sesaja nak berkenalan dgn saudari...

1308  Date: 2006-07-24 04:59:29
KSMN ( ksmn_10@yahoo.com / no homepage) wrote:

Anak didik M.Nasir dalam 'One In A Million' (8TV), sama2 lah kita menyokong anak didik M.Nasir.

Untuk mengundi taip MASUK AZFAR & hantar ke 32728

TQ.

1307  Date: 2006-07-21 09:55:27
esis ( no email / http://www.sukaatiaku.blogspot.com) wrote:

bestnya gi projek sotong kerinnnnggg

1306  Date: 2006-07-21 03:13:08
SamJr ( yattm97@yahoo.com / http://www.keadilanrakyat.org) wrote:

Salam Elaira,
Tahniah...walaupun saya baru mengetahui laman web awak tetapi menelusuri intipatinya membuat saya amat terkesan sekali. mungkin kerna sifu M. Nasir or else.. dan saya bersetuju dengan anda tentang Dealova

1305  Date: 2006-07-19 12:07:31
spyz ( no email / no homepage) wrote:

gmbr camera aku smua blur
special effect lah kononnya
hahaha...

aku tunggu konsert besar
stadium negara or bukit jalil
jangankan arip
satu batalion aku bawak..
:-)

1304  Date: 2006-07-15 12:31:22
kemat ( liepanbetina@yahoo.com / http://liepan.blogspot.com/) wrote:

Assalamua'laikum... Saya jumpa blog nie dari snarai penyumbang artikel Jiwa Kacau 2.. Nampaknya kita berkongsi mnat yg sama pada lagu ciptaan M.Nasir. Salam perkenalan.

1303  Date: 2006-07-13 09:40:37
Salha ( no email / no homepage) wrote:

Semoga roh kawan akak dicucuri rahmat. al-Fatihah.

1302  Date: 2006-07-12 01:50:22
Salha ( no email / http://www.sysalha.blogspot.com) wrote:

Salam kak Puteri. Hehe lama tak dengar berita. Tak ada entri baru kah? 30 Julai ni ada bengkel novel di Hotel Sri Klawang, jemputlah datang.

1301  Date: 2006-07-07 02:00:28
Abd Razak ( razak110@gmail.com / http://haratz.blogdrive.com) wrote:

Assalamualaikum, tahniah atas mewujudkan website ini teruskan usaha anda

1300  Date: 2006-06-30 11:59:49
thoha ( putrawarok81@yahoo.com / no homepage) wrote:

aku tak mengenalmu dengan suku ras atau asalmu ataupun warna kulitmu aku hanya mengenalmu engkaulah saudaraku .saudara dalam ikatan iman maka satulah rasa hati jiwa kita dalam islam

1299  Date: 2006-06-30 04:05:28
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

lama tak meninggalkan jejak..

kawan dan sahabat, sama tapi tak serupa.

1298  Date: 2006-06-28 12:35:25
strozze ( no email / http://strozze.blogspot.com) wrote:

Salam. Baru terbaca pos awk pasal jalan-jalan (18 Mei). Bila nak pergi ke Sumatera Utara? Saya juga tak pernah lagi ke sana. Plan nak gi Bukit Tinggi.

1297  Date: 2006-06-28 07:29:16
esis ( no email / http://www.sukaatiaku.blogspot.com) wrote:

aiiyoooo lagu sifu cam lagu omputeh musiknye. tabik

1296  Date: 2006-06-28 06:35:18
fajar ( no email / no homepage) wrote:

amboi. betapa hebat betul promosi sifu tu ek.

kak, sy ada berita dukacita ttg sabtu ni. betul2 tak dpt nak buat apa2. bahawasanya, manusia itu hanya merancang.... :(

p/s:takut nak call, atau sms, kang kena marah. tak sanggup

1295  Date: 2006-06-23 02:15:44
Nic ( no email / no homepage) wrote:

wokehhh.... ye ye ye.. besok tak dapek ikut coz nak antar astro decoder utk repiar.. bygkan tgk astro tanpa remote control apakah ertinya..

1294  Date: 2006-06-21 03:43:55
elaira ( no email / no homepage) wrote:

jommm jommmm beta mang suka pi tgk reramai... nanti beta reserved tiket untuk tuan hamba sekali okeh... :D

1293  Date: 2006-06-21 02:38:25
Nic ( no email / no homepage) wrote:

kak puteri.. nak ikut gak tengok zoom in.. ajaklaa hamba sekali..

1292  Date: 2006-06-14 08:56:01
Nic ( no email / no homepage) wrote:

saja menyebok kat gesbuk nie.. kak jedah apa kabar.. kem salam kat org pelabuhan tu. kalau makan kat muara habaq mai no.. heheh..

1291  Date: 2006-06-07 04:12:43
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

penyengat kalu tak dikacau dia ok.tapi kalau dah membesar sarangnya kita pun risau.

1290  Date: 2006-05-31 08:26:18
elaira ( no email / no homepage) wrote:

kejap tok...kejap... berkejar-kejaran ni, biasa laa jurugegas.

JK2 pun baru pagi ni dapat hantar :D

nantikan repot numbol 3 yang lebey gempaq....

1289  Date: 2006-05-31 06:03:15
Tok Rim ( no email / no homepage) wrote:

Tok tunggu Elaira sambung lagi epik Sotong Kering ni.

1288  Date: 2006-05-30 07:29:48
elaira ( no email / no homepage) wrote:

shah...

siler laa curi dengan segala hormatnyer... kekeke

by the way, kalau nak yg hi-res bitau okeh. :)

1287  Date: 2006-05-30 07:27:26
shah ( no email / http://sagitarius77.blogspot.com/) wrote:

akak, orang nak curi gambar masa kita kat kolam mandi tu yek

1286  Date: 2006-05-26 05:36:04
elaira ( no email / no homepage) wrote:

wahhhh tok-rim nyer bahasa... terkesima dan termanggu den. tergugat, tergugat. nanti title blog jiwang berpindah kat tok-rim plak.

kak ros... gambo awak kat report part 3 nanti... sabo ek...

1285  Date: 2006-05-26 04:50:55
mushroomcute ( no email / http://mimosapudica.blogspot.com) wrote:

Best, best. Jom gi Pangkor balik nak...
psssttt, nak start kumpul duit untuk pulau kapeh plak ni haaa..sehari singgit..

1284  Date: 2006-05-26 02:22:37
fajar ( no email / http://fajaril.net/pixelpost) wrote:

--jemput ke ruang baru untuk koleksi foto!

1283  Date: 2006-05-25 12:30:09
ros ( no email / no homepage) wrote:

Elaira, mana gambar akak..whoaaaa..satu pun tak da gambar dah...

1282  Date: 2006-05-25 08:46:57
Tok R ( no email / no homepage) wrote:

Tok masih di Lumut merenung laut. Indah bagaimana pun tak bermakna tanpa engkau di sisi.

Jiwang karat.

1281  Date: 2006-05-24 02:00:39
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah, patutlah. hepi sungguh! :)

1280  Date: 2006-05-23 11:25:03
faisaltehrani ( tehranifaisal@yahoo.com / http://tehranifaisal.blogspot.com) wrote:

Salam,
Blog ekau ni kan berlapih2! ala an poyi negaro bangladesh ngan vietnam yo...tak do apo bona.

1279  Date: 2006-05-23 10:24:26
Tok Rim ( no email / no homepage) wrote:

Cadangan: Pengembaraan Auroran masuk ke kawasan samudera Raksasa Batu. Dia terpaksa bersabung dgn buaya, penyu dan paus batu.

Engkau memang meriah!

1278  Date: 2006-05-23 08:22:33
spyz ( no email / no homepage) wrote:

terima kasih.
terima kasih.
haha...
itu org panggil bakat ter'rendam'...

kamera dah repair???

senyum sesorang aku dengor ko beborak pasal bawak basikal turun bukit tu.. hehe...

1277  Date: 2006-05-23 06:21:26
Kak Nis ( no email / http://pengalamanku.blogdrive.com) wrote:

A'kum Elaira....hehehe jumpa gak kita akhirnya. Akak suka dengar awak sembang ngan geng awak...hehehe

1276  Date: 2006-05-22 07:08:25
faisaltehrani ( tehranifaisal@yahoo.com / http://tehranifaisal.blogspot.com) wrote:

salam,
Baca dalam lrt memang menimbulkan kepuasan! Gunakan pengangkutan awam jimatkan kos minyak...

1275  Date: 2006-05-17 06:20:44
silence ( no email / no homepage) wrote:

one pillar cannot make a building
one brick cannot make a wall
one star cannot make the sky shimmering
Till the end, may Allah unite us all...

1274  Date: 2006-05-09 07:52:06
nic ( no email / no homepage) wrote:

nIC ado anta email.. bULeHLA cEK -- (dah lama tak ckp nogori>> dulu sekolah kek pilah).

1273  Date: 2006-04-28 08:11:19
superdan ( superdanstar@animail.net / http://superdan-f1star.blogs.friendster.com/superdan/) wrote:

majulah diri utk masa depan

1272  Date: 2006-04-26 15:26:54
superdan ( superdanstar@animail.net / no homepage) wrote:

majulah diri utk masa depan

1271  Date: 2006-04-25 07:54:43
silence ( no email / http://badruless.blogspot.com) wrote:

dhannyabad...

1270  Date: 2006-04-09 01:54:28
yanie ( yanie_isma@hotmail.com / no homepage) wrote:

hai...
nice web.

1269  Date: 2006-04-04 01:42:25
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah, tu dia. ;)

suka la akak.

1268  Date: 2006-04-03 12:38:43
faisaltehrani ( tehranifaisal@yahoo.com / http://tehranifaisal.blogspot.com) wrote:

Salam Waghih
Cantik e web page ni...an ni baru belaja buek blog, macam mano ekau bubuh gambar kek tongah2 ni?
Wassalam

1267  Date: 2006-04-01 14:50:30
rizal ( no email / http://geocities.com/merentas_cahayav2/) wrote:

cantik layout barunya

1266  Date: 2006-03-26 14:12:22
anatasha ( s70942fpp@uum.com.my / http://www.uum.edu.com) wrote:

Pecayalah pada diri kerana itulah kunci kejayaan pada hari esok.....diri kita hari ini hasil daripada diri kita dahulu.....

1265  Date: 2006-03-25 09:23:38
Naimisa ( hanafi_naim@yahoo.com / http://www.e-komuniti.com/esasterawan/1.asp?uid=69) wrote:

kutinggal jejak di sini pada lewat petang 25 mac 2006. Catatan yang memberangsangkan. Tahniah.

1264  Date: 2006-03-25 03:02:43
Ida ( ida_ida71@yahoo.com / http://www.artfv.com/movies/titles/a/) wrote:

sedagho kodin yg dateh bas ngan omak skang...
moga dapek skit damai di sana nnt.. InsyAllah

1263  Date: 2006-03-13 02:32:47
khairul hafiz SF ( serunaifaqir@yahoo.com / http://www.e-komuniti.com/esasterawan/1.asp?uid=40) wrote:

Eloknya dibuatkan shoutbox supaya boleh tinggal pesan.

1262  Date: 2006-03-07 02:21:17
permata ( no email / http://permata.tt.cx) wrote:

salam ukhwah dari saya :)

1261  Date: 2006-03-06 10:53:48
rizal ( perba_jelai@yahoo.com / http://www.gabocorp.com) wrote:

thanks a lot....

1260  Date: 2006-03-06 09:36:30
Epong ( no email / no homepage) wrote:

huuu.. kak mas..

ese pun tak dapek nak poie nengok PGLTM.. bukan tanak poie.. bukan takdo duik.. tak sompek nak boli tikett!!!

lopeh tu.. kato sampa 26/2.. ontah bilo dio announce extension sampa 28/2 ese pun tak tau.. huuuuuu!

yeah.. Puteri Eliza Elaira! hobin!!

1259  Date: 2006-03-06 06:46:44
fajar ( no email / no homepage) wrote:

betapa saya berharap, suatu hari nanti akan muncul nama puteri elaira eliza untuk hasil nukilannya di media cetak. lalu, namanya sebaris bersama penulis2 tanahair yang lain.

percayakan diri sendiri kak. i believe, u can do it!

1258  Date: 2006-03-05 08:54:42
ros ( no email / no homepage) wrote:

so dpt ke tak tiket?...

1257  Date: 2006-02-24 08:10:01
Nic ( no email / no homepage) wrote:

akak.. alamak, baru terbaca, klu tak bleh jek nic pegi ticketcharge and belikan. hopefully akak dapat tiket tu since dia dah extend show..

1256  Date: 2006-02-22 13:14:19
lelasari ( no email / no homepage) wrote:

nampaknya ko kena tunggu tahun depan lah, btw daulat ko tinggi kot ... tiara tak mampu bersua dng puteri elaira, nanti kena sumpah dek puteri rimba ....

1255  Date: 2006-02-22 02:00:24
elaira ( no email / no homepage) wrote:

lela.... tiket dah habih jugak laaaa.... uwaaaaaaaaaaaaaa

nic, akak susah aa nak pi time opis kat midvalley... ada lagi tiket ke? leh tolong belikan ke? jom akak blanjer...

1254  Date: 2006-02-21 18:11:34
Nic ( no email / no homepage) wrote:

akak.. nic rasa akak gie terus ticket charge kat building depan midvaley (yang entrance kat starbuck tu).. aritu, nic terus beli kat situ.. sonang baiii tu.. nic pun teringin nak tgk lagi.. puuhhh, adalahh orang banje..

1253  Date: 2006-02-21 04:17:04
lelasari ( no email / no homepage) wrote:

yang,
oleh kerana sambutan menggalakan they extended the show until 28Feb06, u gi call 03.4026.5558 tanya ada lagi ticket tak ...good luck

1252  Date: 2006-02-14 05:50:11
Nic ( no email / no homepage) wrote:

dah lama tak jenguk... sbb tak save add baru akak dulu.. nway.. hope u are in the best of life...

1251  Date: 2006-02-12 08:06:30
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Akak, saya mintak maaf kerana tak berkesempatan kesibukan saya ni utk memberitahu bahawa saya pun tak pasti bila mahu menonton PGLM. Harap akak pergi tanpa saya. Pergi jangan tak pergi. Saya mendengar banyak cerita hebat tentang muzikal itu. saya pula masih mencari tarikh yang sesuai. Hmmm tiket makin kehabisan, so bertindak sebelum terlambat.

1250  Date: 2006-02-07 10:39:06
syyy ( no email / http://www.highschoolmuar.com) wrote:

haha dulu masa sekolah menengah, ada seorang cikgu baru dari negeri yang jauh masuk mengajar hari pertama subjek BM kat kelas aku. Untuk subjek pengucapan awam, dia suruh kawan aku ke depan berlakon menjadi pembaca berita. aku tak tahan tengok muka kawan aku, control gila, dari tak hensem terus jadi hodoh. aku menjelirkan lidah, ingin menjejaskan kawalan muka dan akal kawan aku ketika itu. kemudian aku mengalihkan pandangan ke wajah guru muda tersebut, ..tetiba muka dia masam gila. aku terlupa menarik balik lidah aku! kawalan lidah aku telah beralih ke kawasan subconcious mind!

relevannya? agaknya perasaan dia masa tu sama macam perasaan fajar di bawah. untuk fajar, ko bagi je soalan2 bijak, jenis ismawati punya, kat dorang lepas ni.

1249  Date: 2006-02-03 06:46:47
Rizal ( no email / no homepage) wrote:

Moga sendirimu membawa bahagia

1248  Date: 2006-02-02 03:29:11
fajar ( no email / no homepage) wrote:

betul tu kak nisah!!
hah kak, apa lagi? ni komen dari kak nisah ni kira dah power dah. abg pat pun dah ckp dah. nak tunggu apa lagi?

1247  Date: 2006-01-29 15:36:25
Nisah ( no email / http://www.nisah.cjb.net) wrote:

Elaira, Kau sememangnya boleh menulis kreatif. Gaya bahasa kuat dan aku harap sangat, kalau kau tak menulis cerpen / novel, puisi-puisi kau tu mesti terbit di mana-mana wadah. Sayang rasaya, kalau dunia kesusasteraan tidak sempat mengiktiraf seorang Puteri Elaira Elaiza sebagai penyair wanita tanah air!

1246  Date: 2006-01-26 14:29:22
Rizal ( no email / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

sepi...sunyi...beku...mati...

1245  Date: 2006-01-23 03:56:17
fajar ( no email / no homepage) wrote:

tak payah la nak banding2 tulisan kita dgn org. semestinya tak sama. semua orang ada keunikan yang tersendiri. elaira.net ni pun sudah dikagumi oleh orang lain juga. jadi, jgn difikirkan tentang debuan saja. sedangkan harumannya sudah menjadi pesona pada insan yang menumpang. cewah...!

p/s: ala morrok,what a comment. malunya

1244  Date: 2006-01-18 07:44:04
lela ( no email / no homepage) wrote:

wahhhh puteri sudah kerap mengup-date. Diharap 2006, tuan puteri menulis setiap hari utk tatapan rakyat jelata...

1243  Date: 2006-01-17 12:04:33
ilia airain ( no email / no homepage) wrote:

akak.
menulis dr hati itulah yg saya nak baca :)..supaya saya tahu..apa sbnrya yg ada dihujung rimba..sbb hakikat hidup,yg segar pun adakalanya pudar tapi..itu tak mengapa..asalkan..pudarnya cuma seketika dan segar kembali menjadi raja :)

Semoga hijau sentiasa.. :)

1242  Date: 2006-01-17 03:54:08
morrok ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..

selalu datang kamudian terus pergi.. hari nieh dah kena marah ngam kak mas.. jangan masam lagi ya kak mas.. nieh adik manja dah menulis.. jangan pulak terasa.. kekekee..

hope sihat.. mintak2 di izinkan oleh mak utk semua aktiviti... kalau kak mas ada.. agaknya melompat2 si artakunis tu nanti.. hari pun dia ada tanya.. 'mana kak mas kau morrok' adoi.. soalan yg buat adik nakal nieh geleng kepala.. memang nak jadi adik kak mas.. tapi nak ker kak mas beradikkan morrok yg nakal tapi cute nieh.. kekeke.. perasannya...

awyway kak mas..
hope terus sukses selalu.. makin best baca semua yang di tulis dan makin mengenali diri sendiri.. myths maybe boleh di anggap Manusia Yang Tidak Harus Sendirian... sebab bila baca.. rasa cam menemui diri sendiri.. tidak sunyi lagi..

abg rudy
kalo morrok pun.. bukan setakat morrok failed kan aja budak cam tu... nak jugak kaki dan tangan yg bercakap.. mahu makan penerajang.. hisss...
tapi abg fajar tu insan terpuji.. kesabarannya dan kemuliaannya sedikit sangat morrok warisi.. huhuhu.. nak kena banyak contohi abg fajar lagi nieh..

abg fajar
tabahkan hati.. ku doakan abg fajar sentiasa di lindungi dan di rahmati..
thanx utk sms hari tu.. terharu sangat.. sayang abg fajar.. hehehe

1241  Date: 2006-01-16 03:17:50
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kenapa hari ini saya baca mith, terasa begitu mengharukan? sedih la plak...

1240  Date: 2006-01-06 03:23:09
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

perghhh.. akak jd kaunselor centa rupanya.. btw, i miss u elaira.. especially ur teeth.. hehehe gadis colgate..
**i shall miss u more..

1239  Date: 2006-01-05 03:29:26
Aslina Ahmad Asiri ( aslinaaasiri@hotmail.com / http://aslinaahmadasiri.fotopages.com) wrote:

Assalammualaikum..
Dari gaya percakapan dan partners-in-crime anda from Polisas, rasanya macam kukenal. Anyway, all the best in your journey of life..
Polisas - some smiles some tears... a friendship rare

1238  Date: 2006-01-05 00:55:50
ijot ( liza3795@yahoo.com / no homepage) wrote:

omak ko sihat tak?..apa2 ko emaillah aku ekk..kim salah kek omak ko

1237  Date: 2005-12-31 15:41:02
Ilia Airain ( no email / http://dewiairain.blogspot.com) wrote:

Salam Kak..
Salam Sayang Selamanya ditahun baru dari DewiAirain buat Elaira dihujung rimba :)

Semoga hijau sentiasa warnamu agar segar segenap pelusuk rimba hatimu :) Amin

1236  Date: 2005-12-31 07:37:03
ms_b3rry ( baby_berry3@yahoo.com / http://babyb3rry3.blogspot.com) wrote:

assalamualaikum..sekali terlihat terus terpikat..mintak izin nak linkkan blog ni dr blog saya ya.trima kasih.. happy blessful new year :)

1235  Date: 2005-12-30 08:01:53
rudy ( no email / no homepage) wrote:

kalu aku fajar...dah lama aku carik budak tuh. mmg aku kasik failed. lagiiii2 kalu yg buat tu bdk melayu, mmg aku ajar cukup2. grrrrr... aum aum.

1234  Date: 2005-12-27 06:26:44
fajar ( no email / no homepage) wrote:

27/12/05:

Hari ini kelas pertama sesi perkuliahan. Selalunya, inilah detik yang dinanti-nantikan. Semangat untuk mengajar terasa berkobar-kobar. Demi untuk berbakti untuk kesekian kalinya. Dari minggu yang sudah-sudah, banyak sungguh persediaan yang dijalankan.

Kelas baru. Pelajar junior. Memang mereka tidak begitu kenal. Tapi, kali ini, lebih ramai pelajar non-bumi menduduki kelas ini. Bukanlah ingin menjadi begitu skeptikal, tetapi proses untuk mengenali nama mereka menjadi agak sukar sedikit.

Kelas pertama. Tiada apa yang ingin dibincangkan. Sekadar proses untuk mengenal pelajar. Tapi, sedikit terasa dengan beberapa orang yang tidak begitu bersopan. Jelas kelihatan ada yang menunjukkan rasa tidak hormat kepada pensyarah.

Di akhir kuliah, dikumpulkan helaian kertas yang tertulis di dalamnya komentar berhubung dengan harapan yang bakal dilalui dalam kelas berkenaan. Cuma satu helaian yang benar-benar menjengkel rasa. Kerana di dalamnya, tertulis kata-kata yang begitu ego dari seorang pelajar!

Tergamak dia tulis "stupid ques!"

Membara betul perasaan ini.

Kalaulah bukan kerana tugas, mahu saja dicari empunya diri. Mahu saja dibasuh-basuh otaknya.

Tapi, inilah cabaran yang bakal ditempuh lagi. Untuk kelas yang pertama. Entah bagaimana rupanya bagi meneruskan sesi-sesi kuliah yang seterusnya bagi semester sepenuhnya.

Bisakah diri ini menukar segala persepi yang sebegitu buruk rupanya?

1233  Date: 2005-12-21 04:46:36
rudy ( no email / no homepage) wrote:

bahaya nyaaaa..kalu akak kena sengat camner?

1232  Date: 2005-12-17 05:46:30
nonie ( no email / no homepage) wrote:

best bagat lagu tu...hihihi

1231  Date: 2005-12-01 12:44:37
ilia airain ( no email / no homepage) wrote:

ahahahaha....demam dealova..nih lagi sorg dah kena!!

bila mau kebah kak?

1230  Date: 2005-12-01 04:10:21
gita ( gita.aprinta@gmail.com / http://inigita.blogspot.com) wrote:

nice web..

1229  Date: 2005-12-01 03:18:01
fajar ( no email / no homepage) wrote:

aaahhh, bestnya ada update! sy punye citer mcm dah basi je kan? hahaha. takpe la. btw, akak, emel la lagu tu. sy punye network kat sini takle access seme benda yg ada mp3 nih. tensen!!

1228  Date: 2005-12-01 02:16:26
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

finally, akak update jugak.. i miss ur story lah.. :D

1227  Date: 2005-11-25 07:28:35
AL-bar ( gregorius9@yahoo.com / no homepage) wrote:

Salam kenal; ini yang pertama kali liat situs ini............................,,,,,,,,,,,,,

1226  Date: 2005-11-19 08:43:00
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Lama benar tak update, masih di negara `bawah' ke?apa pun saya sudah habis membaca JK. Terima kasih.

1225  Date: 2005-11-15 09:26:09
bang laman ( no email / no homepage) wrote:

weh camana aku nak ambik jiwa kacau, duit nanti aku transfer la kalau aku dah tau camana nak ambik. potluck nanti kem salam kat abg pat and the geng

1224  Date: 2005-10-29 13:27:48
Ilia Airain ( no email / http://dewiairain.blogspot.com) wrote:




1223  Date: 2005-10-25 01:51:26
nonie ( no email / http://www.kenariaerosport.blogspot.com) wrote:

Salam. Hi kak! atlast bersua juga saya ngan sang puteri..hihi..salam kenalan

1222  Date: 2005-10-25 01:42:50
Unsunghero ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Ulangtahun Elaira...

1221  Date: 2005-10-24 09:54:38
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Selamat Ulang tahun, kak.
nanti sudah nonton Finding Forester, bagilah komen yak.

1220  Date: 2005-10-24 05:03:14
fajar ( no email / no homepage) wrote:

dalam kesyahduan Ramadan,
tersilang jua detik bermakna,
satu tanda bertambah usia,
maka terhimpunlah harapan,
untuk kesekian kalinya.

mengharap yang indah,
yang mulus-mulus,
dan juga bahagia.

hari yang berlalu,
membawa sejuta pengalaman indah,
dan sungguh berharga,
setiap detik yang ditinggalkan,
pastinya dirindui.

selamat hari lahir kak.
semoga Allah merahmati hidup di dunia dan akhirat. :)

salam mesra,
fajar + anis + najla.

1219  Date: 2005-10-22 17:08:27
Nic ( no email / no homepage) wrote:

Hepi birthday kak Elaira.. May u have the best life can offer..amin.

1218  Date: 2005-10-22 02:39:42
ilia ( no email / no homepage) wrote:

pg 22 okt ni,ani nak wish epi besday utk akak...semoga Allah sentiasa memberkati akak :)

1217  Date: 2005-10-21 09:53:21
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

Ingat psl sehari jer lps bufday kawan saya..nama dia Mas jugak.. Maslina..dia 20 hb, akak 21..cantekkk..

1216  Date: 2005-10-21 03:52:43
akak ( no email / no homepage) wrote:

esok laa mona... hehehe awalnya, anyway terima kasihhhhhh kerana ingat. :D thankssss.....

1215  Date: 2005-10-21 01:52:21
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

selamat hari lahir, kak mas!!

1214  Date: 2005-10-19 09:57:17
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Jom akak, next year saya akan menyambung studi. Macam mana, nak join?

1213  Date: 2005-10-14 12:25:24
ilia ( no email / no homepage) wrote:

You Rock sis!!! muahhhh...love you so much...

1212  Date: 2005-10-14 03:42:58
salina ( no email / no homepage) wrote:



1211  Date: 2005-10-13 05:08:43
shilla ( shillakamar@gmail.com / no homepage) wrote:

dah lama tak masuk sini..bestnyer dgr music sotr ni..very soothing and relaxing..tenang kejap jiwa yg kacau..happy besday kak mas..br saya tau tarikh besday bulan hijrah saya..dulu penah tgk..pastuh tak igt..semoga mak kak mas sentiasa sihat dan dipanjangkan umur..

1210  Date: 2005-10-11 01:03:27
elaira ( no email / no homepage) wrote:

uipts:
citah di Lester. dekat ke dgn tempat awak?

Attok:
heh heh... gambo awak kat sini, http://www.elaira.net/images/DSCN6497.JPG Selamat berpuasa utk Attok juga... nanti kalau Aurorans buat majlis berbuka ikut tau..

fajar:
mana gambo????

ahmed@tv3:
terima kasih sudi menjenguk hujung rimba ni. terima kasih atas sokongan anda. tanak order Jiwa Kacau? :D tak habis promosi saya. anyway, selamat menjalani ibadah puasa.

Nic:
link yang broken itu sudah kusulam tampal... heh heh

1209  Date: 2005-10-10 23:55:33
uipts ( uipts2@yahoo.com / http://uipts2.blogspot.com) wrote:

selamat hari lahir
salam ramadhan
selepas hujan, menyenangkan
citah di mana?

1208  Date: 2005-10-08 12:51:30
AttOk ( no email / http://attok.cjb.net) wrote:

hai elaira ku..hehehe! hai kak! erm..selamat menunaikan ibadah puasa.Semoga ia bakal meneguhkan iman dalam mengaut mahar untuk melamar cinta dari-Nya! Insya allah!

1207  Date: 2005-10-07 00:49:30
fajar ( no email / no homepage) wrote:

Asm kak,
disebabkan buku JK tu ada akak tulis, maka saya pun order satu la. hahaha, dulu ada tawaran gak dari dorang untuk submit. tp busy laaa. x sempat. (apa punya alasan kan?).

will keep touch with u later. surely nak tgk gambar dari australia kan? hehehe.

1206  Date: 2005-10-06 00:56:21
akak ( no email / no homepage) wrote:

laa mona, kompom bukan kau.... tapi org lain kekekkeke.... si ani laa, sori ek... sbb tu letak under maklumat tak sahih. cuma nak list down dgn bilangan terhad ni karang terlebih amik order plak... huhu

epong, aku sangat setuju dgn majlis buka pose kat PnC. InsyaAllah aku akan hadir. Jom kita pakat bila tarikh yang sesuai, kena tanya abang besar ni, bila dia free.

1205  Date: 2005-10-05 15:46:20
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

ehh akak..biler saya kata nak beli? alahai...saya baru jer dapat emel yg akak dgn morrok forward2..hehehe..lom reply apa pun..heehehe..anyway, taknak baca kalau jiwa kacau..keh keh keh

1204  Date: 2005-10-05 00:53:42
ahmed ( anstv3@yahoo.com / no homepage) wrote:

Assalamuaikum wbt.
Jarang saya jenguk ke blog. Namun apabila singgah di halaman anda, ada sesuatu yang... Lalu saya teringat, apa lagi hidup ini berguna jika kita dapat memberikan rasa gembira dan tenang kepada insan lain.

1203  Date: 2005-10-03 09:27:07
Epong ( no email / no homepage) wrote:

kak mas.. bile nak buat makan bukak pose kat Pitch and Chip lagi nih?? hehehe.. tgh TERUJA menyambut bulan pose nih!

1202  Date: 2005-09-30 13:29:00
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Over the Rainbow/What a Wonderful World - Israel "Iz" Kamakwiwo'ole

Lagu tu sentiasa menghantui saya sekiranya saya menonton filem Finding Forester, kisah sebuah persahabatan dan kegigihan remaja untuk menjadi terbaik dalam bidang penulisan. Di akhir filem ini, lagu itu berkumandang dan memberikan mood yang sempurna terhadap filem itu. Gabungan lagu Over The Rainbow dan What A Wonderfull World cukup mengingatkan saya betapa indahnya dunia ini.

Carilah vcd filem ini. A Good watch.

1201  Date: 2005-09-29 08:55:12
Nic ( no email / no homepage) wrote:

Kak elaira.. nak dgr lagu perhaps tu.. tp broken link.. suka sangat senikatanya.. cantikkknyaaaa website akak nie.. bleh ajar kita tak..

1200  Date: 2005-09-23 08:04:39
Luigi ( pralangga@un.org / http://pralangga.blogspot.com) wrote:

Dear Puteri,

Khabar baik tentunya? mudah2an shout ini dapat menjumpai dalam keadaan sehat juga. Senang udah bisa mampir kesini - salam hangat dari Afrika barat :)

1199  Date: 2005-09-22 13:23:55
ilia airain ( no email / http://dewiairain.blogspot.com) wrote:

" Tiada - kita kelaparan? Bila ada - kita kenyang? Bila terlebih - memudaratkan? "

nice!

1198  Date: 2005-09-19 07:07:06
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

akak..best laa quote ni..

"seperti mana makanan itu memuaskan kelaparanmu, begitulah membaca bagiku"

bleh saya guna?wise use of words..bisa menjawab pertanyaan orang kenapa suka membaca..hehe..

1197  Date: 2005-09-16 11:29:34
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Seronok dapat berbual tadi. Jangan lupa menulis sekalipun dihimpin bz yang banget. Semoga saya jumpa Dian saya.hehehe.

1196  Date: 2005-09-16 01:28:41
aida@salji ( no email / http://www.saljubiru.com) wrote:

heheheh..dahtukar layout baru ye akak :)

1195  Date: 2005-09-10 06:33:02
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

tangguh buku, maka akak pun tangguh laa misteri nusantara tu,eaa? heh.. nnt nak kena bg rasuah laa pd kroni2 akak ni..hehe

1194  Date: 2005-09-03 08:29:48
ibn fadhli ( no email / http://abulfadhl.blogspot.com) wrote:

..hijau penenang jiwa..
..salam ukhuwah..

1193  Date: 2005-08-30 08:39:11
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hari ini, seharian suntuk membiarkan mith di sebalik tabir. membiarkan bunyi dan alunan melodi bermain menerawang ke ruang kerja. damainya.

1192  Date: 2005-08-30 01:44:22
fajar ( no email / no homepage) wrote:

sehijau suasana,
damai menusuk jiwa,
seindah melodi,
sayu menyusur dada.

lawa sekali kak!!! best. begitu menenangkan jiwa. :)

1191  Date: 2005-08-25 05:43:18
jijie ( jijie_o@ahoo.co.uk / http://dzalilah.blogspot.com/) wrote:

salaam
i feel a bit of peaceful here when i first see the page.keep it up.love it!

1190  Date: 2005-08-24 14:23:32
ilia airain ( no email / http://dewiairain.blogspot.com) wrote:

uiks..mona..ko kasik salam mmg laa xbleh masuk..ko patut klik kat enter tu haa :p

kak...semoga sehijau Aurora sentiasa hendaknya:)

1189  Date: 2005-08-24 04:55:19
Unsunghero ( no email / no homepage) wrote:

...menarik gerbang baru MITH, terasa sungguh syandu ketika berada di sini.

1188  Date: 2005-08-24 02:35:55
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

Hi akak..pintu masuk marvelluous, tp dah bg salam pun x bleh masuk laa..

1187  Date: 2005-08-24 02:14:58
fajar ( no email / no homepage) wrote:

akak, busy lagi ke? takut nak kacau. :)

1186  Date: 2005-08-23 06:15:10
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

akak..buku 8 dah nak kluor ni..apa dia surprisenya?

1185  Date: 2005-08-20 05:21:09
zam ( zhamct@yahoo.com / http://myownself.myblog.com/) wrote:

aku datang sini nak tengok apa yang ada di sini. nampak menarik. cayalah!

1184  Date: 2005-08-18 04:50:55
Maklong ( no email / http://maklong.blogdrive.com) wrote:

assalamualaikum wbt,
Tertarik dgn cerita anda membuat 'lawatan' ke Brunei. Puteri keje apa?

1183  Date: 2005-08-16 17:56:20
ip ( no email / http://www.danchan.com/weblog/uipts) wrote:

lama saya tak jengok sejak rumah baru

1182  Date: 2005-08-12 18:26:34
crimsonskye ( no email / http://crimson-skye.blogspot.com) wrote:

salam kak elaira.

nasib baik haze yg kat sini sejuk mata memandang :)

1181  Date: 2005-08-12 10:55:35
Ija ( no email / no homepage) wrote:

Ta... sori limo lori laa, den kan apo doh bizi nak mampuih laa... nonggok pun tak sompek. Thank God latest info i dont have to fly tomorrow... kalau tak... alamat hancai laa bodan den huhuhuhu...

[ aku cemburu angin cina selatan yg mengelus dirimu saban ketika... uhukk...(jgn lupo, den org bangsawan bak kete Acai eh) ]

1180  Date: 2005-08-12 06:42:12
ita ( no email / no homepage) wrote:

Ija.. its me again.. saja nak katam sikit2 blog ko ni

1179  Date: 2005-08-10 13:18:34
ita ( rozieta_said@yahoo.com.sg / no homepage) wrote:

akhirnya... berjaya jugak aku menabrak your haze.. hehe.. penyakit ni .. haze kl.. cherating jugak yang berudara nyaman dan bersih.. promo weh

Ja, an tak tau pun Ayah Ulu dah tak ada.. and that was few days after my birthday.. may be you forget to mention to me.. Innalillah..

Ja.. u r great and I am proud of u..

1178  Date: 2005-08-08 06:26:26
lemoc ( no email / no homepage) wrote:

huhuhu...singgah ke afrika jua je????

1177  Date: 2005-08-05 12:12:29
Luigi ( pralangga@un.org / http://pralangga.blogspot.com) wrote:

Senang sudah bisa mampir kesini, salam hangat buat keluarga, dari Monrovia, Liberia - West Africa! :)

1176  Date: 2005-08-04 08:40:31
Syati ( no email / http://ilhamqalbi.blogspot.com) wrote:

apa khabar?

1175  Date: 2005-08-03 02:18:13
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

heh epong, ko x tau aku x bleh tito tau ..tah apa laa yg surprisenya tu..isy..

1174  Date: 2005-07-29 03:15:04
Epong ( no email / no homepage) wrote:

MANGGIS ITTEWWWWW!!!! WARGHHHHH!

kak mas.. takkan kono catu laie air.. hujan kanmain lobek.. bodontum dontam sampa nak main bola pun gorun dibuek eh..

and.. al-Fatihah buat arwah..

p/s: sampai ke sini mona nak korek cerite? muahahah!

1173  Date: 2005-07-28 11:44:47
ros ( no email / no homepage) wrote:

banyaknya gambar buah....

1172  Date: 2005-07-27 01:37:17
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah wah wah. bukan main lagi ye. heheheh. takpe takpe, kasi can

1171  Date: 2005-07-25 13:57:00
ilia airain ( no email / http://dewiairain.blogspot.com/) wrote:

kak..nak buah manggis...uhuhu...

1170  Date: 2005-07-25 12:35:20
eri ( erika_airi@yahoo.com / no homepage) wrote:

tolong antar perkara menarik pada eri ya.boleh kannn????

1169  Date: 2005-07-25 06:19:32
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira, meh laa bisik kat saya..hehehe

1168  Date: 2005-07-23 10:33:06
ilia ( no email / no homepage) wrote:

cunnya ning...

1167  Date: 2005-07-22 02:43:42
Ju`an Einriqie ( einriqie@yahoo.com / http://juan-einriqie.blogspot.com) wrote:

Nice web puteri elaira eliza...
Well done... =)
Anyway thank you for willing to linked me in...

Sincerely,

Ju`an Einriqie

1166  Date: 2005-07-22 01:59:21
carriekirana ( no email / http://novelcintamelayu.blogdrive.com) wrote:

Elaira,

Kita pernah berjumpa rasanya di Karangkraf tapi hanya bertukar senyuman. :)

Salam perkenalan dari Carrie.

Dari,
Yang berbaju ungu.

1165  Date: 2005-07-22 01:05:01
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

aa laa..Ning dah kurus...

1164  Date: 2005-07-21 07:01:32
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

dear kak mas, apa yg nak di bgtau tu? saspen laa plak

1163  Date: 2005-07-21 04:23:01
Lan ( no email / no homepage) wrote:

aduh!jeles tol tgk gamabr konsert tu!

1162  Date: 2005-07-21 03:45:47
fajar ( no email / no homepage) wrote:

plus: skrg sifu dah sibuk sbb jadi pengetua Akademi Fantasia (AF) 3.

Negeri Fantasia? ---> mcm ala2 AF gitu. kalau follow AF, mesti bole perasan sinikal Faisal untuk program2 mcm tu.

1161  Date: 2005-07-20 12:23:58
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Elaira, peminat setia sifu ya. saya agak ralat beliau tidak menggungguli Aktor Terbaik di Malaysian Film Festival baru-baru ini.

1160  Date: 2005-07-07 03:05:09
fajar ( no email / no homepage) wrote:

err... ada ke jemputan? x perasan pun. ada iklan ke nak pi alaf 21? hmmm. btw, tahniah la sbb berjaya menjeleskan sy buat beberapa kali. nasib baik la ada najla, so takde jeles melampau2. ok tak faisal tu? kalau jumpa dgn dia pun, sure x reti nak cakap apa. sbb kita mungkin ada persepsi dgn seseorg penulis. mcm mula2 nak jumpa Abang Pat dulu tu... hehehe

1159  Date: 2005-07-06 16:07:19
AttOk ( no email / no homepage) wrote:

terima kasih..
hehehee! terima kasih lagi..
hehehe! thanx...terima kasih lagi lagi..
senyum...
sengih...
terima kasih! toinkk! (kepala terhantuk monitor!)

1158  Date: 2005-07-06 12:00:45
wanalina a.k.a duralen ( no email / http://krokusnet.com) wrote:

Entry 28 Jun 2005 :: Sebuah pemergian... selalu baca blog - selalu hayati blog - tapi kali nih.. betul2 menyentuh hati.. tetiba aku rasa nak nangis.. ish.. sungguh menyedarkan..mekasih elaira.. :)

1157  Date: 2005-07-06 04:33:15
Mely ( no email / http://melyz301.blogdrive.com) wrote:

isyh..isyh...isyh.. cmner bleh lupa namer ly erks? majuk doplas menet arr cmgini :P kekekke

salam kenal2 arrrr ;)

1156  Date: 2005-07-06 04:24:39
lemoc ( no email / no homepage) wrote:

dalam hidup ini hanya akal sehat dan daya hidup menjadi pegangan yg nyata walau penuh cabaran, namun yakinlah hanya itu yg mampu membuat kita bertahan ditambah menjaga kesabaran dan menetap dalam kebenaran

1155  Date: 2005-07-04 09:29:37
Nic ( no email / no homepage) wrote:

Cantikkknya. teruja betul... glad that finally got to meet u..siap menumpang lagi.. kem salam to kak nana and have a nice day...

1154  Date: 2005-07-04 03:17:53
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

bila sepi, otak aku selalu memainkan lagi Sepi-Gersang.. aku rasa lagu tu mmg best kalau dimainkan tatkala itu..rasa mmg benar2 sepi.. dan kosong..

1153  Date: 2005-07-01 03:37:42
lemoc ( no email / no homepage) wrote:

sepi.....

1152  Date: 2005-06-29 07:52:29
fajar ( no email / no homepage) wrote:

terharu dgn anugerah dari Illahi,
lebih terharu, ada yang berkongsi gembira dengannya,

terima kasih banyak-banyak.

1151  Date: 2005-06-20 10:16:28
Lemoc ( no email / no homepage) wrote:

Numpang liwat je

1150  Date: 2005-06-18 10:48:27
JIMI ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Wah, lama nya tak menjengah di laman elaira ni. Masih cantik dengan permainan warna damai. Tengok filem apa lewat ini? Tentang Dia? mungkin elaira menggemarinya kan?

1149  Date: 2005-06-16 07:57:29
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah, sentiasa bangga dgn 'adik' kita tu kan? hmmm, agak2 bila la dia nak buatkan artwork yg gempak untuk splash page artakus tu ye??? hehehe. akak, tolong lak pushkan utk saya

1148  Date: 2005-06-16 07:22:36
shilla ( shillakamar@mail.com / no homepage) wrote:

saya dah tukar email baru..anyway cantik sgt mith yg baru ni..and respek gak kat rosh..artwork dia mmg cun giler...kim salam kat rosh yer..hehe

1147  Date: 2005-06-15 00:18:26
Amyz ( no email / no homepage) wrote:

salam rindu dari jauh.. ;-) jaga diri.

1146  Date: 2005-06-13 01:47:12
fajar ( no email / no homepage) wrote:

melakar impian menjadi nyata.
sedikit demi sedikit, pasti tercapai juga memiliki istana idaman. biarpun tidak segah orang berada, yang penting jiwanya besar dan penuh kasih sayang

1145  Date: 2005-06-09 07:26:41
noeja ( noeja_68@yahoo.co.uk / no homepage) wrote:

a'kum.nak puji nice blog u have here.tulisan n grafix yg best.

1144  Date: 2005-06-08 15:50:15
elias ( explore_techx@yahoo.com / http://www.techland.blogdrive.com) wrote:

Hi,kalau awak ada scip yang best kongsilah dgn saya,kalau awak tak keberatan.Nice Blog,Bye.

1143  Date: 2005-06-08 01:11:36
unsunghero ( no email / no homepage) wrote:

...keindahan nan nyata mempesonakan :)

1142  Date: 2005-06-05 08:32:09
shida ( nuhay2k@yahoo.com / http://simple-shida.blogspot.com) wrote:

1st of all.. wanna say cOngrateS...ur web..so nice..marveLLouss....nuthin to say.. all d besTT in ur undertakiNgs.. =)

1141  Date: 2005-06-02 01:52:34
ep ( no email / no homepage) wrote:

usah bermimpi terlalu lama
atau berkhayal indah semata
dijadikan anggota ada sebabnya
mengharungi kehidupan bersama-sama

1140  Date: 2005-06-02 01:19:28
manmoncang ( no email / no homepage) wrote:

fuyoooooo....laman web dia mengganas. mantap sehhhhhhh.

p/s pandai mananya???? hampeh ada aaaaa

1139  Date: 2005-05-29 00:06:29
afiz ( no email / http://e-fiz.blogspot.com) wrote:

tenang je masuk weblog ni..layout mmg cantik..

1138  Date: 2005-05-19 08:31:43
fajar ( no email / no homepage) wrote:

masa ini bagaikan terlalu asing,
jaraknya terlalu jauh,
bahkan yang pergi tidak bisa dijejaki.

saat ini,
masa bagaikan menghukum diri,
bukan bermaksud menjauhkan diri,
namun ternyata masa memaksa jadi begini.

apakah yang ada lagi untuk masa?
sedangkan di antaranya singkat,
terlalu singkat,
betapa sukarnya untuk mencelah

1137  Date: 2005-05-18 14:49:44
Aguskita ( aguskita9@yahoo.com / http://aguskita.com) wrote:

Aguskita dot Com "Jalan panjang perjuangan menggapai puncak kearifan, menuju titik tertinggi kebijaksanaan. Mencetak diri menjadi manusia paripurna, seperti bintang di langit."

1136  Date: 2005-05-17 07:29:12
rosram ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

Hai..apa kabar?

1135  Date: 2005-05-12 08:10:28
ilia ( no email / no homepage) wrote:

apa kata akak wat satu potopages :D

1134  Date: 2005-05-09 00:51:17
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

kepuasan jelas terbayang di wajah setiap AURORIANS... alangkah baiknya kalau...

1133  Date: 2005-05-08 07:15:06
bilam34 ( bilam34@yahoo.com / no homepage) wrote:

hi saya kesepan sila hubungi saya

1132  Date: 2005-05-04 18:04:45
ilia airain ( no email / no homepage) wrote:

rindu pd myth yg dulu dah terubat...thanx akak..Muahhss

1131  Date: 2005-05-04 07:19:59
esis ( no email / http://sukaatiaku.blogspot.com) wrote:

eh dah kunin akak punya medan kata hati nih...
ok gakkkk comey gak

1130  Date: 2005-04-22 07:48:36
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kak, everything ok? byk2 bersabar ok? hmmm...

1129  Date: 2005-04-18 04:51:29
Lemoc ( no email / no homepage) wrote:

Akak cantique...kuningggggggggg

1128  Date: 2005-04-15 09:38:31
ilia airin ( no email / no homepage) wrote:

kuning itu cantik! hehe

1127  Date: 2005-04-15 09:34:28
irda82 ( syihab82@yahoo.com / http://syihab.blogdrive.com) wrote:

hai kak.erm...dulu bertemakan hijau "hijung rimba" ,tapi sekarang kuning si bunga matahari.semuanya menarik.tapi org tetap sama,kan? ehe. :-)

1126  Date: 2005-04-12 05:50:30
fajar ( no email / http://fajaronline.com) wrote:

bila disentuh hati itu,
maka bertimpa-timpa perasaan mendatang,
seribu satu rasa memenuhi seluruh ruang,
adakah rindu adakah sayang?
adakah benci adakah dendam?
masih tersimpan atau terbuang?

lalu berbisiklah naluri jiwa,
memujuk dan mencuit mesra,
bahawa dunia ini bukan noktahnya,
ia cuma satu rangkap,
yang di hujungnya sekadar koma.

nun di sana,
berbaris peristiwa,
seakan fatamorgana,
namun penuh dengan hakikat,
bukan dua tiga perenggan,
malah tiada terhitung banyaknya.

cuma apa yang dirasa,
adalah apa yang dilihat,
sedang apa yang dirindu,
berbalam tidak kelihatan.

1125  Date: 2005-04-08 02:52:12
nett ( no email / no homepage) wrote:

kuning nampak ceria... ceria-ceria selalu...

1124  Date: 2005-04-07 04:34:12
monaSakti ( no email / no homepage) wrote:

aikk..akak..lama dah x update nampaknya

1123  Date: 2005-04-05 14:19:56
ros ( no email / no homepage) wrote:

hai apa khabar? bila lah saat nya kita akan bersua lagi...

1122  Date: 2005-04-05 01:20:02
Op ( no email / no homepage) wrote:

idup aurorianssss hehe

1121  Date: 2005-04-05 01:10:37
basri ( no email / no homepage) wrote:

www.makitam2u.com

hahahah kita kawan sekepala

1120  Date: 2005-04-04 00:22:24
Op ( no email / no homepage) wrote:

alamak kenapa blank je?

1119  Date: 2005-03-24 03:50:33
wanalina a.k.a duralen ( no email / http://remember.to/release) wrote:

sahabat dan sahabat baik lain maksudnya - sahabat baik sejujurnya bole dikatakan seorang yg boleh berkongsi apa jua, yg rasanya boleh mendengar even sesuatu yg tak suka dia dengar.mengapa tidak terus terang katakan tidak minat, sudah dikatakan sahabat baik, pasti segalanya akan baik.. insyaAllah

1118  Date: 2005-03-23 03:13:41
Amyz ( no email / no homepage) wrote:

insuran itu penting juga. begitu juga sahabat. dan terus-terang itu paling penting.

1117  Date: 2005-03-21 15:02:04
Odetakhun Jundak ( no email / http://jundakonline.blogspot.com) wrote:

ye ye.. aku pun tak berkenan sgt MLM nih.. berat bertambah? takpee.. janji bahagia :p

1116  Date: 2005-03-21 07:36:06
nett ( no email / no homepage) wrote:

lama benar menyepikan diri...sebok ek?

1115  Date: 2005-03-10 03:35:44
Amyz ( no email / no homepage) wrote:

apa kabar kak elaira..?

1114  Date: 2005-02-24 02:00:10
liana ( no email / no homepage) wrote:

elaira...

kenapa sepi je ni...update soon yek!

1113  Date: 2005-02-17 05:38:20
sweet sunshine ( no email / http://www.km256.blogspot.com) wrote:

aha...lawa la website dak puteri ni. aku tengok semua org buat design sendiri aku punya gak yg standard....camne nak buat ek.....sesape yg tau tolong la ajar.....nak buat shoutbox pun tak jadi2 lagi ni tetiba lain lak yg keluar.....kalau puteri tau tolong la ajar....ima acih anyak2

1112  Date: 2005-02-02 15:50:40
shairul shahrizan ( kultat@yahoo.com / no homepage) wrote:

akak ke adek ke....aku tak tahu...tapi boleh tak ko ajo aku buat web...gune html pun jadiklah...lawalah ko punyye website...harap ko pertimbangkan yer...sudilah berkawan ngan aku....tq my pren...........assalamualaikum

1111  Date: 2005-02-02 02:22:47
irda82 ( syihab82@yahoo.com / http://www.geocities.com/syihab82) wrote:

Assalamualaikum. kak elaira... ke mana menghilang. rindu pada bicara puitis akak. ;-)

1110  Date: 2005-02-01 00:57:59
sick sad world ( no email / no homepage) wrote:

uh lama dah tak menjengok kat sini.......
awat kosong ajer
miss all the nice wordings that you somehow manage to create out of the thin air

1109  Date: 2005-01-29 09:00:36
crimsonskye ( no email / http://crimson-skye.blogspot.com) wrote:

uhuh.. harap2nya not forever...

1108  Date: 2005-01-27 14:19:47
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

hai elaira..napa senyap aja..napa kosong..ada blog baru ke?

1107  Date: 2005-01-27 12:59:02
Megat Nazaruddin ( megat@tv3.com.my / no homepage) wrote:

As'kum,
Karya dan hasil usaha saudari sungguh mengagumkan. Harap dapat teruskan usaha ini.
Sekian wassalam.

1106  Date: 2005-01-20 10:38:28
airain ( no email / no homepage) wrote:

Salam AidilAdha :)

1105  Date: 2005-01-20 01:29:44
basri ( no email / http://basrie.tk) wrote:

selamat hari raya haji, dan hari raya hajah :))

1104  Date: 2005-01-13 01:22:44
juita ( no email / http://juitaqu.blogspot.com) wrote:

A'kum Elaira...bertandang kemari menjenguk Elaira..

1103  Date: 2005-01-05 09:59:06
airain ( no email / no homepage) wrote:

cunnnnn seh..tahniah kak..hehe..nnt..klo rajin..letak laa pic lagi..hehe..

u r great,sis ;)

1102  Date: 2004-12-31 18:00:53
airain ( no email / no homepage) wrote:

epi new year kak :)

1101  Date: 2004-12-30 09:15:10
Normi Hj Abdullah ( normi_mel@yahoo.com / no homepage) wrote:

ermm... nak pesan apa? PIZZA HUT leh?? ekekekekekeke... sori arrr

1100  Date: 2004-12-30 06:25:55
karlbum ( karlbum@gmail.com / http://www.karlbum.com) wrote:

bila dengar cerita pasal tsunami, timbul perasaan sedih dan juga syukur, sedih melihat manusia yg tak sedar kekuasaan Allah. syukur kerana tidak mengikut rancangan ingin ke Penang.

1099  Date: 2004-12-29 06:59:55
elmaaniq ( elmaaniq@yahoo.com / http://delimasakti.blogspot.com) wrote:

no komen. keep in good job

1098  Date: 2004-12-28 03:20:08
airain ( no email / no homepage) wrote:

huhu..suka tgk gambo yg dkt entry hijau..padan jer ngan hijau mith..

1097  Date: 2004-12-16 10:54:40
ain ( no email / no homepage) wrote:

bila nk update>?

1096  Date: 2004-12-14 00:37:29
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

bila nak tulis lagik? busy open house ke??

1095  Date: 2004-12-12 15:36:16
hangbuah ( no email / no homepage) wrote:

GATHERING GENGJURNAL 2004/05
Tarikh: 26 Disember 2004
Hari: Ahad
Masa: 02 petang - 07 malam
Tempat: Dewan Sri Pulasan, K6, Universiti Putra Malaysia

UNTUK MELAYARI LAMAN RASMI GATHERING GENGJURNAL sila klik url
http://gath2004.diaryland.com

UNTUK MENYATAKAN KEHADIRAN ANDA sila klik url ini
http://www.fourious.biz/gath/kehadiran

1094  Date: 2004-12-10 12:21:38
airain ( no email / no homepage) wrote:

Salam..
Have a wonderful holiday :)

1093  Date: 2004-12-10 04:41:33
liana ( liana_n@dbp.gov.my / no homepage) wrote:

Salam Elaira...

Kali pertama mencoretkan madah penguat semangat buat tuan puteri walaupun hamba sering singgah seusai melepas rindu di blog tuan puteri....

Satu rangkap kata-kata untuk tatapan...
"Kita tiak unggul sewaktu kelahiran, kita cuma unggul setelah enggan menyerah kalah kepada rintangan yang diberikan oleh takdir" - Anais Nin

Moga perinsipku ini menjadi inspirasi buatmu, sahabat!

Have a good n enjoyable holiday yek!
(hari jiwang karat sedunia ;)

Liana

1092  Date: 2004-12-07 02:33:58
ilia airain ( no email / no homepage) wrote:

Assalamualaikum,
kat sini upernyer tuan putri duk bertapa...anyway tenkiu ek kasik ani link nih..nnt ani updatekan link akak dlm ani nyer blog

Have a nice day kak ;)

1091  Date: 2004-12-06 06:53:37
basri ( no email / http://basrie.tk) wrote:

hehehehe... :D

1090  Date: 2004-12-04 22:55:00
Op ( no email / no homepage) wrote:

lamanya asik 'sengaja dibiarkan kosong' hehe isila sikit :)

1089  Date: 2004-12-03 07:02:14
esis ( no email / http://www.sukaatiaku.blogspot.com) wrote:

askum

tumpang lalu ye kak
saje nak promote weblog saye
http://www.sukaatiaku.blogspot.com
buleh ye
tima kasih.....

datang la melawat umah SUKAATIAKU nih

1088  Date: 2004-12-02 12:48:55
sick sad world ( mangkuk182@yahoo.com / no homepage) wrote:

perghh dah lama tak datang sini...
semakin menarik arr kak elaira...

:) actually link terhilang... sib baik jumpe balik nie

1087  Date: 2004-11-25 09:50:53
21 ( no email / no homepage) wrote:

hi kak masssss

1086  Date: 2004-11-25 04:00:58
fajar ( no email / no homepage) wrote:

udah le dok blank jeee... nak gak ada kata2.

1085  Date: 2004-11-16 04:25:13
irda82 ( no email / http://syihab.blogdrive.com) wrote:

assalamualaikum.
rajin ya kak update blog mith .tak ramai yang buat blog guna mcm hompage biasa.
Yuhuu...selamat Hari raya! naper dah lama tak nampak kat YM

1084  Date: 2004-11-11 04:19:11
penyubiru ( penyubiru@hotmail.com / http://www.penyubiru.com) wrote:

hmmm...lama dah tak follow jurnal dr geng2 jurnal nih. ish..rasa rindu lah pulak.tambah2 kat2 raya nih.mengamit memori lama.hmmm..to semua gengjurnal Selamat Hari Raya Aidilfitri.Maaf zahir & batin. ekspeceli to elaira and ryna.

1083  Date: 2004-11-09 23:57:27
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin:)

1082  Date: 2004-11-08 02:15:20
zhoulsz ( no email / no homepage) wrote:



1081  Date: 2004-11-06 00:27:19
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

+salam eid ul fitr daripada muring-wien sefamili

1080  Date: 2004-11-04 05:29:00
sempoii ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Berpose..bz nyer dia. (ngk jer dia dr jauh)

1079  Date: 2004-11-03 01:27:01
fajar ( no email / no homepage) wrote:

maka, saya tinggalkan jejak di sini, agar akan terus diingati. cewah!

1078  Date: 2004-11-02 06:16:30
-justea- ( no email / no homepage) wrote:



1077  Date: 2004-10-30 14:55:11
mie ( no email / http://www.kroni.biz/nordin) wrote:

+salam aidilfitri daripada mie dan umie

1076  Date: 2004-10-29 15:25:10
ryna ( irynn_sha@yahoo.com / no homepage) wrote:

askum...............
ai sis... ader kenai? ingat lagi tak kat ryna...
lamer gilos tak jenguk tmn cinta ni... hope sihat..........akak... kang kalu jumper si penyu biru yg lupa lautan tu kim slam mautttttttttt kat dia.........luper kawan tuh.... dah nak ader baby tuh... selamat berpuasa dan haliiiiii RaYa ....

MISZZZZZZZZZZZZZZZ U MUCH............. MUAHHHHHHHHHHHHHHHH

1075  Date: 2004-10-27 06:37:56
juita ( no email / no homepage) wrote:

A'kum, salam ramadhan elaira...tak ada entry ye..

1074  Date: 2004-10-27 04:37:37
mayangkejora ( mayangkejora@gmail.com / no homepage) wrote:

Salam Silaturrahim !!!

1073  Date: 2004-10-25 14:05:46
Op ( no email / no homepage) wrote:

blank di bulan puasa? :)

1072  Date: 2004-10-22 08:57:30
lemoc ( no email / no homepage) wrote:

hmmmm....tak Forever tak apa...kamu telah berusaha memberi yg terbaik bagi Mith

1071  Date: 2004-10-22 00:30:26
i'm a girl ( no email / no homepage) wrote:

good job!may Allah guide u safely..

1070  Date: 2004-10-18 09:36:18
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Selamat menyambut hari Lahir menurut bulan islam.hehe.

1069  Date: 2004-10-14 02:05:41
alan ( streamix_shark@yahoo.com / http://sukns.blogspot.com) wrote:

Sungguh bermakna dan mendalam ayat-ayat yang digunakan. Backgroundpun cantik. Saya masih baru dalam dunia blog ni jadi diminta tolong berikan tunjuk ajar yee.

1068  Date: 2004-10-13 12:12:38
Op ( no email / http://fikirandalamkembara.blogdrive.com) wrote:

selamat berpuasa elaira :)

1067  Date: 2004-10-12 11:40:38
ip ( no email / no homepage) wrote:

salam elaira,
sayapun dah lama tak jenguk
sibuk dan tak cukup masa nak jenguk kawan2.

sapaan kawan2 dapat beri semangat untuk terus mencoret.

1066  Date: 2004-10-07 04:37:34
enggang terbang tinggi ( omker@yahoo.com / no homepage) wrote:

first time lawat site ne...bestnye....good job!

1065  Date: 2004-10-07 04:08:43
yatt ( angah_yati@yahoo.com / no homepage) wrote:

hii... saya cukup suker dengan blog ni...rasa relaks je bila nengok kaler ijau dia.. tambahan plak my fav colour...

1064  Date: 2004-10-06 10:50:05
hangbuah ( no email / no homepage) wrote:

percaya atau tak..
saya tak pernah jejak kaki kat port dikson lagi..:D

ish..
teruk tul..

1063  Date: 2004-10-06 00:18:54
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

ala....best nyaa gi PD. Ke sbb gambar2 akak amik tu yg cantik2..rasa mcm nak pergi jugak laa. Area mane best yek?

1062  Date: 2004-10-05 06:35:23
salina ( no email / http://norsalina.blogspot.com) wrote:

kak..oo..kak..tumpang tanya..macamana nak dapat otograp Artakus tu eh? hehehe. Saya nak rampas dia dari Laira ni.. >:)

1061  Date: 2004-10-04 04:13:07
fajar ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum kak,

gambar kat PD tu cantik2. serius! saya percaya, satu hari nanti, akak akan dpt menguasai teknik mengambil gambar dgn baik. sama mcm gambar2 yg kita suka tgk dlm website org dan yg selalu kita buat wallpaper. hahaha. i believe in u!

btw, bila nak dtg melaka? saya dgn anis boleh masakkan special utk akak. dan, bole tgk koleksi gambar kitorg yg sungguh byk. akak kata nak tgk kan? hehehe. dtg le.

rasa, mcm dah lama x pi seremban. tp, rasanya mcm nak lepak2 kat istana di hujung rimba. bestnyaaa. bila agaknya ekkk.

*sometimes, i do feel that i lost something in life. or maybe that moment has passed by.

1060  Date: 2004-10-03 15:10:40
Bunda Shafiya ( dr_rosalina@yahoo.com / http://keluargazulkarnain.blogspot.com) wrote:

Assalamualaikum dan salam kenal dari kami di Indonesia..:D

1059  Date: 2004-09-30 11:31:03
Amiza Khusyri ( no email / no homepage) wrote:

Bestnyer dia di PD hehe.. rindu kat malaysia :p

1058  Date: 2004-09-28 16:16:28
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

saya pun rindu jugak Puteri...lama ekk..tak datang..
rindu bagaikan ombak menghempas di pantai...bedebusssshhhhh!!!

1057  Date: 2004-09-28 12:00:16
nadahahs ( no email / http://surf.to/shahadan) wrote:

a'a... saya baru perasan (hanakatase) dianyer link dah tak der mender dah...

sblm ni saya duk tegur dia batper dok update.. aleh2 mati selalu....

hmm..

1056  Date: 2004-09-28 07:15:18
Op ( no email / http://fikirandalamkembara.blogdrive.com) wrote:

salam! hehehe melawat puteri... shahdunya puisi2 :)

1055  Date: 2004-09-28 03:40:09
Queen ( no email / http://cikqueen.cjb.net) wrote:

akakkk...
haiiii.. ha ah la kak,sekejap je dpt jumpe akak.. tu pun dh dalam kete.. jumpe gitu2 je.. erm insyaallah senang2 kita jumpe lagi....

akak sihat?????

1054  Date: 2004-09-27 06:04:50
amyz ( no email / no homepage) wrote:

salam.. :-)

1053  Date: 2004-09-25 08:03:54
Jimi ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Saya sudah berjanji dahulu bahawa saya akan kembali. Kini, saya sudah kembali.Jemputlah datang!

1052  Date: 2004-09-22 03:28:31
juita ( no email / no homepage) wrote:

jenguk elaira disini. Apa khabar? Mekarnya irama, harumnya ilusi...

1051  Date: 2004-09-20 06:02:35
amran ( vastavista@yahoo.com / http://fossil.web1000.com) wrote:

Hi Puteri Elaira Eliza. Nama saya amran.Saya nak berkenalan dengan awak.Kasila email atau no phone awak kat sayer.No phone saya 019-5194886

Best la website awak.cantik.

1050  Date: 2004-09-16 09:31:34
ilia ( no email / no homepage) wrote:

A'kum Gusti Puteri Retno Elaira Eliza..hehe..tenkiu ek sudi numpangkan patik..pacal yg hina dina ini diistana hinggap tuanku puteri..tp..kan..ilia pun cam xcaya..adakah mlm tu..ilia tdur ngan penulis yg bernama kak nisah dan pemilik mith yg anggun nih?..aniwei...thanx a lot sis..:)...ader satu coklan,dah jumpa dah kaset BIG?hehe...

1049  Date: 2004-09-11 04:48:41
spyz ( no email / no homepage) wrote:

alamak.. ada orang menuntut janji..

errr.. errrr.. errrr.. nanti saya bincangkan dulu dgn beberapa org..
dah dekat nak puasa nih..
:-)

1048  Date: 2004-09-10 01:42:01
cik pah che din ( syidi@bluehyppo.com / no homepage) wrote:

MISS ELAIRA, LONG TIME NO SEE, I MISS U SO MUCH, WHEN WILL I CAN MEET U? BYE!

1047  Date: 2004-09-10 01:17:29
juita ( no email / http://juitaqu.blogspot.com) wrote:

salam elaira, apa khabar? Kita berkunjung kemari lagi, nak tengok hasil nukilan elaira.

1046  Date: 2004-09-09 13:18:55
abuzar ( no email / http://www.nizam71.blogspot.com/) wrote:

Salam kenal. Terima kasih berkunjung ke sana. Maaf saya tak pandai berfalsafah macam rakan2 blogger yang di bawah ni. Langgam bahasa saya biasa2. Apapun TQ kerana sudi berkunjung ke laman saya yang seadanya. Saya sentiasa menanti. Tanpa hadirmu seakan ada yang tak kena.. HE.. he..

1045  Date: 2004-09-09 11:43:52
CT Musafir ( no email / http://amberley.diaryland.com) wrote:

Nama saya diseru. Saya juga menjadi rindu pada saat awal jaringan jurnal bermula. Di mana, tidak ramai lagi yang menulis, di mana, kita sama-sama menelan keperitan di antara satu sama lain.

Saya masih lagi menulis, tapi saya melarikan diri. Kalau dulu kejahilan saya di dalam dunia jurnal menjadikan saya seorang yang berani untuk berdepan, tapi bila sudah lama, saya mengecutkan diri, menghilang dan menyepi.

Tapi seperti cendawan, tumbuhnya saya ditempat lain. Andai masih lagi mencari, saya di sini.

1044  Date: 2004-09-09 07:26:39
muring-wien ( muring-wien@web.de / http://muringwien.uni.cc) wrote:

Salam

Tkasih kerana sudi pariwisata ke situs Muring lagi. Dalam dunia siberismus tidak ternafi kala kadangnya kita dibawa menjadi begitu mendekat, dan ada kalanya pula kita dibawa menjadi begitu menjauh. Apa namunpun saling hubung antara Gejuis sudah lazim meski di level permukaan tetapi keakraban itu akan datang dari sebuah akal rasa dan akal fikir yang terkembang di dalam laman masing-masing. Demikian setidaknya kita diberitahu tentang blog dan gejuis serta dunia terampainya.

Yang penting kita telah berada dalam apa yang dikatakan Tok Kenali, kepengarangan membentuk asas pemikiran mencari kebijaksanaan mungkin.

1043  Date: 2004-09-09 03:53:47
morrok ( no email / no homepage) wrote:

Puteri Elaira Eliza ialah secantik namanya.. seayu blognya.. sehijaunya sopannya...

sapa kata akak raksaksa..?? maih ku pangkas palonya.. :D

1042  Date: 2004-09-09 02:48:15
juita ( no email / http://juitaqu.blogspot.com) wrote:

salam elaira, salam kenal, dari blog zino tadi. Menarik blog elaira, gaya penulisan teratur. Saya pulak lebih suka cara santai saja.

1041  Date: 2004-09-08 16:11:58
zino ( no email / http://bangsalatap.blogspot.com/) wrote:

lompat dari blog abuzar tadi.. salam kenal .

1040  Date: 2004-09-07 07:44:58
taufik ( taufik_362000@yahoo.com / no homepage) wrote:

askum,......hai ni first time masuk sini ...best la....
macam macam ada.....

1039  Date: 2004-09-06 05:03:26
rudy ( no email / no homepage) wrote:

hensemnya fajarilllllllll!!!!!!!!!

1038  Date: 2004-09-04 17:32:41
abuzar ( no email / http://www.nizam71.blogspot.com/) wrote:

salam kenal dari Cairo

1037  Date: 2004-09-04 07:29:39
Arief ( rascal09_10@yahoo.co.uk / http://ariep.blogspot.com) wrote:

assalamualaikum..salam perkenalan..saya baru terjumpa website awak..menarik..boleh tolong ajar..saya baru berjinak2 nak bikin website ni

1036  Date: 2004-09-03 06:58:02
elaira ( no email / no homepage) wrote:

ame...

gambar tg mimi wahida tu tak ada, sbb kat dlm tu tak leh amik gamba, tapi u still can see dlm gambar ke 7 + 8 nampak belakang dia aje, dn gambar no 9 yg tepi sebelah kanan sekali... (gambar screen capture movie)

atheena... selamat datang... esok datang lagi ya...:D

biskut... selamat belated merdeka..

ilia + morrok... jumpa esok... insyaAllah...

Ct Musafir... bila balik mesia...leh saya kasik...

zuan... hiii... akak tak lupa... ;)

muring... boleh pesan dgn saya... tapi nak hantar ke mana? atau muring bakal pulang ke mesia dlm waktu terdekat ni?

azleena... we are convent... mighty mighty convent... yeaaa ;)

1035  Date: 2004-09-02 08:22:24
atheena ( fyodormikhail2000@yahoo.com / http://cenderalokacinta.blogdrive.com) wrote:

akum...first time masuk sini..best la

1034  Date: 2004-09-02 04:39:53
ame ( no email / no homepage) wrote:

i enjoyed reading Perlantikan Dato' Pembesar Adat very much. keterangan bergambar memang senang nak paham. actually, it was distracting sikit bila sampai bab tengku mimi wahida tu. tercari2 ler jugak dalam gambar. hehehe ye lah, susah woo nak jumpa raja2 ni.

1033  Date: 2004-08-29 10:30:24
-atie- ( no email / no homepage) wrote:



Selamat Hari Kebangsaan Ke-47 - 31 Ogos 2004



1032  Date: 2004-08-27 05:21:25
ilia ( no email / no homepage) wrote:

kak..siapakah daku dihatimu kak?ahaks...

1031  Date: 2004-08-25 09:18:21
morrok ( morrok@empayermorrok.ussruk.net / http://www.tiadaweb.tutup.com) wrote:

bila masa lak gomen tanya ngapa tak update..
cheh.. tak pasal2 terbabit nama beta..

anyway..
terima kasih sebab update kerana ako.. :)):))

siapakah daku di hatimu..??
pastilah daku adalah morrok.. :D

anyway..
banyak tak paham adat perpatih.. dan dapat pelajaran satu perkara..
'gadis yg di lahirkan dalam adat perpatih nieh ganah macam akak erk'.. kekekekke
luas mata nengok tu.. cucuk karang.. :P

1030  Date: 2004-08-20 15:34:12
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Tak sabar nak dapatkan buku tersebut. Tahniah kerana kita masih mampu untuk membaca imaginasi dan seni ke arah hadapan.

1029  Date: 2004-08-19 09:56:38
Khairul Idzwan ( niezwan@email.com / http://zuan2004.tripod.com) wrote:

A'kum..

kak igt lg tak kat sayer? alah.. yg menyelami liku2 kehidupan.. lama x dgr citer akak. akak igt sayer dah berhenti menulis ke? blum lagi... akak masuk lah teratak saya tuh..

1028  Date: 2004-08-05 23:11:33
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Macam mana nak dapatkan satu naskah? Boleh pesan dgn elaira kaa?

1027  Date: 2004-08-05 07:22:27
Azleena ( azlyna_y@hotmail.com / no homepage) wrote:

uik..first time masuk...best best..kalau ada pelancaran novel ker habaq la..kaki novel gak nie...

1026  Date: 2004-08-04 03:05:14
aliss04 ( no email / http://aliss04.blogspot.com) wrote:

tahniah pada sis elaira sbb berjaya menjayakan pelancaran hari tu.. seronok berkenalan dgn akak yang tak jemu melayan kerenah pengunjung di sana even nampak muka tu penat sangat..

1025  Date: 2004-08-01 14:11:19
ep ( no email / no homepage) wrote:

Tahniah... sempena perlancaran novel lagenda numerius. EP tak pergi ke KLCC kerana kurang sihat..

1024  Date: 2004-07-31 05:18:46
nazmi ( no email / no homepage) wrote:

blog kini di http://bukunota.blogspot.com
sementara yg asal http://enmiya.tripod.com akan terus statik :)

Nazmi
nazmiwrit@yahoo.com

1023  Date: 2004-07-29 08:28:11
esis ( no email / no homepage) wrote:

fuyooooooo cayalahhhh
cantik la website ko. bleh ajr kita skit tak.
amboi tunjuk dia punye koleksi artakus ye

1022  Date: 2004-07-22 07:47:35
fajar ( no email / no homepage) wrote:

asmaradanaaaaa
asmaradanaaa...

best kan lagu tu? hehehe. jom kita pi tgk PGL! yeahhh

1021  Date: 2004-07-22 05:52:14
ada aaaa ( no email / http://www.jurnal.biz/dir/view.php?id=21) wrote:

lama tak jenguk...sihat?? how's life?

1020  Date: 2004-07-19 07:02:42
AttOk ( attok@cekakhanafi.com / no homepage) wrote:

hai kak..
just nak bg tau..
jgn lupa pelancaran buku abg pat tu kat klcc 31 julai.
org jd urusetia tau..bawah dbp dan sm.zakir..
nanti ada apa-apa call org yerk 012-2488664.

apa sengih-sengih? geget karang..!! agagaga!

1019  Date: 2004-07-17 17:13:25
ateh ( no email / http://ateh.blogdrive.com) wrote:

kak..ateh nak ambik gambar mutiara ratu tu leh? cam lawa jer..:)

1018  Date: 2004-07-12 11:34:00
wawa ( no email / no homepage) wrote:

comelnya barang2..

1017  Date: 2004-07-11 16:30:24
ep ( no email / no homepage) wrote:

Assalamu 'alaikum... datang nak conteng skit setelah sekian lama tak myonteng..

1016  Date: 2004-07-05 22:11:05
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

begitu seronok ya pergi kenduri abg bluehikari. tentu seronok. ( jeles sket.. )

p/s: update la. :)

1015  Date: 2004-07-02 09:57:24
Lan ( no email / http://lan2003.blogspot.com) wrote:

betol!itu ler majlis kawin paling lama dok.selalu lepas mkn terus blah!

1014  Date: 2004-06-30 03:56:28
BASRI ( no email / http://basrie.tk) wrote:

ELAIRA, Minta maaflah saya betul-betul tak cam.Ada satu lagi perkara yang aku nak cerita, semasa pergi kenduri Rudy kelmarin tu aku ada jumpa ramai Gengjurnal. Nak jadi peristiwa, aku tegurlah seorang awek ni, aku panggil nama dia dengan konfidennya, tapi dia tak menyahut. Rupanya aku dah tegur salah orang da.. memanglah geju tapi nama lain. Malu siut siput. Lepas tu berat hati dah nak tegur-tegur orang hehehe

Lain kali kita boleh jumpa lagi, harap-harap..

1013  Date: 2004-06-30 03:02:44
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah wah wahhhh...
amboi amboi, bukan main lagi yeeee!

1012  Date: 2004-06-28 07:02:53
spyz ( no email / no homepage) wrote:

ya.. ya..
lenkali kita pegi lagi..
bawak swimsuit sekali..
:-)

p/s betul lah.. peridot tu lawa betul kalernya..

1011  Date: 2004-06-28 00:55:17
Iman Santoso ( me@imansantoso.com / http://imansantoso.com) wrote:

salam kenal eliza.... saya dari negeri sebarang :) web nya, blog nya bagus.... gambarnya cantik... :) terus berkarya ya..... salam kenal paijo

1010  Date: 2004-06-26 05:17:14
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hahaha. ala akak ni, siap ada ayat perli lagi tu. tapi, lega rasanya bila dah jumpa barang yg dicari. semoga akak akan dpt jumpa peridot yg asli. ingat, jgn tertipu. ada yg berharga rm35 je. tapi, besar gak. so, jgn jadi tipah tertipu! hehehe.

1009  Date: 2004-06-24 07:38:30
ijot ( no email / http://ijot.blogdrive.com) wrote:

ahakss..suka den dapek jumpo ko

1008  Date: 2004-06-24 04:23:42
ila jauhari ( no email / no homepage) wrote:

membaca sebentar tadi...dan
hati saya sedikit tersentuh hari ini...

1007  Date: 2004-06-23 12:01:01
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Santapan tika berkunjung hari ini dihidangkan dengan permata hijau memukau mata 'peridot'. Memang cantik permata ini, cuba pulak permata 'citrine'. Mungkin bukan selera tekak tuan rumah, tapi permata itu juga menyilau rasa.

Terima kasih kerana jauh meredah hutan menapak di jurnal saya. Moga rumah baru lebih damai yang senang di hati.

1006  Date: 2004-06-21 10:42:01
ep ( no email / no homepage) wrote:

Assalamu 'alaikum. Agak lama ep tidak berkunjung ke sini. Hidup bagaikan berlayar di lautan. Kadang kala tenang dan kadang kalanya berombak besar. Hadapilah ianya dengan gigih. Dalam apa pun keadaan.. ingat dan berdoalah pada yang Esa.. Allah SWT. InsyaAllah setiap kemuskyilan dapat di atasi dengan sebaik2nya.

1005  Date: 2004-06-18 06:59:41
nD ( no email / http://netdrive.blogdrive.com) wrote:

if you Eliza From N. Sembilang, Please Smile :D:D
if you laira from aurora, kick artakus for me... :-p
=))

1004  Date: 2004-06-15 16:00:01
Jamal ( perindusepi22@yahoo.com / no homepage) wrote:

Hai,
If you Eliza from Klang please contact me coz I had find a personal belonging own by Eliza.TQ

1003  Date: 2004-06-15 15:00:51
samurice ( no email / no homepage) wrote:

lawa blog...terasa malu nak tinggalkan link.. :P

1002  Date: 2004-06-15 09:27:39
lady_emi ( no email / http://realiti.blogdrive.com) wrote:

salam perkenalan juga...sungguh berbunga2 blog nie..thanks jugak sebab berkunjung ke realiti saya.
Kunjung la lagi..Jangan mudah putus asa..Hang tough there..

1001  Date: 2004-06-14 22:56:26
net ( no email / http://netondaline.blogdrive.com) wrote:

aaaitts!! nice blog awaks. tapie nape xde sedia tagboard. Senang skit nak tinggal mesej. ;P salam kenal...

1000  Date: 2004-06-14 06:01:26
fajar ( no email / no homepage) wrote:

asm kak...
apa khabar? best ke pesta kat istana menanti hujung minggu hari tu?

*sedang baca 1511H. perghhhh, power gilaaaa!

999  Date: 2004-06-11 09:01:15
zhoulsz ( zhoulsz@yahoo.com / http://zhoulsz.blogspot.com) wrote:

aku nak buat satu splash page untuk kroni.biz. aku nak designkan gambar gambar pahlawan bersepuluh. skang aku nak tau kau suka karakter macam mana? huraikan dengan detail melebihi 80 patah perkataan, dan aku akan try create karakter kau tu. lagi senang kalau kau bagi gambar kau ngan karakter yg kau minat. boleh?

998  Date: 2004-06-10 08:20:02
safina ( ns260275@yahoo.com / no homepage) wrote:

assalamualaikum..
came across your mgh88 site. Nak bagitau yg saya dulu sekolah convent seremban jugak...primary until secondary. I think in 1988 saya ada a few close friends tinggal kat Asrama Puteri Jalan Dato' Abd Malek mcm shazeq, dik na, nizah.. etc.. dah lama lost contact dgn they all. When i browsed thru mgh88 site..a few names did ring a bell.. mcm kak junaliza, kak svetlana (heard her name during assembly)..
Knapa lama tak update mgh88? It is really a good effort. Bring back so many sweet memories. Sayang sekolah convent dah takde.. such a devastating view bila lalu kat tapak sekolah tu.
Nyway, keep on writing. Looking fwd to read your masterpiece.

997  Date: 2004-06-02 07:00:19
tunoxs ( tunoxs@yahoo.com / http://www.tunoxs.mybsd.org.my) wrote:

Lega rasa mata melihat kehijauan web awak

996  Date: 2004-06-01 14:30:19
fajar ( no email / no homepage) wrote:

haruskah ditunggu Angin Selatan,
agar dibawa perkhabaran bahagia buat kamu?
lalu terukirlah senyum di hati dan di bibirmu?

aduhai,
usahlah dikisahkan tentang lara,
sayu di pinggir hati ini.

untuk kamu,
aku kirimkan bahagia,
yang terindah...

995  Date: 2004-05-31 07:58:32
ep ( no email / no homepage) wrote:

pergilah bercuti... mengembalikan semula keghairahan...

994  Date: 2004-05-29 03:49:50
analogi ( no email / http://analogi.evolutionv.com) wrote:

salam;

lama tak bertadang ke sini

993  Date: 2004-05-27 12:46:07
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

sabar akak elaira..tak nama manusia kita ni kalau tak dikuis cabaran...senyum2 selalu...:)

992  Date: 2004-05-26 14:39:40
dewi ( no email / no homepage) wrote:

Dari duka,
Terbit tabah,
Tika menyusun kesabaran,
Terbina benteng kekuatan,
Lalu..
Kukuhlah tugu keimanan,
Bersyukur..
Dia amat sayangkan hambaNya.

"Take care sis"

991  Date: 2004-05-26 07:40:55
lela ( no email / no homepage) wrote:

wahhhhhh....seni ko telah muncul kembali....semago idea datang mencurah-curah lagi hekkkkk

990  Date: 2004-05-23 22:22:08
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Bahagia itu subjektif. Definisinya bergantung pada diri sendiri. Saya pun rasa saya belum bahagia sebab blm mencapai apa yg. diimpikan & sdg. berusaha ke arah itu. Semoga kebahagian milik akak hari ini & selamanya.

989  Date: 2004-05-20 07:50:42
WaWa ( no email / no homepage) wrote:

Bahagia itu adalah sesuatu yang indah.

Sesuatu yang indah, akan lebih berharga jika ia sukar dimiliki..

988  Date: 2004-05-18 18:34:29
....... ( no email / no homepage) wrote:

hidup ini tdklah sesukar yg disgka kak...andai benar perjlnn ini begitu melemaskan dan begitu meloyakan,pohonlah agar ALlah meminjamkan barang seminit dua,agar kita semua masih punya masa duduk berteleku,bertemankan tikar mengkuang sbg alas sujud,merenung kesilapan dan memperbaiki ia..walau tikar ini hanyalah tikar mengkuang warisan terdahulu,namun tikar inilah yg bakal menjd saksi sebuah kebenaran dlm membenarkan kalimah syahadah yg seringkali kita ucapkan didlm bacaan solat sunat dan fardhu..

kak...rimba ini begitu damai..lebih mendamaikan andai kita bisa mendgr suara unggas mengalun zikrullah sepnjg masa..itu mereka..walau tiada nafsu dan akal tp mereka begitu setia dlm menyebut nama2 ALlah.bgmana kita sbg khalifah ddunia?tahukah kita semua,betapa manusia ini begitu sombong krn sanggup memikul amanah yg mana makhluk ALlah bernama gunung pun tak sanggup utk memikul tanggungjwp tersebut?? tepuk dada..tanyalah iman....

kak..jgn berduka andai kehilangan,krn hakikat kehidupan juga adalah sebuah persinggahan...wish u all da best!! wish me luck too.. wassalam...

987  Date: 2004-05-16 06:17:31
ep ( no email / no homepage) wrote:

Assalamu 'alaikum Elaira..

Apa kabar? Orang yang terpilih yang akan diuji! Lulus.. naik tingkat. Gagal.. kena tunggu giliran berikutnya.. bila?

986  Date: 2004-05-15 22:51:28
paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

akum.. elaira.. ehh.. sowi lama tak singgah sini.. Hup sumenya sihat.. semoga Allah alwiz wit u.. okes.. bye

985  Date: 2004-05-14 15:49:23
............. ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum warahmatullah...

bertemu kembali...

kata org...andai kita mahu rasai cinta sejati dan rindu terabadi...jauhilah kasih manusia yg bersifat sementara dan tdk kekal..kalau pun kita dah punya sglnya didunia ni, cubalah anggap sgl apa yg ada pd kita tu hanya suatu pinjaman dr YG MAHA KUASA..

teringat saya catatan seorg pengembara sekaligus seorg ahli sufi bernama Zin-Nun rahimahullahu-ta'ala sdg bersoal jwp dgn seorg tuk guru yg mempunyai tanda2 seorg ARIF BILLAH...[kalo nak salin sumer..byk sgt so saya pilih 2-3 soklan yg ada kena mengena je]...

zin-nun : bukankah org yg mengenali ALlah itu akan pnjg susahnya?
tok guru : bahkan org yg mengenali ALlah itu akan lenyap susahnya.
zin-nun : adakah dunia akan menggoncangkan hati org2 arif?
tok guru : adakah akhirat akan menggoncangkan hati mereka? [ternyata dia memintas soalanku dgn soalannya pula.aku jd kagum]
zin-nun : adakah org2 yg mengenali ALlah itu akan benci pd para makhluk?
tok guru : dijauhkan ALlah org arif itu drpd membenci makhluk,akan tetapi dia akan menjauhkan diri dan duduk sendirian.

kesimpulannya..tak salah menangis...tak salah merintih..asal shj kita menangis dan merintih krn rindukan kasih syg DIA...perhatian DIA...pelukan DIA...kita berasal dr DIA..masakan kita mampu lupakan diri kita sendiri???? benarlah kata2 ahli sufi...LIHAT DAN PNDGLAH DIRI MU SENDIRI..NESCAYA KAU AKAN MENGENALI SIAPA TUHANMU...ibarat cahaya berlapis cahaya....rhsia disebalik rahsia..kan kak??? :)

k,until then..slm dr saya khas buat shbt yg telah saya anggap sbg seorg kakak...jgn sedey2 k kak!!wslm

984  Date: 2004-05-14 11:12:00
ilhami ( pen_ilhami@yahoo.com / http://villailhami.blogspot.com/) wrote:

Pertandingan Menulis Artikel Islami 2004

Maklumat lanjut, sila ziarahi kami di

http://villailhami.blogspot.com/

tolong sebarkan kepada semua sahabat-sahabat penulis. terima kasih

983  Date: 2004-05-12 15:18:38
buburmcd ( no email / no homepage) wrote:

Kejujuran yang diberi tanpa ragu-ragu, walaupun lambat tapi manis balasannya.

982  Date: 2004-05-11 12:07:48
Lemoc ( no email / no homepage) wrote:

Benar ....kejujuran sulit di cari di sini...kejujuran sulit diberikan dalam maya (cyber)

981  Date: 2004-05-10 09:23:18
.............. ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum wrhmatullah...

lama benar saya tak membaca...bz mayb alasan yg amat biasa kita terima bila lost contact...mayb jugak akak pon dah tak kenal saya..heheheh takpe...tak kesah..but saya akan terus ikuti perkembgn akak wlu dr kejauhan... :) alasan saya tak masuk ym...krn saya sedih dgn dunia cyber...cyber ni adalah 1 dunia yg terlalu rumit utk mencari sebuah kejujuran..

2 sajak akak yg terbaru..no!!!...1 sbnrnya ek... 1 lg tu lirik lagu hijjaz....amat menyentuh hati saya.. bkn sbb apa...tp sbb ia bertemakan puji-pujian utk Al-Haq... krn ia menceritakan ttg kecantikan RABBUL IZZATTI....sesungguhnya tiada cinta terindah melainkan sebuah cinta hanya utk diriNYA.....sesunguhnya tiada rindu semanis madu melainkan sebuah rindu hanya utk diriNYA...

kalau akak n shbt2 lain ada masa free...carilah dan dgrkan lah lagu terbaru hijjaz PELITA HIDUP III best!!! pasti menmbahkan rasa cinta kita pd DIA..aminn....


kay...until then...sj saya tak letak nama kat atas tu..siapa saya??? look at ur heart sis, n u will know who i am.... :)

kat bwh ni saya salin 1 lirik lagu yg saya tgh feeling dgr dlm sebulan ni....fahami ia sebaiknya...

~TERIMA KASIH TUHAN - MAWADDAH ~

terima kasih wahai tuhanku
yg sentiasa melimpahkan rahmatNYA
membenar aku menghadapMU tuhan
YANG MAHA PENGASIH dan MAHA PENYAYANG...

utk bercakap dgnMU tuhan
mengizinkan kuminta pdMU
memuja memuji sepenuh hatiku
memohon munajat pdMU YA RABBI...

tp aku khuatir ketika menghadapMU
tdk pula pndai beradab dgnMU
aku mula bimbang kalau aku derhaka
dlm ketaatan bukan RAHMAT drMU yg ku dpt
tp ku kan dpt kemarahanMU
YA RABBAL ALAMIN.....
maafkanlah aku.......

980  Date: 2004-05-05 04:22:46
Bridget Jones ( no email / no homepage) wrote:

Elaira, Mak I pun macam tu. Dulu cerita semua perkara, tapi sekarang sikit-sikit je sebab tahu dia akan risau. Tukar orang pulak, cerita pada kakak.

979  Date: 2004-05-03 19:27:37
Nonie ( nonie_ahmad@yahoo.com / no homepage) wrote:

Assalamualaikum...
Really nice sis... Sungguh mendamaikan.. Moga impian jd realiti.. U deserve it..!!

Teruskan berkarya!

978  Date: 2004-05-03 16:06:31
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

sejuknya mata memandang air sungai yang berarus laju ..ianya umpama menarik2 hatiku untuk menjadi air sungai yang berarus jugak

977  Date: 2004-04-29 03:56:57
ferozk ( no email / no homepage) wrote:

semoga apa yang kita angan-angankan,
suatu hari nanti menjadi kenyataan.....

Keep up the good work, kak elaira...
(aurorans)

976  Date: 2004-04-28 07:02:36
nadahahs ( no email / http://surf.to/shahadan) wrote:

aku follow hanakatase yang boleh sampai sini.. jab nak pergi ucap takziah kat EP.. kat Jedah kawan ko tu, tolong sampaikan ucapan takziah aku padanya. al-fatihah.

Dalam mengejar dunia, kita jangan lalai, dan jangan pulak putus asa (frust) ngan dunia, dunia adalah utk kita jaga.. kita sebagai khalifahnya, BANGUNLAH utk mmbina semula empayar Islam di Bumi Allah.

975  Date: 2004-04-22 07:53:40
hanakatase ( no email / http://www.hanakatase.mlysia.com) wrote:

as'kum elaira!!

nak bagitau ni.
chendhawan dah pindah ke site baru.
klik kat link tu ek. tq.

974  Date: 2004-04-22 04:23:13
nordin ( no email / http://www.tumpi.com/nordin) wrote:



973  Date: 2004-04-15 03:33:54
screwloose ( screwloose2323@yahoo.com / no homepage) wrote:

nice to know that budak SMC(Sekolah Minah Cun) tahu berbicara puitis gitu :)

972  Date: 2004-04-14 00:51:41
ep ( no email / no homepage) wrote:

elaira.. drop by to say Assalamu 'alaikum...

971  Date: 2004-04-12 08:34:24
Lemoc ( no email / no homepage) wrote:

Sepi...sunyi...beku...mati...

970  Date: 2004-04-07 07:15:55
Orzailly The Zukkiri ( rozaily@nuroftech.com / no homepage) wrote:

...kembali bersua tanpa wajah, berbicara tanpa kata, mencoret tinta di warkah siber walau diri dalam bergentayang tugas. Ah, taryusis indah ini tetap dihatiku! Kumpulkanlah segala keindahan bebintang serta galaksi, atau ketenangan berada di tepian pantai melihat kehijauan air laut, ianya tidak seindah dan tidak setenang membaca kata2 indah si pemilik blog ini.

Elaira, namamu teratas!

969  Date: 2004-04-06 08:12:08
morrok ( no email / http://www.artakus.net) wrote:

pembetulan.. :P

saga artakusiad mengesahkan kehebatan morrok menobatkan kegemilangan bangsa penakluk dan menghapuskan pemberontakkan artakus serta kuncu-kuncunya..

Legenda Numerius pula mendedahkan stretagi dan kemampuan empayer morrok mengatur siasah perang yang gilang gemilang untuk menobatkan kemenangan.

kekekeke :)) :)) :))

968  Date: 2004-04-05 09:35:27
Norchet Nusantara ( no email / no homepage) wrote:

Pernah bayangkan macamana Si Genius Mozad cipta lagu. Pernah bayangkan macamana Mozad "head-banging" kepalanya semasa memimpin okestranya mendendangkan lagu yg diciptanya.
Boleh bayang kembali Sifu M.Nasir begitu sambil ketap bibirnya menghayati lagu yg diciptanya . Mustika, Semerah Padi etc.
Kita-kita ini sebenarnya menghayati dgn cara yang tersendiri,
Kita-kita ini sebenarnya menghibur hati dgn cara tersendiri,
Kita-kita ini menjana diri dgn cara tersendiri,
Agar punya jatidiri,
Asal tak melukai,
Asal tak alpa pada Ilahi....

967  Date: 2004-04-03 12:17:25
putra ( no email / http://www.putra23.allhere.com) wrote:

bagus web lo salam kenal

966  Date: 2004-04-03 03:34:43
Akularakintaithubuetuh ( no email / http://Basrie.tk) wrote:

Saya tak pernah baca buku ni. Nak satu siri jadilah.

Akulapuelzaritahurim - Aku lah Puteri Elaira Eliza Misteri Istana Di Hujung Rimba :)

965  Date: 2004-04-02 08:39:53
Simon Cowell ( no email / no homepage) wrote:

impressive... superb performance

964  Date: 2004-04-01 15:44:22
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

hati aku pernah membatu tapi kuasa apa yang ada kat dia sampai cair batu tu..sekarang kuasa tu mungkin dah hilang..akan jadi mambatu jugak akhirnya aku ni

963  Date: 2004-03-30 08:45:46
Nana ( no email / no homepage) wrote:

Wahai Puteri...berangan tak salah asalkan realiti tetap ditempuhi dengan sabar...

Kadang-kadang angan-anganlah yang membantu kita dari sehari ke sehari, memberi semangat dan inspirasi...

Bagi sesetengah orang ..bukulah tempat untuk lari dari realiti walaupun untuk sementara...


:)..<

962  Date: 2004-03-29 15:02:59
emma ( no email / http://emmayeayea.diaryland.com) wrote:

tak salah berfantasi, yang penting tahu membezakan antara imaginasi dan realiti. err.. layang angan2 sesekali best gak.. ;p

961  Date: 2004-03-29 04:00:07
Norchet Nusantara ( no email / no homepage) wrote:

Sahabat....
Dunia atau penjara yang disebut itu sebenarnya adalah minda bawah sedar kita yang sebenarnya sangat2 penting untuk mendorong kita melakukan sesuatu. Jika ia positif maka ia akan mendorong kita ke arah kejayaan jika sebaliknya maka terbaliklah kita.
Spt mana kita boleh drive pulang ke rumah tanpa sesat jln sedang fikiran kita sedang sibuk memikirkan pelbagai perkara. Itulah minda separuh sedar kita cuma bezanya puteri menzahirkanya disini.
Nothin wrong with that. Everybody has there own way.
As long as ia tak menyalahi apa2 yg dipegang, I do believe its okay.
Try www.drtuah.com

960  Date: 2004-03-27 03:36:54
crmsonskye ( no email / no homepage) wrote:

ehehe... camner gaknya pemilik mith ber'head-banging'? pure instinct tu tak penah plak dengar... hmmm

959  Date: 2004-03-25 06:19:07
sick sad world ( no email / no homepage) wrote:

that tiny flying particles?? ... that what makes the world so interesting laa .. the little tiny flying particles that evolved around the bigger picture... volatile?? oh come on dear sister... things happened and we are powerless to prevent most of it... but anyway it's you right to do what you want with MiTH... "still i'm here all day long, slave of wage i am one"...
fly oh fly
tiny particles of the world
die my darling die
tiny pieces of my broken heart
arise the sun, awake the sleeping beauty
the princess is coming with a vengence
ahaks
blog sayer dah jadik hampeh.. kena tukar blog arr
maybe i will try blogspot after this..
upsaid.com dah kena bayar la rase nyer so semua akaun yg free telah disabotaj...
hampeh tahap longkang betui la

958  Date: 2004-03-24 12:03:44
crimsonskye ( no email / http://crimsonsky.twenty-five.org/flowingriver.html) wrote:

ehehe... meruap... teringat lak kat kimia f4 dulu... eter adalah bahan yang mudah meruap... tulisan kat mith ni rasanya tak.... walaupon takde arkib :P

957  Date: 2004-03-22 17:09:36
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

Membisu adalah lebih baik dari berkata2..betul tak tuan puteri?

956  Date: 2004-03-20 17:46:25
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

walau dikaburkan pandangan mata ku dari menatap fotomu dengan jelas...tetap dapat ku ingat wajah my yang manis dan sentiasa senyuman diukir

955  Date: 2004-03-20 11:25:01
irda82 ( syihab82@yahoo.com / http://www.geocities.com/syihab82) wrote:

merujuk kepada mazlan .mana bio akak

954  Date: 2004-03-19 16:42:14
mazlan ( otaigombak@hotmail.com / no homepage) wrote:

akum..er apsal jurnal ni takder biodata penulis dia?x best le camni..kalo ada biodata,kita leh budget camna background penulis jurnal ni,i mean julat umur dia,influence dlm kehidupan dia etc..sekian..

953  Date: 2004-03-19 13:04:16
kasstury ( no email / http://www.geocities.com/kasstury) wrote:

begitu puitis...

952  Date: 2004-03-19 03:40:26
ep ( no email / no homepage) wrote:

elaira.. camne kehidupan sejak berpindah ke premis baru?

951  Date: 2004-03-19 00:39:23
nett ( no email / no homepage) wrote:

kak, bukan suria.fm tapi sinar.fm...:-)

950  Date: 2004-03-18 09:44:11
lela ( no email / http://lelasari.blogspot.com) wrote:

wassani ke nie ????...tak takut dikejar peminat ke???

949  Date: 2004-03-16 15:40:42
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Fikir dulu sebelum buang :)

948  Date: 2004-03-16 10:07:06
crimsonskye ( no email / no homepage) wrote:

'sampah-sarap' tulah yang buat saya masuk sini asal ada kesempatan =) mmg ada sesuatu yg akan saya dpt... sama ada saya sedar atau tidak... setiap kali saya baca jurnal2 ni... termasuk jurnal akak... so teruskan menulis ek! ehehe... akak pun insomnia jugak ye :P

947  Date: 2004-03-16 10:02:14
crimsonskye ( no email / no homepage) wrote:

huhuh... seb baik ceramah2 GE tak penah kedengaran kat sini... kalau tak.. jadi eminem vs al-fatihah second version agaknya...

946  Date: 2004-03-13 04:24:25
crimsonskye ( no email / http://crimsonsky.twenty-five.org/flowingriver.html) wrote:

cutenya :) betapa hebat kebesaran Allah...

945  Date: 2004-03-12 01:02:22
fajar ( no email / no homepage) wrote:

bercerita tentang anak merbah ni, teringat pula satu lagu lama, "Mengapa Dirindu"

"..anak punai, anak merbah,
terbang tinggi buat sarang,
anak sungai kan berubah,
ini pula hati orang,
mengapa dikenang..."

944  Date: 2004-03-11 08:58:32
sick sad world ( no email / no homepage) wrote:

wah besh nyer ..teringat aku mase kat kampung dulu mase kecik2 selalu jumpe anak burung yg macam tu .. sian diorang pasal kitorang kalo jumpe burung mesti amik nyer maklum laa kesian rase cam nak bela ajer.. tapi aper nak buat bebudak maner reti jaga burung sumer mati ... sian diorang...
jahil nyer aku dedulu ..
skang pun jahil gak ...
cuma umur ajer yg dah tak berape muda dah ehehehehe

943  Date: 2004-03-10 11:30:40
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Saya ada terima Anak Merbah versi flash dari Rizal.
Saya kira satu perkembangan baru dalam dunia jurnal, ermm.. mungkin bagi diri saya.
Saya tak pernah menyangka satu-satu entri dalam jurnal akan di deklamasikan, yaa.. Mungkin cuma itu yang saya fikir sesuai penggunaan katanya.
Cerita entri itu lebih menarik, ditambah sedikit kelucuan apabila mendengar suara seorang lelaki, ( Rizal agaknya ) yang mendeklamasikan membawa nada dan intonasi suara yang agak berbeza. :)

942  Date: 2004-03-09 14:53:42
Rizal ( no email / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Pa Kabar...sudah baca puisi in flash nya belum???

941  Date: 2004-03-09 12:02:41
mukeh ( no email / http://www.s0lidmind.com) wrote:

please visit my brand new site at http://www.s0lidmind.com

940  Date: 2004-03-08 09:15:47
ivy ( no email / no homepage) wrote:

Assalamualaikum kak,
ahaks..tak nak ker kongsi donut ngan saya kak...

939  Date: 2004-03-07 07:15:50
crimsonskye ( mercuryspark@yahoo.com / http://crimsonsky.twenty-five.org/flowingriver.html) wrote:

sejukkk hati saya... :) beautiful...

938  Date: 2004-03-07 03:34:15
jedipro ( si_mie@yahoo.com / http://jedipro.blogspot.com) wrote:

nice blog :)

937  Date: 2004-03-06 11:12:21
altamira ( altamira_amrie@yahoo.com / http://www.geocities.com/altamira_amrie) wrote:

tlg tengok laman sy and kalau boleh bg pendapat untuk laman sy supaya cantik mcm laman saudari.

936  Date: 2004-03-05 05:17:46
ila jauhari ( no email / no homepage) wrote:

elaira..
saya suka hujan di pagi hari....
terasa kedinginan pagi yang mendamaikan...
sejuk sekali...

935  Date: 2004-03-04 01:48:24
fajar ( no email / no homepage) wrote:

saya suka selepas hujan.

934  Date: 2004-03-03 11:54:09
Rizal ( no email / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Maaf kupohonkan padamu...sungguh aku khilaf...sungguh aku tak berniat begitu...terserah kamu...aku dimarahi tak apa...aku memang salah...

933  Date: 2004-03-03 08:32:38
achik ( achik_1104@yahoo.com / no homepage) wrote:

assalamualaikum..
saya bukan seorang penulis..tapi saya suka baca jernel akak. saya teringat satu umpama " apa yang kita sampaikan melalui hati akan sampai ke hati".
tahniah! salam ukhwah.wsm

932  Date: 2004-03-02 20:24:12
dhona rahmat ( dona_rahmat@yahoo.com / http://secangkirmadu.da.ru) wrote:

aku pesan pisang goreng satu..
duh kok nama sitenya sama ya
aku nggak nyontek l ..sumpah. iya itu nama aku dona tapi aku cowo/laki-laki dari indonesia. BYe putriku yg cantik
wass wr wb

931  Date: 2004-03-02 11:22:49
LaiLi ( no email / http://laili.diaryland.com) wrote:

Selamat bergembira di tempat baru. Takpe..mula² tak suka, lama² nanti mesti OK punye..~

930  Date: 2004-03-02 01:06:07
amylia7 ( amyliaimran7@hotmail.com / no homepage) wrote:

assalamualaikum...salam asyyura.... cantiknyaaaa blog nie..amy suka tgk gambar2 dia. nanti datang lagi..Insyaallah...

929  Date: 2004-03-01 09:00:56
Projek ( no email / http://www.globalaccurate.com/wkdinblog/kld/kld.htm) wrote:

<----klik hp tuh!!

928  Date: 2004-02-28 15:04:52
Annyss ( annyss@hotmail.com / http://www.nisah.cjb.net) wrote:

Dah lama tak singgah ke sini. Tiba-tiba rindukan kehijauan rimba di MITH. Ada perubahan yang ketara. Tapi masih Elaira yang dahulu.

Nice knowing you and sorry for not meeting you during the gath. I really had to change another engagament.

Do keep in touch.

927  Date: 2004-02-27 08:02:48
Rizal ( no email / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Selamat sore...Laman kamu juga dapat diakses melalui http://www.elaira.tk

926  Date: 2004-02-26 17:35:09
EP ( no email / no homepage) wrote:

Hijrah... pengorbanan. Terpaksa meninggalkan tempat lama memang memrlukan banyak kesabaran... namun apa pun ep doakan semoga berjaya dalam setiap kerjaya yang elira ceburi..

tak sempat nak suruh elaira belanja ep roti bun kat bawah menara kembar tu!!! mungkin disuatu masa nanti...

925  Date: 2004-02-26 08:50:57
amyz ( no email / no homepage) wrote:

sayu nyer kena tinggalkan tempat kenangan.. :(

924  Date: 2004-02-25 10:10:33
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

salam maal hijrah... udah lama tak sampai sini. apapun semoga sejahtera selalu...

923  Date: 2004-02-25 08:56:14
shilla ( shilla@kptm.edu.my / no homepage) wrote:

I've been diagnosed with solid pseudopapillary neoplasm/tumor..its very rare tumor..occur mostly on young women..the only cure is resection..which after resection the prognosis is i can live up to 5 years and more..I hope..the operation is on 8th march..please pray for me..i love you..

922  Date: 2004-02-24 01:37:06
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Salam Maal Hijrah kak!

Suka dgn. puisi tidak tahu tu.

921  Date: 2004-02-21 03:36:46
morrok ( no email / no homepage) wrote:



920  Date: 2004-02-20 15:14:58
manmoncang ( no email / no homepage) wrote:

selamat tahun baru hijrah. semoga lebih success dalam semua lapangan dunia dan akhirat.

919  Date: 2004-02-19 15:03:05
Rizal ( no email / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Selamat malam....Elaira
Semoga kamu bahagia selalu
Plz ceck youe e-mail...something for u

918  Date: 2004-02-18 07:54:54
sick sad world ( no email / no homepage) wrote:

ei yahoo ...
welcome back ...MiTH is back.. still alive and kicking ..woo hoo hoo ...
seronot nyer ..rase macam nak melompat la plak...

life is a journey...
it's a journey to the end...

it's sure damn boring here in cyberspace without MiTH..
thank you for bringing back MiTH...
:)

the beginning of an ending of another beginning
- i just dont make sense anymore-

917  Date: 2004-02-16 12:57:48
win ( no email / no homepage) wrote:

salam alaik...

lama tak berbual ngan akak...mayb kak elaira pon dah lupa siapa saya...anyway...moga ALlah memulangkan nikmat kesihatan kpd abg akak...insyaALlah...tak lama lg sihat la tu...doa bebyk kay..mintak restu dr YG KUASA..

" diwajibkan kamu berperang.berperang itu berat buatmu[tdk kamu sukai].boleh jd yg kamu benci itu mendtgkan kebaikan bgmu.boleh jd [pula] yg kamu sukai itu [akibatnya] buruk buatmu. ALlah mengetahui dan kamu tdk mengetahui [dgn sempurna]

albaqarah ayat 216

hmm... semua yg tersurat punya tamsilan yg tersirat kak.....so,have a nice journey of life... :)

916  Date: 2004-02-16 02:59:16
aku ( no email / no homepage) wrote:

tahniah
kembali ceria di hujung rimba
kenalan lama berkumpul mesra
semoga berterusan selamanya.

kunang2 akan menghilang bila siang bertandang.

915  Date: 2004-02-14 03:21:40
shilla ( shilla@kptm.edu.my / no homepage) wrote:

ada masa call saya yer..bnyk nak citer..saya dah tukar no br...

914  Date: 2004-02-13 18:02:29
lanun_pirate ( brokentrust_lp@yahoo.co.uk / no homepage) wrote:

thanks a lot sbb sudi updatekan web awak.lama try buka tpi xleh,hari ni baru boleh.wish u all the best.salam untuk abg awak moga cepat sembuh

913  Date: 2004-02-13 14:33:03
Rizal ( rizal1512@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

ada gelisah yang panjang
berbalut biru rindu
kutunggu kau di sudut pelangi

912  Date: 2004-02-13 11:06:18
ros ( no email / no homepage) wrote:

suka ngan lirik lagu2 nyanyian Ogy tu..

Eliza..lirik ini menyentuh jiwa..

911  Date: 2004-02-13 04:22:20
rudy ( no email / no homepage) wrote:

usah berduka.hidup mesti tuju ke depan. selamat kembali menulis. sajak akak sikunang-kunang mengesankan. poskad akak kpd rizal sudah sampai. tp poskad sy pos masih tak sampai-sampai. tak cukup duit stem ke? berapa sen sebenarnya?

910  Date: 2004-02-12 03:23:52
unsunghero ( no email / no homepage) wrote:

...kalu boleh tafsir senyum aku ini apa sahaja. tapi sekadar ingin kau tahu bahawa senyum ini terbit kerana kau sudah mahu kembali menguntum senyum. nah, bukankah sudah aku katakan dulu, bahawa kau bisa bangkit dari daerah duka itu...menantimu satu daerah bernama bahagia

909  Date: 2004-02-11 15:24:22
ep ( no email / no homepage) wrote:

apa dah jadi
kedatanganku sebelum ini
rumah terkunci
dan aku pun pergi...

908  Date: 2004-02-11 13:10:32
purbe ( no email / http://purbe.blogspot.com) wrote:

sesekali bila menoleh kebelakang
diri kita akan tersenyum..
tetapi bila menoleh kali kedua terisbas pula kisah2 duka,

907  Date: 2004-02-11 09:39:44
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hidup ini, bukan kita yang punya,
hidup ini, sekilas tempohnya,
hidup ini, banyak sekali duganya,
hidup ini, sekelumit cuma.

lantaran itu,
usahlah terus mengulit duka,
usahlah terus mendakap sayu,
usahlah terus mendamba pilu.

hidup ini, singkat usianya,
bukankah harus dikecapi sebaiknya?

semoga usai segala pilu,
menanti senyum di hatimu,
terukir di bibirmu.

906  Date: 2004-02-09 04:03:02
aku ( no email / no homepage) wrote:

moga terlerai kusut yang menjelma..
moga damai tertera setelah ribut menimpa..
akan ada ceria di hujung rimba..

905  Date: 2004-02-09 00:57:05
fajar ( no email / no homepage) wrote:

semoga berlalulah segala duka...

904  Date: 2004-02-06 02:41:17
aku ( no email / no homepage) wrote:

tiada apa yang boleh bersembunyi dariku

kau tahu siapa aku kerana aku adalah musuhmu..

903  Date: 2004-02-05 11:28:26
CT Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Ada hari, kita rasa tak layak untuk ujud lagi,
Mencarilah, kerana semuanya hilang jika tidak di cari

902  Date: 2004-02-05 01:34:09
nett ( no email / no homepage) wrote:

...ada hari kita bisa berkata
ada hari kita mampu membisu...

901  Date: 2004-01-31 02:16:50
morrok ( no email / http://www.danchan.com/weblog/blueivy) wrote:



900  Date: 2004-01-30 15:52:50
muring-wien ( no email / http://hitme.at/muringwien) wrote:

Salam Eid ul Adha

Maaf zahir batin

899  Date: 2004-01-30 14:19:04
ivy ( no email / http://justagurll.blogspot.com/) wrote:

Assalamualaikum,
Buat kak elaira,
tiada apa yang lebih tenang,
tiada apa yang lebih damai,
tiada apa yang lebih selesa,
melainkan menatap,
segaris senyuman milik dia,
yang bergelar..
ibu..

~have a nice day~

898  Date: 2004-01-27 16:46:35
Habibah ( mercuryspark@yahoo.com / http://crimsonsky.twenty-five.org/) wrote:

saya baru pertama kali datang sini, tapi semuanya dah cukup utk menyentuh kalbu... I love this place!!

897  Date: 2004-01-27 11:19:58
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

ooohh..kampung kat kolo pilah yo!
Den ado sedaro kek Rantau dan Kolo Sawah..

896  Date: 2004-01-27 07:03:52
morrok ( no email / no homepage) wrote:

lepak dalam istana di hujung rimba jap.. kkekke


895  Date: 2004-01-27 04:24:00
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Seronoknya baca kisah akak di kampung,
Alhamdulillah, syati sekarang di kampung bersama keluarga, hilang semua masalah bila duduk dekat dgn keluarga

894  Date: 2004-01-26 02:40:17
ep ( no email / no homepage) wrote:

tiada teman untuk berbicara untuk menghilangkan kesunyian dan timbulnya kerinduan... walaupun tidak jelas jelihatan pada raut muka. Begitulah perasaan orang tua yang ditinggalkan teman.

Menjadi tugas dan kewajiban kepada anak2 untuk mengembirakan atau memulihkan semula perasaan keceriaan...

893  Date: 2004-01-22 16:57:28
paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

a'kum.. cik Elaira.. pehabaq.. mekasih la wish aku pasal exam tuh.. ni pun baru bley amik masa lebih nak layar umah kawan2.. ehehhe.. a'a sekarang dah abis exam.. nak kena plan utk hari2 seterusnya lak.. hehhe.. ke.. Hup Sihak2 sokmo.. taraaaaaaaa

892  Date: 2004-01-22 10:53:42
Tuk Gawo ( no email / no homepage) wrote:

Assalamualaikum buat Puteri Elaira...

Tuk rasa ini adalah kali pertama Tuk bertandang dan bersua di dalam jurnal ini...maklumlah Tuk nie jarang sangat surf internet...

Elaira...Tuk ada sedikit karangan buat tatapan penyeri hujung jurnal ini, adalah sedikit-sedikit..

MEKARNYA KELOPAK DI RIMBUNAN MELAMBAI...
Hujung mentari membawa sinaran...sekali imbas cahaya menyinari pepohon melambai mendayu mengikut iringan dibuai dedaunan lambai ditiup bayu lembut diselangi kelembutan cahaya mentari...

Di bawah perdu pepohon tegap berdiri teguh...Dikau tetap lembut nan halus melakarkan warna mekarnya kelopak di hujung dedaunan...ditemani mentari...mengukir kejernihan pagi mengalunkan irama unggas di rimbunan...

Dikau ceria melakarkan senyuman...menguis sinaran pagi, mengisi dinihari dengan senyuman mentari...menanti mekarnya kelopak bebunga pagi...di tepi ufuk tetap menanti...

Dikaulah sehalus kelopak dibuai rimbunan pepohonan lambai di tepi kabus ceria sinaran pagi...

- Tuk Gawo -

cantik jurnal nie Elaira...Tuk hanya melakarkan sedikit saja...Tuk nie taklah pandai sangat berpuisi...hanya berlatarbelakang jurnal ini jer...

salam dari Tuk yer Elaira...

Tuk GAwo - Misteri di alam nyata...

891  Date: 2004-01-22 10:25:29
MAT JAN ( no email / no homepage) wrote:

alo, hari tu nampak ambik gambo banyak masa gathering tu. apasal sekeping aje ada kat jurnal? letak la gambo banyak-banyak! letak la! letak la! letak la! sekian, terima kasih.

890  Date: 2004-01-22 08:08:47
ep ( no email / http://budakkampung.blogspot.com) wrote:

Dibawah sinaran lampu neon
di tempat letak kereta
sedang aku asyik berbicara
dengan rakan seanggota
kau muncul dengan tiba-tiba
menegur ku..

Hmm.. siapa gerangan insan ini?
ku renung mukanya
keadaan lengang buat seketika
memberi laluan bagiku
mengodak database dalam kepala
namun masih ku tak pasti
ah.. sayang masih belum jumpa
sahlah belum pernah bersua...

dicelah-celah ketawanya
dia berkata.. ini elaira lah
teman berpantun buat seketika
sebelum masa menyibukkan dia..

Setelah identiti bukan rahsia
tahulah ep membuka cerita
kekakuan hilang serta merta
kini bertukar kepada mesra

sayang masa tidak mengizinkan kita
berbicara lama dari yang ada
kau pamit untuk pulang
kerana hari telah larut malam

selamat pulang wahai teman
panjang umur jumpa lagi
di suasana yang lebih mengizinkan
kita bicara panjang-panjang...

889  Date: 2004-01-21 06:27:58
afiz ( reserved_boy86@yahoo.com / http://e-fiz.blogspot.com) wrote:

seronok lak dgr citer pasal gath gengjurnal tu.. nak pegi tapi tak kesampaian..

888  Date: 2004-01-21 05:28:04
N.N ( no email / no homepage) wrote:

Kalau hati ingin berbicara
Bolehkah siang mendengarnya
Kalut hati membawa sebak
Hati merintih merasa pilu
Tidak aku mengundang lara
Ia datang tanpa sengaja
Atau aku didugaNya

Inikah ia jejeran hidup
Yang telah Ia tentukan untukku
Jika begitu
Tabahkanlah hati ku Ya Rahim
Ya Rabbul Alamin
Pandulah aku keluar dari daerah gelap nan likat ini.

887  Date: 2004-01-21 02:28:39
erwa ( no email / no homepage) wrote:

mmm.. akhirnya dapat gak jumpa puteri elaira eliza :)
tapi sayang tak dapat bual panjang. next time kalo jumpa nak ikat puteri elaira pastu sambung sesi borak². hehe.. bole sis?

886  Date: 2004-01-21 02:07:01
amyz ( no email / no homepage) wrote:

seronok jumpa akak lagik. maaf, masa akak datang tak sempat tegur. amy ni kena gari dengan memel & sarah laa.. hehehe..

885  Date: 2004-01-20 15:09:26
ros ( no email / no homepage) wrote:

versi2 live tentang senduk2 di dapur kantin..hmm bukan kantin kedai makan ku...hehehhe
seronok kan tapi tak dapat bual lama2..

884  Date: 2004-01-20 13:44:07
karlbum ( no email / http://www.karlbum.com) wrote:

Sudah lama tidak bertandang ke sini,
Sehatkah? Sakitkah?

:)

883  Date: 2004-01-20 04:12:34
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Ya..kita seperti sudah kenal lama hehe...

882  Date: 2004-01-19 05:40:33
Queen ( no email / http://www.livejournal.com/users/kiutmiut) wrote:

a'kum...
kak elaira mai yer malam gath tu?
alahaii, tak sempat nak bertegur sapa..
yg mana satu gamaknya kak elaira?
terlalu crowded, sampai tak daann nak beramah mesra.. nanti buh pix malam gath tu yer..
Q nak recall.. which one pemilik istana di hujung rimba ni... =)

have a nice day ahead..

881  Date: 2004-01-18 06:17:33
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

Elaira, kenangan semalam menggamit mimpi malam ku ..hehehh ada gaya bersastera tak???
nice to meet u..gambar jgn lupa disiarkan di tempat2 yang boleh di siarkan..berbelit bahasa I untuk mengindahkan bahasa

880  Date: 2004-01-16 17:43:45
Rizal ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Pada matamu kelopak mawar yang mekar di kala pagi
Pada gerimis mawar itu kau berkata: "Aku puteri rimba. Yang lagi mencari dalam samadi."

Pada matamu dunia yang hijau
Pada cahaya kau berkata: "Aku puteri puri gunung
Telah kulucuti beribu berahi."

Pada matamu beribu kunang-kunang membakar padang
Pada temaram kau berkata: "Aku puteri malam yang jelita. Beri aku mimpi jauhkan dari mara."

Pada matamu perapian dan ranjang pengantin
Pada jalan kau berkata: "Aku puteri musafir
Aku sayap garuda, beri aku benua."

Pada matamu derak-derik putaran roda kehidupan
Pada nurani kau berkata: "Aku puteri abad ini
O, Sukma, beri aku kata-kata puisi,
~ dawat Kalam Abadi!"

879  Date: 2004-01-15 08:36:32
soni ( soni_378@yahoo.com / http://soni378.allhere.com) wrote:

hiiiiii elaira salam kenal yaaaaaaaaaaa......

878  Date: 2004-01-12 09:23:33
sick sad world ( no email / no homepage) wrote:

lawo nyer flash movie tu...
...

877  Date: 2004-01-12 01:37:49
fajar ( no email / no homepage) wrote:

dapat copy josh groban?

876  Date: 2004-01-10 07:03:17
Rizal ( no email / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

merpati melayah rendah
di langit kuala lumpur
menguak belantara sunyi
mendera rintih angin

sayap-sayapnya yang letih
genggam sekepal puisi
tentang hijaunya rindu
tentang putihnya harapan
bagi sang puteri impian
yang entah di mana istananya

di ujung kembara
digoreskan darah cintanya
pada langit berkabung
untuk kesekian kali

875  Date: 2004-01-09 21:23:41
afiz ( reserved_boy86@yahoo.com / http://e-fiz.blogspot.com) wrote:

begitu indah sekali jurnal saudari,
bak kata org.. mesra alam

874  Date: 2004-01-09 17:39:44
Sony ( cumi_asin2000@yahoo.com / http://www.soni378.allhere.com) wrote:

ASSALAMU'ALAIKUM SALAM KENAL

873  Date: 2004-01-08 16:19:10
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Trimas Elaira...

Muring sekadar berentimem dengan ketekaan terhadap wujudnya hal ehwal 'kedinastian' dalam polMal (politik Malaysia) atas dasar evaluasi bahawa terdapat beberapa tokoh yang lain, yang seharusnya mendapat peluang, tetapi mungkin akibat kekurangan pengalaman, perniagaan, dan pertalian kuasa maka mereka tersingkir ke lorong lain yang lebih siluet. Jadi isu Noah, sejak dibangku sekolah lagi, Muring menggaris bawahinya, kerana saat itu Muring berfikir tentang bagaimana mudahnya DN dan DH ditawarkan jabatan sedangkan ribuan tokoh berkelulusan lebih baik terterjang. Nilai ini dianggap sebagai pembatas kepada perkembangan kerana kepimpinan yang asing biasanya membuahkan hasil yang berlainan. Namun tidak dinafikan ia adalah projek politik di mana sahaja kerana boleh dikatakan 2 pertiga dunia diperintah oleh generasi yang membakai hasil politik keluarga. Bukan di Malaysia saja, malah di Amerika, Bush adalah Bush kedua, dan di India, Indonesia, tidak termasuk negara Arab yang memang sah, politik dinasti telah berlaku tanpa batas. Cuma kita membicarakannya... saja je ni Muring tulis panjang.

872  Date: 2004-01-08 05:34:23
dedi ( dedi_apriadi@yahoo.com / http://ashyck.allhere.com) wrote:

boleh juga nih webnya, salam kenal dari
dedi

871  Date: 2004-01-06 18:06:00
Rizal ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Bagaimana sudah cek email belum, Tuan Puteri?
Kalau pun aku juga bisa ketemu kamu lagi online yah...Suatu saat pasti Allah mempertemukan kita
di alam maya...Aku juga lagi sibuk bikin Film Animasi...moga nanti dapat aku perlihatkan ke kamu hasil Film itu....Manis buat kamu....

870  Date: 2004-01-06 00:34:46
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Salam. Terima kasih banyak-banyak atas ziarah. Semoga sukses selalu.

869  Date: 2004-01-04 17:15:49
Rizal ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Aku sudah kirim pesanannya Rudy...kamu cek emel yah...

868  Date: 2004-01-01 05:02:50
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

happy new year 2004

867  Date: 2003-12-31 05:26:05
UNSUNGHERO ( no email / no homepage) wrote:

...tersentuh dengan cerita 'petang di kampung'. pernah juga melalui saat sebegitu. itu semua tinggal kenangan yang kalau boleh mahu diulang semula. SELAMAT TAHUN BARU 2004 ELAIRA

866  Date: 2003-12-30 08:39:31
win ( no email / no homepage) wrote:

lama perahuku ditgh lautan..
mengembara mencari suatu chya keabadian..
dlm meniti hari2 mendtg..
dewasa bersama dugaan..

tiba2 ingatan kukembali kesini..
dgn harapan bersulam doa agar segalanya diberkati..
moga kicauan sang camar kekal dihati..
menjd suatu kisah nan abadi..aminn.........

~dr kejauhan~30122003 04.41pm

865  Date: 2003-12-29 01:07:35
ip ( no email / http://www.danchan.com/weblog/uipts) wrote:

teruskan dengan nada dan tema begini
berkata dengan hati dan perasaan
memberi semangat, harapan dan ketenangan
pada saya ini kekuatan Elaira
pada saya tidak ramai yang mampu bertahan dengan nada begini
teruskan

864  Date: 2003-12-27 05:26:59
raja gelap ( no email / no homepage) wrote:

akhirnya aku sampai jugak ke site ni...ok la....teruskan menulis..k

863  Date: 2003-12-26 03:20:56
Langkawi Indah ( no email / no homepage) wrote:

Walau jauh bulan yang satu
Manakan sama bintang beribu
Kalau sungguh rindu padaku
Didalam mimpi datang bertemu

862  Date: 2003-12-23 21:02:30
Amiza Khusyri ( no email / http://amizakhusyri.blogspot.com) wrote:

Ada sesuatu yg istimewa di sini. Moga terus tegar menghasilkan karya mengagungkan Tuhan. Salam mahabbah! :)

861  Date: 2003-12-23 08:29:29
gengjurnal.net ( no email / no homepage) wrote:



860  Date: 2003-12-23 05:35:24
fajar ( no email / no homepage) wrote:

aduhai kekanda,
sejuk hatiku,
sayu pula jiwaku,
mendengar dendangan sukma kalbumu,
sayup-sayup,
namun jelas kedengaran.

aduhai kekanda,
andai bisa,
kugapai bintang di angkasa,
akan kupinjamkan sinarnya,
untukmu,
buat menerangi malam-malammu,
biar berseri sentiasa.

859  Date: 2003-12-18 16:19:30
Rizal ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Elaira...page yg mana siteku kesan virus...kamu cek lagi...and tengok siteku...

858  Date: 2003-12-16 09:16:58
sick sad world ( no email / no homepage) wrote:

Kalau aku berkata kata
tak akan habis walaupun seribu tahun
maka elok lah aku menulis
kerana apabila jemari ku penat
akan tamatlah kekarutanku

kalau aku pandang memandang
akan tersipu lah wahai si anak dara (aiseh ... aku tak jumpe ayat yg lebih sesuai ler ...sorry)
maka eloklah aku membuta
kerana pabila mimpi itu tiba
terungkaplah segala kekalutanku

"sepetang dihujung rimba, terpersona dengan keindahan istana, maka abadilah sedikit bicara, yang entah nya tak seberapa"

857  Date: 2003-12-16 03:36:13
unsunghero ( no email / no homepage) wrote:

....suara sang burung mengubat kerinduan pada suasana damai & indah di kampung halaman. payah nak mendengar kicauan burung sebegini di daerah penuh hutan batu ini....terima kasih elaira kerana menghidangkan kicauan nan merdu pengubat rindu

856  Date: 2003-12-09 06:16:09
giant ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum elaira...

....serapuh kelopak sang mawar
yang disapa badai berselimutkan gontai
saat aku menahan sendiri
diterpa dan diluka oleh senja
semegah sang mawar dijaga matahari pagi
bermahkotakan embun
saat engkau ada disini
dan pekat pun berakhir sudah...
akhirnya aku menemukan mu
saat aku bergelut dengan waktu
beruntung aku menemukan mu..
jangan pernah berhenti memilikiku
hingga ujung waktu.....
setenang hamparan samudera dan tuan burung camar
takkan henti bernyanyi
saat aku berkhayal dengan mu
dan janji pun terukir sudah
jika kau menjadi isteri ku nanti
fahami aku saat menangis
saat kau menjadi isteri ku nanti
jangan pernah berhenti memilikiku
hingga ujung waktu.........

855  Date: 2003-12-08 08:57:57
Khairul ( docxtreme@hotmail.com / http://mokhacafe.co.uk) wrote:

very nice colour schemes, like the reads too! pembacaan yg menenangkan. =)

854  Date: 2003-12-05 17:49:20
Rizal ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

setiap tetes airmata yang mengalir
tak kan pernah menjadi sia
ketika jatuh ke tanah
ia kan menjadi mata air
meresapi bumi
tuk makna kehidupan

::balasan Airmata di AnakMata::

853  Date: 2003-12-05 15:07:39
Ros ( no email / no homepage) wrote:

..akak pun ada sedara kat Lenggeng tapi dah lupa siapa...

852  Date: 2003-12-04 14:53:23
Ed ( edree959@hotmail.com / http://www.upsaid.com/papabear959) wrote:

selamat hari raya...just came around your page....just wondering what irrionel,eriksas and taryusis means?

851  Date: 2003-12-03 07:07:28
nett ( no email / no homepage) wrote:

selamat hari raya
maaf zahir batin

850  Date: 2003-12-02 08:44:39
nieza hunkrakar ( no email / no homepage) wrote:

wahhhh...bagus sungguh kak elaira menulis...ada bakat...boleh diasah lagi bakatnya supaya a akan lebih bersinar...teruskan menulis,nieza akan senantiasa mengikuti perkembangan terbaru kak elaira...

and thank u for being my big sister.....love u kak elaira....hope we will keep in touch....

849  Date: 2003-11-30 04:00:08
morrok ( no email / http://www.danchan.com/weblog/blueivy/) wrote:

Salam Aidilfitri

848  Date: 2003-11-30 00:05:48
nazmi ( no email / no homepage) wrote:

selamat hari raya juga elaira. maaf zahir dan batin.

847  Date: 2003-11-28 16:28:32
Rizal ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

aku dah kirim puisiku lewat email...kamu tak cek ya

846  Date: 2003-11-28 15:43:56
fajar ( no email / no homepage) wrote:

dan malam ini,
aku termanggu di dalam dendam,
mengharap pada yang tidak boleh diharap,
benci membuak-buak di dada.

siapalah aku untuk bercerita tentang dendam,
pedihnya hanya hati dirasa.

845  Date: 2003-11-24 06:42:53
Rizal Gurouw ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

bolehkah aku kirim puisi ke Eliz
kebetulan aku punya antologi puisi yg
aku tulis sejak th 1990

844  Date: 2003-11-22 00:21:58
amyz ( no email / no homepage) wrote:

selamat hari raya.
maaf zahir batin.
semoga berbahagia di hari lebaran.

843  Date: 2003-11-21 23:04:31
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira, selamat menyambut aidilfitri. Maaf zahir batin. Sayaannnggg MITH:). Take care!

842  Date: 2003-11-21 08:43:04
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:



841  Date: 2003-11-21 08:32:29
Rizal Gurouw ( vhalenx@yahoo.com / http://www.rizal.allhere.com) wrote:

Boleh nin awak minta puisi Eliza
Salam kenal ya....Sweet for U

840  Date: 2003-11-21 07:39:00
fajar ( no email / no homepage) wrote:

iskkk, best gila sajak negeri di awan tu! boleh dapatkan yang hard copy tak? kekekeke.

p/s: kad raya tu very special edition. tapi, akak punye pasal (dan dah mintak lak tu), saya tampal kat sini. heheheh

Salam aidilfitri. Mintak maaf banyak-banyak kalau ada salah silap.



839  Date: 2003-11-20 03:22:45
sick sad world ( no email / http://www.upsaid.com/loser) wrote:

Wow new outlook, a more elegent Mith
,...very very kewl.. i am mightily impressed
..you people are so creative.. you make me feel soo inconvenience
eheheheheeks
anyway nak ucapkan ler Selamat hari raye n maaf zahir batin
... maner la tau ade terbuat salah n silap ..sayer mintak maap laa yek
Kalo balik Melaka or masjid tanah
... mai ler ke umah nenek sayer
.... lepas raye petang leh gi tanjung bidara
...yahoo dapek den gi mandi laut
yahooo aii tak sabo nyer

838  Date: 2003-11-20 03:05:15
mawar ( no email / http://mawar.blogdrive.com) wrote:

salam aidilfitri utk kak elaira moga berbahagia di hari yg mulia

837  Date: 2003-11-19 08:01:15
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

amboi saban minggu ke brunei pi outstation jer? sure banyak elaun nih! banjer pizza erkkkkkkkkkkkkkk~

836  Date: 2003-11-18 05:54:17
mie ( no email / no homepage) wrote:



835  Date: 2003-11-17 22:20:03
muring-wien ( muring-wien@web.de / http://hitme.at/muringwien) wrote:



834  Date: 2003-11-17 09:13:46
basrie ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Dengan Ingatan Tulus Ikhlas
Maaf Zahir Dan Batin

http://www.freewebs.com/basrie/
<November 2003>

P/s: Wah wah wah.. dah ada layout baru
best best.

833  Date: 2003-11-15 07:57:49
jiGOMorrison ( no email / no homepage) wrote:

bila la agaknya kita boleh jumpa ya? :) jangan lupa datang ke rumah borg dan saya di cheras pada 6hb 12 ni. ada open house. datang jangan tak jangan. nak hantar kad jemputan alamat pula takde. sila hubungi kawan-kawan yang pernah ke sana seperti Rudi atau Fajar. Tengkiu.

832  Date: 2003-11-14 03:57:30
morrok ( no email / http://www.danchan.com/weblog/blueivy) wrote:

ako adalah morrok. menyerahlah kepadaku dan kau akan selamat.

nak ucap tahniah Myths In The Haze berwajah baru semakin putih dah ayu cun melecun.. heheh... tabik tahap arnap kuasa lapan juta.
so..
selamat meneruskan puasa dan selamat hari raya.. maaf zahir (batin jugak kalo ada)

jangan main mercun tau.. hahaha

o(^_^)o
morrok

831  Date: 2003-11-14 00:47:16
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

Selamat menyambut hari lebaran. Moga dipenuhi dengan ketenangan & kegembiraan, InsyaAllah... (duit raya takde ke? heheheh..)

830  Date: 2003-11-12 03:40:59
fajar ( no email / no homepage) wrote:

dalam kejauhan,
kuhulur salam,
betapa indahnya berbalam-balam,
menusuk ke taman hati,
membelai ke syurga jiwa.

tahniah atas layout baru. cantik!
wah, kena pi brunei lagi ke? susahnya nak jumpa camni. apapun, tq for the time. mmg best! insya Allah, hari lain akan menyusul bersama janji yang telah diusul.

829  Date: 2003-11-11 03:52:25
mie ( no email / no homepage) wrote:



828  Date: 2003-11-11 00:30:09
fajar ( no email / no homepage) wrote:

bila la agaknya nak naik super-duper special edition of myth in the haze ye? ke lupa? puas saya ternanti-nanti...

827  Date: 2003-11-08 01:11:40
amyz ( no email / http://amyz93.cjb.net) wrote:

salam ramadhan kak elaira. happy belated birthday. :)

826  Date: 2003-11-07 00:07:49
shahnon ( no email / http://shahnon.com) wrote:

seperti ucapan orang2 lain, saye pun nak ucap selamat berpuase cik puteri :)

825  Date: 2003-11-04 04:36:08
sick sad world ( no email / http://www.upsaid.com/loser) wrote:

ermm selamat berpose ....
lama tak update blog.... busy la kater kan
erm ... dah setahun ker mIth nie?
wah tahniah ...n hepi besday ..erm belated besday so sorry cause i dont know about it actually....

- the color changes, as will everything else,
countdown to hapiness, as slow as it will be,
yearning for belonging, doesnt everyone?
if all else fail, let me be transparent,
so you will see my spine and all the things
that go bumping in the nite....ehiks

824  Date: 2003-11-04 03:09:13
laili ( no email / http://expage.com/laili) wrote:

Selamat Berpuasa

823  Date: 2003-11-03 18:27:08
-@tie- ( no email / no homepage) wrote:



822  Date: 2003-11-02 16:51:39
Siti Aisyah ( no email / http://www.xanga.com/warsyahai) wrote:

Assalamualaikum ...
Selamat berpuasa. Sya baru pertama kali singgah di sini. Opppsss ... bukan pertama kali, adalah dua tiga kali. Kali ni baru nak sign guestbook. Salam ukhwah dari Sya.
Wassalam.

821  Date: 2003-10-30 03:29:06
nectar ( no email / no homepage) wrote:

selamat menyambut Ramadhan

820  Date: 2003-10-30 00:06:25
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wah, terasa mcm berkongsi kegembiraan akak dlm pesawat tu. :)

819  Date: 2003-10-29 00:14:39
fajar ( no email / no homepage) wrote:

takpe kan kalau sy jd org yg lambat wish thru this gbook? sy try call hari tu, tp tak dpt.

anyway, happy belated besday and anniversary to MiTH. many happy returns... amin

818  Date: 2003-10-28 14:52:12
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum.....
hai kenai lagi tak? miss u much..............
what ever pong... take ni hapi ani ber SERI...
lama tak jenguk cc.. ni pon tak tau cam ne leh sesat sini...
take care sis... GOOD LUCK!!!!!!!!!!

817  Date: 2003-10-28 02:42:41
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

selamat berpuasa~

816  Date: 2003-10-27 07:54:27
basrie ( no email / no homepage) wrote:

Ha.. tuan puteri orang Brunei ?
Ku sangka orang semenanjung.. jauh tu..

815  Date: 2003-10-26 21:24:23
nurkilla ( no email / no homepage) wrote:

kak laira, selamat menyambut hari ramadhan, sorry, lama betul tak menjengah muka kat sini mahu pun di mesenger! semoga bulan nih bawa seribu macam keberkatan buat kita

814  Date: 2003-10-25 03:40:00
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

Selamat hujung minggu kak elaira. Selamat menghadapi ramadhan. Betul ke kerja 7 hari seminggu nie. Jgn lupa rehat tau...nanti sakit siapa yg susah...hehehe..take care:).

813  Date: 2003-10-23 20:50:02
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Salam Ramadzan.

Muring merakamkan ucapan selamat menjalani ibadat puasa dengan penuh kasih dan cinta hakiki buat-Nya kerana bukan mudah untuk bertemu dengan bulan maha barkat dan mulia ini.

Dan janganlah lupa bahwa pabila tiba waktu berbuka kawal segala nafsu yang mendorong laku khususnya ketika bermakan kerana perut kita tidak mampu menanggung semua makanan yang dijual di pasar ramadzan atau pasar malam.

812  Date: 2003-10-23 16:16:51
ros ( no email / no homepage) wrote:

Happy belater birthday to u..

811  Date: 2003-10-23 10:56:39
ICeSoul ( mfzero0925@hotmail.com / http://ujangzero.cjb.net) wrote:

a'kum
datang dari pergh.com, bro rosh bg info pasal web artakus [my long lost fantasy world hero], then terjumpa web akak ni. nice one kak :). wish kalo ada masa nak draw skali dgn sajak2 akak tu..

810  Date: 2003-10-22 08:06:27
win ( no email / no homepage) wrote:

slmt harijadi kak...semoga sentiasa dbwh lembayung RAHMAT dan RAHIM ALLAH jua hendaknya..wassalam..

809  Date: 2003-10-22 02:45:12
Puteri Elaira Eliza ( no email / no homepage) wrote:

Mohon isi gesbuk sendiri ni... :D

Terima kasih... untuk Muring yang awal-awal lagi sudah tampal poster birthday di sini... untuk Turismo yang baru jumpa webpage ni... nanti-nanti datang lagi ya... untuk Basrie... semoga bahgia selalu...chewah...macam ucapan kat redio lak... kekekke... untuk Nett... mekasey ingat besday kiter dan juga anibesari pertama MitH... celebration belum lagi ya... tunggu saya pulang...

:( tak ada sesapa ke nak kirim kek besday ke Brunei ni??? InsyaAllah... dalam beberapa hari lagi MitH akan hidangkan sesuatu yang istimewa buat semua, bukan janji tapi sebagai menghargai kalian yang sudi bertandang kemari...

Aku sudah punya catatan perjalanan yang panjang berjela-jela... pasti selepas suntingan akan kupadatkan di sini... (erk...janji lagi ke?) ...

ya... happy birthday to MitH to... gerbang elaira merantau di alam maya...

Kasih sayang dari bumi Darussalam...

808  Date: 2003-10-21 09:20:03
nett ( no email / no homepage) wrote:

hepi besday to you...
hepi 1st anebeseri jurnal eh setahun ke dua thn?

807  Date: 2003-10-21 07:52:05
basrie ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Happy Birthday.

Kita lahir bulan sepuluh rupanya..

birthday yang keberapa ya ?

806  Date: 2003-10-21 03:34:46
Turismo ( turismo78@yahoo.com / http://turismo78.cjb.net) wrote:

Hai.... baru jumpa homepage ni....

805  Date: 2003-10-20 22:18:28
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Salam.
Datang nak ucapkan Selamat Ulangtahun yang akan disambut tanggal 22 nanti dengan doa semoga Allah menderaskan rahmat dan nikmatnya selalu.


804  Date: 2003-10-03 03:00:58
win ( no email / no homepage) wrote:

alam seakan berbisik..SAYU
bayu laksana merayu..RINDU
ombak bagaikan berbicara..SENDIRIAN
dan burung burung tiada lagi sbg peneman
perahuku terhenti sejenak disini
memerhati keindahan alam sejuta warna
moga warnamu menjd penyeri duniaku........

sememangnya KAU tak pernah lupakan aku,tp aku acapkali berpaling drMU..maafkan aku hambaMU yg lemah

~win

803  Date: 2003-10-02 04:06:16
fajar ( no email / no homepage) wrote:

aduh, pedihnyaaa...!
terasa pedas la pulak. boleh mintak air sket tak? kalau boleh nak air strawberry crush. ahaks...

802  Date: 2003-09-29 05:09:11
morrok ( no email / no homepage) wrote:

ahaks..
kenapa perlu bisu..
nak biarkan sesuatu tu lesu..
lagipun ianya bukan paslu..
hmm.. tak tahu pulak..
kalo kegemaran berada dalam pasu..

ahaks..
jangan mare.. sebab ako menyampok ngam keadaan tak tahu..
hahaha.. best of luck..
morrok - musuh

801  Date: 2003-09-26 10:25:33
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

lama sudah tak kesini
salam universal

800  Date: 2003-09-24 00:16:19
fajar ( no email / no homepage) wrote:

dalam ruangan luas,
kurasakan sempit sekali,
menghenyak setiap penjuru hati,
jadi pedih dan pilu.

hancur kurasa,
resah kuterima,
mampukah aku sucikan segala yang ada,
dari palitan keji sebegini,
hinakah aku,
berjanji lalu memungkiri?
hanya kerana tertewas pada nafsu.

ah, pedih kurasa,
meronta-ronta,
di segenap jiwa,
menghempas ruang rasa.

lalu, bicara apa lagi,
dari orang yang penuh dosa?

kecil kurasa.
kerdil kurasa.
hina kurasa.

799  Date: 2003-09-24 00:12:35
fajar ( no email / no homepage) wrote:

akak busy ke?
nak bincang something! heh...

798  Date: 2003-09-22 04:44:55
win ( no email / no homepage) wrote:

kak..dlm pencarian menuju yg Maha Esa seringkali dugaan hadir dikiri dan kanan lorong yg kita ambil.win teringat perbualan kita sedikit masa dulu ttg persimpangan yg berada dihdpn kita yg memungkinkan kekeliruan.seringkali kita tersilap perhitungan.kdg kala kita menjd mgsa atas berang org lain.kdg kala pula kita menjd tempat segalanya dilepaskan.aduhai dunia...begitu sengsaranya menjd insan. lebih sengsara andai semuanya dilakukan utk menjd insan yg diredhai Allah SWT.namun sbg insan yg meniti sebuah perjlnn mengenal Allah haruslah belajar memahami makna redha.. eh!! melalut lak win ni...apa sbnrnya point win ek kak?? heheh

pointnyer..win masih menunggu pertemuan diantara kita utk menyambung cerita ttg erti HIDUP DAN KEHIDUPAN yg pernah kita bualkan sikit masa dahulu.. :)

797  Date: 2003-09-20 21:16:02
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Salam sempena Isra Mikraj.

Terbayang. Suatu ketika dulu di semua madrasah baik kecil maupun besar akan diadakan sebuah majlis besar membaca sirah RasululLah s.a.w berkembara dengan buraq. Habis saja acara maka ada jamuan dan yang anak-anak main mercun di laman dan malam menjadi riang.

796  Date: 2003-09-20 06:28:06
ros ( no email / no homepage) wrote:

sory ya Puteri..akak terpaksa stop dulu dari menulis..

795  Date: 2003-09-20 04:07:06
Mat ( no email / http://www.azimat.blogspot.com) wrote:

Berhati-hati meniti titian hidup di zaman ini. Ada sejenis golongan manusia yang tak senang melihat kita berjaya, yang selalu ingin menolak kita ke bawah. Salam Ukhuwwah.

794  Date: 2003-09-19 05:47:04
Insyirah ( no email / no homepage) wrote:

just wanna say HI KAK ELAIRA! :)

saja jer.... walaupun saya seringkali mengikuti jernel akak, tapi saya jarang sangat sign gb akak :)

793  Date: 2003-09-18 07:23:12
wkdin ( wkdin@yahoo.com / http://wkdin.blogspot.com) wrote:

salam perkenalan -

wkdin

792  Date: 2003-09-18 03:48:14
fajar ( no email / no homepage) wrote:

terima kasih kak. dah dpt. eh, gambar tu mmg kecik ke? susah la nak buat wallpaper. :(

aik, siarra? cam lagu anuar zain jek. kalau jumpa dia lagi, suruh dia buat lagu ballad tajuk dia mesti ada fajar. ok tak? hehehehe!

791  Date: 2003-09-17 05:23:40
fajar ( no email / no homepage) wrote:

bila nak sent gambar tu ni?? nak yg original eehhh!

790  Date: 2003-09-17 04:58:22
basrie ( no email / no homepage) wrote:

Saya pun dah lama tak main-main kat taman larangan tuan puteri ni. Terasa nyaman di sini kehijauan yang mendamaikan. Sejuk di mata, damai di hati.

Sajak hari tu saya nak KIV dululah, kepala tengah mengong skang nih.

Err.. jumpa artis mana tu ?

789  Date: 2003-09-15 06:42:20
morrok ( no email / no homepage) wrote:

789.. 10, 11.. hehhee
elaira.. bz erk.. hahaa... kerja kan tugas.. amanah dan salah satu dari cabang jihat.. ahaks.. morrok tahu hang tak pernah mengeluh dengan longgokan tugas.. dan rasanya hang lebih arif tentang segalanya..

[Kiranya esok setia menunggu, percayalah aku masih mahu menyimpan selembar kesetiaan untuk sejuta musim penantianku.... Kalau mampu aku memujuk takdir, Tuhan... tolong pertemukan mimpi dan realiti dalam pertemuan abadi melewati warna-warna kehidupan di hujung titik pencarian...]

788  Date: 2003-09-13 13:52:44
karlbum ( no email / http://www.karlbum.com) wrote:

jumpa saper? saya tak tgk tv dah beberapa bulan :)

787  Date: 2003-09-13 04:40:35
hilla ( hillababy@hotmail.com / no homepage) wrote:

a'kum... bagaimana nak belajar buat jurnal yg cantik ni? :)
tq

786  Date: 2003-09-12 05:54:54
org kampus ( no email / no homepage) wrote:

lama tak jenguk kat sini dan elaira juge.. weh buzy yek. kita pun. bila nak jalan2 cari makan atau joging2 kurangkan????????.

785  Date: 2003-09-12 03:28:38
idham ( no email / http://andaikaumenjadiaku.blogspot.com) wrote:

bahasanya indah....pilihan warnanya mendamaikan...memang indah...tahniah...teruskan menulis...

salam ukhuwah

784  Date: 2003-09-12 03:03:06
amyz ( no email / http://amyz93.cjb.net) wrote:

dihati laira, ibarat kembang arianur
tiap renungan sang artakus
lalu rona memerah dipipi, ibarat mekar arianur
dan kasih laira, ibarat sucinya arianur
hanya pada artakus


783  Date: 2003-09-12 00:13:36
fajar ( no email / no homepage) wrote:

uwaaa..bestnya! aisey, ingatkan dia bawak kamera. aisey.... isk isk isk. dah dua artis yg saya suka aka dah jumpa in person eh? heheheh

782  Date: 2003-09-10 18:25:48
karlbum ( no email / http://www.karlbum.com) wrote:

lama tak menulis, hanya bertandang tanpa menegur empunya tempat :) ermm hari ni takda idea nak menulis, sajak, atau puisi... mungkin lain kali

781  Date: 2003-09-10 13:36:16
Kak G ( no email / no homepage) wrote:

sejuknya hati
melawat sang puteri di sini

:: akak suka jurnal ni ...

780  Date: 2003-09-09 10:28:21
Artakus ( arasis@yahoo.com / no homepage) wrote:

Puisi Untuk Laira:

Begitulah aku ketika memulakan hidup
menjumpai hatimu, sewaktu
Kita menyusun tapak ke destinasi
disini
Di daerah yang dulunya terlalu asing bagiku
kini, jadi Lumrah
dan agung bila kau temui
Menyimpan senyum dalam malu, tapi
akulah yang seringnya jadi kaku
Bila mataku menatap mesra wajahmu

Dan disini, ketika memulakan hidup
kita sering bertemu,
tekadku
Ingin memungut sedapat mungkin
Kuntum senyum dibalik malumu
Rindu

- aku masih lagi tercari cari Laira yang sebenar

779  Date: 2003-09-08 11:10:42
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Dalam arus waktu,
Kekadang kita hilang dalam pencarian.

Dalam pencarian
Kita mencari erti sebuah kehidupan

Dalam kehidupan
Kita terus hanyut di bawa arus waktu
Tanpa kita sedari

778  Date: 2003-09-08 08:31:19
amicizia ( no email / http://www.upsaid.com/amicizia/) wrote:

Assalamualaikum..
Suka bertandang disini..

777  Date: 2003-09-06 02:32:26
fajar ( no email / no homepage) wrote:

yeay! dapat nombor lucky! heheheh, 777. mesti ada hadiah ni. kan kan? ;)

776  Date: 2003-09-05 07:09:10
bunga lambang sayang.. ( no email / no homepage) wrote:

baru lepas baca pasal AURORA..
sebab tiba-tiba teringat,
yang akak penah bitau,
ade tulis pasai AURORA kat jurnal ni..
so,cari dan cari,jumpaaa...yeah!! :)
akak maybe tahu siapa saya,atau tak tahu..
(bunga lambang sayang?)

775  Date: 2003-09-05 06:56:30
the rock show ( no email / http://www.upsaid.com/loser) wrote:

................. nothing just wanna say hii
so here goes
Hiiiiiiiiiii eLaiRa

774  Date: 2003-09-01 00:07:32
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

cantiknya matahari tu..

773  Date: 2003-08-30 14:18:07
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

elaira..lama tak dtg sini, rindu rasanya pada ketenangan di hujung rimba. Best kan tgk matahari tenggelam..asyik sekali. Take care you!

772  Date: 2003-08-29 04:52:09
morrok ( no email / no homepage) wrote:

salam permusuhan dari morrok (^_^)

771  Date: 2003-08-29 00:29:40
fajar ( no email / no homepage) wrote:

sayu rasa di hati bila baca bicara tentang hati. akak....?

770  Date: 2003-08-28 19:50:34
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

MERDEKA!

MERDEKA!

MERDEKA!



769  Date: 2003-08-27 07:39:16
Paradigma ( no email / http://paradigma9.cjb.net) wrote:

Aku rasa engkau suka bunga... heheh. Analysis ini mungkin lebih detail tapi kau kena bayar aku lima ringgit.

cheers!

768  Date: 2003-08-21 06:51:56
jam ( no email / no homepage) wrote:

semoga berbahagia selalu;

benda lama jangan dikenang,
lagi dikenang merana badan,

(orangnya dah lama terbang - moga2 mas tak lupa apa yang dikeliling)

767  Date: 2003-08-20 09:53:45
fajar ( no email / no homepage) wrote:

eh, kalau kita masukkan something dalam vakum, boleh layu tak? contohnya, cam bunga ni la. kalau kita simpan dalam vakum, dia tak layu'kan? kan?

ada sapa2 leh explain.

766  Date: 2003-08-20 07:39:28
fajar ( no email / no homepage) wrote:

bunga jatuh ke rembulan.
bisakah terus menyeri?
atau gugur kelayuan.

765  Date: 2003-08-20 03:06:01
cill ( no email / http://www.upsaid.com/cillc) wrote:

TAK salah hidup berimpian.. kerana dari impian.. lahir gunung harapan.

Tapi jangan sampai fantasi melangkaui realiti.

Aku takleh lama.. kerana aku ni .. perlu masa lagi nak bina harapan dan impian.

764  Date: 2003-08-20 02:18:11
Alantris ( hikayat@hotmail.com / no homepage) wrote:

Laman web yang menarik, tak sangka ada lagi orang yang berfikiran begini, i thought virtues has no more place in this world anymore...

763  Date: 2003-08-19 15:26:43
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Aku tak mengharap apa2 pun :p

762  Date: 2003-08-19 02:51:06
mal ( no email / no homepage) wrote:

Cinta tumbuh di rumputan, hilang walaupun sayang.

761  Date: 2003-08-14 03:59:09
basrie ( basrinmd@hotmail.com / http://www.basrie.tk) wrote:

Uwaaa... saya tak dapat idea! tuan puteri gunung angsi tolong sayaaa...

Coretan 173 Puteri Elaira Eliza kata: Air mata menitis ke bulan... hmmm best... kalau tak dapat idea nanti beritahu saya... mungkin saya boleh bantu.... just tell u nak cerita apa... :)

760  Date: 2003-08-13 08:28:48
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

salam.
puisi seorang pemuisi...

759  Date: 2003-08-13 07:42:21
mal ( no email / no homepage) wrote:

Suka puisi gak tapi tak reti grammer lintang pukang.Hantar ler kat majalah or akhbar. Salam AAK

758  Date: 2003-08-13 01:20:31
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Buatlar puisi pasal makan.. kan best :P

757  Date: 2003-08-13 00:57:33
fajar ( no email / no homepage) wrote:

mengapa perlu dipujuk resah dan gelisah?
datangnya bukan dipinta,
tidak sesekali dirayu,
biarkan saja ia,
tinggalkan mereka di pinggir pantai,
biarkan dimakan ombak besar,
dihanyutkan ke laut sepi,
kerana kita sebenarnya ternanti-nanti,
ketenangan hati,
yang mewarna senyuman di jiwa.

p/s: cheers up sis!

756  Date: 2003-08-12 09:25:06
kechik ( littlesilence13@yahoo.com / no homepage) wrote:

urm.. dlm catatan sis elaira yg baru2 ni i mean ur poem.. .. yg btarikh 10/08/03... dlm komuter sbn ke kl ek??..well same la ngn *me.. i'm on the way to Kl..mase tuh jugak..kul 6 lebey or something tp ptg laa.... bru balik dr umah to gombak..i really admire ur writing...gambatte!!

755  Date: 2003-08-12 07:57:08
basrie ( no email / http://www.basrie.tk) wrote:

Hidup dikandung adat, mati dikandung tanah. Tak kiralah adat perpatih ke... adat temenggung ke... adat jawa ke... adat batak karo ke... adat minang ke... Dalam Islam SUAMI yang wajib bagi nafkah zahir dan batin. Kalau kau malas nak mampos, kawin dengan cina, keling, negro yang takde adat pun boleh tinggal sehelai sepinggang jugak, ntah2 bogel terus. Diorang tu cemburu sebenarnya Elaira, tak dapat peluang nak kawin dengan orang n9, macam2 diorang kata. P/s : Apasal aku lebih2 pulak ni? emmm...

754  Date: 2003-08-10 05:38:11
Wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Setiap adat itu ada keistimewaan yg tersendiri..

753  Date: 2003-08-08 10:14:47
ip ( no email / http://www.danchan.com/weblog/uipts) wrote:

salam
aku masih disini berbelit dengan macam2 belitan yang sering boleh menjerut aku. aku tidak tahu aku masih macam aku dulu atau tidak, semacam kau masih kau yang dulu. dikala banyak belitan dan jerutan yang mengajak pada aku yang baru, rupanya tidak semudah itu, sebab ada perkaranya aku jenis yang payah berubah.

752  Date: 2003-08-07 07:26:19
org kampus ( no email / no homepage) wrote:

eh apasal masih 31 julai nyer entry jer lagi nie.. hehehe. sibuk ke elaira? kiter pun bz jugek. datang le ramai2 meriah kan pesta konvo UM, 11 hingga 16 Ogos.

751  Date: 2003-08-06 03:44:00
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

selalu betul masak/makan benda sedap2...nie yg buat jeles nie. Nanti boleh buat kerabu utk kita yek;). Apa salahnya pakai baju lawa, utk kepuasan diri sendiri. Hari hari pun tak apa:-)

750  Date: 2003-08-05 11:17:41
blynk3n ( littlekordine@yahoo.com / http://www.blynk3n.cjb.net) wrote:

nice words,... very contrast to me. i wish for a beautiful one, the real one,... b4 i get bored.

749  Date: 2003-08-03 19:08:34
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

Salam

Muring minta maaf kerana lama menyepi ... sebenarnya tidak sebaliknya Muring sedang berkeliling bumi Eropa dari Slovenia ke Bosnia ke Croatia dan Itali lalu tidak sempat untuk updet dan berhubung dengan gejuis. Ini kerana misi pariwisata ini begitu adventur dan amat sukar sekali untuk beroleh koneksi siber.

Nanti Muring akan karang seluruh peristiwa dalam pariwisata besar ini dalam gaharasiber MW cyberathaus buat tatapan semua.

748  Date: 2003-08-03 04:57:49
karlbum ( no email / http://www.karlbum.com) wrote:

tak sangka ada org yg begitu gilakan saga artakusiad... :) mengenangkan email lama saya arkus...

747  Date: 2003-08-01 15:18:40
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Hijau yer.. Redup mata memandang..

746  Date: 2003-08-01 08:49:05
basrie ( no email / http://www.basrie.tk) wrote:

Aku tengah cari ilham buat sajak/lirik. Tajuk dah ada "Air mata menitis ke bulan".

745  Date: 2003-07-29 15:01:14
KEMAI ( no email / http://CIKMEKMOLEK.BLOGGER.COM) wrote:

SALAM SIS,DAH BYK KALI JENGUK SITE NIH ..NICE N LAYOUT COMEY ..KEEP IT UP!

744  Date: 2003-07-28 06:26:00
Kejora... Kot ( mangkuk182@yahoo.com / no homepage) wrote:

Ahaaa sampai juga aku ke tempat nie ... erm tempat ape nie yer?? erm anyway nice blog or whatever you call this is .. frankly it is nice ... erm sesaper ade nak jual koleksi saga artakusiad cakapyerrr.. erm by the way cik elaira naper sayer tak leh log in kat artakus.net ade problem ker ngan server dier tolong jelaskan boleh pasal sayer nak jugak masuk forum korang tu

743  Date: 2003-07-27 14:29:24
ros ( no email / no homepage) wrote:

tak susah jadi aku???apa ni...akak pun tak tahu nak jawab apa..kecuali..jadilah diri kita sendiri,..

742  Date: 2003-07-24 17:13:26
Qahafi ( no email / http://qahafi.blogspot.com/) wrote:

ooo..yang rupanya elaira... hehehe .. tapi tak kenal pun..

741  Date: 2003-07-24 14:53:12
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Sedarkah kau kawan,
walaupun tubuhmu adalah tubuh yang dulu -
tapi ia telah lama di bakar panas masa,
walaupun jiwamu jiwa yang dulu,
tetapi adalah mekar dalam arus waktu,

sedarkah kawan -
di antara kita - tiada pemisah -
sama-sama jiwa kita di selit kenagan silam merentasi masa.

740  Date: 2003-07-22 08:14:13
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

kadangkala mereka ambil peluang daripada persahabatan, itu kesilapan, dan kesilapan boleh dibetulkan.... asal sahaja boleh merasionalkannya kembali.

739  Date: 2003-07-21 12:24:09
Nureffa ( no email / http://fatul.diaryland.com) wrote:

alaaaaa...turun kl kelam kabut, comot je...tudung pun senget,baju kedut-kedut, minum air sirap je, asyik garu-garu hidung.....ahahhaaha...malu ah nak jumpa akak....
ehehehhe....nanti effa turun kl, effa carik akak ye, yek....:)

738  Date: 2003-07-21 04:34:45
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

alamak..bestnyer masak lemak rebung dan udang, asam pedas pun ada!!! lapar pulak rasanya..isk isk..emm..kutip biji saga buat apa yek?

737  Date: 2003-07-19 03:57:30
Fali ( no email / no homepage) wrote:

salam perkenalan...

736  Date: 2003-07-18 15:18:22
Nureffa ( no email / http://fatul.diaryland.com) wrote:

udah beronti ngacau gulai kat koli kak elaira oooiii...ahahhahaha, ponek turun naik kolumpo nun, satu keja haram tak dapek pun..buek ponat jo!hehe
:)

735  Date: 2003-07-16 06:11:27
win ( win_tersonataaaaa@yahoo.com.sg / no homepage) wrote:

assalamualaikum..buat kak elaira dan sekalian penghuni aurora..kalian byk memperkatakan ttg kehidupan.tangisan,kebahagiaan,pershbtn,kesepian dan berbgai2 lg rentak kehidupan..payahnya menggapai kebahagiaan....win dah byk membaca dan rasanya ingin juga menjd penghuni disini..itupun andai ada keizinan...wslm..

734  Date: 2003-07-15 04:58:16
cik kayusakti ( no email / no homepage) wrote:

betui kata amyz...kalo lemas pakai pelampung laa... hehee...

rasa nak makan lemak cili api la....slurpsss

733  Date: 2003-07-15 03:03:08
basrie ( no email / no homepage) wrote:

Rebung... nyum... nyum... nyummm Gulai lemak nangka muda, pais ikan puyu, sarak jantung pisang, ah... kenangan... Beli rumah siap dengan kolam renang, tetapi hambatan waktu dan kerja, kolam lama tak dijenguk.

732  Date: 2003-07-14 03:15:51
amyz ( no email / no homepage) wrote:

takut lemas pakai pelampung la kak elaira..
eheheh..

731  Date: 2003-07-13 15:46:17
paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

hah.. elaira..lama tak singgah sini.. puisi yang menarik tuh.. hihi.. oke la. elaira.. bye

730  Date: 2003-07-11 06:31:29
::chendhawan shitake:: ( no email / http://chendhawanshitake.blogspot.com) wrote:

as'kum..
elaira, aku kumbali!! YEYEAAHHH!!!
sowie aarrr...ada masalah sket ngan mekanisma tangan aku ni....
skang...i'allah aku terai UPDATE blog sekerap mungkin...hiiihi!!

{aku juga kangen sama kamu...:(}

729  Date: 2003-07-10 00:51:04
Poad ( no email / no homepage) wrote:

Akum
Eh lamanya tak update. Ke aku yang tak jumpa entry ko??? Dan boleh convert swf --> fla?? Anyway WE CAN NOT GET ORANGES FROM ORANGE JUICE. huhuhuhu. Lek-lek...hehehe
(*entry ini sempena kunjungan manmoncang menjenguk kengkawan)

728  Date: 2003-07-09 22:44:01
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

manusia sering bercakap tentang manusia, walhal mereka sentiasa lupa untuk berkata kepada manusia.

727  Date: 2003-07-09 09:33:03
Bulan atas Kuburan ( no email / no homepage) wrote:

Semua manusia bijak bicara pasal angin,
Tapi bagaimana rupa angin ?
Bayang angin ? Warna angin ?
Kenapa perlu ada ungkapan naik angin ?

726  Date: 2003-07-07 12:31:33
Ip ( no email / no homepage) wrote:

Banyak wang bocor ke lain
sedang kaumnya masih
serabut selirat dengan masalah
yang kita tidak pasal-pasal menerima beban
macam sengaja tidak mau diselesaikan
agar mereka yang menagih janji-janji
manis hidup di kota boleh
disumbat mulutnya lima tahun sekali.

725  Date: 2003-07-07 09:06:24
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hmmm...
unik betul entri 724 ye. :)

724  Date: 2003-07-07 07:07:32
Bulan Atas Kuburan ( dearsayang@cari.net.my / no homepage) wrote:

Antara Mata Burung dengan Mata Tempurung,
Letak nafsu ditempurung lutut,
Letak hati ditempurung kepala,
Jiwa sempurna mengawal jasad.

723  Date: 2003-07-05 04:10:35
Nureffa ( no email / http://nureffa.com) wrote:

akak dah jadik ahli kelab ke? ahahhaha....besh nye....tak gi ke celebrate besdey mnasir....effa punya kad ahli dah expired kot, tak renew yang baru...apapun, senyum2 selalu...
ps: huwaaaa orang lain dah jumpa kak puteri elaira, effa jugak yang miss......

722  Date: 2003-07-03 23:55:20
raden ( no email / no homepage) wrote:

akak, terima kasih byk2. no words could describe how grateful i am to have such a good sister. insya Allah, ada kesempatan nanti, kita berjumpa ye. akak pun take care ye...

721  Date: 2003-07-03 08:39:42
Suatu Masa ( norhaidatulazian@yahoo.com.sg / no homepage) wrote:

Hihi...A'kum Kak...

Suatu Masa nanti andai ada secebis masa ini akan kita rungkai dan gunakan untuk menatap seri malam..utk memuja lingkungan bintang dan menatap seri bulan.Andai punya waktu...akan ada masa ini,andai kita punya kesempatan...kita boleh menyelusuri pantai berbicara tentang ombak,pasir dan lautan..Andainya kita masih berkesempatan mungkin kita bisa menatap dada laut yg tiada bertepi..

Semoga akak ceria selalu

Hitam-PADI

Oh jiwaku
Di manakah aku kini
Kau bawa aku melintasi tempat yang tinggi
Oh tubuhku
Mengapakah engkau kini masih membisu
Tak kunjung bicara padaku

Oh, ceritakanlah padaku
Apa yang mengeruhkan hati dan jiwaku
Tolonglah,
Kau tuntunkan aku lagi
Agar ragaku menyatu bersama isi jiwaku

Penuntun jiwaku
Luruskanlah hatiku
Seandainya aku tahu
Apa yang akan terjadi nanti

Aku masih terus melayang
Bersandingkan langit hitam
Masih melayang
Terus melayang

Oh, ceritakanlah padaku
Apa yang mengeruhkan hidup dan jiwaku
Tolonglah,
Kau tuntunkan aku lagi
Agar ragaku menyatu bersama isi jiwaku

Tak perlu kutangisi
Kupasrahkan sekuat hati
Saat jiwa terlepas
Saat jiwa terlepas

720  Date: 2003-07-02 01:45:35
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Just sharing quite a similar & interesting encounter:

Petang 1:
Jalan Tun Perak - Pudu agak sesak. Kenderaan merangkak perlahan-lahan. Adakalanya terhinggut-hinggut, terkadang statik. Aku memujuk sabar sambil cuba mengalih perhatian pada lagu yang berkumandang di radio. Seorang lelaki bermisai tebal, berpakaian kemas kelihatan berdiri di atas pembahagi jalan sambil memerhati tiap kereta yang lewat di depannya. Terasa agak gementar bila dia tiba-tiba menghampiri keretaku. "Allah, jalan tengah stagnant, macam mana nih..!" getusku - gugup. Tangan sempat menekan punat kunci pintu kereta. Mujur tingkap tidak dibuka samasekali.
"Kak, saya nak minta tolong..!" Suaranya ditekan untuk melawan deruman kenderaan disekeliling, masih mampu menerobos masuk ke corong telingaku. Tangannya memberi isyarat minta diturunkan tingkap kereta. Aku masih berkira-kira - sekadar mengangkat kening kepadanya.
"Kereta saya sangkut kat belakang sana tuh.Minyak dah habis. Sebelum tu saya pergi Masjid Jamek, dompet saya kena curik. Nak isi minyak tak de duit langsung... Saya nak mintak kakak tolong saya 10 ringgit jer, untuk beli minyak.." Matanya begitu mengharap.
Aku sekadar memandang ke depan. Jalan masih lagi sangkut - keretaku tak mampu berganjak barang sedikit pun. Dia masih menunduk ke arahku. Dan aku pasti, kereta-kereta di belakang sedang memerhati.
Terbit pula rasa kasihan. Kalau aku di tempatnya, bagaimana..?
"Macam mana kak, boleh..? Tolonglah, saya nak balik Cheras ni..Dah lama berdiri kat sini, nak fikir macam mana nak mintak tolong. Bila nampak kakak, saya rasa, insyaallah kakak mesti boleh bantu.." Katanya lagi.
Aku mengeluh - tak pasti samada hati yang mula kasihan ini, membuat pertimbangan yang wajar.
Nun di depan, kenderaan mulai bergerak perlahan. Tak lama lagi - giliran keretaku untuk berganjak.
Tangan mencapai RM5 yang kebetulan terselit di poket tas tangan - baki bayaran makan tengahari tadi. Punat jendela kereta kutekan sedikit, sekadar memberi laluan untuk wang RM5 itu.
Dia melihat wang yang dihulurkan, terus diambil sambil tersenyum.
"5 ringgit pun tak apa kak. Tima kasih.." Katanya sambil berlalu pergi.
Sambil memandu - aku terfikir, apakah aku begitu lokek untuk menolong orang yang memerlukan..?

Tengahari 2:
Jalan Tun Perak - Pudu sesak lagi. Kereta yang kupandu terhenti - menambah jumlah warga kereta yang terkandas di atas aspal. Cuaca panas begitu terasa. Dari jauh - aku melihat lelaki yang sama, sedang berdiri di atas pembahagi jalan, sedang bercakap dengan seorang pemandu wanita yang keretanya juga sedang terhenti disebabkan oleh kesesakan."Eeh..ni macam familiar aje nih.." Getusku sendiri.
Kemudian sebelum kereta tersebut bergerak perlahan, dia menyambut not merah yang dihulurkan oleh wanita itu sambil tersenyum dan mengangkat tangan...
Tengahari 3:
Aduh.. Jalan sesak lagi. Buat kesekian kalinya aku tersangkut di jalan Tun Perak-Pudu. Mujur hari ini agak redup. Apabila keretaku berhenti, aku cuba-cuba mencari siaran radio yang bagus buat penghilang rasa bosan.Tiba-tiba..
"Kak, saya nak minta tolong..! Kereta saya sangkut kat belakang sana tuh.Minyak dah habis. Sebelum tu saya pergi Masjid Jamek....."
Ha..?! Skrip yang sama lagi....? Dan betul lah..lelaki yang sama.
"Sudah..sudah..saya tak mahu dengar lagi..Awak penipu. Baik awak betul-betul pergi Masjid Jamek tu, dan sembahyang sunat taubat..!"
Kataku kepadanya tanpa menurunkan tingkap, sambil tangan memberi isyarat supaya dia berlalu.
Rona mukanya berubah - terkejut. Menyedari orang sekeliling yang memerhati, dia berlakon lagi.."Eh, apa ni..? Apa pulak ni..?"
Syukur, kereta di depan mulai bergerak. Lantas lelaki itu kutinggalkan sendiri dengan lakonannya.

Moral of the story..?!!
Semoga kita semua sentiasa berhati-hati..

Kind Regards.

719  Date: 2003-07-02 00:05:47
rudy ( no email / no homepage) wrote:

saya setuju ngan akak. huh! kena beringat juga ni. selalunya saya letak duit kecik dlm poket seluo pastu tinggal seluk jerk...ehehehe... tp pompuan pakai kain or sluo ada poket ke? eheheheh

718  Date: 2003-07-01 21:21:35
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

Hidup di Malaysia sekarang ini harus berhati yang penuh kerana jika dibaca dalam akhbar (apa jenis sekalipun) maka dua pertiga daripada bahan yang tersiar ialah keberitaan tentang jenayah. Ada yang dibakar. Ada yang dirampok. Ada yang dibunuh. Ada yang dilarikan. Ada sahaja kerana tidak ada punca lain iaitu bila sebuah institusi rosak dan beramalkan jenayah sebagai 'cara' maka seluruh institusi lain akan mengembangkan cara hidup ini.

Cuba belek selama seminggu berita di akhbar Malaysia - dan guntingkan lalu tampal di sehelai kanvas atau kertas lukisan, akan terlihat sebuah tanah yang penuh 'onar'. Untuk itu marilah kita pacu satu gelombang kebangkitan baru demi masa depan kita semua...

717  Date: 2003-07-01 05:04:41
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

elok jugak tu berhati hati kak elaira. Dulu dkt Puduraya pernah jugak member kita kena pow, siap dgn pisau pulak tu. Org tu nampak dia bwk kluar wallet time nak beli majalah. Dulu kite pun kena ragut rantai dgn mamat motor. sob sob...sampai skang cam kecut kalau dgr bunyi motor menderum dari blakang.

716  Date: 2003-06-30 18:53:13
shahnon ( no email / http://shahnon2020.cjb.net) wrote:

hello cik puteri, lama saya tak singgah sini, so bile dah singgah tu, saje la nak tulis2 sket kat sini, hehe..ttg kisah orang mintak duit tu, pernah terjadi kat saya jugak dulu kat sunway, tapi last2 saya bagi jugak kat budak tu 2 ringgit..eheh..

715  Date: 2003-06-30 06:23:02
basrie ( no email / http://www.basrie.tk) wrote:

Hai Tuan Puteri, buat aper tu ? Kampung ok ker ? Kalau nak tahu saya fanatik lagu 60'an tau. Pernah satu hari tu 5 kali ulang satu lagu dalam satu CD, lagu alompak ago go nyayian Kassim Selamat. Tengah cari MIDI dan liriknya kat search engine, belom jumpa, argggh [ saya pun jeleslah dgn cik keili tu, besh betul dia.] oklah Wimowey, Wimowey, Wimowey.....

714  Date: 2003-06-29 04:49:20
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Heh, mana lagi kakak dpt berita birthday org 24 Jun? Ker salah faham dgn entri hari tu? Hahaahahaa..
Hari ni 29 Jun, Birthday tuan punya WaWaOnline tu sebenarnya penghujung bulan jun. Dah salah faham tu.. Naper, tak percayer yer? Kekeke.. Cuba check kat direktori.. :)

Selamat balik kampung..

713  Date: 2003-06-28 00:10:18
rudy ( no email / no homepage) wrote:

slamatttttt balik kggg! uwaa sabtu org kena kerjaaaaa~

712  Date: 2003-06-27 14:05:24
Qahafi ( no email / http://qahafi.blogspot.com/) wrote:

aikk.. balik kampung plak dia.. abih sapa nak jaga blog ni,.. hihii

711  Date: 2003-06-27 08:28:56
cik kieli ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum, terima kasih sudi membaca catatan saya. nak balik kampung eh? u orang negeri kan? kalau ya kim salam kat atuk2 & uwan2 sumo eh!

710  Date: 2003-06-27 06:40:21
mie ( no email / no homepage) wrote:

selamat petang akak elaira yg baik hati tak hengat

709  Date: 2003-06-27 02:56:11
penyubiru ( no email / no homepage) wrote:

masih seperti dulu... kau..masih sperti dulu... amacam! jiwang tak aku... heheh... penyubiru takleh updet lg... teknikal problem. hehe..

708  Date: 2003-06-27 02:00:11
basrie ( no email / http://www.basrie.tk) wrote:

Assalamualaikum Puteri Elaira Eliza, saya nak tumpang iklan weblog sulung saya -- BASRIE -- kat sini. Boleh dapat di http://www.basrie.tk Sekian, terima kasih :)

wimowey... wimowey... nino nino nino wiew wiew wiew

707  Date: 2003-06-27 01:30:58
fajar ( no email / no homepage) wrote:

wimowey..wimowey...wimowey....
weeeeee.... (16x)

706  Date: 2003-06-26 08:45:09
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

segala yang ada pada dunia lewat dikutip dari bahasa pasti ada pelajaran darinya...

705  Date: 2003-06-26 03:42:40
amyz ( no email / no homepage) wrote:

ha? kena kidnap??

704  Date: 2003-06-26 00:05:23
fajar ( no email / no homepage) wrote:

something bad happen? take care anyway

703  Date: 2003-06-25 08:33:57
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

jeles dgn ronggeng ke PD.

702  Date: 2003-06-24 04:19:18
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira sayang..mmg takley tekan ke link link lain tu, or pc kiter jer silap lagik nie?

701  Date: 2003-06-24 02:39:39
amyz ( no email / no homepage) wrote:

indah sungguh zaman silam ek?

700  Date: 2003-06-22 06:27:17
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

wah...indahnya tempat tu. Nak kena pergi jugak lah satu hari nanti. Dulu namanya tersohor, tapi sekarang mcm dah sedikit dilupakan...nasib baik ader coverage dari MITH!

699  Date: 2003-06-21 22:33:27
muring-wien ( no email / no homepage) wrote:

dari kakilangit singgah ke sini

kalau tak silap salah satu balai dalam istana ini pernah digunakan bagi scene pertarungan Tuah dan Jebat dalam filem Hang Tuah arahan Phani Majumdar dan lakonan P Ramlee... umm Negeri 8+1 mengingatkan masakan gulai lemak cili api daging salai bertaruk belimbing dan jeruk wasi yang sungguh pedas tapi aduh, lazat lho...

698  Date: 2003-06-20 03:46:07
shahrol m.s ( shahrol@celcom.com.my / no homepage) wrote:

emmm..nice jurnal beb but aku x baca abih lagik..naper x sertakan photo penulis sekali..at least pembaca tau..

697  Date: 2003-06-19 12:32:04
ip ( no email / http://www.danchan.com/weblog/uipts) wrote:

seronok tengok Geju di PD

bila agaknya boleh joint.

ip.

696  Date: 2003-06-19 09:03:27
fajar ( no email / no homepage) wrote:

eii, kena tipu eh. takpe! btw, lawa la kat istana tu. ok, lps ni bole la pi kg akak pulak. surely best! ok, sapa2 nak ikut??? anyone?

695  Date: 2003-06-19 04:57:09
liza ( liza3795@yahoo.com / http://ir-awok.diaryland.com) wrote:

tak pernah masuk kat sini..org pilah ker?
seronok ker gi pd..kita tak tahu.kalautak leh join

694  Date: 2003-06-19 00:05:04
fajar ( no email / no homepage) wrote:

takmo la teka. tapik, nak penanda buku yg cantik tu boleh? ahaks!

693  Date: 2003-06-18 08:11:49
pikor ( no email / no homepage) wrote:

ahaa... jom ah join lagi.. tambah lagi ahli setia aktiviti GJ.. :) nanti bole kita gelak gelak sakan lagi. :)

692  Date: 2003-06-18 07:33:54
mawar ( mawarnim@yahoo.com / no homepage) wrote:

akum, seronok baca journal akak, penuh dgn puisi dan kata kata puitis..best betul :-) salam perkenalan.

691  Date: 2003-06-18 06:44:07
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

lama tak kesini membaca puisi2 kak elaira.. wah.. ronggeng ke PD nampak meriah. Jauh dari sini pulak dalam keadaan angah yang mabuk2...tunggu peluang lain.

690  Date: 2003-06-17 16:48:20
ros ( no email / no homepage) wrote:

wah seronoknya gi ke PD..agak tak dapat join maklumlah jauh..tapi last year dah cuti kat sana..kira ok lee..tak kempunan..cuma kempunan tak jumpa geng jenel aja...

689  Date: 2003-06-17 06:20:40
Insyirah ( azida77@yahoo.com / no homepage) wrote:

jarang masuk dan tulis dlm gb ni ..... just baca jerk ... heheheheh

nica meeting akak~ :) mana lagi gambo2 masa kat PD ? publish aa akak .... ekekekke tak pun kan ... email kat saya blh ? :D

688  Date: 2003-06-17 06:00:48
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

:)

687  Date: 2003-06-17 03:03:17
tukbandar ( no email / http://www.bandarsepi.blogspot.com) wrote:

rudi menulis;

"elaira control ayu.."..ahaks,

tapi memang jeles dgn ronggeng PD korang. tahniah..tahniah..

686  Date: 2003-06-17 00:31:24
kayusakti ( no email / no homepage) wrote:

terima kasih akak hadiah tu.. hehehe..suka..suka..!

errr...ada rendang ayam lagik tak?

685  Date: 2003-06-16 08:44:47
cikgu midad ( no email / no homepage) wrote:

a'kum....
first time kot cikgu conteng sini.
terpanggil kerana daffodils tu......
cikgu sgt suka bunga tu. :)

684  Date: 2003-06-16 08:03:27
amyz ( aremie@hotmail.com / http://amyz93.cjb.net) wrote:

terima kasih kerana sudi datang. seronok sangat sebab kak elaira datang & bawa makanan yang besh tu.. aduh.. rasa cam tak mo balik sebenarnya tau..

gambar dari camera akak amyz nak bley? :)

683  Date: 2003-06-13 08:14:56
Zatul ( no email / http://undazzled.net/tweet) wrote:

Kadang-kadang kita selalu jugak mimpi waktu dalam tidur. Kadang-kadang bila bangun rasa letih... Dreams that I hate the most ialah bila dikejar and I always felt that I couldn't get away from it. Sheeesh!

682  Date: 2003-06-13 06:52:22
Qahafi ( no email / http://qahafi.blogspot.com/) wrote:

mmm .. nak tafsir mimpi tak reti.. kena baca kitab ibnu sirin..hihi

681  Date: 2003-06-12 04:57:39
Naz ( no email / http://baewok.tripod.com) wrote:

salamz

680  Date: 2003-06-11 19:14:28
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

Danke di atas rakaman takziah.

Semoga dirimu sentiasa diluaskan rahmat dan nikmat oleh Allah Maha Besar.

679  Date: 2003-06-11 01:23:30
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

salam, lama betul tak singgah

678  Date: 2003-06-10 21:11:35
zoehairy ( zoehairy@yahoo.com / no homepage) wrote:

complex and fresh

677  Date: 2003-06-10 02:26:39
AnnaAbadi ( no email / http://www.geocities.com/azdriana2) wrote:

Elaira nak gi PD? Pergilah PD bukan kerana lautnya dan pantainya (yg tak seindah dulu) tapi kerana persahabatan yg terjalin....
Hmm..betul kot kata Elaira..Anna yg terloncat2 masa live telecast Melodi ari tuh coz memang Anna ada dekat-dekat situ..hahaaaaa!

676  Date: 2003-06-09 21:57:24
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

Terima kasih di atas ucapan takziah tersebut.

675  Date: 2003-06-09 14:00:50
ADi ( beruangmalaya@yahoo.com / http://akupunyapasal.cjb.net) wrote:

wa hey!!! ni layout baru gak kan? huhu!!! semua orang ada resolusi baru ke? :)

pasal video clip tu, saje je keje buang masa :) tapi time kasey eh sebab donlod... saiz sebenonye beso lagik, tapi mana kut mampu nak donlod lelama nanti kan? :)

674  Date: 2003-06-09 10:56:45
rudy ( no email / no homepage) wrote:

PD pD pD pD PD...jommmmmm!!!!

673  Date: 2003-06-09 04:08:17
amyz ( no email / no homepage) wrote:

jum gi PD.. bawak kengkawan yg cute² tu semer.. byk GJ yg available.. hekhekhek..

672  Date: 2003-06-08 13:34:58
tOKSIK ( no email / http://toksik.blogspot.com) wrote:

Jom lar gi PD
jom larrr :)

671  Date: 2003-06-08 00:35:53
muringwien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

Petikan sajak Sa'di, Gulistan)

Di kedalaman samudera, ada kekayaan tiada tara.
Namun jika engkau mencari keselamatan,
di pantailah tempatnya.

670  Date: 2003-06-06 15:09:15
paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

wahh. lama tak masuk sini.. best sajak terbaru tuh.. menusuk ke ruang khayalan.. hehhe.:D .. wes nih nak join gj gak ke?? best gak.. takpe la.. nko wakil bagi mereka yang tak ley join.. hehe:D

669  Date: 2003-06-06 06:57:13
cik kayusakti ( no email / no homepage) wrote:

kenapa? kenapa dengan no 666?

668  Date: 2003-06-06 01:10:44
elaira ( no email / no homepage) wrote:

dah kena dah tu... cik kayusakti dapat no 666... heh heh heh...

[ikut toksik gak... sain gesbuk sendirik...hihihi]

667  Date: 2003-06-05 14:19:57
idzwan ( niezwan@email.com / http://zuan2003.tripod.com) wrote:

saya tak hensem ke? hahaha..cheh, perasan! hahaha

666  Date: 2003-06-05 10:06:40
cik kayusakti ( no email / no homepage) wrote:

elersss...sapa kata ko tak hensem??? sapa kata??? ko hensemm apa...;-)

665  Date: 2003-06-05 09:35:10
fajar ( no email / no homepage) wrote:

ala budak kat bawah ni, asyik carik yg hensem jek. aku tak hensem gak ke??? hehehe

664  Date: 2003-06-05 04:41:03
cik kayusakti ( no email / no homepage) wrote:

iyer...saya masih berhutang satu lagu..dan saya masih dalam proses mencarinya...

dr shake? emmm..dia ada dua orang anak yang hensemm..:-)

663  Date: 2003-06-04 17:25:03
AnnaAbadi ( no email / http://www.geocities.com/azdriana2/blogger.html) wrote:

Tak sabarnya nak tunggu novel ke-7 Artakusiad! Hah..cepatlah Abg Pat...peminat setia dah menunggu sekian lama.
Elaira...thanks for informing about the coming 7th novel..
I hope the site will be up soon..Can't wait to be the early birds...

662  Date: 2003-06-04 09:24:02
idzwan ( niezwan@email.com / http://zuan2003.tripod.com) wrote:

hai..tak takut pulak akak ye dengan sms abg mie tu..hehe.. akak buatkan banner utk site saya boleh tak? plz..atau grafik ke.. saya tak power lah.. saya dlm proses belajar lagi. pas tu hantarlah apa-apa karya utk saya letak kat situs saya..baru best sket... that's all..thanks

661  Date: 2003-06-04 02:51:01
tOK ( no email / no homepage) wrote:

Cik Kayusakti memang terer. Sebab tu nama dia kayusakti :P

660  Date: 2003-06-04 01:08:45
shaukhi ( mshaukhi@hotmail.com / http://www.shaukhi.cjb.net) wrote:

lawatan ke geng jernal... sejuk mata memandang web nie... teruskan usaha dan rajin2 update... good luck..

659  Date: 2003-06-03 19:29:49
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

Hitam itu adalah hitam yang gelap pekat.
Putih itu adalah putih yang terang cerah.
Sama ada hitam atau putih adalah warna.
Sama ada putih atau hitam adalah wajah.
Maka, hitam atau putih adalah makna.
Dan, hitam atau putih adalah kehidupan.
Namun, hitam dan putih jika bersatu wujudlah kelabu.

658  Date: 2003-06-03 02:16:37
cik kayusakti ( no email / no homepage) wrote:

Ingatan -Dato' Shake

Suatu pagi minggu kududuk termanggu
Dimeja sarapan pagi terhidang memori
Kucapai pisau mentega bak sebatang pena
Lalu disapu keroti bak menulis puisi

Ingatan membara (ingatan membara)
Ingatan menyala (ingatan menyala)
Selagi wajahmu bermain di hati
Oh setiap hari

Ku kunyah kenangan (kukunyah kenangan)
Ku telan kecintaan (kutelan kecintaan)
Engaku sentiasa dalam ingatanku
Sejak mula bertemu...

Terkenang setiap kata di hari pertama
Dikau merapat kehati terus bersemadi
Tidak akan retak bulan tak padam mentari
Tak akan musnah harapan telah kita janji

:-)

657  Date: 2003-06-02 10:52:08
ip ( uipts@yahoo.com / http://www.danchan.com/weblog/uipts) wrote:

bahasa kau bertenaga, teruskan.
aku masih mencuba

656  Date: 2003-06-02 07:32:22
Shah ( ismet73@hotmail.com / no homepage) wrote:

Di hentian ini
Tertinggal dalam kesunyian
Di hentian ini
Bersama bayang menjelma

Kau nyalakan cinta
Terbakar jiwa yang begini
Kau curahkan rasa
Hanyut dilautan api

Sedang aku berkelana
Pahit manis aku rindu
Hingga aku diasyikkan sejuta mimpi
Sebuah mahligai impian

Akan ku turuti
Walaupun aku tak tahu lagi kemana arahnya
Tak ingin aku hancur sendiri dimakan waktu
Kau dimana jua

Terdamping didalam hatiku
Kau apa pun kita
Tetap di hentian ini

655  Date: 2003-06-02 07:27:26
Shah ( ismet73@hotmail.com / http://my.enemy.org) wrote:

HI ....PUTERI..... APA KABAR...JUST DROP BY TO SAY HELLO...& GOOD LUCK !

654  Date: 2003-05-31 16:41:05
idzwan ( niezwan@email.com / http://zuan2003.tripod.com) wrote:

ingat saya lagi tak kak? alhamdulillah ibu saya dah sembuh. site saya pun dah diupdate. tgklah dan kalau boleh inform yg lain sekali ok?

653  Date: 2003-05-30 09:23:53
Wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Semakin menarik.. :)

652  Date: 2003-05-30 07:22:08
mie ( no email / no homepage) wrote:



651  Date: 2003-05-29 03:57:28
Zatul ( no email / http://undazzled.net/tweet) wrote:

Woww... u r very good at writing poem and all. I'm not so into literature and that's why my writing always "hamppeh". :-P

650  Date: 2003-05-29 03:19:08
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

bestnye dpt jumpa sifu!!!

649  Date: 2003-05-28 03:41:52
mie ( no email / no homepage) wrote:



648  Date: 2003-05-28 03:30:20
amyz ( no email / no homepage) wrote:

ngantuk nyer.. tumpang tido sinih la.. heheh

647  Date: 2003-05-27 17:24:31
Anna Abadi ( no email / http://www.geocities.com/azdriana2) wrote:

Hai Elaira..lamanya Anna tak bertandang ke sini. Rasa macam ada perubahan..Anyway..nice dropping by here..I feel so calm. The silence here give me a piece of mind...

646  Date: 2003-05-27 12:47:36
Wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Saya juga sering ditegur. Kata mereka, saya terlalu banyak berfikir. Sdgkan perkara kecil juga saya pandang begitu berat. Tapi itula saya, perkara yang kecil dipandang berat, tapi bukannya remeh. Yg remeh, ditinggal begitu saja.

Hmm.. Difikirkan kembali, saya juga mungkin seorang yg terlalu mengambil berat pandangan orang lain. :p

645  Date: 2003-05-27 09:58:30
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

salam Gusti Putri... maaflah sih terlalu lama tidak sampai ke sini. umm bagaikan sampai di birai air kali. ada tenang yang dingin di sini. nafas menjadi sesegar pertama kali membuka mata menatap besar dan comelnya dunia. wah - jika ada angin dari gunung yang bawa harum kembang cempaka sudah tentu akan banyak jentayu datang singgah untuk bermain jong inai bakawali...

644  Date: 2003-05-27 06:20:25
nonie ( no email / no homepage) wrote:

sentiasa tenang masuk sini... gambar comey!!! :)

643  Date: 2003-05-27 00:07:42
fajar ( no email / no homepage) wrote:

semoga tabah menghadapinya. kita hanyalah insan biasa...

642  Date: 2003-05-26 11:32:20
mie ( no email / http://miecreation9.diaryland.com) wrote:



641  Date: 2003-05-25 16:09:52
ros ( no email / no homepage) wrote:

wah gambar Siti cun cun..akak pun kurang sket dgn dia..tapi I do love her songs too

640  Date: 2003-05-24 03:31:22
J ( no email / no homepage) wrote:

Keperibadian seseorang di bentuk sejak lahir hinggalah dewasa. Setiap masa segala yang dialami akan membentuk dia, menjadikan setiap manusia berbeza dan unik. Walaupun begitu, pemikiran juga memainkan peranan menglahirkan seseorang individu.

So tuan puteri janganlah terlalu membebankan pemikiran tersebut sehingga kesihatan mental dan fizikal terjejas. 'Something have to be accepted just as their are.'

639  Date: 2003-05-23 13:30:24
surfer ( no email / no homepage) wrote:

Aku suka ayat ni. Inspirasi.

"Tidak perlu untuk jadi cerdik pandai untuk menjalani sebuah kehidupan, tidak juga perlu menjadi kaya raya, yang miskin jua ada cara dan ruangnya. Yang perlu perancangan dan berada di garisan yang betul. Jika perancangan kita itu tidak berjaya, kita berkebolehupayaan menerimanya dengan fikiran yang terbuka dan berusaha lagi."

-Teruskan menulis...

638  Date: 2003-05-23 13:18:58
paichowan ( no email / no homepage) wrote:

"kenapa hari ni semua layout mandom jek intronya"

Hehe.. saje buat gimik.. Life of thinking..cerita menarik.. tak kosong.:D

637  Date: 2003-05-21 09:16:20
Raden Putra ( no email / no homepage) wrote:

semoga tuan puteri berbahagia bersama Raden Adjeng. mesti bahagia bukan?

thanks for everything. :)

636  Date: 2003-05-21 06:44:53
me~ ( no email / no homepage) wrote:

a'kum

peminat ct tak ramai dtg kata awak? mungkinlah...sebab sepatutnya rakaman untuk ct dijadualkan jam 5.30 ptg dan pemiant kene hadir sebelum jam 5...jadi itu jam baru je habis office hour..memangla ramai yg tak dapat sertai..macam saya juga la..rugi betul. kalau tahula rakaman ditunda masanya...pasti lagi ramai dapat datang...rugi betul.

635  Date: 2003-05-21 05:48:38
ifa ( khalida_78@hotmail.com / no homepage) wrote:

assalamualaikum tuan puteri!kenangan di astro tak dpt teman lupakan,demi sifu kugagahi berdiri utk mengenalinya lebih dkt lagi!kalau ada lagi live performance sifu,jgn lupe ajak teman ok!

634  Date: 2003-05-21 03:17:49
cipong ( no email / http://cipongonline.cjb.net) wrote:

salamz...nice site..buat aku rasa nak lawat selalu.

633  Date: 2003-05-20 06:16:51
ADi ( beruangmalaya@yahoo.com / http://akupunyapasal.cjb.net) wrote:

Cite sal cekgu nih... Sedey wooo!!! Banyak cekgu yang aku sayang dulu...

Cite sal loan MARA nih, dulu masa aku diploma kat BMI aku dah dapat dah... Aku kena bayo 25% je tapi bila aku sambung kat SAL, serta merta jadik bengap sebab aku tak paham camne skolah tu punye cara mengajo...

632  Date: 2003-05-19 21:18:53
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

hai tuan puteri..:)
Best kan shopping shopping! Seriously, suka sangat solat dkt Masjid As Syakirin tu. Hinggakan walau dlm KLCC ada tempat solat, nak jugak pergi sana!

631  Date: 2003-05-17 01:36:32
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

pengalaman adalah guru

SELAMAT HARI CIKGU!

630  Date: 2003-05-16 10:40:14
shah ( no email / http://up.to/generalpaper) wrote:

Terim kasih atas entry Hari Guru, rasa berbesar hati walaupun hanya bergelar Guru Sandaran. [u know me]

629  Date: 2003-05-16 01:21:58
cik kayu ( no email / no homepage) wrote:

tengs....nice to meet u...;)

628  Date: 2003-05-14 12:36:06
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

salam maulidurrasul
moga Rabbul Illahi menderaskan damai
bahgia dan sejahtera
buat seluruh mahluk
yang beriman
dan berpesan kepada kebenaran
yang melihat kejujuran
pada jiwa dan akal
di mana ada ruh
yang akan pergi tidak lama

627  Date: 2003-05-14 06:28:37
@BoNG ( no email / http://abong.stop.to) wrote:

well well well
minat sangat ko ngan puisi yek
aku sarankan ko buat kompilasi
pastu cetak dan edarkan secara percuma
amacam?
best tak idea aku?

626  Date: 2003-05-12 15:03:54
Poad ( no email / no homepage) wrote:

Akum
Kalau ko deklamasikan sajak tu depan mak ko atau dalam tepon, sure mak ko terharu. So camna?? sempat lagi kalau ko nak buat....:)

625  Date: 2003-05-10 13:32:23
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Mcm-mcm citer pasal SARS ni..

624  Date: 2003-05-10 05:35:23
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

ahaa...lawak pun ada kisah kacang hijau tu. Tapi nasib baik juga rumors dia psl kacang hijau je, cuba kalau makanan lagi mahal mcm udang galah ker..fuhh, pokai rakyat Kuching..

623  Date: 2003-05-10 01:52:59
fajar ( no email / no homepage) wrote:

eh, betul la muring. yg kacang pes tu org panggil kacang peas! kacang hijau tu yg kecik2 la... besides, org buat inti buat kuih guna kacang hijau tu.

muring nak bubur ke? hmmm... suruh sapa buatkan ye? ala, suruh kak laira la buatkan. sy tak pandai masak. ahakss

622  Date: 2003-05-09 15:04:30
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

kacang ijau tu kacang pes kaa? kalau kacang pes mana ada orang buat bubur... wah f4¿4r... kalau mahu bubur tunggu bulan puasa sihh... banyak orang jual bubur.

dua tiga sianak katak
lompat masuk parit dalam
kalau buburnya sudah masak
dapat kirim sedua talam

wah... enak edan sih makan bubur kacang hijau...

621  Date: 2003-05-09 09:18:32
fajar ( no email / no homepage) wrote:

kacang hijau sedap buat bubur! ahaks...

620  Date: 2003-05-08 14:56:26
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum...
pehabq... lame tak selongkar istana ni.. sejak tentera amerika mengeledah istana iraq... so ryna harap akak sihat sokmo... ghindu laa time2 dulu... hari2 dok bace jurnal akak... but now, tak de mase plak..kekekek

619  Date: 2003-05-07 15:48:57
akuadalahaku ( aku_adalah_aku_2002@yahoo.com / http://www.e-komuniti.cjb.net) wrote:

a'kum..
tahniah di atas pembikinan dna penghasilan laman web yg saya rasa antara yg menarik pernah saya kunjungi..
seterusnya syabas dan tahniah kerana telah banyak berkarya..
teruskan berkarya...
saya suka dengan cara kamu menulis..
tahniah sekali lagi..
mungkin kita boleh menjadi sahabat..
kerana saya juga suka menulis...
a'kum

618  Date: 2003-05-07 11:41:29
rudy ( no email / no homepage) wrote:

ingatkan boleh bertemu malam harijadi kekasih hari itu... rupa-rupanya masih terkekang dek kesibukan agaknya... nanti jgn bisa menolak lagi ya..
semua mau kenal Tuan Puteri Elaira

617  Date: 2003-05-07 01:59:12
alqas ( al_qas@hotmail.com / http://www.alqas.blogspot.com) wrote:

alo, alo, alo

616  Date: 2003-05-06 18:10:40
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

dari dalam almari
kuambil selai baju warna kuning
pakai dan gatih basikal
sampai di ujung parit
berhenti dan angkat tuar
ohh... besarnya haruan
bawa balik mek masak asam gulai
makan enak

di dalam almari
kuambil sebuah komik
kisah Satria dengan Tongkat Sakti
pergi tepi gelegar nenek
ujan rintik
kubaca wah! gagahnya
kumahu jadi hero bila besar
mau lawan penjahat-penjahat
yang menyerang negeri

kubuka almari
kubancuh secawan kopi
di tepi pelita
ku sambung ngaji

...

615  Date: 2003-05-06 09:01:56
Adi ( beruangmalaya@yahoo.com / http://akupunyapasal.cjb.net) wrote:

Bebudak sekarang memang suka belek barang orang tetua... Anak buah aku pon dah reti main gitar letrik aku pakai gigi, kaki, telinga, seluar dalam dan sekaligus merosakkannya.... hebat kan? tuah? tuah burung jiran aku yang pandai bagik salam & panggil dak pompuan 'enot' tu ke?

614  Date: 2003-05-06 08:06:13
fajar ( no email / no homepage) wrote:

tahniah kerana berjaya memiliki Tuah. eh, tuah tu mesti power'kan? isk, jelesnya! heheheh

613  Date: 2003-05-03 03:10:15
tongkat siber ( no email / no homepage) wrote:

Adapun pesanan orang tua, lelaki tua bertongkat itu laksana mahkamah, perempuan tua bertongkat itu adalah hakim, lelaki muda bertongkat itu ialah tertuduh, manakala wanita muda bertongkat itu jua saksinya dan anak-anak muda bertongkat itu pendakwanya. Renung2kanlah.

612  Date: 2003-05-03 02:54:58
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

sudah lama tidak bertandang ke sini.

611  Date: 2003-05-02 16:08:28
ADi ( beruangmalaya@yahoo.com / http://akupunyapasal.cjb.net) wrote:

ellop... kak mas! hehe... its me adi... thanx alot sebab rajin baca akupunyapasal... but anyway... awat banyak sajak huh? nak sambung leh?

sebenarnya kau tidak perlu tongkat...
apa yang dicita hanyalah sebuah 'torchlight'
supaya tidak lagi tersandung kaki nan tegap berdiri...
supaya terang penglihatan yang sememangnya rabun...
apa ada dengan tongkat?

610  Date: 2003-04-30 22:49:09
--------- ( no email / http://kampungimam.coolfreepage.com) wrote:

kerana tongkat
kerana tongkat aku berdiri
kerana tongkat ngak sendiri
kerana tongkay aku disini

609  Date: 2003-04-30 09:46:44
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

pinjamkan kutongkat
jalan ini gelap
aku mahu ke sana
arah cahaya bangkit
mahu kucari
lorong setepatnya.

608  Date: 2003-04-30 09:45:04
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

pinjamkanku senyummu
mahu ku gantung ke
wajah langit
biar senyum suria
hingga ke senja.

607  Date: 2003-04-30 03:13:26
nett ( no email / no homepage) wrote:

...pinjamkan aku sedikit tenangmu
untuku aku membuang resahku...

606  Date: 2003-04-29 22:55:17
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

Nak jawab tanyaan Addeen - tu laa 'cinta' yang dimaksudkan oleh Elaira... he he

605  Date: 2003-04-29 15:18:18
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Kenapa perlu di pinjam tongkat, untuk kaki yang tempang, sedangkan kau sudah ada berpuluh tongkat yang di simpan di belakang,
Kaki kau tidak tempang, tapi perlukan banyak perhatian dan kasih sayang,
Kau mampu berlari dengan kaki 'tempang' kau, tapi kau tidak menyedarinya,
Kau tidak perlu meminjam apa-apa, kerana kau mempunyai segala-galanya,
Kau harus mencari dan memahami, segalanya ada di depan mata

604  Date: 2003-04-29 07:38:28
nettbiru ( no email / no homepage) wrote:

haluur...'jiran'? kita berjiran ek? ek?

603  Date: 2003-04-28 22:59:15
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

Setiap orang ada pendapat tersendiri tentang cinta, masing masing berdasarkan pengalaman sendiri. Tapi rasanya, cinta seindah bumi dan langit mmg ada. Cuma mungkin sukar dicari yek...

602  Date: 2003-04-27 13:40:01
addeen bandarsepi ( no email / http://www.bandarsepi.blogspot.com) wrote:

bila aku rindu pada kedamaian,maka aku akan bertandang ke taman suci mu.hijaukanlah dunia dengan daun aman.

addeen : entah kali berapa aku temui muring-wein ..mengapa ye???

601  Date: 2003-04-27 12:21:34
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

ke tepi jendela, tepuk-tepukkan angin, bawanya masuk ke dapur, suruhkan ia ke lesung, tumbuk-tumbuk, umm sedapnya sambal udang, apatah lagi kalau dicicah daun pegaga dan peria muda... waduh bisa ganteng sih! he he muring cuba pindah sikit ketegangan rasa...

600  Date: 2003-04-27 05:59:02
Paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

as'kum

Kelu bisu dan beku
Memerhati si keldai di padang itu
Tanah itu
Menghijau bagaikan taik-taiknya
Ya, permaidani hijau yang dihiasi oleh saki bakinya
saki baki dari keldai di tanah itu

Tabah .. dan Sabar
Bila aromanya sentiasa menusuk hidupku
Alam dunia ku
Kerna aku tahu,
Keldai itu...
Kerna keldai itu...

Buat Spritual laira.. hheheh:D

599  Date: 2003-04-26 17:38:30
shahnon ( no email / http://shahnon2020.cjb.net) wrote:

hie elaira :)

598  Date: 2003-04-25 14:33:28
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

cinta terdefinisi sebagai seperdu ilalang di tepi parit mendekat kontang. dari satah zahir kecintaan ialah kepautan untuk meneruskan hidup sebagaimana seperdu ilalang ini yang harus bertaruh di atas kemungkinan-kemungkinan, air akan kontang dan akan membawa kepada kesakitan, dan kelenyapan. namun pada masa yang sama sebagai seperdu ilalang, yang akan berbunga dan terbang bertaruh di atas kebarangkalian-kebarangkalian, angin akan datang dan membawa terbang debunga-debunga ke lembah di mana banyak tanah lembab dan berair dan subur lalu bisa meneruskan kehidupan baru di situ. Maka cinta seperdu ilalang akhirnya ditentukan oleh air dan angin itu.

597  Date: 2003-04-25 00:07:01
fajar ( no email / no homepage) wrote:

"jangan pernah menyanjung cinta,
kalau tak mengerti maknanya cinta!"

596  Date: 2003-04-24 15:26:52
Poad ( no email / no homepage) wrote:

buat apa bertalu-talu mengungkapkan kata cinta, jika kita tak pernah untuk menyanjunginya.

p/s poad sentiasa menyanjungi cinta. Tak caya, meh try bercinta dengan poad....hahahha

595  Date: 2003-04-24 04:08:24
Nana ( nmn214@yahoo.com / no homepage) wrote:

Terima kasih atas ucapanmu Citah dan untuk Elaira thank you for being my friend dan the lovely poem and present.

p.s : Baru hari ini membaca ucapan tersebut (Cuti mulai Isnin lepas).

594  Date: 2003-04-24 03:16:23
------ ( no email / http://kampungimam.coolfreepage.com) wrote:

cinta ???

cinta rasul
cinta agama
cinta ilmu

593  Date: 2003-04-24 00:02:32
fajar ( no email / no homepage) wrote:

persoalan cinta sejati? oh, ianya memang wujud.

tapi, dalam konteks cinta sesama manusia ini, terlalu banyak perkara yang perlu difikirkan. cinta bukanlah semudah yang dirasa dan diimpikan. bukan dalam khayalan yang membentuk citra kehidupan itu sendiri. ianya penuh dengan cerita. apa yang lebih penting, kalau kita tunjangkan cinta itu berlandaskan hukum dan syariat Tuhan. tanpa melanggar hukum dan mengikut nafsu semata-mata. sama juga seperti perkahwinan. ianya merupakan satu perjudian yang besar dalam hidup. terlalu banyak kemungkinan yang bisa berlaku.

tapi, saya percaya, kalau kita meminta kepada Allah, mengharapkan rahmat dari-Nya, maka akan terbentang jalan untuk kita. setidak-tidaknya dipermudahkan laluan buat kita untuk mengharungi kehidupan.

*dua perenggan entry terpaksa di-delete atas sebab-sebab peribadi. heheheheh *

592  Date: 2003-04-23 14:28:00
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

bagi muring cinta sejati ialah cinta ruh pada jasad, cinta jasad pada ruh - berpisah maksudnya mati...

591  Date: 2003-04-23 09:18:07
LaiLi ( ciklaili@yahoo.com / http://laili.diaryland.com) wrote:

eR..cUtE LaYoUt~ sALaM pErKeNaLaN

590  Date: 2003-04-23 05:24:59
PeradabanDalamGuaBatu ( dearsayang@cari.net.my / no homepage) wrote:

Sepi itu indah. Hanya yang mengerti akan memahami. Keriuhan itu keceriaan. Hanya yang menjiwai akan menikmati.

589  Date: 2003-04-22 13:02:28
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

nanti muring kirimkan tisu dari Vienna... suruh burung gagak bawa... sapukan airmata tu... tenang sih...

588  Date: 2003-04-22 04:22:19
citah ( no email / no homepage) wrote:

ala siannya. bawa bersabar. Cobaannnn. Happy Belated B'day Nana.

587  Date: 2003-04-22 00:12:55
fajar ( no email / no homepage) wrote:

laaa, gitu ke kisahnya? kesian. sabo eh. sabo eh?

586  Date: 2003-04-21 10:10:22
saharil ( no email / http://www7.brinkster.com/saharil) wrote:

kena berbahasa sastera ke kalau nak tulis kat sini? kita tak reti..

kirim salam kat abg patria.

585  Date: 2003-04-21 06:30:54
PuteraTuaBangka ( no email / no homepage) wrote:

Semoga anda ceria dengan dunia anda. Pun begitu saya meminati gaya bahasa anda.....Berbantal lengan tidur ku jaga

584  Date: 2003-04-21 03:08:55
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

aduhai, setelah hilang kata2 hampir sebulan, hari ini baru saya temui kata2 yg terselit di celah semangat yg baru dapat dicantum kembali.

so, saya kembali berjurnal.

583  Date: 2003-04-20 17:56:05
Paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

Adus.. menyengat di kalbu.. hahah.. tapi kena happy la kan.. kalau selalu duk layan jiwa rana ni.. adus. makin parah la.. actually i know wat u feel.. hehe.. Sabar bebanyak.. Kunci segala masalah sume kat situ.. bye..

582  Date: 2003-04-20 04:44:34
asslam ( asslam26@yahoo.com / http://www.muhibah.net/index.php?my=asslam) wrote:

erm....satu karya yang menarik...
teruslah berkarya...yer....
jangan lupai...
carilah karya tuan punyer karya diri sekali....
semaga berjaya.....

581  Date: 2003-04-19 13:36:14
emma ( no email / http://emmayeayea.dot.nu) wrote:

aduhnya wahai elaira.. bahasamu begitu indah menusuk jiwa.. [malang saya ngak bisa berbahasa begini] anyway.. best best! karya ko memang best!

580  Date: 2003-04-19 03:03:56
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

hmmm tenangnya baca... bahasa indah berbunga² :)

579  Date: 2003-04-19 01:31:50
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Bahasa itu indah kan?

578  Date: 2003-04-18 19:55:59
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

gusti putri... senang je kalau nak lepaskan tensi iaitu beli lagu-lagu lama era Halil Chik, Sanisah Huri, J Mizan, termasuk lagu-lagu zaman P Ramlee, Saloma, Normadiah... und, pergi la mana-mana kawasan hutan rekreasi seperti Jeram Toi dan Ulu Bendul (N9), atau area Ulu Langat, atau mana saja yang boleh mencetuskan kebebasan rohan. Sampai di sana duduk dan dengarkan lagu-lagu itu sambil membilang berapa banyak daun di ranting pohon. Sesekali kutip ranting yang patah dan jatuh di tanah lalu baling kembali ke akarnya. Jika rasa masih tidak terlepas dari belenggu itu, buatkan rotasi 360 digri lalu pejamkan mata dan cuba beraksi macam Kajol ketika lari dari Rahul.... sure best adegan ini.

577  Date: 2003-04-17 17:48:34
Anna Abadi ( azdriana@yahoo.com / http://www.geocities.com/azdriana) wrote:

Saya tgh tension satu Malaya ni.Sebab tu hari ni rajin jenguk2 kat weblog yg masih bernafas ni.Baca weblog awak, saya rasa seronok macam baca novel.
Best of luck to you.

576  Date: 2003-04-17 17:47:57
Nisah ( annyss@hotmail.com / http://www.geocities.com/sophilea20) wrote:

Dapat link ni dari h/page nazmi yaakob. Tak sangka menarik. Bertambah menarik bila ada nama bunga-bunga yang pernah singgah di lipatan memori tak lama dulu. Semua nama bunga itu pernah cair di ingatan saya sebagai peminat APatria. Selepas membaca buku-bukunya juga saya jadi penulis. Cuma genre saya cerpen. Saya tidak kuat dengan puisi walaupun ada beberapa puisi yang telah diterbitkan. Puisi sdr saya fikir amat wajar untuk diterbitkan dan harap dah ada yang diterbitkan. Mungkin saya akan singgah lagi ke sini kerana kenangan bersama Artakus dan Laira masih kukuh di ingatan. Rindunya amat mendalam... Sang Artakus masih terlalu menyimpan ceritanya dengan Laira dan seperti tidak mahu dikongsi lagi.

575  Date: 2003-04-17 17:24:34
ros ( no email / no homepage) wrote:

thanks...dgn gamat..hmm..cepat tumbuh isinya balik tapi senget sikitlah jari hantu ni!

574  Date: 2003-04-17 17:20:21
tOK ( no email / http://toksik.blogspot.com) wrote:

Aku kalau takder masa pun tetap datang sini baca. Rasa ketagih dengan ayat2 melankolik ngko :)

573  Date: 2003-04-17 12:29:45
paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

uuuu... sian.. mane kawan2 sume ni.. sumenya bisu.. bahasa isyarat pun tak respon.. insya-Allah semuanya akan bernafas kembali di alam jurnal ni.. hheheh:D

572  Date: 2003-04-16 01:35:57
Ayu ( no email / no homepage) wrote:

Kalau boleh nak tanya pada Saudara Ahmad Patriah Abdullah jika beliau ada kena-mengena dgn PITTERRIAH ABDULLAH iaitu penulis buku ARCA KASIH!!
Harap tak keberatan menjawab. Boleh kan???

571  Date: 2003-04-15 15:04:34
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

"jatuh beg takpe, jangan jatuh hati" -Ali Setan:)
Agaknya tuan punya sambungan berlagak sbb diorang syarikat monopoli dekat Malaysia. Kita perlu ada lagi byk syarikat internet provider dkt Malaysia, barulah diorang tahu nak jaga hati customer.

570  Date: 2003-04-15 14:10:50
15n41n1 ( no email / http://www.isnaini.tk) wrote:

15n41n1 is now move to http://www.isnaini.tk

569  Date: 2003-04-15 07:13:10
erwin ( azizi_iskandar@yahoo.com / http://www.communityzero.com/penyair) wrote:

wow! saje-saje surfing terjumpa site nih. ok la gak. kenang-kenangan waktu remaja. baca buku ahmad patria masa sekolah menengah lagi (lama tuuu). then baca lagi masa kat itm. tapi pinjam kat library jek la. adalagi ke copy kat dbp? nanti call member kat dbp tanya ah. k ek... laman yang menarik dan cantik... hanyut terbawa oleh grafik yang mengasyikkan. seolah alam ini tiada kemungkaran. kesuciannya tak pernah tercemar dengan api nafsu dan dendam. ada ke dunia macam tu? tahniah dan terima kasih!

568  Date: 2003-04-14 13:06:27
Paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

ahaks:D... aku lost imagin apa yang laira tulis.. takley nak bayang..apa tu 'sambungan pejam jelik'..
pasal computer agaknya.. betul dak laira?? salah? hahahahahha:D

567  Date: 2003-04-14 11:37:39
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum.....

566  Date: 2003-04-12 20:26:39
siapa kah aku ( maaribmy@yahoo.com / no homepage) wrote:

assalamualaikum wbt (sebagai seorang Islam)
harap sihat (sbb aku tak kenal)
jangan dok gelabah sbb perkara kecil ni (rilek saja)
kalau tak nak baca (tongsampah ajer...)
wassalam.

565  Date: 2003-04-12 01:29:44
fajar ( no email / no homepage) wrote:

asm kak laira.
it's been a long time rite? we don't chatting to each other. hey, do u miss me? kekekeke

564  Date: 2003-04-11 21:53:57
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

gusti puteri... nak bagi cadangan... kata apa kalau kita ramai-ramai tubuhkan skuad kemanusiaan. tengok asik orang kufar je yang begitu prihatin, lihat di Irak. mana pi semua orang-orang islam yang kononnya negara mereka kaya. saudi arab, oman, kuwait, iran, mana pi. bangkali mereka dok mamah daging kambing jee...

563  Date: 2003-04-11 08:45:44
Paichowan ( no email / no homepage) wrote:

Aku tersenyum sendiri puisi 'Rindu tanpa Arah' tuh.. Klasik. Aku suka, tapi jangan sampai mberontak dh la Laira.. hehe..

Share -Susun masa. Ada 2 katogeri.
1)'Jadual status'(Luar) 2)'Jadual diri'(dalam).
Cam aku, buat jadual harian 'program diri' dalam hidup. Bahagi masa kepada tiga peringkat. After subuh, lepas maghrib dan sebelum tidur. Yang tu untuk diri.
Dan untuk dunia luar jadual 'status' tertakluk kita samada jadual student atau kerja. Ok bye

562  Date: 2003-04-10 17:37:34
RYNA ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum......
ghindu kat akak, ghindu kat penyu kawan kiter tuh kan...

561  Date: 2003-04-10 14:13:03
nurkilla ( no email / no homepage) wrote:

dear kak laira,
apa khabar? hope sihat..lama betul tak dengar citer..so apa citer terbaru??!!! saya tak sabar nak balik umah dan ngadap pc saya!
a shoulder to cry on..my fav song..touching giler!

560  Date: 2003-04-10 06:15:23
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

Suka juga lagu tommy page tu, ada kenangan tersendiri dgn sahabat lama:)

559  Date: 2003-04-09 06:15:07
anak orang ( no email / no homepage) wrote:

Bahu-bahu itu
Bukan batu, atau dahan, atau rimbun daun
sekadar melepas lelah dan merawat luka
Ia bahu-bahu yang senada dan seirama lagu hidupnya
Punya cerita dan derita
punya rasa, punya kata
Mungkin bahu-bahu itu empuk dan menghangatkan
Tapi berat mata memandang
berat lagi bahu memikul
Bahu-bahu itu memerlukan bukan sekadar air mata
Tetapi cinta juga.

p/s: bahu jalan banyak menyaksikan derita kita

558  Date: 2003-04-08 13:57:00
Putri ( no email / http://www.livejournal.com/users/putri) wrote:

that song is one of my favs. dari dulu sampai sekarang still tersentuh bila mendengar. great lyrics kan.. have a great week ahead. take care :)

557  Date: 2003-04-08 01:51:14
nnona ( no email / no homepage) wrote:

suka puisi tu..

556  Date: 2003-04-07 15:04:53
paichowan ( no email / no homepage) wrote:

Berdoa.. Berdoa
Dari mulut lidah Semua
Dari sudut hati agar tidak dicela selamanya

Doa..
Bawalah ..dan sampaikanlah angka-angka ini
Huruf-huruf ini, kalimat yang banyak membuka hati
Dengan suara tangis mereka di sana
Bawakan bersama...
Bersama ribut, taufan pertelingkahan
Sebagai pembalasan

Doa, terus berdoa

Cairo

555  Date: 2003-04-04 20:49:00
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

muring berkirim doa agar Allah melapangkan sihat yang sejahtera sepenuh-penuh kepada bunda Galoh Putri.

554  Date: 2003-04-04 11:17:33
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

hmMm.. da lama tak menjenguk.. apa khabar?

553  Date: 2003-04-04 00:54:55
rudy ( no email / no homepage) wrote:

Dari jauh Rudy bluehikari menitipkan doa agar kesembuhan dan kesihatan milik ibumu, ratu elaira.

552  Date: 2003-04-03 22:30:34
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

okess kak Elaira, dpt dah..sth wrong with my fav links I guess. Thanks!! Moga mak cepat sihat.

551  Date: 2003-04-02 20:48:24
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

SAJAK MELEPAS DENDAM YANG TERPALING-PALING
(maaf - kerana dilepaskan di sini)

mampus kau anjing Bush
mampus kau khinzir Blair
mampus kau jembalang Sharon

aku tak perlu taring tajam
aku tak perlu kuku panjang
aku tak perlu ngauman seram

cukup dengan Tuhan

kau akan mampus!
kau akan mampus. faham!
mampus kau Bush.
mampus kau Blair.
mampus kau Sharon.

nanti baru kau tahu kau tak pernah-pernah menang sebab engkau itu sekadar binatang.

---------------------------------------------

maaf Puteri, Muring lepas geram kat sini sebab dah tak tahu nak lepas amarah ni ... lau tersinggah di sini, Muring pekik aje laaa....

550  Date: 2003-04-02 06:53:27
Nochet Nusantara ( no email / no homepage) wrote:

Puteri...

Sabarlah...Insya Allah makcik akan sihat. Dia rindu agaknya. Ku doakan seikhlas hati dari sini.

Kekadang..kita cari tempat bermanja..
dan kekadang jua...kita jadi tempat bermanja...

549  Date: 2003-04-01 14:54:08
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum......
bertemu kembali... maaf lame tak kunjung... keadaan tak mengizinkan.. SEMOGA ALLAH MEMPERMUDAHKAN URUSAN MU DAN INSAN YG KAU SAYANG... aminnnnnnnn... stronger than yesterday....

548  Date: 2003-04-01 09:02:42
Amyza ( amyza11@yahoo.com.sg / http://peaze2811.blogspot.com) wrote:

saya suka sangat dengan tulisan anda...semoga saya bisa mempelajari sesuatu darinya..sudikah kiranya memberi sedikit tunjuk ajar??

547  Date: 2003-03-31 05:20:54
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

Issh..konfius lak kak Elaira. Kenapa tgk taryusis yg 10 mac punya je. Haritu ternampak psl komet ke bintang tu. Komputer kita ke yg rosak ni? Tensen lah ni tak dpt baca...

546  Date: 2003-03-29 20:21:21
Paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

ermm.. susah, susah nak hayati. Apakah tempat itu, keresahan itu. Tanpa nama dari fantasi atau detik yang realiti hati. Usah gundah kerna jalan masih cerah, di hadapan, kiri-kanan, tanpa halangan jika dari suci hati -"ya".

545  Date: 2003-03-29 15:10:39
ros ( no email / no homepage) wrote:

hi puteri

544  Date: 2003-03-28 11:50:05
jimi ( no email / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

aikkk lain macam je bunyi entry elaira ari nih. mind explain?

banyak2 kawan online kau, aku je yg tak pandai bermadah, rasa nak tampar muka aku right away , apsal la aku ni tak reti nak tulih2 cam tu hah?

543  Date: 2003-03-28 07:40:01
engku ( no email / no homepage) wrote:

Bertandang menghulur salam
berpuisi olahan kalam
biar dunia tiada kelam
moga dunia tiada dendam :D

542  Date: 2003-03-28 04:32:08
anak orang ( no email / http://mahattoh.tripod.com) wrote:

'Cahaya Utara' barangkali sealias 'Pakatan Utara' atau 'Utara Iraq'?

541  Date: 2003-03-28 02:15:51
fajar ( no email / no homepage) wrote:

dari gedung ke gedung,
berbondong-bondong mengusung,
dari gudang ke gudang,
bertandang tanpa diundang,
riang hati berdendang.

lagu apakah itu,
tampak riang,
tapi sayu berbalam.

540  Date: 2003-03-27 20:30:40
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

danke Puteri EE di atas pakuan sajak di Gesbuk gahara... Muring sekali lagi nak ajak Puteri dan semua yang berturis ke Myths in the Haze agar campakkan barangan musrik Amerika ke tong sampah atau jangan dijamah. Anggapkan ianya separas haram. Lihat massa di Vienna. Mereka bukan Islam tetapi telah berkurun diterapkan budaya barang Amerika tidak bermutu dan berbawa penyakit lalu di sini tidak ada KFC, Burger King, McD dan PizzaHut entah di mana letaknya, sekadar 2 3 buah sahaja, itupun hanya orang Amerika yg masuk makan. Belum pernah muring jumpa org pakai Levis atau Nike. Mana ada Shell dan BP. Kenapa kita yang bertangis akan perang musrik masih mengunyah KFC yang belum tentu sahih halalnya? Nah - pacu tempor ekonomi biar tumbang parah bangsat musrik laknatullah ni...

539  Date: 2003-03-27 15:21:56
manmoncang ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum
Aku kalau bab sastera yang dalam2 ni memang aku out of range aaa. Sekadar jenguk dan baca gitu-gitu je bleh aaa..sbb aku tak pandai mendeklamasikan puisi-puisi semua tu. Dan aku memang tak faham sepatah haram pun. Akunye bahasa memang out....tak kira bahasa apa...tapi pleaseeeeeeee...aku bukan tak tau bahasa yek...weuweuweu

538  Date: 2003-03-27 14:58:27
Paichowan ( no email / no homepage) wrote:

Gedung cinta... ermm.. sungguh unik.. satu ilusi yg amat menyentuh hati.. :D

537  Date: 2003-03-27 09:27:25
amyz ( no email / no homepage) wrote:

laira nama seindah wajah..

536  Date: 2003-03-27 07:30:58
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Gedung Kamdar pun best jugak :p

535  Date: 2003-03-26 15:54:08
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

cuti dengan secawan kopi ...
amat mengasyikan

534  Date: 2003-03-26 15:24:04
CT Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Gedung cinta yang terbungkam, memberi seribu makna yang mendalam.

533  Date: 2003-03-26 13:59:05
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

a'kum..
hmm.. dah lama dah penyu menyepikan diri.ari nie baru dpt kuar pi jalan2 kat alam maya nih.ishh..conot gilerr..rasa cam dah lama jer tak guna inet nih.
hmm.. apa kabar agaknye putri kita nih yek? dia punye dah semakin jiwang dah.. aduss.. tak sangka lak ade org ingat kat penyu nih. ingat bile dah x updet,org dah tak ingat. thanx's a lot coz still remember me n visit my jurnal.

ps: tak dpt updet lg pasal my pc org lain gune.x best gune pc org updet.hehe..alasan..

532  Date: 2003-03-24 12:25:51
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Khalilur,
you have registered?Thanks!watch your mail then for the sneak peek of the 7th book.
We haven't finalised our activities yet as we are still in the process of registering out members.We will be sure to let you know.

531  Date: 2003-03-24 03:55:55
rianur ( ria@1simpleguide.com / http://idream.1simpleguide.com) wrote:

memang syok membaca your site...

530  Date: 2003-03-24 00:11:46
khalilur ( khalilur@hotmail.com / http://www.danchan.com/weblog/khalilur) wrote:

A'kum,

Aku saja je singgah tengok nama ketiga dlm sneak peek re-edited 1st chapter permata aurorius. Daftar Kelab Aurora? Daaaahh... Daftar ngan fajar. Ada aktiviti ke tempoh terdekat ni?

529  Date: 2003-03-22 16:57:19
jubeiz ( jubeiz@excite.com / http://jubeiz.blogspot.com) wrote:

Aminkanlah doa ini.

"Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Palestin, Afghanistan, Iraq, Chechnya dan serata pelusuk dunia akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka. Amin, ya Rabbal A'lamin."

May all of us get His blessing.

Got your weblog link from bluehikari page. Nice writing and good poem. Saya tak pandai nak berpuisi ni. Hanya baca orang punya aje. Keep on writing.

528  Date: 2003-03-22 16:38:55
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

Perang..!! Perang..!! Perang..!!
Saya benci perang!!

527  Date: 2003-03-22 05:54:42
Puteri Elaira Eliza ( no email / no homepage) wrote:

::siri live dr tempat keje yah...

hmm hmm... angin kampung sudah segar memesrai seluruh deria, gembira sungguh kembali ke bumi tumpah darah... harap kalian semua pun gembira di hujung minggu ini :D

erk... ada org tu kan... dok pi jalan... nun ke bumi bersejarah... hehehhe... have a good time there... ;)

dan... teringat ryna & penyubiru... sehat ke? untuk muring, paichowan & putri... thanks for visiting... fajar, kan dah cakap... internet kat melaka dah sembuh :D

526  Date: 2003-03-22 03:56:59
Putri ( no email / http://www.livejournal.com/users/putri) wrote:

hari tu jumpe Ning yek? have a great weekend.

525  Date: 2003-03-22 01:23:37
fajar ( no email / http://fajaronline.com) wrote:

Kelab Aurora

Sesiapa yang berminat untuk memiliki buku-buku karya Ahmad Patria, sila daftarkan diri anda dengan menyertakan nama penuh, alamat dan nombor telefon. E-mailkan butiran tersebut kepada saya di alamat: fajaril@yahoo.com. Peserta yang awal akan menerima surat ekslusif daripada Ahmad Patria sendiri, dengan Bab 1 buku ke-7 Saga Artakusiad. Mereka yang ingin mengumpul koleksi karya Ahmad Patria, termasuklah siri Saga Artakusiad adalah digalakkan untuk turut serta di dalam Kelab Aurora. Segala buku beliau tidak akan dijual di mana-mana kedai buku melainkan melalui Kelab Aurora sahaja.

Untuk makluman, cetakan untuk buku ke-7 Saga Artakusiad adalah terhad.

Salam hormat.

524  Date: 2003-03-21 16:50:12
Paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

si mata kerdil
hanya kecil berbongkah
Pecah harapan dari kerah sedarah
tunggu peralih takhta yang harusnya songsang

Kesedaran semua persis tanah pandang kontang
Di singgahan hanya dari mata kerdil sana
Dalam kegundahan hati seluruh manusia
bukan malapetaka
Tetapi celaka yang terus bermaharaja lela
kami, dari si kerdil

523  Date: 2003-03-21 15:41:12
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

datang baca puisi patrios terhadap perang yang keji ini...

522  Date: 2003-03-21 06:45:54
iza ( no email / no homepage) wrote:

puteri,
thanks for visiting. semoga hidupmu diberkati Allah sentiasa.. amin. :)

521  Date: 2003-03-21 02:30:54
Nochet Nusantara ( no email / no homepage) wrote:

My dear friend Puteri....Assalamualaikum.

Dear,
I was so amazed...I've been away for sometimes and now look...I am just so suprised to see what were happening inside your palace while I was away.
Amazed and surprised..but indeed HAPPY for I believe u have got and touched what the inside of you longed and dreamt off all this while.I'm so touched and happy.It's like being able to touch and feel while you are admiring the aura of the Northen Light..I do believe. But the peak or climax of all these for you must be when the Seventh Book from Ahmad Patria become the reality for you to touch and see.Sincerely, I would like to see that too.

All the best dear.May Allah Bless U.
~ Touching Ones Dream ~

520  Date: 2003-03-20 23:35:31
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Yoda,
actually Artakus is nothing as compared to Yoda,the Jedi master who taught the young padawan,Skywalker, to overthrow the Dark Lord Of The Sith who also happened to be the Emperor of the Galactic Empire, besides turning Darth Vader(which in the old Saxon tongue means Dark Father)back to the Force.So we all should really be grateful to you,Yoda,for rscuing us from Imperial star destroyers.
Thank you for reading my books.Your support means a lot to me.Please do become a member of Club Aurora because I am continuing Saga Artakusiad,(the 7th book has already reached the 3rd chapter)and the only way that you can get it is through the club.
PS The dress of the Auroran woman differs from the Malaysian women significantly so I don't think Alia Nie will succeed if she tries to demonstrate what Laira did with the Flower of Arianur (actually its impossible to do with our dress.)
PSS Yes,she does seem to have a vivid imagination,doesn't she?
Dear Alia Nie,
I am sorry that I did not reply earlier as my computer decided to express its feelings by using the GO SLOW method(whereby this page takes 30 minutes to load).
What,me tease?Deservingly to those who tease?I must say that I am totally and irrevocably innocent of all charges.
PS Not only is Yoda my ally(which means I got the Force on my side) but Artakus is too.And Merkia.

519  Date: 2003-03-20 07:07:05
chendhawan ( no email / http://chendhawan.dot.nu) wrote:

elaira, juper ning ke? eeee...peberet singer aku tuh!
anyway, makin respek dengan sceneries yang ko tampal kat jernal ko nih. bes...lawa giler....
aku semakin dibuai kemalasan...bukan sebab apa...keje melambak tak ingat....maklumle..lecturer-cum-admin clerk-cum-credit control...hehehehehhe

518  Date: 2003-03-19 10:21:42
Yoda ( no email / no homepage) wrote:

Abg Patria,
Thank u for replying to me – saya tak sangka sebenarnya.
I come to know abt ‘Artakus’ some time back – siapa lagi kalau bukan si Alia-Nie yang empunya angkara.
This girl - she amazed me, how come boleh minat gila kat buku-buku tuh..? Siap boleh imagine lagi..!(Bunga lah..Jin lah..Ahli sihir lagi..) I can tell you – her appreciations of the characters were fantastic.
And your book, brother – one of its kind in M’sia (may be this is the only thing that she and me could agree on..tsk,tsk). Selamat terus berkarya..
PS. Alia-Nie - aku paling tak boleh lupa.. you were trying to demonstrate “Artakus simpan bunga Arianur dalam lipatan bajunya”(lebih kurang gitulah..).. – Obviously we imagine things differently..?!

517  Date: 2003-03-19 03:08:20
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Informasi baru, Northen Light. Tak pernah dengar sebelum ni.

516  Date: 2003-03-19 01:58:22
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

wah cantik yea... Subhanallah.. indah sungguh ciptaan Tuhan... kat Malaysia ader ke yea fenomena camnie???

515  Date: 2003-03-18 10:09:32
Norin ( namn_78@yahoo.com / no homepage) wrote:

Klik dari Jernel Online Fajar.
Tertarik dengan Istana di tengah-tengah tasik??!
Well Done Princess Elaira

514  Date: 2003-03-18 10:05:00
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,
OK - I might have confused myself there..- my apology (for I may also confuse some others).
BTW, Yes – Rosh's drawing is very nicely done (as you said it – fantabulous..), Congrats Rosh...!
However, if I may say (do not be offended, pls).. it’s not quite to my imagination of Laira. She is ‘mysteriously’ unique and exquisite..! (hard to explain, eh?)- But that's what I gather from the way Artakus describes his Laira.

My dear long lost friend Yoda,
“Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula.....” .
Good to hear from you again after all these years. Give me a call, pls – lots of catching ups to do..!
As I used to say - The spirit of Artakus never fades..Courage - that's what i get out of it.
P.S. Remember one of those days (just before finals?) – me & my brilliant suggestion “Jom kita masuk dalam keluk masa si Azkram?”, and free-free je aku kena marah.!

Dear Patria & Yoda,
So – since when did u two team up and become comrades? Yes, I do teasing sometimes, but deservingly only to those who teases..!

Kind regards.

513  Date: 2003-03-18 09:24:43
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Firstly, inilah hpage yang banyak menggunakan permainan warna. Amazing. It reminds me of the movie Amelie and the latest one Hero. Dah tgk ke belum nih? aku tujukan filem2 tu untuk akak.hehehe.

Wah, dapat autograph ning ekkk! jelesnya. spjg pengalaman dok kl, baru dapat signature Amy Mastura. Suka sgt!!!

512  Date: 2003-03-18 01:26:26
BlueShades ( no email / http://BlueShades.cjb.net) wrote:

Dah 2 kali masuk, tapi tetap TERKESIMA ngan BUNGA2 serta WARNA2 CERIA yang menghias JERNEL nie...

:D

*sib baik ko pompuan. Pompuan + bunga = SESUAI!

511  Date: 2003-03-17 21:28:06
muring-wien ( no email / http://run.to/muringwien) wrote:

yang mulia puteri... comelnya...

510  Date: 2003-03-16 02:08:02
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Jimi,
gambar lukisan Rosh itu memang indah.Laira kelihatan amat jelita

509  Date: 2003-03-16 01:57:34
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Nadhra,
thanks for your support!

508  Date: 2003-03-16 01:50:24
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Yoda,
are you a fan of Artakus?Thanks for your support!
PS I fully agree with your sentiments.She does like to tease people doesn't she?

507  Date: 2003-03-16 01:47:30
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Bard,
terimakasih atas pujian dan sokongan Bard kepada Saga Artakusiad.Sebenarnya Abang Pat rasa segan membaca penghargaan sebegitu tinggi yang Bard berikan kepada karya yang sebenarnya pada pandangan Abang Pat sendiri,tidaklah begitu baik.Ada banyak kekurangan di dalam penulisan itu,barangkali mungkin kerana usia Abang Pat sewaktu menulisnya masih muda (17 tahun).Abang Pat berharap agar dapat memperbaiki karya itu dengan penggarapan yang lebih baik.
Bard,silalah daftar nama sebagai ahli kelab Aurora (hubungi Fajar Online).Insya ALlah,bila buku yang ketujuh siap nanti,(sekarang baru bab dua),Fajar,Rudy dan Elaira akan maklumkan kepada semua menerusi Kelab Aurora kerana buku itu besar kemungkinan hanya akan boleh didapati menerusi kelab Aurora dan tidak dikedai-kedai buku(cetakan terhad)

506  Date: 2003-03-16 01:40:43
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Alia Nie,
It's true,I don't really know how to draw.Younight have confused me with some other person ( A lot of people seem to do that nowadays.They seem to think I am related in some way to a guy named Artakus and his biography,I think it's called Saga Artakusiad or something)
By the way,did you see Rosh's drawing?Absolutely fantabulous!
PS Not only do I have the sample of the rewritten version of the first book in your name,but I've got the first chapter of the seventh book,the new book,in your name too(to rub salt into the wound).So I was really sorry you could not make it last time and I hope you could make it next time(if there is a next time).

505  Date: 2003-03-14 14:18:09
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum.......
meriah nye.......... pehabaq? makin happy nampak nye... take care

504  Date: 2003-03-14 10:59:00
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

elaira, cantiklah gambar dari rosh tu...

503  Date: 2003-03-14 10:49:05
Yoda ( no email / no homepage) wrote:

Alia-Nie,
Masih ingat..? Salam pertemuan kembali.
Nampaknya semangat Artakus sejak dulu lagi tak pernah luntur hingga kini.
Hm.. yang pasti saya ingat,you too - are pretty witty with your words, girl..!

502  Date: 2003-03-13 14:00:33
nadhra ( no email / no homepage) wrote:

i am supporting your efforts. :) penulis melayu perlu diketengahkan, kan?

501  Date: 2003-03-13 08:22:03
BlueShades ( no email / http://BlueShades.cjb.net) wrote:

First Time kot sampai sini. kewl lah.

500  Date: 2003-03-13 07:41:37
ila jauhari ( no email / no homepage) wrote:

A'kum...
selamat petang...
:)

499  Date: 2003-03-13 01:10:56
anak orang ( no email / no homepage) wrote:

ralat: flowers

498  Date: 2003-03-13 00:38:24
anak orang ( no email / no homepage) wrote:

semuanya pakat cakap omputih. kau pernah baca Kingdom of flawour?

497  Date: 2003-03-13 00:12:35
fajar ( no email / no homepage) wrote:

perghhhhhh, gambar laira lagi tu!

496  Date: 2003-03-12 15:22:38
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Hidup kita penuh penafsiran - apa yang kita tafsir sebagai serigala yang menghambat kehidupan, mungkin bagi sesetangah hanyalah seekor kucing manja dalam pelukan -
Hijau bagiku - mungkin merah untukmu

495  Date: 2003-03-12 14:18:38
Bard ( hafiez_bard@yahoo.com / no homepage) wrote:

Saya adalah generasi yang baru mengenali cerita Saga Artakusiad melalui kawan saya - Rosh. Saya harap cerita ini dapat diperkenalkan kepada gnerasi seperti saya kerana cerita Saga Artakusia ini adalah cerita fantasi yang harus diberi pujian dan harus diberi pengikhtirafan sebagai salah satu dari cerita fantasi terbaik negara. Setanding dengan cerita dari luar negara ( dan lebih baik), mana tahu Saga Artakusia akan dialih bahasa ke bahasa yg lebih banyak dan dapat dibaca oleh semua peminat cerita fantasi seluruh dunia. salam hormat, Bard.

494  Date: 2003-03-12 07:56:43
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,
BTW - it's not Dewan Kanak2.. (my apology) - but Dewan Pelajar, actually.. please excuse me.

493  Date: 2003-03-12 05:20:43
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,
Nope - You didn't take long to revert, in fact it was on the same day. Truly appreciate that.
You were awfully ill? I hope that it's nothing serious. However, glad that you've recovered.
Alamak.. - Do you have to make me really-really regret for not being able to turn up during the meeting? Do I want the copy..? I'm pretty sure u know my answer - of course I do..! But if u really meant it - wld you keep it for me till the time we cld meet..?
P.S. You don't really know how to draw? That's a bit funny - because I recalled coming across a comic series in my sister's Dewan Kanak-Kanak (that was ages back..), and if i cld remember it right - there was 'oleh: Ahmad Patria' written on it. And I cld still tell u that the comic stokes were all nicely done.. (do correct me if i got it all wrong here).
Kind regards, bro.

492  Date: 2003-03-12 01:05:42
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

It has been a long time since I left my footprints here.. but hey.. I'm back didn't I

491  Date: 2003-03-12 00:02:51
Dear Zatul ( no email / no homepage) wrote:

where to start?Well,a journey of a thousand pages usually starts at page one.

490  Date: 2003-03-11 23:59:36
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Alia Nie,
sorry it took me so long toget back to you.I was awfully ill and have just recovered(perhaps thisis due to shock of meeting Rudy,Elaira and Fajar in person.Izra was also there.They were all very nice to me and it was a really wonderful occasion.It was a pity that you could not make it as I had done ten sample copies of Permata Aurorius(new version) and one of them was especially marked and autographed for you.Do you want it?
PS Illustrations for Permata Aurorius?Me?I don't really know how to draw!

489  Date: 2003-03-11 18:11:29
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Imagination has brought mankind through the dark ages to its present state of civilization. Imagination led Columbus to discover America. Imagination led Franklin to discover electricity. Imagination has given us the steam engine, the telephone, the talking-machine, and the automobile, for these things had to be dreamed of before they became realities. So I believe that dreams, daydreams, you know, with your eyes wide open and your brain machinery whizzing are likely to lead to the betterment of the world. The imaginative child will become the imaginative man or woman most apt to invent, and therefore to foster, civilization.

488  Date: 2003-03-11 16:14:35
Poad ( no email / no homepage) wrote:

akum
bila nak beli sabun ni?? Kita dah siap balut special nya ni. :)

487  Date: 2003-03-11 11:27:19
Wawa ( no email / no homepage) wrote:

nak tanya ni, kat mana erkk akak dpt banyak gambo2 & background yang cun2 sumer tu?

486  Date: 2003-03-11 08:50:14
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,
Well, agreed that there are writers who often aspire to be who they are not through their writings, but somehow in your case.., I cld still feel (perhaps I have this 6th sense.?) that you’re just being humble.. (it’s a compliment, anyway).
BTW – Congrats to you and the rest that the Kelab Aurora and its first meeting finally materialised. Regret for not being able to make myself present. Wished cld be there – so that I cld meet you (perhaps to verify the above?! - ha,ha) and others (my dear comrades) – Elaira, Rudy, Fajar, etc. May be one day we’ll get to meet – I am looking forward to that (perhaps more than u know)
P.S.Happy to let u know that I’ve read all except 1 (i.e. spesimen alfa) of your books.And..the books are still kept with much care – among my valued treasures, actually.
P.S.S.Understand that you did your own illustration for Permata Aurorius.? (if it’s true - Rosh may use that to match your own visualization of Aurorian).
Kind regards, bro.

485  Date: 2003-03-11 08:30:36
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

it was nice talking to you, talking about dreams, dreams to be of somebody we wanna be....whether to be a writer or a film director, heheheh!

484  Date: 2003-03-11 05:56:23
zatul ( no email / http://7thsquare.masungit.net) wrote:

When I was in Fajar's, Rudy's and Elaira's site I saw too much of Artakus, Aurora and all which intrigued me to read all that stuff. I went to DBP and I saw three books by Mr. Patria that are not in sequence. So I just don't know where to start. Anyone?

483  Date: 2003-03-11 05:01:25
pikor ( no email / no homepage) wrote:

hai kak elaira
sorry tak dpt berbual bual arituh.. tak banyak masa.. lagipun saya pemalu skit skit.. hehe.. anyway.. nice to meet you.. maybe leh bual bual skit skit next nyer kelab aurora nyer discussion or meeting.. mana tau saya leh join.. :)

cheers..

482  Date: 2003-03-08 16:47:54
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

happy nampak.... semoga sentiasa happy camnie :)

481  Date: 2003-03-08 11:57:09
manjalara ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira,
Thanx for dropping by my site:) Seronok rasa hati...hihihi. Yeah..buat aper naik atas atap kan...;)

480  Date: 2003-03-07 23:50:04
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Alia Nie,
we writers often aspire to be who we are not through our writings(at least I do).Therefore,it is logical to assume that in my case that I am the absolute antithesis of Artakus,which means that everything Artakus is,I am definitely not.
Another karman for the armies of Aurora?That's a good suggestion
Merkia exhausted?Possible but then that would mean Herakos is losing his powers as well.

479  Date: 2003-03-07 10:22:00
Puteri Elaira Eliza ( no email / http://elaira.fajaronline.com) wrote:

Dear Patria...

no i do not know Alia-nie in person...

ok laa girls climb roof top too... but i don't .. hehhehe.... nak buat apa atas atap... sesilap jatuh patah... ish... kalau nak tgk bintang pun dari halaman pun best juga... tak payah naik bumbung macam mendiang Selena dan adik dia... tiba2 teringat 'Dreaming of you'...

478  Date: 2003-03-07 07:36:05
tOKSIK ( no email / http://toksik.blogspot.com) wrote:

Happiness isn't something you experience; it's something you remember.



477  Date: 2003-03-07 05:50:12
Samuel ( samuel_anthonius@zwallet.com / http://www.tandiyanto.com) wrote:

Oh...orang malaysia thoo...saya kira orang Indo.....met kenal deh !!!

476  Date: 2003-03-07 03:49:42
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,

You’re most welcome. Somehow rather - I think you’re just being modest, as I’m quite certain that your fans would visualize you to be at least as good looking as Artakus himself (that’s what I cld gather from the descriptive – charming, charismatic and reasonably handsome).
And you - don’t know many girls..? I doubt that as well – as the way Artakus lures Laira – you are pretty witty with your words too, bro - how cld girls not be fascinated?
PS – Will there be another Karman replacing the late wise Nazril who cld be close by to Artakus? - as I’m afraid that Merkia wld eventually be too engrossed and exhausted in his battle with Herakos.

Kind regards, bro.

475  Date: 2003-03-07 00:30:56
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Elaira,
so you do know Alia Nie?
PS Dear girl,actually girls do climb roof tops,in fact sometimes they are much,much better at it than boys.If you don't believe me,go see Crouching Tiger Hidden Dragon(not only rooftops but bamboo trees as well,would you believe it)

474  Date: 2003-03-07 00:26:07
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Alia Nie,
thank you dear,for your words of praise (which actually I do not deserve)It is not a sin to be well versed but there is something in the way you write and the words that you choose,perhaps,that implies a strange and sudden familiarity.I could feel it and it makes me wonder.I don't really know many girls(girls don't really like me anyway because I'm not that good looking)

473  Date: 2003-03-07 00:19:36
citah ( no email / no homepage) wrote:

hanya mampu tersenyum hari ini memikirkan apa yang telah dibuat semalam. Bila hati kosong, bila tangan tak de kerja, bila otak berhenti berfikir, bila tiba tiba dari sibuk jadi sunyi....hati jadi tak tentu arah bertanya "ehhh.... nak buat apa ni?".

472  Date: 2003-03-06 08:07:18
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,
You sound pretty sure that you’ve reached to a conclusion.
Well, if my only ‘sin’ is to be sounding as I’m very well versed the ancient lures of Aurora – I believe that not only me, but Elaira, Rudy, Fajar (& some others who appeared on this GB) are equally guilty. But - aren’t we supposed to be so? As we are truly inspired and share the same deep appreciation of your very own masterpiece?
BTW – just wondering whether it’s winter in Aurora now? At least it tells me that Artakus wld still do fine even if he fall from the roof top – just to impress Laira, I guess (ha,ha..).

Kind regards, bro.

471  Date: 2003-03-06 00:03:13
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Alia Nie,
yes,I knew it,I could feel it,we have met.

470  Date: 2003-03-05 01:05:11
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,

:: Armorikus, Inkatus, Jendai, Jegadai & Argida - when will they be one?
:: Hunkrakar & Karum - will there be another battle between them?
::Will Naktai do anything dreadful just to take Aylanin away from Olaful?
::Have we ever met? -You may not remember, but I will never forget..(ahem..!)

Kind regards, bro.

469  Date: 2003-03-04 04:40:08
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

elaira, wah lama nya tak masuk. been so bz, bz as a bee, hahaha. hmmm hai, ade peminat dan admirer nampak. kekekeke. org dah glamer.

saya dah beli NING SELAGI ADA, fabulous and amazing, she is back again with a bang.

maaf bertanya, jurugegas tu apa? sounds silly betul kan, hah jawab, saya tak pandai malay ni.

468  Date: 2003-03-03 15:01:57
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Alia Nie,
you are very well versed in the ancient lores of Aurora.You are so well versed that you arouse my suspicion by sounding so familiar.Have we ever met by any chance,or perhaps was it in another life?

467  Date: 2003-03-03 12:19:01
mukeh ( no email / http://s0lidmind.tripod.com) wrote:

hahahahah tatau apasal aku nak gelak.. opismate aku nih pasang lagu mengarut dohh.. lagu opera.. haram tul!! mauhahahahha!

466  Date: 2003-03-03 03:26:01
`Alia-nie ( no email / no homepage) wrote:

Dear Patria,

How's the SEVENTH Book coming? Good to hear that you're back to writing. Like what they've said - it's like Artakus has come to live again.
Well, just wondering what's the continuation gonna be?
- How's Esis & Suryana?
- How's Olaful & Aylanin?
- And the wise Atinius?
- Will there be a re-appearance of Jundak?
- And Azkram the superb wizard?
- Will the riddle on Alindalia or the Puteri Lindungan Bulan be solved?
..Looking forward to get to know the latest updates on Armorikus & Aurora.. (Artakus & Laira too, of course... ha,ha..)

Kind regards, bro.

465  Date: 2003-03-02 12:07:11
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Kepada semua peminat-peminat Saga Artakusiad,
Abang Pat serta beberapa orang sahabat seperjuangan sedang melancarkan gerakan untuk menubuhkan Kelab Aurora yang mana aktivitinya berkisar di sekitar sastera dan kesusasteraan Saga Artakusiad.Kelab ini akan berfungsi sebagai pentas pertemuan antara peminat Saga Artakusiad dan antara kegiatan yang dicadangkan adalah mengadakan 'discussion group', pertemuan dengan penulis,rombongan kembara buletin suku tahun, bengkel penulisan(Fajar, Elaira dan Rudy boleh jadi penceramah di sini,gaya penulisan mereka amat baik) dan juga platfom buat pengedaran novel-novel Saga Artakusiad yang selanjutnya (jika ada).Sesiapa yang berminat,sila hubungi

1. Sdr Izra, 012-6793985(bila-bila masa,bbm)
2. Sdr Ahmad Zulkarnain aka Alsemo 017-3043676,bbm
3. Sdr Shah,019-2035233(selepas 6 ptg)

Sila berikan NAMA PENUH,ALAMAT dan NOMBOR TELEFON saudara-saudari dan Insya ALlah kami akan hubungi saudara-saudari secara bersurat.Penyertaan dan kerjasama saudara-saudari amat kami alu-alukan.

464  Date: 2003-03-01 17:45:16
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Elaira(my devoted Auroran),

If I were giving away medals you would be first on my list.Unfortunately I am not,but you are still first on my list anyway.Thank you for front paging me on your beautiful journal.Your visualisation of Takaryan is absolutely fantastic,in fact you're much better at visualising Aurora than me and I really mean it.Honestly,I do.May I humbly suggest we swap places?
I wish I could write a skit for you but unfortunately I ran out of ideas.Please forgive me and do continue your journal.It is an inspiration to all of us.
PS Perhaps I could return the favour by naming one of the characters in the Seventh Book after you (if I ever really get around to writing it)but I won't promise it(since they say promises were made to be broken)

463  Date: 2003-03-01 16:48:00
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Citah and Amyz,
Laira berdiri di hujung senja,wajahnya tampak anggun dihiasi senyum manis yang semakin mekar di usik sinar penghabisan mentari emas.Dia menjeling ke arahku,sentuhan matanya sedingin salju bumi putih di kemuncak dunia,lembut meredakan resahku, melepaskan segala rindu dari sangkar dadaku seakan merpati yang girang menerkam dada langit.Aku terpegun menyaksikan kejelitaannya,hatiku penuh dengan cahaya gembira namun pada masa yang sama pasrah dibelah duri pesimis.Aku amat bersyukur kerana dapat bertemu Laira setelah sekian lama berpisah,namun pada masa yang sama kutahu tidak mungkin gadis sepertinya bisa menerima diriku yang penuh dengan luka dan ranjau sebuah perjuangan. Meskipun demikian,kusembunyikan jua kekecewaanku, menutupnya,melindunginya dari tatapan Laira agar perasaanku tidak tambah terguris.
"Artakus,"Tiba-tiba sahaja Laira memecahkan keheningan antara kami,suaranya selembut bayu, berdesir memetik dedaun senja yang kian gugur dalam perintah mentari.Aku mendengar dengan penuh harapan, deriaku teliti mengutip setiap patah bicaranya agar tidak lepas daripada pengamatanku kelak.
"Sampaikan salamku kepada Citah dan Amyz,"pintanya lembut sambil mengukir senyum yang memikat hatiku dengan seribu janji manis.

462  Date: 2003-03-01 16:37:50
manjalara ( no email / http://manjalara.diaryland.com) wrote:

kak elaira,
Taryusis ini penuh dgn ketenangan, suka sgt...
Terima kasih kerana secara tidak langsung tulisan di sini memberi kekuatan hati.

461  Date: 2003-03-01 16:22:06
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Zatul,
you shouldn't feel ashamed of yourself for not knowing about Saga Artakusiad.You haven't missed anything at all,really.
PS By the way,you won't get it at DBP because unfortunately it's out of print.
PSS Congratulations on having solved the mathematical riddle.You really are brilliant.
PSSS I say again,you haven't missed anything. No,really.Saga Artakusiad is definitely not interesting.Really.

460  Date: 2003-03-01 04:00:04
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum.......akak... pehabq.. lame tak jengguk...nampak makin happy skang ni yee... doakan kejayaan ryna... skang ni ryna tgh ligat cari budak2 nak tution... pagi ngajo kat sekolah... mlm ajo ngaji n buat home tution.. agar senang sikit mase depan... skang ni ryna nak buat kije bebanyak2 bior otak sentiase bergerak pade banyak2 bende.. tak nak dah memerap lelame... takut bersawang plak tengkorak ni... emmmm..

.kawan kite sorang tuh tak abis2 dating... balik lah sahabat ku wahai penyu...akak, tengok2 kan kawan kite tu yee... kim salam dia..

459  Date: 2003-03-01 02:08:28
citah ( no email / no homepage) wrote:

Wah.... kagumnya Ahmad Patria betul-betul singgah menyapa Putri Elaira. Saya tumpang gembira.Can i say Congaratulation to Elaira, Rudy and Fajar!!!!.he

458  Date: 2003-02-28 10:45:39
amyz ( no email / no homepage) wrote:

mengenali saga artakusiad masa usia saya 15 tahun. sangat tertarik dan membacanya berulang kali~

457  Date: 2003-02-28 07:42:47
zatul ( no email / http://7thsquare.masungit.net) wrote:

I just tried on the logic game http://mr-31238.mr.valuehost.co.uk/assets/Flash/psychic.swf tried it twice and I noticed that the symbols changed every time the page ie reloaded. Kinda fun though because at first I was wondering how come this crystal ball could read my mind. Then I made my own analysis and I found out that whatever 2 digits number we chose would lead us to an answer with the same symbol. Eg: pick 73 = 7+3= 73 - 10 = 63. Look at the symbol for 63. Then pick 63 = 6+3 = 63 - 9 = 54. Look at the symbol for 54... it is the same as 63. So whatever number we pick, the symbol is just the same. It is amazing how this person did that.

Saga Artakusiad? Never heard of it (malunya tak tahu literature sendiri) Seems like a very interesting subject. Perhaps i'll pop up at my friend's office at DBP and ask him about it.

456  Date: 2003-02-27 15:50:15
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

To all fans of Artakus and Laira,
Do write in to me at the guestbook's page of my three friends.

1. Rudy (my karman)
2. Fajar (my Arasis)
3. Elaira (my Osria)

I will do my best to reply soonest.Spread the word.

PS I will be offline on Friday,28th February.Be back on Saturday,God willing.

455  Date: 2003-02-27 15:37:50
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Fajar,
I read your message on Rudy's page and I replied to it on your guestbook.I read Elaira's message on Rudy's page and I replied to it on Rudy's page. Then I read your message here and I am replying to it here.This is getting confusing.
Perhaps we could agree to a system.In the future,I will write my messages to you at the site where you wrote yours.What do you think?

454  Date: 2003-02-27 15:30:41
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Fajar,
actually I was just kidding.

453  Date: 2003-02-27 08:30:52
qahafi ( no email / http://qahafi.cjb.net) wrote:

layan blues takpe jgn layan bende lain yang tak elok.<<>>®

452  Date: 2003-02-27 05:11:28
ihsan ( evolutionsx@hotmail.com / http://www.geocities.com/evolutionsx/) wrote:

peh...layan blues ler..dlm website awak nih..
punyerler power ayat..
but..cool site and..peace...
the rating 8 out of 10..
bye..

451  Date: 2003-02-27 00:46:26
fajar ( no email / http://fajaronline.com) wrote:

Dear Ahmad Patria,
Honestly, I'm so excited about your appearance in the net. It seems that the 'Artakus' comes alive!

err... it's not Tikus Said. One of our friends mistakenly spelling your hero: Artakusiad to Artikusiad. ok?

450  Date: 2003-02-26 18:30:16
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Dear Fajar,
Tikus Said?What do you mean,Tikus Said?

449  Date: 2003-02-26 18:23:52
Ahmad Patria ( no email / no homepage) wrote:

Thank You For Your Support

448  Date: 2003-02-26 05:35:01
fajar ( no email / no homepage) wrote:

betul kak.. album tu memang best. cepat2 la carik!! tak thrill la lambat2 belik. kekekeke!!

447  Date: 2003-02-26 02:01:56
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

It's Norah Jones's song..i don't like it, so slow. ntv7 showed the video clips before this several times.
p/s aku pun terikut speak english gak..hehehe

446  Date: 2003-02-25 10:07:33
amyz ( no email / no homepage) wrote:

saga artakusiad kalau difilemkan macam lord of the ring kan?

445  Date: 2003-02-25 08:45:36
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

Seronok baca cerita cik elaira..hehehe..kotobang..

444  Date: 2003-02-24 10:06:55
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

tara~ org dah smpi selangor balik! RIndu kat jenel ni muahahahah~

Apa? ning yg baru dha kluo? oh kena beli ni! Pastu tgh carik yg jepun nyer version yg tak jual kat mesia. Yes yes..bulan april ni bakal dapat!

443  Date: 2003-02-24 04:13:43
paradigma_9 ( paradigma_9@yahoo.com / http://www.geocities.com/paradigma_9/) wrote:

aku pun rasa nak balik kampung. seminggu dah kat offis rasa tak selesa.

banyak sangat benda terbenam dalam kepala.

ataupun petang ni aku ke bukit tinggi. hmmmm.... kita tengok.

442  Date: 2003-02-24 01:34:44
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

ongah tu abg kadung ke abg ehm..ehm.. hik..hik.. just usik usik jerk. jgn mare.

441  Date: 2003-02-23 12:53:51
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

saya selalu tertanya2 dr mana kak elaira dpt sumer gambo2 yg lawa2 ni.. kat mana erkk?

440  Date: 2003-02-22 14:11:04
silence ( no email / no homepage) wrote:

gambar pondok kat entry tu cam pondok fera kat lembah takaryan la... and the background... it is in lembah takaryan kan elaira???

439  Date: 2003-02-22 07:58:22
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

wah cantiknya gambar!!! sonok kan kalau dapat menenangkan kepala otak kat tempat² camnie :)

438  Date: 2003-02-22 01:58:23
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hmm.. koman betul kedai kaset kat klcc. saya dah beli dah semlm. hahaha. jgn jeles! beli la, best wooo.. serius! as what we expected to be. ;)

437  Date: 2003-02-21 19:05:07
ros ( no email / no homepage) wrote:

hiiiiiii

436  Date: 2003-02-21 16:39:51
DaemonChylde ( no email / http://www.daemonchylde.com) wrote:

My answer was correct??? Yeah!!!!! Hehehe.

435  Date: 2003-02-21 00:53:09
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

selamat pagi... hello!
teman adik disini... pampers!

hehe..iklan mamy poko.

434  Date: 2003-02-20 14:26:35
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

aikkk!!! tadi aku ade entry aku punye komen.aikk?! tak masuk ke? hishh..

pasal apa yg kita tulis tu melanggar peraturan ke? tak payah risau. tulis je ikut sedap rasa. peraturan tu manusia gak yg cipta. drpad penulisan la peraturan tercipta. eh..wait..wait.. aku dah tak paham dah apa yg aku tulis nih. key..

433  Date: 2003-02-20 09:37:21
Qistina ( fizikku@yahoo.com / no homepage) wrote:

kekadang bila kita sendirian
terasa rindu mendatang
pada angin
pada ombak
pada malam
pada sebuah kehidupan
yang tak kita jangkakan
semoga esok bisa gemilang
dengan warna harapan
selamat maju jaya

432  Date: 2003-02-20 08:56:25
silence ( no email / no homepage) wrote:

"Aduh, what am i talking about?".... tak payah takut untuk menjawabnya, daemon. your answer is true, the answer itself is also true. Maut itu benar. Artakus pun menjawabnya, hanya selepas dia merenung 'maut' itu sendiri, straight into the empty eyes of of a skull... so, friends, take some time to think about it. think about it and u may pass the horror of Tozor and go on with your life. Forget about it, u may stay in Tozor with Orrok forever... untuk cerita sepenuhnya, sila dapatkan Permata Aurorius yang dah takde kat pasaran.. sekian.

431  Date: 2003-02-20 08:17:32
DaemonChylde ( no email / http://www.daemonchylde.com) wrote:

Er.... jawapan untuk teka teki silence is malaikat maut? Dia bertemu dengan yang bernyawa untuk menarik nyawa dan berpisah kerana sudah mendapat menarik nyawanya??? Aduh, what am i talking about?

430  Date: 2003-02-20 07:31:53
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

mmm...

429  Date: 2003-02-20 06:12:11
Puteri Elaira Eliza ( no email / no homepage) wrote:

sebab aku dah tau jawapannya... maka jom kita tgk siapa pula yang boleh jawap teka-teki silence ni...

428  Date: 2003-02-19 17:20:58
silence ( no email / no homepage) wrote:

jawab ni pulak...
datangnya tidak dijemput
perginya tidak dihalau
bertemu dengan segala yang bernyawa
berpisah dengan segala yang tidak
...apa dia?... soalan yang tidak memerlukan anda menjadi seorang aurorian untuk menjawabnya...

427  Date: 2003-02-19 11:43:26
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Bayangan yang masih lagi setia
Pada jiwa yang bernyawa
Walaupun ribut taufan yang melanda

426  Date: 2003-02-19 09:08:02
jimi ( jimi_D_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

elaira, memang dijangka IRAN menang Best Film kat Worl Film Festival di KL.

425  Date: 2003-02-19 08:31:03
tOKSIK ( no email / http://toksik.blogspot.com/) wrote:

Janganlah kalian menilai siapa pembicaranya, tetapi nilailah sesuatu yang dibicarakannya [Saidina Ali]

424  Date: 2003-02-19 03:28:11
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

rasanya masih blum terlewat utk aku jawab teka teki tu. jwpnya
Sungai Urkai dan bunga arianur. tul tak?? huh??huH??
hehe..terrer gak aku yer..

423  Date: 2003-02-19 01:52:01
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

tengok majlis penganugerahan award KLWFF kat tv1 malam tadik? kelam kabut dan tak profesional betul...sound system..majlis penyampaian hadiah yang teruk! Tu belum komen dari segi protokol yg melibatkan DYMM SPB Agong..huh malu betul dgn delegasi luar negara..

422  Date: 2003-02-18 15:46:32
Putri ( no email / http://www.livejournal.com/users/putri) wrote:

have a great week ahead. ada gi tgk movie kat KLWFF tak?

421  Date: 2003-02-17 17:36:21
Paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

Cukup menarik dalam sari elaira. Mencakupi seluruh target imaginasi kehidupan. Selok belok perniagaan hidup.. All the best..

420  Date: 2003-02-17 09:29:33
erika ( er1ka@email.com / http://err1kaa.blogspot.com) wrote:

ichh.. bahasanya lucu.. bahasa mana tho ini? `lam kenal yaa nice site :)

419  Date: 2003-02-17 09:26:51
jimi ( jimi_D_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

ada masa pergilah tengok wayang free kat world film festival, then, elaira cerita kat saya balik!

418  Date: 2003-02-15 13:28:46
silence ( no email / no homepage) wrote:

jawapan utk yg kedua... errrr arianur? seingat aku itu je la bunga yg menjadi teka teki antara artakus dgn orrok.
jawapan utk yg pertama... sungai urkai?...

417  Date: 2003-02-15 12:51:35
andainya kau tahu ( andainya_kau_tahu@yahoo.com / no homepage) wrote:

assalamualaikum...
hmm..1st time masuk web ni.. bahasanya yg abstrak dan puitis.. menyentuh.. membenam.. meresap.. ke lubuk jiwa.. membuaiku ke alam fatamorgana.. hehe
salam buat semua... ws

416  Date: 2003-02-14 15:03:17
adipujangga ( adipujangga@hotmail.com / http://senja.canggih.net) wrote:

Fajar: wise man you are... :)

415  Date: 2003-02-14 06:43:19
fajar ( no email / no homepage) wrote:

"some things are better left unsaid, betul tak fajar! " --- if something that makes ppl wonder, and guessing wrongly, then it's unwise.

414  Date: 2003-02-14 04:06:52
DaemonChylde ( no email / http://www.daemonchylde.com) wrote:

Er.....teka teki tu.. is it sunflower? Hehehe. or bunga yang putih putih kat atas tu, yang boleh terbang bila ditiup angin? er... /me confused

413  Date: 2003-02-13 23:35:36
paichowan ( no email / http://dunk5.blogspot.com) wrote:

pasal teka teki tu cam ne ek.. tak moh jawab.. just nak ucap Selamat Hari Raya EId Adha.. kullu sanah waenti bikhair.. :D

412  Date: 2003-02-13 17:49:37
adipujangga ( adipujangga@hotmail.com / http://senja.canggih.net) wrote:

pasal tumpang2 ni, mendalam sebenornya.. ahh, some things are better left unsaid, betul tak fajar!

411  Date: 2003-02-13 04:16:15
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hi kak citah! apa khabar? hepi besday. bila lak akak nak belanja saya pulak? hehehe. ;)

410  Date: 2003-02-13 00:53:05
citah ( no email / no homepage) wrote:

TERIMA KASIH PUTERI. Tiada kata kata yang dapat mengambarkan perasaan hanya ucapan terima kasih tak terhingga. Semoga persahabatan kita akan berkekalan selamanya.

409  Date: 2003-02-12 11:50:59
wawa ( no email / no homepage) wrote:

slamat raya haji kak.. duit raya ada?

408  Date: 2003-02-12 09:38:56
DaemonChylde ( silphymon@daemonchylde.com / http://www.daemonchylde.com) wrote:

I like your writing. I think your malay language is great! Will keep on coming, insya-allah. Salam.

407  Date: 2003-02-11 14:33:03
adipujangga ( adipujangga@hotmail.com / http://senja.canggih.net) wrote:

Just dropping by. You know fajaronline ka or you are fajaronline.... :) I am confused!

406  Date: 2003-02-10 07:25:45
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Balik Pilah ikut Seromban
Muko bersori baru dapek gaji
Semogo Allah bori kesejahteraan
Untuk Elaira dirayo haji

405  Date: 2003-02-10 02:09:59
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

hhmmm... nothing to says.. camat pagi!

404  Date: 2003-02-09 17:33:03
Putri ( no email / http://www.livejournal.com/users/putri) wrote:

hi there! first time coming in here. nice site. keep on writing. salam jurnal :)

403  Date: 2003-02-09 08:13:03
kaoru ( emo_realm@yahoo.com / http://emorealm.cjb.net) wrote:

sedap nih name puteri elaira eliza. mane dapat ilham? ke memang namer betul ar?

402  Date: 2003-02-08 19:20:11
rosh ( no email / http://rosh.pergh.com) wrote:

Rosh baru jer tahu pasal Saga Artakusiad...Tu pun abg fajar yg ceritakan...hampeh tul org lain dah lama minat ngan novel trilogy tuh...

Anyway Rosh tengah cuba adaptasi setiap character lam novel tuh dlm bentuk illustrasi...Siap nanti Rosh kasi tunjuk..
BTW, nice homepage...sejuk mata memandang...
chaoss....

401  Date: 2003-02-08 18:06:31
ros ( no email / no homepage) wrote:

sekarang ni agaknya memang musim tepu leee...sajak gatal..jiwang karatz tu mengasyikkan

400  Date: 2003-02-08 17:30:57
Poad ( no email / no homepage) wrote:

Akum
Sihat?? apa lagi nak sembang ni... tak ada idea. Otak sentiasa tepu la ni. Gooc Luck kat aku yek. bye

399  Date: 2003-02-08 10:14:25
MangkoQ ( mangkoq@hotmail.com / http://mangkoq.cjb.net) wrote:

Yey! Best web ni.. aku ni raji bace journal orang. eheks.. coz kengkadang tu ade perkara yang aku tak perasan.. tapi dgn membace, baru aku tau. :) leh kawan???

398  Date: 2003-02-08 02:08:05
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..tq.. ryna dah makin sihat, emmm.. may be ni hari terakhir ryna jadi pelawat MitH hari2, n may be ryna tak dapat bace cam selalu... but ryna ader tugas baru mulai isnin ni.. whatever pon ryna akan tetap kunjungi istana akak ni ......insya allah....ehh esok besday kita....doakan ryna terus sihat ok...

397  Date: 2003-02-07 17:08:13
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

canggih http://www.elaira.com pun ada :)

396  Date: 2003-02-07 09:58:01
zuhana ( zaza@imneverwrong.com / http://sheilaon7.cjb.net) wrote:

salams.. like sham i didn't come here to read the blogs on purpose, i was also searching for the Winter Sonata lyrics @ Yahoo Search, then i came across this particular site and got attracted to it. i like ur work. (o: i guess i'll be coming to visit these pages again -zuhana, mother to be in a few days-

395  Date: 2003-02-07 07:25:10
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

ler kegatalan... nonie pernah kene allergic sampai camtu... biler gatal tu sedapm jer garu tapi abis bertanda sumer... isk

394  Date: 2003-02-07 06:24:14
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..emmmmmmmm... gatal ekkk? kalau gatai gi laa farmasi kee beli ubat gatai... kekekke.bak kate seorg sahabat ryna, biar akal kawal nafsu,jgn biarkan nafsu kawal akal,...

.emmmmmm nape penyu... termakan cili keee..?

393  Date: 2003-02-07 02:45:47
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

alamak! rasa pedas laa... hehe..

392  Date: 2003-02-07 00:30:16
fajar ( no email / no homepage) wrote:

"Dalam gatal-gatal begitu,
mereka jadi asyik,
semakin digaru semakin sedap jadinya,
bagaimana harus berhenti,
garulah lagi dan lagi,
biar mengelupas segala isinya,
asyik, asyik dan asyik,
hingga tak sedar,
luka menjadi parah dan bakal bernanah.

Usah kau terpedaya,
wahai saudara, sahabat dan taulan,
dengan gatal-gatal yang bertandang,
basuhlah dengan sebaiknya,
dengan air iman penuh bijaksana,
agar gatal tidak memaksa kau menggaru,
hingga kau terlupa,
siapa kita sebenarnya..."

391  Date: 2003-02-06 15:58:24
sham ( syam_albarn@hotmail.com / no homepage) wrote:

hi.actually i'm not coming from literature field. just looking for terms 'winter sonata' in google and suddenly the link for this website appeared.anyway keep on good jobs.nice poems,beautiful page.hey i do read saga artakusiad when i was 17.:) hmm,who is Ahmad Patria Abdullah anyway? the novel do seems like Lord Of The Rings..

390  Date: 2003-02-06 03:30:37
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..yeyeyeyeye mak su dah balik...emm... ghinduuuuuuuuu nyee kat mak n ayah...minggu depan ryna nak cuti raye lame sikit, nak lik jb.. nak lepas kan ghindu kat mak ayah adik...nak gi layan blues kat laut desaru or tanjung balau dan tak mustahil ke batu layar.....beshhhh nyee... layan blues sesorang

ryna ader dengo n bace...."kita hanya ada satu jee ibu kandung...so jgn sampai kita menangis menyesal kerana abaikan ibu yg satu tu"...

389  Date: 2003-02-06 00:44:08
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

hmm.. akak..sowii..ari nie penyu dah updet dah.. hehe..rasa cam dah setahun tak jenguk jurnal nih.. nak kene trace dulu kat mana yg tercicir... c u again..

388  Date: 2003-02-05 14:44:19
tOKSIK ( no email / http://toksik.blogspot.com/) wrote:

M-O-T-H-E-R
"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell "MOTHER,"
A word that means the world to me.

387  Date: 2003-02-05 02:35:26
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum

386  Date: 2003-02-04 05:17:29
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

Selamat Tahun Baru Cina...

Aku ingin ...
aku ingin angpow aaaa...

385  Date: 2003-02-04 05:13:36
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum.... dah abis round kompol angpau lom... jgn mkn limau bebanyak kang muka tukau warne oren plak

384  Date: 2003-02-02 02:19:36
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

salamz..
school holiday!! yeah!
gong xi fa chai, gong xi fa chai!!
ader angpau tak? wkakakaaa...

p/s: dah apdet bulan jan nyer..

383  Date: 2003-02-01 03:07:53
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

saya rasolah akak, PENYUBIRU ngan RYNa gi dating coti-coti ni...eheheheh~ samat coti2 akak..

382  Date: 2003-02-01 02:37:13
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualakum... emmm ghindu kite ke...ryna tak kemane2 cuma skang ni dah jadi kije plak ... ulang alik ke sepital...emm entah laa... kuasa allah, hari ni semalam kita sihat mudah lupakan dia, bile dah sakit tertanye2 adakah ruang taubat dari Dia....ryna tak berape sihat kak...sering kene pergi jumpe doktor... ryna nak jadi ryna yg dulu, yg hapi selalu, senyum selalu, gelak selalu... but ryna yakin, ada hikmah di sebalik semua ni... ryna tahu tuhan masih sayang ryna...emmm but akak jgn risau, ryna tetap jadi pengunjung setia MiTH... hari2 tuh buka... dah jadi rutin maaaa...

381  Date: 2003-01-31 21:40:21
nazmi ( no email / no homepage) wrote:

ingat lagi quote dlm 2+1 = orang melayu ni bukan saja bab cuti raya... tapi tahun baru cina, deepavali pun... berebut2 nak balik kampung.

380  Date: 2003-01-31 07:06:14
Muhammad ( Putra_leo@hotmail.com / http://www.putraleo.blogspot.com) wrote:

Gong Xi Fa Cai...Ada angpauka?

379  Date: 2003-01-31 04:16:50
hubby ( hhuubbyy2001@hotmail.com / no homepage) wrote:

puitis sungguh CINTA. mcm ada dlm Ada Apa Dengan Cinta.i admire sungguh.

378  Date: 2003-01-31 03:33:14
Muhammad ( putra_leo@hotmail.com / http://www.putraleo.blogspot.com) wrote:

saya kagum melihat persembahan jurnal ini bila melihat untuk kali pertama...sudikah kiranya untuk mengajar atau memberi tunjuk ajar kepada saya?

377  Date: 2003-01-31 00:06:26
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hmmm, mimpi helang jadi perempuan?

376  Date: 2003-01-30 02:57:49
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

kehijauan yang kita idamkan, masih ada lagikah, manusia mahu berperang atas nama kebodohan dan keangkuhan, masih adakah lagi damai, elaira

375  Date: 2003-01-29 16:32:10
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

aku mahu bercerita. ttg burung-burung yg berterbangan. ttg tumbuhan yg memegang bumi. ttg hujan yang medinginkan.

tapi yg kutemui - si tua yang dibunuh. si muda yang disembelih.

di hutan mana mahu aku bercerita?

374  Date: 2003-01-29 15:12:07
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Aku ingin megejar pelangi
tapi aku hanya mampu
meniti titian usang
dalam mendung
tanpa mentari

373  Date: 2003-01-28 09:32:08
syati ( no email / http://syati.blogspot.com) wrote:

aku sudh mengundi wlaupun aku tak kenal sapa yg. aku undi. Cuma undi nama2 yg. agak glamer dikalangan gengjurnal. Sebenarnya, aku sendiri pun kurang pasti kriteria apakah yg. perlu ada utk. org yg akan undi. Adakah kerna dia pernah menang anugerah weblog atau dia mempunyai jurnal yg. mesra pembaca.

372  Date: 2003-01-27 16:14:31
ded1 ( no email / http://www.ded1.org) wrote:

have fun !

371  Date: 2003-01-27 14:59:19
Nik Nazmi ( n3a@9599.org / http://n3a.9599.org) wrote:

Baru sedar website ni pakai istilah buku-buku Ahmad Patria Abdullah. Saya minat jugak karya dia - sempat baca Pedang Aurorius dan Kota Arialun. Mana nak dapat buku dia ya? Saya dengar dia tak aktif macam alumni MPR lain (Uthaya, Faisal) sebab sibuk belajar - jadi doktor gigi katanya.

370  Date: 2003-01-26 15:39:10
for|an ( 76@ayresroad.eclipse.co.uk / no homepage) wrote:

wow... really impress me
just pop-in, suka gak baca jurnal org wpun takde jurnal sendiri... tp ur site really catch my eyes, lain dari yg lain, nampak lembut dan tenang, penuh seni...

369  Date: 2003-01-25 07:21:30
sikoen ( koen@sikoen.i-p.com / http://www.sikoen.i-p.com) wrote:

bannermu sudah aku pasang, liat aja di siteku

368  Date: 2003-01-25 02:10:49
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

persis pohon menghijau
persis dedaun menyilau
indah kata dikota
indah budi di bawa mati

367  Date: 2003-01-24 14:37:43
hamlau ( hamlau8@yahoo.com / http://www.hamlau.com) wrote:

..........................................................................................................................dah makan? (hamlau.com bukan aku punya)

366  Date: 2003-01-24 03:41:05
Ajeeb ( no email / http://www.ajeeb-online.cjb.net) wrote:

Memang indah kata-kata puteri, membacanya sahaja sudah menampakkan ketenangan bak pohon-pohonan yang menghijau... teruskan...saya suka penulisan anda!

365  Date: 2003-01-24 03:35:58
ryna ( no email / no homepage) wrote:

beshhhhhhh nyee puisi..... buatkan satu utk ryna....kekekkek

364  Date: 2003-01-24 02:04:01
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

samada best ke tak best ke
keep on running la.. yang mana kurang perlu perbaiki.. lama-lama ia akan jadi yg terbaik yg pernah dihasilkan..
keep on running yek..

363  Date: 2003-01-23 17:19:22
Nik Nazmi ( n3a@9599.org / http://n3a.9599.org) wrote:

Website yang cukup cantik! Design yang 'jiwang'. :)

362  Date: 2003-01-23 08:56:21
addeen bandarsepi ( no email / http://www.bandarsepi.blogspot.com) wrote:

site yg menarik,sesejuk mata memandang,dengan warna alam yang ceria.sajak punya besh..!!

361  Date: 2003-01-23 06:24:21
Langkawi indah ( no email / no homepage) wrote:

Berjela lori menunggu untuk memuntahkan padi ke kilang di Kedah, nasib petani tetap tak berubah....

360  Date: 2003-01-23 02:20:05
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

bergelap dia yea.... teringat dulu² kalau blackout kat hostel macam² bende ngarut kitaorg buat... citer hantu pun best gak... thrill!!!

359  Date: 2003-01-22 15:17:30
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Menulis jurnal adalah satu kepuasan peribadi -

358  Date: 2003-01-22 07:40:08
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamulaikum...
selamat ulang bulan yg ke 3

357  Date: 2003-01-22 07:06:54
anakrantau ( no email / http://kampungimam.board.dk3.com) wrote:

mmm...
rasanya pernah sampai ke sini tapi bila?

356  Date: 2003-01-22 06:34:36
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

terima kasih atas compliment yang diberikan ...
analogi sibuk sekarang...

tapi mungkin ader lagi kot? not sure

355  Date: 2003-01-21 11:22:11
muring-wien ( muring-wien@web.de / http://run.to/muring-wien) wrote:

Salam. Danke laa cuz jenguh masuk ke gahara. Umm first time la elira masuk sini but selalu duk termenung juga kat fajar punya page... just ingat dulu lekat penutup siput kat kerongkong sampai sesak nafas pah mak bapak bawa pi hospital... fulamak punyanya tension... ok bai

354  Date: 2003-01-21 10:53:29
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualikum...
perghhhhh.. telan air liur maaaaaaa..... emmm chefff cam ne rupe pokok asam gelugur tuh, kang lik kg nak mintak mak buat kan lauk cenggituh,....

353  Date: 2003-01-21 10:09:00
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Okeilah tuh, setengah org suka berbicara mengenai filem, muzik, dan ada juga yang berbicara mengenai masakan. itu semua adalah escapism kepada tekanan hidup yang dihadapi atau memenuhi ruang kegemaran yang menenangkan hidup kita. Ada apa pada orang lain kata?

352  Date: 2003-01-21 06:33:31
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

main masak2 ?

balik kampung ker? best naik beskal?

analogi telah diupdate! ok, wasalam

351  Date: 2003-01-21 02:41:28
fajar ( no email / no homepage) wrote:

best agaknya akak main masak2 dgn dorang ek? nanti jemput la saya makan utk MAKAN SAHAJA ye? hehehe

350  Date: 2003-01-20 18:15:36
ros ( no email / no homepage) wrote:

bukan pd...tapi bp..tapi pd best gak..baru hari tu sampai...

349  Date: 2003-01-20 01:34:53
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..

348  Date: 2003-01-19 18:35:27
mawar ( no email / no homepage) wrote:

hi, seronok bace..mcm-mcm citer.

347  Date: 2003-01-19 15:53:39
chendhawan ( no email / http://chendhawan.dot.nu) wrote:

hah elaira, ini budak tepi tingkap dah datang...hehee....kite dah updet dah citer kite. senang2 nanti tgk la ye? eheeeeee....satu minggu ni kite rasa nak bermalas2an ngan nak menternak badan. malas nak sentuh buku2 mengajar tu...

346  Date: 2003-01-19 12:32:40
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

sori lah elaira, lambat update dan bz ngan masalah personal, kena jadi driver, tukang kebun dan jaga kat umah tuh, aku dah update, enjoy ya.

bad news, tak dapat edit guna dreamweaver, tak tau lah caranya!!

345  Date: 2003-01-18 17:49:52
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

:)) baru lepas unplugged....

344  Date: 2003-01-18 16:15:55
aida ( no email / http://edazaihan.cjb.net) wrote:

ermmm

343  Date: 2003-01-17 03:27:16
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum, tak tau nak cakap apa.. tapi memang laa terawang2 gak nak paham ,, may be otak ryna lom normal kot..

342  Date: 2003-01-17 00:24:34
fajar ( no email / no homepage) wrote:

teringat lak dialog dalam filem Dilwale Dulhania Le Jayenge, lakonan Kajol dengan Shah Rukh Khan.

"dalam dunia ini, ada dua jalan. Satu jalan mudah, tapi tak baik. Ada jalan yang payah, tapi penuh kemuliaan. Maka, kita perlu ambil jalan yang payah walau susah sekalipun agar kita merasakan kebahagiaan yang sebenar.."

(lebih kurang camtu la- ni scene masa mak Simran (mak Kajol) suruh Shah Rukh Khan larikan anak dia sbb tak sanggup lihat anak dia kena kawin paksa dgn bapak dia yg garang (Amrish Puri). bukan reti sgt pun translate hindustan!)-- well, among my fav. movie. heheh

341  Date: 2003-01-16 16:44:58
*Tia* ( no email / no homepage) wrote:

terima kasih banyak-banyak di atas nasihat Elaira... nasihat tu terlalu berharga dan Tia hargai.see ya..

340  Date: 2003-01-16 13:35:16
poad ( no email / no homepage) wrote:

ish...jenuh pulak aku nak memahami setiap kata-kata ko tu. aku, budak engine ni telah diajar...straight to the point...terawang-awangan lak aku rasa bila baca entry ko tu. :)

339  Date: 2003-01-16 02:57:52
pikor ( no email / http://www.peaqour.cjb.net) wrote:

assalamualaikum..

selamat pagi kak elaira..

ttiba termasuk kat sini.. alang alang masuk.. tulis aje la gesbuk..

338  Date: 2003-01-16 00:26:16
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

hehe... niat jer yg tak baik, tapi tak buat pun. hmm..takkanlah saya nak buat cenggitu,saya ni kan pemalu orangnyer..haha..

337  Date: 2003-01-15 16:51:04
yo2g ( yo2g@yo2g.i-p.com / http://www.yo2g.i-p.com) wrote:

salam kenal !

336  Date: 2003-01-15 13:41:26
fajar ( no email / no homepage) wrote:

Hidup ini banyak kawan,
kawan dengan komputer, kereta dan telefon,
adapun kawan-kawan ini amat setia,
tak punya karenah,
tak banyak cakap.

namun,
kawan yang bergelar manusia jua
yang terpahat di ingatan,
terus meresap ke dalam hati,
hebat benar manusia bernama kawan,
harapnya tak makan kawan.

hey kawan,
bila kita mahu makan?
kita cerita tentang kawan,
tentang semalam, kini dan masa depan.

oh kawan,
kejap benar masa menghilang,
antara bayang-bayang,
lalu semuanya jadi kenangan.

335  Date: 2003-01-15 12:47:41
*Tia* ( no email / no homepage) wrote:

saat-saat indah selalunya bersama kawan-kawan..memang la!

334  Date: 2003-01-15 09:06:51
tOK ( no email / http://toksik.blogspot.com/) wrote:

The greatest sweetener of human life is Friendship. To raise this to the highest pitch of enjoyment, is a secret which but few discover. [Joseph Addison]

333  Date: 2003-01-15 07:52:01
ros ( no email / no homepage) wrote:

Putri kat pd ke???

meh sini tolong basuh kedai ni!

332  Date: 2003-01-15 07:28:58
ryna ( no email / no homepage) wrote:

kekekkek... sabtu sampai isnin ni insya allah ryna gi p.dickson.. holiday... layan bluesssss... nak singgah umah leh tak?..nak mkn lauk kg..

331  Date: 2003-01-15 03:51:55
pikor ( no email / http://www.peaqour.cjb.net) wrote:

akum puteri elaira eliza..
tima kasih sudi sign gesbuk saya.. kalau sudi singgah lagik..

saga artakusiat.. baru minggu lepas pet kenalkan kat saya.. takmo ke letak cerita dia kat jernel.. :) hehe.. tak sabar la rasanya nak pinjam buku buku tuh dari fajar.. :)..

330  Date: 2003-01-15 02:59:32
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..tgk tu mak su... penyu ni... baru jee baik demam dah nak gi CUCI mata plak..kekekk...

**penyu kalau nak gi jogging kat klcc ajak lee mak su kedah tu..jgn asik jogging kat cinema jee.. sejuk maa...tak elok utk kesihatan

329  Date: 2003-01-15 00:53:03
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

waa..citer pasal jogging lak.kat klcc lak tu. nie yg jeles nih. aku tak pernah jogging kat situ.aku teringin sangatttt... teringin nak tengok aweks2 jogging kat situ..hehe..


*penulisan diatas tidak m'gambarkan perilaku penulis yg sebenar.

328  Date: 2003-01-15 00:47:50
chendhawan ( no email / no homepage) wrote:

time kasih manyak2...eeeeeee.....
elaira dok mana? seromban gak ko?

327  Date: 2003-01-14 18:31:18
wanzu ( no email / http://wanzu.cjb.net) wrote:

timekasih sbb sign guestbook saya :D
semalam saya mimpi ada tuan puteri datang melawat. rupa2nya tuan puteri sign gbook hehe

326  Date: 2003-01-14 15:42:21
SiKoen ( koen@sikoen.i-p.com / http://www.sikoen.i-p.com) wrote:

kenalan dong putri yang manis !

325  Date: 2003-01-14 14:52:31
pujangga ( no email / no homepage) wrote:

ah, lagi satu kalau tuan puteri berminat boleh aja petik mana-mana puisi di jurnal saya utk dimuatkan di laman puteri... dengan izin, wassalam.

324  Date: 2003-01-14 14:50:28
pujangga ( no email / http://akhimasrawi.cjb.net) wrote:

nak juga ke puisi? ishk... nanti2 la saya kasi, tapi kalau minat pada puisi LARA... ambil jer kat jurnal saya dah letak. ws...

323  Date: 2003-01-14 14:40:51
*Tia* ( no email / http://tiavera.blogspot.com) wrote:

Selamat kenal-kenalan...nak gie jogging!

322  Date: 2003-01-14 14:04:01
Idzwan ( idzwan_megah@email.com / http://zuan2003.tripod.com) wrote:

Thanks 4 ur advise. Saya menghargai nasihat drpd akak ....

321  Date: 2003-01-14 13:37:40
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

memang jogging best - tiada tandingannya -

320  Date: 2003-01-14 08:15:37
mawar ( mawarnim@yahoo.com / http://kepompom.com) wrote:

Hi..wah, bestnya jogging di hujung minggu..dah lama tak buat..hehhehe..btw, akak UITM kat mana?which yr?

319  Date: 2003-01-14 06:09:03
tiada ( no email / no homepage) wrote:

hehehe selamat mek wei.

318  Date: 2003-01-14 05:12:28
ryna ( no email / no homepage) wrote:

nak ikut jogging... kim salam miss citah

317  Date: 2003-01-14 02:29:10
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

srot srot...ha...shum!! Ha Shumm!!....tisu..tisu...tisu ...takde tisu? alah baju kurung akak pun okey lah....ehehhehe...
samat pagi kak elaira... :)

316  Date: 2003-01-14 02:19:06
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

Ke Tanah Suci..angan2 ada, duit dalam simpanan masih tak mencukupi..ingat nak hantar emak dan ayah tapi ayah dah tiada..kumpul duit lagik..pergi bersama suami, emak dan adik2 insyaallah

315  Date: 2003-01-13 11:13:07
ultrojo ( no email / no homepage) wrote:

a'kum jugaa

314  Date: 2003-01-13 06:28:51
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum...

313  Date: 2003-01-13 04:58:11
Norhaidatul Azian ( norhaidatulazian@yahoo.com.sg / no homepage) wrote:

A'kum Kak!

Da best homepage....Keep up the good work!

312  Date: 2003-01-13 03:37:04
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

demam demam cenggini aku tak dapat la layan lagu jiwang.. sorry ekk! tapi aku still baca jugak akak punye entry.

311  Date: 2003-01-12 16:01:13
Po'ad ( no email / no homepage) wrote:

Akum

Masa aku baru kerja dulu, aku punya angan2, sminggu lepas kawin, nak bawa isteri aku yang baru jadi isteri aku menunaikan umrah. Peh tu baru aa bulan madu ke mana2 yang berdekatan..ke mesir ke atau ke eropah. Tapi mungkin tak jadi angan2 tu sebab aku banyak pakai duit la ni agar di masa depan, duit aku yang aku laburkan hari ini, dapat di beranakkan dengan lebih banyak. Boleh buat haji terus.

Kalau ada duit, pergi Haji lebih afdal ye tak. Tapi kalau dah pergi haji, pergi umrah aa baik. :)

310  Date: 2003-01-10 02:24:40
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

teringin gak nak pi tanah suci cuma kewangan lum stabil lg.InsyaAllah..

309  Date: 2003-01-10 01:25:02
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

babusyka zass tu mende??? wah mentranslate... dari bahasa apa tu??? sonok yea tau byk bahasa...

308  Date: 2003-01-09 13:48:58
Khairul Idzwan ( idzwan_megah@email.com / http://zuan2003.tripod.com) wrote:

Assalamualaikum...

wow..satu laman yg menarik dan jurnal yg menarik..saya harap pelawat laman ni lawatlah laman saya (pasal pemiliknya dahpun lawat..)..dan doakanlah kejayaan saya dalam SPM 2004 dan periksa DELF A1 & A2 (Diplomê En Langue Française)

307  Date: 2003-01-08 08:16:01
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

setelah sekian lama mendengar lagu nie baru hari nie nonie rasa lagu nie menarik...

306  Date: 2003-01-08 07:41:49
chendhawan ( no email / no homepage) wrote:

wow...sonata di musim salju...nyam...sungguh enak sekali lagunye. dah tengok muka penyanyinya?

305  Date: 2003-01-08 05:56:04
Langkawi indah ( no email / no homepage) wrote:

Ebiet G.Ade memiliki sentuhan yang mampu meremang bulu roma. Susunan lirik bagai tiupan angin dikala diri berdiri ditebing batu tinggi mengadap lautan luas sambil mendepakan tangan...dunia ini aku yang punya.....mcm Leonardo De Caprio .......indah!!!!

304  Date: 2003-01-08 02:44:56
ryna ( no email / no homepage) wrote:

ya allah ... sedih nyeeeeeeee bilee dengo midi lagu tuh...uwaaaaaaaaaaaaaaa....

*penyu sombong....

303  Date: 2003-01-08 00:43:45
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

maksu.. timer kacih bagi feedback kat entry kita.kita suka baca feedback tu.thanx's yer..

hmm..semakin hari dah semakin jiwang yer entry-entry kali nih.hmm..ade ape2 ke? hehe..

302  Date: 2003-01-07 10:00:00
15n41n1 ( webmaster@isnaini.i-p.com / http://www.isnaini.i-p.com) wrote:

i found ur link on gengjurnal !

301  Date: 2003-01-07 03:50:25
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

hmm..saje nyibukkan diri lawat jurnal maksu timah w/pun diri sendiri mmg bz giler.

*hek eleh ..ryna tu...suka bile kutuk orang ekk.

300  Date: 2003-01-07 03:03:16
ryna ( no email / no homepage) wrote:

kekeke... ok apee effa cam gollum... cute maaa... "kite baik,tuan pon mesti baik,sebab tu kite tolong tuan..."kekekek..cute gile bile gollum cakap perkataan kite...effa the gollum..

299  Date: 2003-01-06 14:01:17
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

sigh~

298  Date: 2003-01-06 08:23:20
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

hehe. Dahlah tak tengok LOTR 1 , tup2 tengok yang TWO TOWERS..terpinga-pinga gak lah...hehehe...ada ke patut kawan2 saya kata saya ni perangai macam gollum...hampeh kan kawan2 saya?........ehehe

297  Date: 2003-01-06 07:55:56
tOK ( no email / http://toksik.blogspot.com) wrote:

If we could have a little patience, we should escape much mortification; time takes away as much as it gives.

296  Date: 2003-01-05 21:01:13
anak orang ( no email / http://mahattoh.tripod.com) wrote:

wah, wah, dan wah. cantik poster.er. Norchet Nusantara tu sapa ah?

'ala barakatillah.

295  Date: 2003-01-05 02:12:46
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

gambaran ttg cerita & penulis nya hebat, sehingga tertarik utk membaca sdn buku itu.. err.. ada lagi ker?

294  Date: 2003-01-03 06:33:35
elaira..ehhh! chendhawan ( no email / no homepage) wrote:

haiiiii.....
ha ah dah buncit sikit...dah macam orang ngandung 5 minggu pasal dah jadi 5 page dah sekarang..ekekeke

293  Date: 2003-01-03 04:42:30
nonie ( no email / http://fazira.diaryland.com) wrote:

hmm rasa cam dah pernah masuk sini... tapi ari nie masuk rasa cam 1st time jenguk... nonie pun minat menulis & minat ngan pelbagai penulisan tapi tak seserious mana.... rasa cam tulis pun lintang pukang... kadang² teringin gak nak jadik cam penulis² yg terer² tu dgn tulisan yg indah²... hehe

292  Date: 2003-01-03 00:11:03
fajar ( no email / no homepage) wrote:

gitu kisahnya 'perkenalan' dia dgn penulis tu. saya kenal masa sekolah rendah kot. waktu tu, tahap imaginasi melampau2. tu yg excited bila baca buku2 camtu. tapik, saya kira lucky la sbb dapat baca buku BUNGA ARIANUR. weee, akak tak dpt baca'kan?? ahaksss.

291  Date: 2003-01-02 20:09:20
syeikh2 ( hae80240@ams.odn.ne.jp / no homepage) wrote:

a'kum wbt... akak...nampaknya akak nih peminat cerita2 ahmad patria abdullah,...adakah beliau sehebat yang digambarkan ...baru first time dengar..almaklumlah anak perantauan...akak hantar copies kat sini satu ..utk buat satu penilaian...hehe...lawak jer...

290  Date: 2003-01-02 07:08:21
pujangga ( no email / http://akhimasrawi.cjb.net) wrote:

gambar yg puteri hantar pd saya tak keluar la>>> APAPUN SELAMAT THN BARU>>> SAYA BARU LEPAS UPDATE>

289  Date: 2003-01-02 07:06:50
chendhawan ( no email / http://chendhawan.dot.nu) wrote:

elaira...CAK!!!
kite pon dah sampai kat "istana sepi" awak. mana ade sepi...ni ramai haa org kat sini ! :D

288  Date: 2003-01-02 06:02:52
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

huh, gambar juga tidak keluar.

Selamat tahun baru. apa azam baru. nak perbesarkan istana ka?

287  Date: 2003-01-02 03:39:07
jimi ( jimi_d_wiser@yahoo.com / http://jimi.mirrorz.com) wrote:

Terima kasih atas kunjungan yang sulung. Tetapi, gambar yang dikirim tak keluar meh?

286  Date: 2003-01-02 00:02:54
nummer ( no email / http://www.nummerzwei.cjb.net) wrote:

selamat berjaya dalam kerajya baru

285  Date: 2003-01-01 14:40:08
ros ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Tahun baru 2003

284  Date: 2003-01-01 09:56:46
wawa ( no email / no homepage) wrote:

selamat tahun baru 2003

283  Date: 2003-01-01 09:30:51
Anjung Andaman ( dearsayang@cari.net / no homepage) wrote:

tanah, air, api, angin.
bersatu menjulang bumi sebelum kiamat menghambakan diri. Aku tetap mengerti. Puas menjana ilmu pelangi dalam mencari makna mimpi.

282  Date: 2003-01-01 07:39:30
shahnon ( no email / http://shahnon2020.cjb.net) wrote:

selamat tahun baru kembali elaira :)

281  Date: 2003-01-01 06:21:12
-atie- ( no email / no homepage) wrote:

samat tahun baru jugak dr atie buat akak... semoga segala azam + impian + harapan akan tercapai + terlaksana... :-)

280  Date: 2003-01-01 05:25:18
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

selamat tahun baru kak elaira... ;)

279  Date: 2003-01-01 02:52:06
iwan ( no email / http://reedzuan.cjb.net) wrote:

elaira, coti taun baru gi mana?

278  Date: 2003-01-01 02:21:55
ryna ( no email / no homepage) wrote:

selamat tahun baru.. bile nak kawin?

277  Date: 2002-12-31 23:48:50
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

Selamat menyambut kedatangan tahun baru. tahun baru,azam baru. semoga tercapai segala impian dan harapan.

* azam aku nak cari seberapa ramai kawan nama azam.itula juga azam tahun lepas aku.

276  Date: 2002-12-31 10:04:50
m.nasir ( pheonix_bangkit2000@yahoo.com / http://www.wwf.com) wrote:

puteri, kenapa penulisan u ni terlalu berbunga sangat? macam mat lendir! i tegur ni sbb u tau la kan, i dah lama terlibat dengan bidang sastera. hinggakan beberapa kali muncul dalam juara lagu muzik2.

i hope u tak amik hati di atas teguran yg ikhlas ini

275  Date: 2002-12-31 09:03:25
syeikh2 ( hae80240@ams.odn.ne.jp / no homepage) wrote:

assalamualaikum wbt...

seperti yang dijanjikan..berjaya jugak membawa diri utk menitipkan kata-kata disini.
HAi akak.. nak ucapkan selamat tahun baru mudah2an tahun yang akan datang adalah lebih baik dan berkat berbanding tahun2 yang sebelumnya.amin

274  Date: 2002-12-31 08:33:48
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

Epi niu yer tuan puteri elaira!



273  Date: 2002-12-31 08:20:55
ryna ( no email / no homepage) wrote:

esok tahun baru.. so utk mak su timah ni... selamat tahun baru, semoga tahun baru ni memberi 1000 kebahagian utk kita semua...oooo gi cameron tak ajak pon ehhh....sampai nyeee hati

272  Date: 2002-12-31 04:48:11
Ida the koyok's ( eesda86@hotmail.com / no homepage) wrote:

....den ingat posanan kau..so den tulihlah.....amacam..posing2 maut kito kat cameron..dah siap ko...

271  Date: 2002-12-31 02:18:33
ryna ( no email / no homepage) wrote:

nape tak update lagi? tq atas puisi tuh, terlalu mendalam maksud nyee... sesuai ngan apa yg ryna sedang alami... emmm ader hikmah di sebalik nyee.. kan?

270  Date: 2002-12-30 14:16:56
rabi'ah ( no email / http://www.geocities.com/rabiahg) wrote:

nama yang indah.. Puteri Elaira Eliza ...selalu saya lihat di guestbook geng-geng jurnal yang sempat saya jenguk. Pernah juga melawat ke 'Myths in the Haze' ni sebulan dua yang lalu. Tapi baru ini hati tergerak meninggalkan secebis kata di guestbook ini. Selamat berkenalan! Saya akan kembali melawat selalu!

269  Date: 2002-12-30 10:40:53
pujangga ( no email / http://akhimasrawi.cjb.net/) wrote:

"dah lama saya dengar nama ni, tapi tak pernah jengah ke web awak, ni kali pertama masuk... saya nak tengok la apa2 yang boleh dibuat bekal... salam perkenalan dr saya..." http://akhimasrawi.cjb.net/

268  Date: 2002-12-30 05:00:48
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

beradu di atas tilam baldu....ahahha, mesti best kan?
*en fajar mengajak saya ke istana tuan puteri elaira nih, ehehe...*

267  Date: 2002-12-29 14:21:38
wawa ( no email / no homepage) wrote:

masih terpukau dengan puisi ..

266  Date: 2002-12-28 11:20:27
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

kalau beku, makan benda2 panas macam sate, ayam panggang dsb

265  Date: 2002-12-28 04:06:18
fajar ( no email / no homepage) wrote:

berlari di antara ilusi,
jatuh di antara realiti,
bertaut di antara mimpi,
tertawa dalam tangisan.

berlalulah duka,
berlalulah sepi,
pergilah wahai pedih,
bawa bersama sengsara di hati.

dalam mimpi kutautkan fantasi,
di ruang-ruang realiti,
menyelinap bisik-bisik hati,
merisik-risik,
kerana dari jauh sudah kelihatan,
ruang beradu indah terhampar,
harum yang berbalam-balam,
dalam sirna bahagia.

moga lenalah ku beradu nanti...

264  Date: 2002-12-27 18:30:56
mukeh ( no email / http://s0lidmind.tripod.com) wrote:

'kiranyer tali itu tebal, dan ianya bisa kukuh, setia menanti aku kepuasan dalam waktu.. setia menanti ku menggeleng geleng, beginilah, seperti luar biasanya.. akkakakakkakak'

*lawan kepada puitisss iwan di bawahh.. wakakkaka

263  Date: 2002-12-27 17:45:00
ros ( no email / no homepage) wrote:

happy new year to u too!
romantiknya tulisan...meremang bulu roma membacanya!

262  Date: 2002-12-27 12:47:13
iwan ( no email / http://reedzuan.cjb.net) wrote:

"kiranya tali itu halus
dan ia bisa putus
meninggalkan aku kelegaan dalam waktu
meninggalkan aku mengangguk-angguk
begitulah... seperti biasanya"



......


dan kiranya tali itu kukuh
dan ia tidak bisa putus-putus
meninggalkan aku keresahan dalam waktu
meninggalkan aku tergeleng-geleng
begitulah seperti biasanya....

261  Date: 2002-12-27 11:59:53
m a t n i ( matni@iktimera.com / http://r3defined.tripod.com) wrote:

haa saga artakusiad saye ade bace dulu mase darjah 6, paling takleh lupe ialah name jin die, Alkarambalakamatozababusyka hahahha.. btoi ka?

260  Date: 2002-12-27 10:25:13
wawa ( no email / no homepage) wrote:

tak takut ngan cicak.. wat slumber jerk.. tapik tanak + tak suka pegang.. hehehhe..

259  Date: 2002-12-27 09:48:16
shahnon ( no email / http://shahnon2020.cjb.net) wrote:

hie Puteri Elaira Eliza =)

258  Date: 2002-12-27 02:36:19
-atie- ( no email / no homepage) wrote:

heh... citer pasal cicak plak... hermm... manyak binatang yg atie rasa geli nak tengok, apatah lagik nak pegang... tak terkira banyaknya... tak tersenarai la... eheks...

257  Date: 2002-12-26 02:55:36
fajar ( no email / no homepage) wrote:

masa kat rumah ada ikan kelisa dan ikan kaloi, saya selalu buru cicak. kalau kat rumah, cicak2 dah mcm takut nak kluar, sbb ada instinct yg mereka akan ditangkap. kdg2, tangkap guna lastik. tapi, saya paling suka cara ni: berdiri atas kerusi, kat bawah lampu kalimantang, dan terus tangkap guna tangan!!! terasa puas sgt kalau dpt tangkap dan kasi ikan tu makan. ikan ni pun satu, kalau cicak tu mampus, tak mau makan. dia nak makan kalau cicak tu still bergerak2... hehehe

256  Date: 2002-12-26 02:42:34
ryna ( no email / no homepage) wrote:

kekekkek... penyu kontrol macho? tu hipokrit tuh... kekekek.. ke blue hypooh? kekek.. biasak lee.. jage imej maa.. kang awek plak yg selamatkan abg penyu dia dari di nyakat dek cicak... kui kui kui kui

255  Date: 2002-12-26 01:04:58
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

pergh..cakap bende-bende yg geli pulak.aku,tengok cicak tak geli tapi kalu nak sentuh ke nak apa2 ke mmg aku tak berani.geli bebbb.. boleh dikatakan banyak bende gak la aku geli.tapi kalau depan pompuan,aku terpaksa tunjuk berani.konon tak rase ape2 la.kontrol macho tuh..hehe..

254  Date: 2002-12-25 02:54:29
ryna ( no email / no homepage) wrote:

keekek.. citer cicak laa plak... ryna kalau cicak tuh ok lagi laa.. tapi ryna paling geli ngan getah.. pelik kan?.. getah yg org buat ikat kat tempee tu, ya allah.. ryna sampai merajuk bile ader kawan ryna baling getah tuh kat ryna( edisi menyakat).. sampai skang nih dia setiap kali
jumpe ryna, asik mintak maaf sambil senyum ala2 devil..

*miss citah :) jom raye umah mak su timah..
*penyu :0 eleeee cakap org konon.. dia tuh..kite tunggu 3 tahun lagi, dapat lee card wangi2 dr ganu.. tuh pon kalau ingat kat kite.
* ummi effa :).. ummi nak susu..( kate baby cicak).

253  Date: 2002-12-24 16:51:05
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

kecik-kecik dulu saya dan adik selalu cari telur cicak dan panaskan di tapak tangan, penah sekali menetas dekat tapak tangan sekor anak cicak. nasib baik dia(anak cicak) tak panggil saya 'ummi'...ehehhe

252  Date: 2002-12-24 08:11:27
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

waaa..citer bab kawin pulak.hmmm..kawan2 puteri dah ade yg kahwin. puteri bile lagi? kui..kui..


*si ryna tu duk sebuk nasi minyak orang, nasi minyak dia bile lagi? hehe...

251  Date: 2002-12-24 06:43:38
citah ( no email / no homepage) wrote:

ryna..nak jawab salam leh ke? W'KUM SALAM. raya tahun nih mang sakan boto. Sampai la ni tak abis raya lagi..betul betul syawal sebulan. wei kenkawan jum lah gi umah mak usu timah seronok weiii. tapi tanya le mak usu timah dulu, dia ajak ke tidak.

250  Date: 2002-12-24 03:55:21
ryna ( no email / no homepage) wrote:

asik gi makan nasik minyak org.. bile nasi minyak mak usu timah ni plak?

249  Date: 2002-12-23 03:14:06
Po' ad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum
Tak jemput aku datang umah beraya?? eh beraya mana ada jemput-jemput kan?? Datang je... Tapi address pun tak tau camna nak datang??

Gembira?? Happy? suka?? seronok?? Kalau ko sedih atau bosan meh sini sembang ngan aku. Aku boleh kasi air mata ko masuk dalam biji mata ko balik atau keluar dengan lebih banyak sambil ko mengekeh-ngekeh (suka sampai kuar mata aa tu).

Hidup ni memang kena sedih. Tapi sedih ni biasanya buat kita jadi slow. Semua kerja boleh terganggu. Kalau hati sedih, layan sikit-sikit je.

P/s walaupun aku kekadang aku sedih, tapi kalau bab gelak ni...boleh je.. :))

248  Date: 2002-12-22 07:07:07
anakrantau ( no email / http://kampungimam.board.dk3.com) wrote:

ingatlah dalam gembira ada orang yang mahu kongsi kegembiraan kita, jadi kongsilah bersama

insyaAllah aman dunia

247  Date: 2002-12-22 07:05:17
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

kekadang gembira penawar kepada sedih,
kekadang gembira penawar kepada sunyi,
selalunya gembira adalah satu yang indah
Tidak Terkata!

246  Date: 2002-12-21 14:35:40
nazmi ( no email / no homepage) wrote:

insya-Allah, kalau ada rezeki, sampailah kami ke rumah elaira. kami? siapa kami pulak tu, ya? :))

245  Date: 2002-12-21 02:28:38
ryna ( no email / no homepage) wrote:

betul laa .. n hari ni ryna rase agak gembira juga bile ader org nak lanje ryna tgk movie... lord of the ring.semoga hati ryna makin dapat di gembirakan walau dengan apa cara pon.. dah sebal menderita maa.. kite gembira sesame ehh.. kim slam ngan miss citah, ok

244  Date: 2002-12-20 02:22:03
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

mmm... sedapnyer!

243  Date: 2002-12-19 10:46:20
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

udang galah. memang kecur air liur. tambah bila dah lama tak merasai keenakan udang galah.

apa pun selamat hari raya.

242  Date: 2002-12-19 07:05:14
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

alamak... boleh bukak citer pasal makan udang pulak. aku nie mmg fobia sebut pasal udang ni.terus kecur air liur aku.mana aku nak cari masakan udang kat skudai ni.hmm..teringat aku kat satu tempat.hish..tak sabar2 nak pegi nih.ini seme pasal citer pasal udang la nih...

241  Date: 2002-12-19 04:19:40
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

mak oiii raya sakan nampak...tu belum berdua tuh..sok sok dah berdua mau cuti raya sebulan ye tak..ekekeke

Mujur amik air semayang boleh tayamum kan..kalo tak ramai er yang pakat tak mo semayang.."air takdak..tak leh semayang" aku lempang jugak kang...erk...tak related langsung ngan raya

240  Date: 2002-12-19 02:24:12
ryna ( no email / no homepage) wrote:

samekom... emmm.. elllee penyu tu... kalau nak join sekali ape salah nyee.. emmm join raye kee join tido aaa?

239  Date: 2002-12-18 07:31:47
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

hmm..ryna..nak ikut? tapi kan maksu timah tidur kot,pasal dia cakap dia ngatuks...kui..kui..kui..

238  Date: 2002-12-18 03:44:52
ryna ( no email / no homepage) wrote:

salam....Usuuuuuuuuu......... raye jommmmm

237  Date: 2002-12-17 14:03:36
wawa ( no email / no homepage) wrote:

puisi rembulan petang, sungguh besh!! dr pandangan kasar.. saya lihat satu penulisan yg selamba.. hebat![ sekadar pandangan.. ]
raya p`tama.. sian erkk.. t`paksa carik air pagi2 raya mcm tu..
Semester depan aku ingin bertanding....! Atas label parti kepala paip!!! heheh.. good luck..
actually, ader manyak laie yg nak di'bold'kan.. tapik maleh nak carik lagik.. ekeke..
opZz.. sorry erkk kalo t`kasar bahasa.. salamz..

236  Date: 2002-12-17 12:47:28
mazzie ( no email / no homepage) wrote:

a'kum kak... raye sakan nampakkk... jeles seyyy... saye thn ni tak balik kampung sbb nenek dok ngan kiteorg. dahtu plak diserang sakit mata pd pagi raye. dah mcm nage lah pulak. raye pakat satu family pakai spek itam... terase mcm panca sitara gitu! ahaksss... aper2 pon, slamat ari raye utk akak ngan sumer pengunjung site ni... huhuhuuu...

235  Date: 2002-12-17 08:40:27
-biskut- ( no email / no homepage) wrote:

hermm... cantik-cantik gambo kat jernel akak... puisinya apatah lagik... suka ar baca... kad raya akak pun lawo ar... hehe... besh ek raya akak?... anyway, hope tak terlewat nak wish samat hari raya... demam raya lagik ke?... :-)

234  Date: 2002-12-17 08:31:13
ryna ( no email / no homepage) wrote:

mendalam maksud puisi tu,..terkesima sebentar....
pantun po'ad pon dalam gak bunyi nyee tuh...

233  Date: 2002-12-17 07:57:44
Dia hanya tersenyum....siapa dia tu?? Po'ad le ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

akum Air takde?? Umah aku air dah jadi biskut...kejap ada kejap takde time raya hari tu. Nak je aku putus sedara sebagai anak angkat ngan S.Samyvellu tu. Biskut raya ada lagi?? Meh sini sikit. Aku lapar petang hari cenggini. Time-time gini, biskut raya gerenti laku. Tambah orang bujang cam aku. Sebelum aku pergi terimalah seikhlas dari diriku pantun ini... hehehe Orang bahari barumah kayu, Orang wayahini barumah batu. Orang bahari bajalan batis, Orang wayahini makai mercedes. Orang bahari manabang hutan, Orang wayahini manimbun hutang. Orang bahari dagang merempat, Orang wayahini ahli korporat.

232  Date: 2002-12-17 04:00:43
citah ( no email / no homepage) wrote:

Nampaknya ramai yang rindu ngan puteri kiter ni. ciannnnn. Puteri raya sakan ngan group puteri gunung ledang, puteri hang li po dan..puteri apa lagi haa.. apa pun buat tuan puteri Eliza `SELAMAT PULUN BEKERJA'.

231  Date: 2002-12-17 03:16:21
nureffa ( no email / no homepage) wrote:

jom jom jadik lampam jom...ehhehehe, tapi air terjun ulu bendul pun menarik gak...ehehe

230  Date: 2002-12-17 02:07:06
ryna ( no email / no homepage) wrote:

askum... kalau nak tahu nasib kita serupa laa.. pasai air tuh... tiap2 kali raye.. berkubang kat sungai... tapi seronot gak..kekadang temper sangat.. lagi2 time sedare mare datang..nak cuci pinggan mangkuk,sudu,cawan,gelas,baju... aduss pening... sampai bagi cadangan ngan mak ayah.."mak, raye tahun depan kita sambut kat desaru jee lah.. dekat sikit ngan air..".. tu laa umah kat puncak gunung everest.. semput air nak panjat.. tinggi sangat.. kene2 plak tekanan air time raye agak rendah... nasib baik ayah report kat JBA dapat laa air free.. siap bagi tangki lagi tuh... tapi ape2 hal pon ..mandi sungai paling beshhhh...

229  Date: 2002-12-17 00:39:55
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

a'kum..camat pagi!
hmm..dah panas lum enjin tu?..
jap lagi panasla enjin tu..(ayat ni dibaca cam pak kasim)

228  Date: 2002-12-16 07:52:51
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

hmm..maksu timah nie tak abis beraye lagi ke?? hehe..

227  Date: 2002-12-15 03:13:26
ryna ( no email / no homepage) wrote:

tak udah2 ke ngadap tiwi beso tu Usu? bangkit bangkit... lekok dah kerusi tuh...gi dapor tanak nasi..hari dah tinggi...

226  Date: 2002-12-14 17:16:00
po'ad ( no email / no homepage) wrote:

akum
kutip duit raya satu kampung aaa tu yek. Tu yang tak update lagi tu.

p/s meh sini sekupang duit raya ko.

225  Date: 2002-12-14 06:18:36
WaWa ( no email / no homepage) wrote:

wakokoo.. slamat raya laie skali..

224  Date: 2002-12-14 03:14:18
ryna ( no email / no homepage) wrote:

tak abis beraye lagi kee kak? udah2 lee tuh... mok kite kije plak... jom aaa..

selamat hari raye...

223  Date: 2002-12-13 01:06:05
fajar ( no email / no homepage) wrote:

masih kunyah kuih raya lagi ye kak??
amboi, udah le. kang tinggal serdak je. heheheh

222  Date: 2002-12-11 05:39:27
anakrantau ( no email / http://kampungimam.board.dk3.com) wrote:

apa khabar, salam kemaafan...

221  Date: 2002-12-11 05:38:31
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

di bulan syawal bahagia, analogi ingin mengucapkan SALAM AIDILFITRI buat semua

220  Date: 2002-12-09 08:40:56
Anak Pulau Langkawi ( dearsayang@cari.net.my / no homepage) wrote:

Kalau sudi, email balik...i teringin nak kenal lebih lanjut......Selamat Hari raya.

219  Date: 2002-12-07 17:55:34
anak orang ( mahattoh@yahoo.com / http://mahattoh.blogspot.com) wrote:

salam. selamat hari raya. kullu sanah anti toyyib.

218  Date: 2002-12-04 01:55:06
rudy ( no email / no homepage) wrote:

slamat hari raya juga~ maap zahir batin.

217  Date: 2002-12-02 23:24:21
Nana ( no email / no homepage) wrote:

Masa berlalu dan tak lama lagi Hari Raya, macam tak terasa sudah sampai penghujung tahun 2002. Macam-macam yang berlaku, peristiwa suka dan duka sepanjang tahun tapi menjelang hari yang mulia ini, izinkan saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan semoga yang balik kampung selamat sepanjang perjalanan.

P.S :Wah macam-macam yang diceritakan pasal saya kat sini ya. Ini first time ada masa nak baca sikit.

216  Date: 2002-12-02 12:32:48
Poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum
susah nak faham ayat bunga-bunga tu..hehehe. Selamat hari raya. aku pun sakit gigi. tu yang muka selembet je.

p/s nak duit raya!!!!

215  Date: 2002-12-02 04:32:49
zatul ( no email / no homepage) wrote:



214  Date: 2002-12-01 03:04:08
ryna ( no email / no homepage) wrote:

selamat hari raya

213  Date: 2002-11-30 16:56:37
WaWa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:



212  Date: 2002-11-30 08:37:45
alhena... mencari arianur ( tiada_duka@yahoo.com / no homepage) wrote:

selamat hari raya dan semoga berbahagia bersama insan insan tersayang.. saya juga meminati buku cerita bunga arianur itu..saya tertanya sendiri ermm..betul ker bunga tu wujud.. heheehh.. ayway... saya juga gemar membaca coretan awak.. semoga awak success selalu

211  Date: 2002-11-30 05:13:13
iwan ( no email / http://reedzuan.cjb.net) wrote:

selamat hari raya maaf zahir dan batin.

bergembira selalu.

210  Date: 2002-11-30 03:21:24
Ini Po'ad. Dia budak baik :) ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

adysyah kata tu betui. Hari tu mak aku pun kasi ubat tu.

p/s kadang-kadang aku guna gambir sarawak. Bukan setakat kebas tang gigi sakit je, kebas habis satu mulut. :)

209  Date: 2002-11-29 04:07:20
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

Kat sengsei cina, diorang ada jual satu ubat sakit gigi, bentuk dia berserbuk. Diperbuat dari kulit tembikai. baguih, sebab dulu aku teruk sakit gigi, taruk tuh boleh tidur malam. Cubalah cari. harganya RM1 je

208  Date: 2002-11-29 02:35:47
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:




207  Date: 2002-11-28 09:06:17
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

ala..gigit je kan? bukan makan kan? so,gigit je la walaupun posa.kalau tertelan,kire tak sengaja.lum batal lagi kan.so..gigit lagi.. hehe...

* amaran: jgn ikut nasihat diatas kerana tiada tanda kelulusan dari pihak sirim.

206  Date: 2002-11-28 09:03:03
mie ( no email / no homepage) wrote:

kak elaira... sakit gigi yek... kang bukak pose... gigit bunga cengkih yek... nak ucapkan samat ari raya... maaf zahir batin


205  Date: 2002-11-28 06:03:42
JLan ( JLan@nora.com.my / no homepage) wrote:

ok gak website ni...banyak yang i boleh share.keep u'r good effort ok!selamat berposa & selamat hari raya...

204  Date: 2002-11-28 05:36:50
cash buyer ( langkawiindah@netscape.net / no homepage) wrote:

Selagi gigi belum tumbuh penuh, jangan naik pelamin lagi. Sabar ye.

203  Date: 2002-11-28 05:13:19
asrie ( trez_slipknot@hackermail.com / http://www.underconstructionlerrsorry.com) wrote:

no comment

selamat hari rayra dan selamat berpuase

202  Date: 2002-11-28 04:58:34
Ikhlas ( dearsayang@cari.net.my / no homepage) wrote:

Mulai saat saya tersesat kat sini hari ini, saya berkesempatan meluang masa untuk 'menghirup' beberapa catatan anda. Memang menarik, dan saya akan terus mengikuti catatan anda. Syabas.

201  Date: 2002-11-28 04:30:43
-atie- ( no email / http://biskut.cjb.net) wrote:

heeee... kita da lepas da pengalaman graham bongsu tumbuh... memang tak senang duduk... ekeke...

anyway... nak wish samat haghi ghaye... raya lek lok... ekeke... jgn main mercun!... hihihi...

pesanan penaja: makanlah biskut banyak-banyak utk kegembiraan pada hari mulia... ekekeke...

200  Date: 2002-11-28 03:43:06
karman ( no email / no homepage) wrote:

"Tiba-tiba awan mendung yang berarak di langit terbuka, mendedahkan angkasa cerah yang tersembunyi di balik lapisan hitam yang berkepul-kepul itu. Buat sedetik waktu aku dapat melihat bintang-bintang berkelip riang, membisikkan janji-janji yang penuh harapan kepada alam yang muram dalam kegelapan. Bulan melirikkan senyum perak yang dingin, melamar bumi yang termenung sepi. Kemudian awan-awan hitam itu kembali berkumpul. Pandangan segar yang baharu sebentar tadi menghias renunganku menghilang. Tetapi aku dapat menangkap maksud di sebalik kejadian itu.

Masih ada harapan."

(petua azkram, ahmad patria abdullah)

199  Date: 2002-11-28 03:41:15
star ( no email / no homepage) wrote:

all the best! gigi tu mesti cute

198  Date: 2002-11-28 03:11:45
ryna ( no email / no homepage) wrote:

dulu mase kecik2 kalau sakit gigi.. mak suruh kumur2 ngan air garam suam.. ok gak tapi asik tertelan jee..(bukan bulan pose).. tapi bile dah bebeso ni kene sakit gigi..member2 suruh gigit bunga cengkih..memang berkesan..sebab nanti seluruh daerah gigi tuh rase cam kebas..pastuh air liur jadi banyak....lelame tu ok laa kot.. sabar yee.. dia nak tambah pahala utk bulan ramadhan ni jee..ok

197  Date: 2002-11-28 02:54:56
fajar ( no email / no homepage) wrote:

gigi oh gigi- kenapa engkau buat aku sakit?
heheeh, sabar ye kak. saja je nak manja2 dgn akak tu. dah namanya gigi bongsu. hehehe!

196  Date: 2002-11-28 02:20:31
fajar ( no email / http://fajaronline.com) wrote:

kak laira, cepat le buat plan makan-makan ni. tak sabar menanti tuan puteri bertandang ke negeri bersejarah di sini. oh, haruskah hamba membentang permaidani merah di perkarangan istana? atau, mungkin deretan beca yang berwarna-warni? ahaks!!

pada entri 193: it's not good kata org lain camtu. sesebuah laman web adalah dihasilkan dgn cara yg tersendiri. ada yg suka bunga2, ada yg suka plain, ada yg suka grafik, ada pula hanya bergantung pd isi. jadi, itu tidak adil mengatakan seseorg itu gay ke, gila ke, apa. yg ptg, dia berjaya hasilkan sesuatu yg memberi kepuasan kpd diri sendiri. jadi, saya harap, anda tidak terburu-buru meletakkan org sedemikian rupa. kalau benda tak benar, sudah menjadi fitnah. kalau benda buruk, sudah dikira mengumpat dan mengeji. bukankah ia laksana mencemar kemuliaan bulan ramadhan. bukan saya nak kata saya ni bagus ke apa, tapi sesama manusia, kita harus saling mengingati. semoga Allah merahmati kita semua.

195  Date: 2002-11-28 00:53:32
nureffa ( no email / http://nureffa.com) wrote:

wuih resepi..best,best..bleh cuba lepas nih..err kalau nangka tu ganti dengan buah epal boleh tak? ekekeke tak leh makan nangka bebanyak nanti hangin satu badan.... hehe

194  Date: 2002-11-27 19:38:21
tOK ( no email / http://toksik.blogspot.com) wrote:

Selamat Hari raya

193  Date: 2002-11-27 14:29:02
rushie11 ( no email / no homepage) wrote:

Hmmm.. cantik laman web Puteri nih! Kemas dan artistik. Tidak terlalu "labuci", tidak terlalu plain. Bukan macam homepage si AdySyah... macam laman web PEREMPUAN. Hmmm.. biasa la.. dia tu kan GAY! Gay paling unggul di UIA.. sampaikan jantan straight pun cuba nak digomolnya!

192  Date: 2002-11-27 06:46:50
nazmi ( no email / no homepage) wrote:

manusia memiliki seribu satu karenah - seribu satu penyelesaian belum tentu menyelesaikan seribu satu karenah itu. semoga terus sabar dan thabat.

191  Date: 2002-11-27 05:32:37
AdySyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

Hmm saya dah pun buat review mengenai Ada Apa Dengan Cinta, jemput masuk ke laman saya,

190  Date: 2002-11-27 04:28:10
ryna ( no email / no homepage) wrote:

ye laa..kan adie kan... tapi kalau leh tuh.. update laa..cian ryna tak de mende nak buat.. dari satu jurnal ke jurnal yg lain dok jelajah..kang lik kg cite pasai raye bebanyak tau,kire2 leh ryna habis kan satu hari bace..okiess

189  Date: 2002-11-27 01:21:12
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

selagi blum tutup mata, keje..keje..keje..
jgnla anggap update jurnal nie satu bebanan,mana yg dulu didulukan. updatela jurnal dgn perasaan yg ikhlas dan jujur.secara automatik kita akan rasa puas walaupun kita tgh tensen masa tu.

188  Date: 2002-11-26 02:53:56
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

akak telah mengingatkan saya pada kawan-kawan yang telah lama tidak berjumpa.moga-moga syawal ini kita dapat berkumpul semula.

187  Date: 2002-11-26 02:46:08
ryna ( no email / no homepage) wrote:

akum..
lepas nih simpan surat dalam peti besi.. biasak laa kertas makin lame makim sedap..agak nyee laa..sebab lom penah jadi tikus lagih nih...

186  Date: 2002-11-26 01:56:36
Norchet Nusantara ( iskidy@yahoo.co.uk / no homepage) wrote:

A'kum...
Mmmmm...memberansangkan!!!Tahniah sahabatku.Seronok melayari laman web mu. Terleka sebentar. Aku baru pulang dan baru punya kesempatan menjenguk kesini. Takziah atas kembalinya sepupumu ke Rahmatullah.Sabarlah,sama-sama kita berdoa agar rohnya ditempatkan bersama2 orang yg beriman dan beramal soleh. Insya Allah.
Untukmu Puteri...waaaa cayalah.Keep it up.
Love from Istanbul, Turkey - Me!

185  Date: 2002-11-25 05:16:34
Po'ad @ manmoncang ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum
Wah hebat...baru sebulan...guestbook dah ada 11 pages. Aku nye entry je dah berapa ntah aa. Kasi sokongan penuh ni. :)

Semoga cik putri terus menaip dan menaip dan menaip dan menaip dan menaip......

184  Date: 2002-11-25 02:26:56
ryna ( no email / no homepage) wrote:

lom lik lagi keee...whatever pon tq atas resepi tuh... perghhhhh menjadik seh... SENANG,SEDAP,LICCCIN.... tq

183  Date: 2002-11-25 01:48:22
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

opppsss.. lupa nak ucap
Selamat UlangBulan.
moga mith akan terus bertahan selama-lamanya..

182  Date: 2002-11-24 15:23:43
tOK ( no email / http://toksik.blogspot.com/) wrote:

Happy 1 month Birthday MiTH :)

181  Date: 2002-11-24 10:06:38
AdySyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

Sedih memang sedih mengenangkan tragedi tu.Tapi,sampai bila rakyat Malaysia mahu mendengar kata...

180  Date: 2002-11-23 17:06:41
wawa ( no email / http://wawaonline.net/) wrote:

as`kumZz..
wokeh.. salam perkenalan.. suker ngan nama puteri elaira eliza.. cute!!
jumpa link ni kat site bluehikari..
apepron, kiter mmg suka ngan interface website niH!! lawa.. :) ..
peminat sastera?? respect sgt ngan owang yg tulih puisi nih..
aperpon, slamat berpuasa..

179  Date: 2002-11-23 05:20:16
ryna ( no email / no homepage) wrote:

lupe plak...selamat ulang bulan.. kalau dah sebulan makne nyee ryna pon dah jadi pembace setia sebulan lah yee..


p/s utk penyu.. ader kee penyu makan pengat?... muskil gak nih..kekekek

178  Date: 2002-11-23 03:46:37
aliatul ( no email / no homepage) wrote:

As'kum,
Cantiknya web nih dan akak sekali..hehe..selamat buat kuih raya kat kampung nun...

177  Date: 2002-11-23 03:39:57
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

lepas nie chef wan takleh cari makan la... seme orang datang cni nak blajor resipi baru.hehe..

ryna,dah masak nnt.. hulur-hulur la kat cni..

176  Date: 2002-11-23 03:37:17
ryna ( no email / no homepage) wrote:

tq atas resepi tuh.. ryna dah beli bahan2 nyee.. so petang ni berbuka makan pengat mee sanggul ngan pisang nangka..tq sesangat tau..
~biskut~: nak makan bubur ayam g McD .. sedap maa...
~amd~: bukan mee biase lee pakcik... ni pengat...pengat mee sanggul ngan pisang nangka..mane ader pedas.. tak pakai cili pon..
ecehhhh cam tero jee den ni... jgn mara haa..

175  Date: 2002-11-23 03:27:46
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

a'kum..
mintak maaf kerna terlambat mengucapkan timer kacih. timer kacih atas nasihat yang diberikan.pasal interbiu tu, keputusannya lambat lagi.maybe ambik masa sebulan dua kot.wait & see. saya dah cuba sedaya upaya.sekarang tawakal je la..

174  Date: 2002-11-22 05:44:11
-biskut- ( no email / no homepage) wrote:

hermm... seminggu nih dah jenoh carik bubur ayam kat pasar ramadhan kat utm ni... hari pertama pegi jek jumpa, tapik tak beli... bila gi balik ke pasar ramadhan esok esoknya, dah tak ada lagi bubur ayam tu... last last beli bubur lambuk... not bad la... :-)

member 'fwd'kan citer pasal peristiwa sedih yg meragut beberapa nyawa tu through e-mail... rasa sedih sgt... :-(

173  Date: 2002-11-22 03:41:50
amd ( no email / no homepage) wrote:

Wei orang pilah, den tak ponah dongar pun ado mee lotak pisang. Err mesti raso eh manih2 podeh, den agak yo!

p/s-ekau citor pasa bubuk lambuk tu buek den meliur kojap hehehe! Selamat poso

172  Date: 2002-11-21 11:02:55
CT Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Terharu akak baca berita tersebut - Allah maha kaya dan maha mengetahui- kepadaNyalah kita semua akan kembali

171  Date: 2002-11-21 05:00:07
zatul ( no email / http://7thsquare.masungit.net) wrote:

i was just about to inform u about my new host, daahh pun sign my guestbook. Hey, thanks!

170  Date: 2002-11-21 02:39:06
ryna ( no email / no homepage) wrote:

bubur lambuk laa plak... adusssss... resepi pengat mee sanggul ngan pisang nangka lom dapat lagi....nak leeeeeeeee..serius ni maa

169  Date: 2002-11-20 17:24:26
tOKSIK ( no email / http://toksik.blogspot.com) wrote:

Bubur lambuk ekk?
Try masak senirilar :)

168  Date: 2002-11-20 08:43:00
mie ( no email / no homepage) wrote:

dapat makan bubur lambok best jugak nie... dah seminggu bebuka kat kedai mamak ajek nie... hasilnya saya sudah kelihatan seperti mamak... mungkin selepas ini saya akan memang ibu saya amma dan ayah saya appa

167  Date: 2002-11-20 08:14:16
Poad tau...bukan Gaban ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Dulu awek lama aku matrik kat sana. setiap minggu aku berulang dengan naik moto. pergi pagi balik senja. memang seram lalu kat situ. tapi awek nye pasal..sanggup..last-last..aku yang kena tinggal.

poad : terasa bodo sangat bila ingat perkara kesanggupan aku meredah bukit putus tu. :)

Bubur lambuk aku makan hari tu best aaa. Tambah lak makan ngan sup tulang + satay ikan bilis...sedapnyaaaa

166  Date: 2002-11-19 08:11:47
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Aku rasa 10 tahun lagi pun jalan ke Kuala Pilah masih macam tu jugak :)

165  Date: 2002-11-19 04:34:01
Adi ( beruangmalaya@yahoo.com / http://akupunyapasal.cjb.net) wrote:

Ahaks! Kantoiii!!!! Guess who just rumblin' innnnnnnnn.... ;p

164  Date: 2002-11-19 04:22:59
ryna ( no email / no homepage) wrote:

lame tak dengo kabo..hapi sokmo nampak..kekekek
emmm.. leh mintak resepi pengat mee sanggul ngan pisang nangka tak... terliur maaa

163  Date: 2002-11-19 02:55:59
nureffa ( no email / no homepage) wrote:

selamat posa akak! bukak puasa apa agaknya hari ni.... :)

162  Date: 2002-11-19 01:33:21
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

the making of sign gesbuk.
dah siap update nnt saye sign again.hehe..

161  Date: 2002-11-18 03:31:05
Zana ( no email / no homepage) wrote:

Bagus..bagus..Berjimat amalan mulia.Alang-alang berjimat,biar berjimat semua perkara.Selamat menjimatkan duit anda heheh..

160  Date: 2002-11-16 07:35:52
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

berjimat...satu perkataan mudah yang aku faham tapi jarang nak mempraktikkannya. Aku pun nak cuba berjimat..semer duit aku masuk bank...aku pakai duit abang jer..boley? kira jimat tak tu?

159  Date: 2002-11-16 03:02:47
ryna ( no email / no homepage) wrote:

salam
uwaaaaaaaaaaaaaaaa mane nih .... nape semua tak update lagi niiii.....
bz sesangat ke kande... adusss... mak busan laa.. tido kang...

158  Date: 2002-11-15 07:13:33
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

semoga cik elaira dapat merealisasikan kempen berjimat cermat tuh.

157  Date: 2002-11-15 06:46:01
paktam ( no email / http://www.geocities.com/sharul23) wrote:

A'kum...
menarik sungguh la design..
wording pun cantik.. heh!

Elok lah kalau nak belajar berjimat.. bujang lagi kan? lagi lah elok.. bulih nyimpan utk masa depan.. lebih dari untuk beli kereta pon boleh.. :)

156  Date: 2002-11-15 03:03:25
Poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum,
Aku, kalau pasal makan, tak kisah sangat bab-bab duit ni. Janji makanan yang dibelikan tu abis. Apa salah belanjakan diri sendiri setelah penat mencari duit. Takkan dengan diri sendiri pun nak kedekut ye tak? :)

POAD : belanja pun jangan aa sampai habis duit.

155  Date: 2002-11-15 02:36:24
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

berjimat amalan mulai...

154  Date: 2002-11-14 08:40:57
ryna ( no email / no homepage) wrote:

emmm apa ada dengan cinta?
ARRRRRRRRRRRRRRRRRAGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH...
sori emosi plak...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
benciiiiiiiiiii

153  Date: 2002-11-14 08:04:54
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

nak berjimat?? hmm..samelah kita yer..hehe..jom! kita tengok sape yg mampu bertahan...haha..

152  Date: 2002-11-14 07:14:14
lala ( no email / http://fazila77.cjb.net) wrote:

jatuh cinta memang best....tapi jangan suka2 sangat nanti duka...cinta yang bahagia..bila sampai ke jinjang pelamin...

151  Date: 2002-11-14 02:18:36
ryna ( no email / no homepage) wrote:

nape tak update.. bz sangat kee...
selamat bepose

150  Date: 2002-11-13 19:16:58
ma cherie rose ( no email / no homepage) wrote:

mon amie,
comment ca va? Merci..bolehlah sikit2 tau bab French ni

149  Date: 2002-11-13 13:05:23
fifie ( no email / no homepage) wrote:

isk... bacer jenel akak arinih, rase sedey plakss nak tinggalka skool... especially kengkawan... isk...
+ have a nice day sis!

148  Date: 2002-11-13 09:28:36
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Cadangan ko berkenaan masalah pembangunan tu akan aku pertimbangkan i'Allah :)
Selamat berpuasa!

147  Date: 2002-11-13 05:47:40
Poad anak Yatim ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

A'kum
Dengan salam sahaja, persahabatan mampu dijalinkan. Maka dengan ini, oleh kerana saya telah memberi salam, maka yang sedemikian ini, kita telah bersahabat. Ke bukan?? :)

146  Date: 2002-11-13 02:20:30
ryna ( no email / no homepage) wrote:

ghindu laa kat member2 yg sesamer menempuh arus kehidupan di arena buku membuku..study menstudy... gelak tawa.. kutuk mengutuk ,gurau kasar, ngajuk , sembunyikan bantal busuk..pinjam meminjam baju g date.cabut asrama.buli adik adik junior..sampai mati pon tak kan dapat buat balik semua bendealah tuh...GHINDU NYEE.

145  Date: 2002-11-13 00:58:15
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

bile akak citer pasal kawan lama.. teringat lak saye kat kawan2 lama saye yang lain... bagaimana mereka skrang yer.. harap2 aidilfitri nie kitaorang akan dapat berkumpul smula..seperti raya yg lepas2.. tak sabor rasenyer...

144  Date: 2002-11-12 07:59:31
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualikumzz.......

tq atas segalanyee... but i dapat satu masaalah baru..lagi beso

143  Date: 2002-11-12 04:10:41
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

a'aa.. best aa lagu tu. the ketchup song. dari group Las Ketchup. dianggotai 3 orang pompuan cunn.. hehe..

142  Date: 2002-11-12 02:54:32
nureffa ( no email / http://nureffa.com) wrote:

bila nak mandi-mandi di ulu bendul? nak makan2 di istana seri menanti? nak bergurau senda dengan kambing bebiri? eh..salah pulak...takkan nak bergurau ngan kambing kot, kan? hehehe..bukak puasa apa agaknya kak elaira hari ni...

141  Date: 2002-11-11 09:29:20
fajar ( no email / no homepage) wrote:

lagu tu The Ketchup Song. so-called Asereje.

140  Date: 2002-11-11 08:57:04
ryna ( no email / no homepage) wrote:

tq so much. god bless u .. insya allah..

139  Date: 2002-11-11 08:40:16
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

" Friendship is certainly the finest balm for the pangs of disappointed love " by Jane Austin

138  Date: 2002-11-11 06:16:38
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

yer! hanya keimanan yang tipis ini saja dapat membezakannya. Mohonlah dari Allah agar iman kita terus kekal didalam hati ini...

137  Date: 2002-11-11 01:29:28
Apalah hari raya ini untuk Poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

akum

hidup dikota memang begitu
siang dan malam sama sahaja
jantan dan perempuan sama sahaja
halal dan haram sama sahaja
baik dan jahat sama sahaja

Cuma yang dapat membezakan semua itu adalah keimanan kita. Perteguhkan iman. Istiqamahkan akidah. semoga kita menjadi insan yang diberkati dan diredhai Allah.

136  Date: 2002-11-10 05:26:03
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

Sedihnya bila membaca entry tuh. Mengingatkan aku kepada sahabat aku yg baru pergi Julai lalu. Walau apa pun, takziah diucapkan. Sukar nak meneruskan apa yg ada, semoga keluarga arwah tabah menghadapi segalanya.

135  Date: 2002-11-10 03:54:55
ryna ( no email / no homepage) wrote:

arraghhhhhh.. sedih nyee.... rase nak lari dari semua ni.. but.. i kene yakin setiap yg belaku ade hikmahnyee......

ryna ader send email kat awak..

134  Date: 2002-11-09 06:58:44
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

ape?? ajak bersahurr?? hmm..best nih..hehe..

133  Date: 2002-11-09 04:30:21
wafy ( no email / http://showmethefunny.blogspot.com) wrote:

as'kum ..
dapat url nih kat fifie punyer page ..

132  Date: 2002-11-09 03:47:54
amyz ( no email / no homepage) wrote:

Al-Fatihah.
semoga arwah di tempatkan di sisi Nya.. amin.

131  Date: 2002-11-09 03:45:08
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

-keperitan adalah guru pengalaman-

p/S: my ingelish is to be korekted

130  Date: 2002-11-09 03:25:41
Norchet Nusantara ( iskidy@yahoo.com / no homepage) wrote:

Assalamualaikum sahabatku Puteri...

Seperti yang diri mu ketahui, jika ada rezeki, Senin ini aku akan terbang ke Negara Andalusia itu.
Akan cuba ku jejaki jejak-jejak Isabella kita. Akan cuba ku hayati kehidupan antartukis seperti yg mungkin kita bayangkan selama ini. Doakan aku selamat pergi dan selamat kembali. Semoga syawal nanti dapat sama-sama kita raikan. Insya Allah!!!

129  Date: 2002-11-09 02:21:19
ryna ( no email / no homepage) wrote:

sabar yee.. jgn sedih sangat...

128  Date: 2002-11-08 12:29:48
fifie ( no email / no homepage) wrote:

salamz...
isk... akak... jangan larr nangis...
nih yang nangis samer nih...
thanks so much sbb wish untuk fie...
+ have a nice day sis!

127  Date: 2002-11-08 07:12:03
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

setiap yang hidup pasti merasa mati. Itu janji Allah.

126  Date: 2002-11-08 06:04:37
Poad yang kelu ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

akum
Setiap yang bernyawa itu pasti akan mati. Namun yang masih hidup ini, jangan leka dengan kehidupan yang sementara. Sesungguhnya Allah jadikan kematian itu sebagai pengajaran kepada yang masih hidup agar lebih waspada.

Innalillahhiwainahirojiun. al-Fatihah

p/s teringat pemergian arwah ayah yang pergi ketika aku berada disisinya.

125  Date: 2002-11-08 02:19:44
ryna ( no email / no homepage) wrote:

takziah... daripadanya kita datang kepadanya jua lah kita kembali..semoga di tempatkan dikalangan org2 yg beriman... insya allah...

`~HAPPY BIRTHDAY... TO SEMOGA DENGAN KEDATANGAN USIA BARU INI MEMBERI SERIBU PENGERTIAN UTK MU...~

124  Date: 2002-11-08 01:26:48
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

tidak ada apa yg mampu aku berikan selain Al-Fatihah utk arwah.Semoga dicucuri rahmat.Takziah..

123  Date: 2002-11-08 00:34:48
fajar ( no email / no homepage) wrote:

hanya doa mengiringinya. salam takziah. semoga tabah menghadapinya. sudah tertulis buatnya dan buat kita jua nanti...

122  Date: 2002-11-07 17:37:10
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

takziah...semoga rohnya dicucuri rahmat..

121  Date: 2002-11-07 14:45:44
syeikh ( no email / no homepage) wrote:

a`kum ,
takziah buat sepupu puteri...
sesungguhnya Allah telah berpesan dalam al-Quran yang bermaksud bahawasanya setelah kesusahan akan datang kesenangan ..seseunggguhnya jajnji Allah adalah benar .

120  Date: 2002-11-07 12:52:09
fifie ( no email / http://crushindark.blogspot.com) wrote:

salamz...
'selamat berpuasa'!

119  Date: 2002-11-07 09:43:54
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

Alfatihah utk arwah. begitulah janji Tuhan. Tidak boleh ditepis lagi. Redhakan pemergiannya. Kita yg masih yang maish bernafas perlu meneruskan hidup. Memang sedih apatahlagi jika dia antara yg rapat dengan kita. Bersabarlah.

118  Date: 2002-11-07 09:16:35
Oschin aka Massmy ( oshin@tm.net.my / no homepage) wrote:

Happy birthday to you!

117  Date: 2002-11-07 08:30:04
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

camat pose!!
camat buka pose!!
camat cahur!!
camat 4 everthing..

*tgh tunggu entry yg ke-200 lak,,,

116  Date: 2002-11-07 03:32:56
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

Selamat Berpusa, berbuka dan bersahur

115  Date: 2002-11-07 02:40:51
-biskut- ( no email / no homepage) wrote:



114  Date: 2002-11-07 02:10:21
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum... selamat bersahur, pose ,buka, tarawikh, menghidupkan sepertiga mlm...... selamat ber lapo lapo n berletih letih... bayak kan sedekah .. ok n last sekali jgn banyak kan cuti tulis jurnal ni ok...... mane pigi lame nye senyap..

113  Date: 2002-11-05 18:06:48
poad ( no email / no homepage) wrote:

akum.
sedar tak sedar dah tiba ramadhan
di mana bulan dilarang mengutuk
kalau saudari dah tak tahan
tibai je nasi dalam periuk

SELAMAT BERPOSA DAN BETERAWIH UNTUK MEREKA-MEREKA YANG BERPOSA DAN BETERAWIH SAHAJA. YANG TIDAK TU, SESEKALI TIDAK LAYAK MENDAPAT UCAPAN SEPERTI DI ATAS. SEADANYA.

112  Date: 2002-11-05 13:42:41
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

hmmm Mc Hammer nyanyi lagu U cant Touch This lah? cam mana dia bleh jadik tukang tukul lak?
heheheh

111  Date: 2002-11-05 09:44:16
mukeh ( no email / http://s0lidmind.tripod.com) wrote:

kalau raye puasa, mesti lagi sesak kaw kaw tak ingatnyer kan kan? hahahhaha

110  Date: 2002-11-05 07:54:45
Nic ( no email / http://www.kekkeju.blogspot.com) wrote:

Suka tengok layout awak.. Lawa sangat.. Nice work..

109  Date: 2002-11-05 07:20:22
ryna ( no email / no homepage) wrote:

selamat kembali... ghindu laa..
lepas ni jgn pakai pintu pakai langsir jee..senang sikit kene skodeng...

108  Date: 2002-11-05 04:10:59
poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum
Lemang satu...yang ada jagung punya yek. hehehe. kalau takde jagung..nak 2 batang.... poskan ke

Electrical Engineering Department
MARA University of Technology
40500 Shah Alam.

Guna pos express dijamin sampai esok ok.

p/s esok aku buka posa ngan lemang aaa nampaknya.. hehehe

107  Date: 2002-11-04 10:19:47
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

sedapnya lemang, nak sikit.heheheh.

106  Date: 2002-11-03 18:42:41
cik kieli ( no email / no homepage) wrote:

buat lemang sambut puasa. macam samo kampung yo ni.. hehe. menyalang ek?

105  Date: 2002-11-02 17:38:59
mie ( no email / no homepage) wrote:

samat balik nogori... nak promote laman yg elaira mungkin suka... http://www.encikkhairul.cjb.net

104  Date: 2002-11-02 11:38:19
ryna ( no email / no homepage) wrote:

assalamualaikum..
emmm mesti besh kan lik kg... arrghhh ghindu nyee kat mak ayah adik abg n along....emmm..
emm what ever pon take care your self.. jgn cuti dr menulis jurnal ni.. ghindu nak bace laa..

mungkin allah akan bukakan hati ku utk kongsicerita bersamamu

103  Date: 2002-11-02 08:00:39
crush ( no email / http://crushindark.blogspot.com) wrote:

salamz...
1st time sampai sini...
nama nama yang sangat besh...
~have a nice day sis!

102  Date: 2002-11-02 07:44:16
ultrojo ( no email / no homepage) wrote:

elaira...

bunga bahasamu memikat jantungku, meremangkan juga bulu betisku..

teruskan karyamu.
aku suka kan kamu.. dan semua gengjurnal..

~Wassalam~

101  Date: 2002-11-01 09:57:43
amd ( no email / no homepage) wrote:

Wah..best nyer banyak kaler2 hijau, sejuk jap bijik mata. Err tapi bila je baca entry ko aku terus koma hehehe!

p/s-Makasih sudi dtg rumah setinggan aku, rumah betul kat www.danchan.com/weblog/amd, err tengah baiki sebab banyak anai2 eheh!

100  Date: 2002-11-01 07:35:48
penyubiru ( no email / no homepage) wrote:

citer.. jangan tak citer..

99  Date: 2002-11-01 05:46:40
zatul ( no email / http://7thsquare.mirrorz.com) wrote:

I'm touched! Lenggok gaya penulisan yg indah dan bukan semua org boleh menulis sebegitu.... like myself, kalau try sure kelakar jadinya. I like poem tapi tak pernah mendalaminya. Terus lah menulis!!

98  Date: 2002-11-01 04:39:50
ros ( no email / no homepage) wrote:

Puteri..citerlah..ramai yang nak tahu dan kenal

97  Date: 2002-11-01 04:39:05
ryna ( no email / no homepage) wrote:

teringin gak nak kongsi segala yg terpendam di hati ini..segala dugaan yg mendatang tampa kunjung padam.. bertali aruss.. seperti ada pertalian antara satu sama lain.. arraghhhh sengsaranyaa pendam sesorang.......

...akan terus bersendiriankah diri ini hingga ke hujung usia?....

96  Date: 2002-11-01 00:40:46
Meor Jay ( meorjay65@yahoo.com / http://meorjay.tripod.com) wrote:

Suka dengan susunan dan gaya website ini. Teruskan usaha yang baik ini.

95  Date: 2002-11-01 00:37:33
Nisa ( bunga_02us@yahoo.com / http://www.geocities.com/bunga_02us) wrote:

Menarik dan kemas

94  Date: 2002-10-31 07:40:15
kaezrin ( no email / no homepage) wrote:

BEST WEBLOG ENTRY 2002

> Pencalonan di buka kepada semua penulis jurnal.
>
> Cara:
> Pilih entry terbaik yg pernah ditulis dr anda mula
> menulis jurnal hingga ke waktu submission entry ini
>
> Sesiapa saja boleh mencalonkan, walaupun bagi pihak
> penulis tapi dinasihatkan mendapat keizinan penulis.
>
>
> Kriteria
> Pemilihan akan berdasarkan keberkesanan dan mesej yg
> hendak di sampaikan oleh penulis.
>
> entry yg sudah di pos tidak boleh di edit. Kesilapan
> ejaan or gramatical error tidak di ambil kira sbg
> markah pengadilan. Entry ini dipilih mostly
> berdasarkan keberkesanan dan mesej yg hendak di
> sampaikan.
>
>
> Submission
> Entry perlu di email kan kepada elinnr@yahoo.com
> Sila sertakan
> ** Title, Date of Entry, Entry & Website.
> Tarikh tutup : Jumaat, 1 November 530 ptg

93  Date: 2002-10-31 05:22:52
Poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

bila sungai mula berdarah..kita dah tak boleh mandi sungai... bila dah tak boleh mandi sungai..kita dah tak boleh bersihkan diri...bila dah tak boleh bersihkan diri...kita dah tak boleh sembahyang...bila masuk time sembahyang...mula fikir banyak alasan malas sembahyang...hingga sungai berdarah pun leh jadi alasan...JADI..BAGAIMANA NAK MENYEIMBANGKAN ALAM JIKA RAMAI YANG SENTIASA BERFIKIR UNTUK MENCARI ALASAN..BUKAN JALAN PENYELESAIAN??..

p/s me: seimbangkan diri disamping seimbangkan alam :) demi keseimbangan dunia dan akhirat

92  Date: 2002-10-31 02:30:19
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

approach? mana-mana pun boleh..janji rock...hehe...kadang2 kena suarakan apa yang kita rasa, mahu terima atau tidak, terpulang pada yang menerima. Sekurang-kurangnya cinta yang membara tak lah membengkak begitu saja, ye tak? huahaha,...jiwang pulak effa di pepagi yang indah nih...hehe

91  Date: 2002-10-31 00:34:15
Lala ( no email / http://fazila77.cjb.net) wrote:

hmm...kalau lala...mungkin malu...selalu lala bagi 'hint' ajer..yang kita nie suka kat dia....tak cakap direct la..takut dia kata kita nie perasan lak...satu lagi cara yang terbaik..berdoa..kepada Allah..kalau ada jodoh kita ngan dia..dekatkan..kalau takde...jauhkan....insya-Allah...

90  Date: 2002-10-30 16:56:34
nazmi ( no email / http://enmiya.tripod.com) wrote:

siapa yg lebih wajar mula approach? bg saya, wajarnya adalah dari pihak lelaki. contoh kak ct musafir bawa pasal siti khadijah, mungkin boleh dijawab bahawa siti khadijah adalah janda. dan ada bezanya antara janda dan anak dara [sebab itu cukup utk mendapat persetujuan kahwin dr anak dara dgn diamnya anak dara - ttp janda mesti mendapat persetujuan drpdnya]. ttp kalau si lelaki tu juga dr kalangan yg mmg pemalunya lebih drpd anak dara - mungkin boleh digunakan khidmat orang tengah. tapi tak salah kalau anak dara mula approach tu, tapi kekadang org lelaki ni bila main ayat2 balaghah tinggi payah nak paham. ada satu cerita - ada ler sorang anak gadis ni minat kat laki ni. gadis ni pun telefon lah, dia kata, ustaz, ada orang duk gossip kita berdua. sebenarnya si gadis ni minat, tapi dia kata gitu, tapi si laki ni sbb tak paham dia pun balas balik, tak apalah ustazah, biarlah org ngata kita, lama2 senyaplah tu. :)

89  Date: 2002-10-30 15:17:30
Ct Musafir ( no email / http://bakti.hypermart.net/omar/mastika_hadith_-_muqaddimah_-_bab_5_-_hadith_14.html) wrote:

Soal hati - akak dapat petikan nie - teringat kat che (orang utara sebut che sebagai panggilan manja)
''Riwayat menyebut, pada suatu pagi ketika Nabi s.a.w. pergi ke rumah Siti Khadijah untuk ambik barang dagangan, yang kebetulannya pula Maisarah ketika itu tidak ada bersama dengan Siti Khadijah, maka Siti Khadijah sendirilah yang mengeluarkan barang kepada Nabi s.a.w.. Dan riwayat juga menyebut bahwa di pagi itu Siti Khadijah memakai tudung untuk menutup kepalanya (tapi tudung tu punya color, tak disebut pula.Tapi saya ingat, mungkin "hijau"). Lalu bila Khadijah tolak keluar barang-barang, Rasulullah pun malu-malu berdiri di luar rumah. Lalu Khadijah kata, "Ya Muhammad. Ada satu perkara saya nak beritahu kepada kamu, ya Muh ammad. Yakni ada seorang perempuan mari jumpa saya, lalu meluahkan hasratnya sanggup untuk menjadi teman untuk kamu kerana dia tengok akhlak kamu cukup bagus. Cumanya, dia seorang janda yang pernah berkahwin sebanyak 2x. Tapi walaupun dia janda, dia sangat kaya tau, Muhammad. Jadi, sudikah kamu?"...Bukan ada perempuan lain pun; watak perempuan yang Khadijah dok sebut tu yang sebenar ialah dirinya sendiri. Disebabkan malu nak berterus-terang, maka diciptanyalah watak perempuan tu.''

88  Date: 2002-10-30 11:15:08
ros ( no email / no homepage) wrote:

simpan punya simpan nanti meletup siapa yang susah..

bab2 approach ni ta perlu nak malu pada zaman ni..siapa2 pun boleh kan..yang penting ikhlas

87  Date: 2002-10-30 09:41:21
max ( no email / http://maxolon.tripod.com) wrote:

hmm. belum habis baca. but not bad. masuk bookmark dulu, nanti datang semula.

86  Date: 2002-10-30 09:30:21
nettbiru ( no email / no homepage) wrote:

betui kata TOKSIK tu.. yang penting tak bertepuk sebelah tangan...sebab kalo tepuk kat dinding.. sakit tangan...:)

85  Date: 2002-10-30 08:06:45
lala ( no email / http://fazila77.cjb.net) wrote:

TQ..sebab masukkan nama saya...heheh..tak sangka...n'way selamat datang ke dunia jernel....jom gi gathering....see you

84  Date: 2002-10-30 07:23:07
-biskut- ( no email / no homepage) wrote:

hehe... nak senyum manjang baca entri baru ni... penah jadik pada diri sendiri pun... penah rasa cam perigik cari timba + penah jugak menyimpan perasaan tu sesorang... tapi rasanya... kalo pompuan, pikir 2,3,4, seploh kali la dulu sebelum bagitau kat org laki tuh... kang merana diri... hehe...

p/s:bila da alami sendiri, rasanya lebih baik pendamkan saja drpd meluahkan pada si dia... tak menyesal... tapi bersyukur sebab dpt pengalaman + pengajaran drpdnya.... :-)

83  Date: 2002-10-30 07:11:43
Poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum
Saya tersenyum bila topik yang dibicarakan itu sudah seringkali berlaku ke atas diri sendiri juga kengkawan yang meminta nasihat.

Dalam soal siapa approach dulu tidak kisah tetapi caranya kenalah betul agar kita tidak malu dikemudian hari. Salah approach silap-silap harapan yang tinggi hancur malah bukan setakat tak dapat jadi teman istimewa..malah kawan pun dah tak lagi.

Kalau kita lelaki, kita boleh buat tanya-tanya soalan-soalan yang berkaitan dengan cinta. Tengok respon nya. Saya biasa tanya soalan-soalan yang boleh memberikan kita jawapan samaada dia sudah berpunya atau belum juga sama ada dia suka kat kita ke tak.

Andai kata kita perempuan, pun macam tu juga. Buat sesuatu untuk melihat sama ada dia sayang kat kita atau tidak.

Tapi yang penting, jangan kecewa kalau dia tak sayangkan kita kerana ingat...sayangilah orang yang menyayangi diri kita.

Hari ini mungkin kita kecewa kerana tidak dapat memiliki orang itu tetapi percayalah...suatu hari pasti kita akan sedar betapa bertuahnya kita tidak dapat memiliki orang itu kerana Allah telah tetapkan kita dengan orang yang lebih baik dari orang tadi.

p/s Zana mungkin tersenyum baca mesej ni..hehehe

82  Date: 2002-10-30 06:54:16
cik pah ( no email / no homepage) wrote:

cayalah!hasilmu amat membanggakan dan pastinya tatapan harian menjadi agendaku! tahniah!

81  Date: 2002-10-30 06:36:38
syeikh ( no email / no homepage) wrote:

emm sambungan sikit.. sebaik2 lamaran cinta itu..biarlah ia dialuti dengan acuan islam..sebab jika diterima maka keindahannya akan berseri ..jika ditolak ..tiada ulitan dendam kesumat dihati..menyedari bahawa tiada jodohnya disitu, dan insyaAllah akan datang jodoh yang lebih baik.

p/s bicara bahasa
1. pengunjung istana = macam istana ini macam muzium lak yer...
2. tetamu istana = 'istana' tempat yang tingi.dihormati...entah..

saja jer..

80  Date: 2002-10-30 05:47:08
jamtaib ( jamtaib@hotmail.com / no homepage) wrote:

tergelak membacanya, memikirkan outcomes yang mungkin terjadi. memikir jauh hingga nanti bolehlah perempuan meminang. (~or it is back to our prophet time). apapun jalan yang dipilih, yang penting niat!

79  Date: 2002-10-30 05:31:41
syeikh ( syeikh2@yahoo.com / no homepage) wrote:

a`kum..emmm persoalan cinta...perasaan suka/sayang/ingin bersama/ dll. merupakan fitrah kejadian manusia.Allah menjadikan lelaki dan wanita berpasang-pasangan ,saling bergantungan ,saling menumpang kasih.. itulah manusia ..tiada makhluk yang seindah manusia.. Allah telah mengajarkan kepada kita apabila timbul permasalahan rujuklah kepadaNya ,maka kita tidaka akan sesat buat selam-lamnya..itulah janji-Nya.
Kalau ikut Allah, kalau kita nak berpasangan kenalah serius dan sanggup ambik tanggungjawapnya .Bukannya hanya pandai bercinta dan mengambil madunya saja.Bukan itu ajaran islam.Kalau nakkkan seseorang itu...(yang pastikan dia seorang soleh/solehah dan boleh menjaga diri kita dan agama) ,bagi lelaki ..terus terang atau melalui orang pertengahan yang boleh dipercayai , kalau berjaya kena jaga adab2 pergaulan atau terus kahwin ,bagi wanita boleh juga terus-terang atau selalunya menggunakan orang pertengahan..
Mungkin orang berkata cara islam nih ortodoks ,tradisonal ,banyak sangat larangan2 dan lain..tapi itu semua nak menjaga kehormatan lelaki dan wanita sendiri.Apakah cinta itu hanya lafazan mulut `aku cinta padamu ` beribu kali dan sekadar keluar makan2 dll. Tapi cinta ini memerlukan lebih pada itu..kalau cinta yang luhur dan suci ..maka dia sanggup untuk berkorban dan berjuang hidup sekali ... kasih sayang yang berterusan dan berlandaskan pada Agama... ..entahlah macammana lagi nak aku gambarkan ...
hehe banyak pulak aku membebel..sorry aa sekadar peringatan buat diri ini ,dan pengunjung istana tuan puteri..

78  Date: 2002-10-30 04:45:25
sahabat ( no email / no homepage) wrote:

Terlerai sudah penantian:= sekian lama menyulam bicara, menghambur galakan, menggunung pujian,....tapi "nantilah dulu aku belum bersedia" tepisnya. Dalam hati terasa geram pada bakat yang yang dipendamkan, pada hasil karya yang membuat aku terkesima membacanya. TAPI HARI INI AKU BANGGA..SEKALUNG TAHNIAH BUAT ELAIRA.

77  Date: 2002-10-30 04:08:01
fajar ( no email / no homepage) wrote:

cinta oh cinta,
bila ku cari,
sukar sekali kutemui,
bila ku berlari,
semakin dekat kau menghampiri,

cinta oh cinta,
bisakah kau beri sinar yang nyata,
biarku mudah memegangnya,
tanpa ragu-ragu?

[+]

well, it depends actually. macamana kita mengharap orang memberi, sedangkan tangan kita masih berpeluk di badan sendiri? memberi bererti menerima. (well, kalau diterima). tapi, kalau ditolak, tak bererti kita tewas. setidak-tidaknya, kita punya kekuatan dan keikhlasan utk menyatakan apa yg tersurat di dlm dada. paling tidak, hilang sudah segala tekanan yg melanda jiwa raga. jika disimpan, kelak hati juga yang menjeruk rasa.

*di-approach pun pernah, meng-approach pun pernah.
dua-dua ada keistimewaan tersendiri.

teringat lak dengan kata-kata ni:
"berbicara tentang hati,
luasnya berbatu-batu...."

*sigh*

76  Date: 2002-10-30 03:33:30
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

Sapa approach sapa tak penting zaman siber ni.. yang penting tak tepuk sebelah tangan.

75  Date: 2002-10-29 15:22:58
ros ( no email / no homepage) wrote:

indahnya nya bahsa ..terkasima seketika...hmm nak bunga ros tu boleh tak?

74  Date: 2002-10-29 14:51:53
Queen ( no email / http://queen.gunsenapang.com) wrote:

Sampai masa dan ketika nya,adalah tu sejambak mawar menjengah... ;) nanti dan terus menanti......

73  Date: 2002-10-29 14:21:11
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Daun-daun yang terapung,
Yang dulunya hijau warnanya
Yang dulu redup mata memandangnya
yang kini hanya terapung
yang warnanya tidak lagi hijau

Selamat menulis dan teruskan menulis. Terima kasih di atas penghormatan yang di beri.

72  Date: 2002-10-29 10:49:51
syeikh ( syeikh2@yahoo.com / no homepage) wrote:

a'kum wbt.. bersua kembali di istana puteri ...waaa best ler...sajak tuan puteri.. ini yang membuatkan hati ini ingin selalu menjenguk disini selalu ..ganbare...

71  Date: 2002-10-29 09:33:05
nurrulnajiha ( ann_najiha02@yahoo.com / no homepage) wrote:

assalammualaikum...
tahniah atas kejayaan akak terjun dalam bidang penulisan jurnal ini...bila ye saya dapat mengikuti jejak langkah akak ngan geng jurnal yang lain...tahniah...weblog akak ni simple dan mendamaikan tapi rajin2 la update ok
babai..wasalam...NAJIHA

70  Date: 2002-10-29 05:00:46
hanim ghazali ( neem_actuary@yahoo.com / no homepage) wrote:

salamz...
menarik...
bile agaknya hati ini akan mengikut jejak langkah kalian..rahsia dan beban dijiwa tak tertanggung rasanya

69  Date: 2002-10-29 04:16:09
cik ja ( iejaa77@yahoo.com / no homepage) wrote:

Tahniah...ade gak member kat pesawat '21-4-6' jadi GJ. Kita orang tumpang gembira...hidup elaira!!!

68  Date: 2002-10-29 02:45:47
nureffa ( no email / no homepage) wrote:

datang tau gathering! tidak boleh tidak..hehe..

67  Date: 2002-10-29 02:12:10
Poad ( no email / http://manmoncang.cjb.net) wrote:

Akum...
Hi..kawan effa yek? Sure menariknya seperti dirinya juga.

Semoga yang baru lebih baik dari yang lama. Teruskan kekal bersama GJ dan jurnal yang menarik ini. Teruskan....

66  Date: 2002-10-29 01:45:18
amyz ( no email / no homepage) wrote:

novel cerita artakus yg dlm simpanan amy pun ntah ke mana ilang nye.. :((

65  Date: 2002-10-29 00:38:40
fajar ( no email / no homepage) wrote:

ha'ah, susah nak cari skrg rudy.
bukan saga artikusaid (cam, 'tikus said' je bunyinya) tapi artakusiad. come from the word artakus. *secretary tak rasmi*

64  Date: 2002-10-28 12:06:49
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

demam-demam pun minum air kelapa? aiyooo bahaya tuh. heheheh. hmm perbanyakkan penggunaan aiyoooh (adysyah nasihatkan) sempena deepavali nih.heheheh.

63  Date: 2002-10-28 11:33:57
Salsabila ( no email / no homepage) wrote:

Terima kasih cik puteri... :)
Manusia jalan hidup sama dengan nasi lemak yer?
hihiihih... TRIMAS! TRIMAS!

62  Date: 2002-10-28 11:01:23
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

kata Fajar sukar mencari Saga Artikusaid. Berjam-jam di Kinokuniya mencarinya tak kunjung jumpa. Tak mengapa, ada rezeki juga nanti, agaknya.

61  Date: 2002-10-28 08:21:41
iza ( no email / no homepage) wrote:

welkam..welkam.. semoga terus bersama GJ.. :)

60  Date: 2002-10-28 06:10:29
Insyirah ( azida77@yahoo.com / no homepage) wrote:

a'kum
salam ukhwah buatmu
selamat terjun ke bidang jurnal
:D:);)

comel~ site
keep it up

59  Date: 2002-10-28 04:05:36
analogi ( no email / http://kampungimam.board.dk3.com) wrote:

thanks, terharu saya dengan pujian awak.
wasalam and have a nice day

58  Date: 2002-10-28 03:13:46
fajar ( no email / no homepage) wrote:

rizal=artakus ke?

(bunyi muzik x-files)

57  Date: 2002-10-28 03:01:42
rizal ( no email / no homepage) wrote:

Di dalam resah morrok kunanti, walaupun aurorius selamat bersemadi di assalinggi,
di dalam senyum aku mengerti, rupa2 nya laira seorang puteri...

56  Date: 2002-10-27 06:15:50
fakhri ( no email / http://www.fakhri.cjb.net) wrote:

hmm nice homepage puteri.. haa mana nak dpt novel yg awak ckp tu.. nampak cam best jer.. anyway goodk luck and all the best..

55  Date: 2002-10-26 20:40:46
spyz ( no email / no homepage) wrote:

sekadar meninggalkan jejak bahawa aku pernah sampai ke sini.. tahniah.. wow.. baru 5 hari upload dah begini ramai sign.. kagum.. kagumm..

54  Date: 2002-10-26 14:01:49
Salsabila ( no email / no homepage) wrote:

maaf cik puteri...
dah berkali2 saya baca karangan nasi lemak. masih tak dapat hint... cerita berkenaan apa? kami menjadi nasi lemak? aduhai, kenapa LEMBAB sungguh saya ni? nak paham perkara senang pun, PAYAH! Minta sangat2, agar cik puteri huraikan. Ataupun pembaca yg faham.. boleh kita berkongsi FAHAM? plz....

thankssss

53  Date: 2002-10-26 05:27:53
Norchet Nusantara ( iskidy@yahoo.com / no homepage) wrote:

Assalamualaikum Tuan Puteri...
Wah...seronoknya masuk laman web tuan puteri...Cantik. Teringat autograph book masa sekolah dulu. penuh dengan gambar2 dan idea cantik macam nih. TAHNIAH atas kelahiran weblog Tuan Puteri!!! SYABAS.

52  Date: 2002-10-25 16:28:48
Nectar ( no email / http://nectar3103.diaryland.com) wrote:

Bunyi macam karangan sekolah rendah, "Saya Sebungkus Nasi Lemak" tapi tengok-tengok kita pula jadi nasi lemak.

51  Date: 2002-10-25 10:18:59
En.AttOk ( no email / http://attok.cjb.net) wrote:

Nasi Lomak?
eh..bila masa la plak aku bertukar jd nasi lemak nie..?
ko biar betul elaira?
ceh!
erm..ok la nasi lemak..aku nak jadi nasi lemak yg paling enak dimakan oleh sesape jua..hatta kambing sekalipun..
dan paling menarik perhatian..walau pun tidak di makan..baunya pun sudah cukup utk mengenyangkan semua insan..dengan harapan agar menjadi nasi lemak yg bole di jual pada sebarang waktu dan ketika..
tak masuk lagi bab bole bertukar jd nasi goreng.hehe!

50  Date: 2002-10-25 09:23:22
amyz ( no email / http://amyz93.cjb.net) wrote:

very nice web.. :)
salam perkenalan.

oh ye, novel artakus & merkia (lupa tajuk. hehe..) tu, saya pernah baca sampai hafal. tapi sayang ada beberapa helaian yang hilang. :(

49  Date: 2002-10-25 08:18:45
-biskut- ( no email / http://biskut.cjb.net) wrote:

semoga cepat sembuh kak... saje singgah lagi sebelum balik johor... :-) teruskan menulih... nnt nak dtg lagik... update hari-hari tau!... hehe... salamzzz...

48  Date: 2002-10-25 04:24:15
iwan ( no email / http://reedzuan.cjb.net) wrote:

makan ubat, biar demam cepat baik. tapi kalau nak amik MC takyah makan ubat... :)

47  Date: 2002-10-25 03:31:00
penyubiru ( no email / no homepage) wrote:

nasib baik aku baca selintas kesan jer..kalau tak ngan aku aku skali demam..

*kata orang kalau demam makan ubat panadol..orang kata la bukan aku yg kata..

46  Date: 2002-10-25 02:04:06
fajar ( no email / no homepage) wrote:

terima kasih kerana menghadiahkan 'nasi lemak' buat kami di hari Jumaat ini. nanti bulan puasa, jgn cerita pasal makan2 tau. hehehe

45  Date: 2002-10-25 01:31:15
fajar ( no email / no homepage) wrote:

update! update!
kekekeke...
kalau tak terseksa peminat2 menanti. :)

44  Date: 2002-10-24 23:07:11
manjalara ( luv_manjalara@hotmail.com / no homepage) wrote:

site seindah pelangi :)namun mungkin lebih indah lagi kerna ia tetap tak hilang selepas hujan...

43  Date: 2002-10-24 18:34:51
-biskut- ( no email / no homepage) wrote:

makin suka + makin kerap masuk sini... best baca penulisan akak... kalaulah biskut leh tulih cam akak... tapi nak buat camne... bakat takde lah... hehe... hermm... pelangi... da lama tak nampak + tengok pelangi... :-)

42  Date: 2002-10-24 11:56:50
syeikh ( syeikh2@yahoo.com / no homepage) wrote:

tapi kata orang .biarlah seindah mana bahasa..setajam mana bicara...jika tidak disertai dengan ketulusan jiwa ...yang indah akan luntur...yang tajam kan tumpul..entah...

41  Date: 2002-10-24 11:52:22
syeikh ( syeikh2@yahoo.com / no homepage) wrote:

puteri..jika tidak keberatan...ajarlah cara tuan puteri `menari' dengan pena... mudah2han ilmu itu bertambah seri lagi... hamba ingin mempelajari buahnya ...

40  Date: 2002-10-24 11:02:55
syeikh ( syeikh2@yahoo.com / no homepage) wrote:

a"kum ...pertama kali berkunjung kesini diatas promosi saudara rudi dan tertarik dengan tari bahasa puteri membuatkan aku menjengah sebentar disini.Orang jepun cakap `suggoii' hehe maksudnya best...disambut ngan manisan kata2 daripada puteri membuatkan aku tertarik utk. menitipkan sepatah dua kata disini... semoga berkekalan dan berterusan..salam dari kawan di perantauan..bertemu lagi ..insyaAllah di alam cyber..

39  Date: 2002-10-24 09:57:29
piMan ( no email / no homepage) wrote:

Beautiful words u in have here..... may be beautiful is not enough....shall I say stunnin....yeah.... thats the word.

38  Date: 2002-10-24 09:53:40
rudy ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

"Dalam mengejar keindahan, kita mengharungi kepayahan. Lalu kita keluh kesah. Berkerut dahi sepanjang hari... kalau ia selesai dalam sehari..., kalau tidak... berlarutan seminggu? Ahh... siksanya kulit dahi!"

Lebih dua tahun aku merasai semua itu, memang berkerut dahi. Tetapi seperti yang pernah aku kata, aku telan firman Tuhan. Al-Insyirah 1-10. Tanam dalam-dalam. Jadi azimat dan pedoman.

37  Date: 2002-10-24 09:30:07
En.AttOk ( webmaster@attok.cjb.net / http://attok.cjb.net) wrote:

Salam perkenalan..
pertama kali menjengah ke mari..
secara dasarnya ia amat mendamaikan dan seperti berada dalam galeri di kayangan..
jemput hadir ke Perjumpaan Geng Jurnal nanti..
~Cordinator Program Gath tak rasmi...

36  Date: 2002-10-24 08:09:28
ariesboy ( no email / http://ariesboy.cjb.net) wrote:

as..kum..jiwang seyy...

35  Date: 2002-10-24 06:29:56
shilla ( dinda_cute@yahoo.com / no homepage) wrote:

wahh bagusnya..tahniah ler bebanyak..

34  Date: 2002-10-24 04:23:33
nazmi @ enmiya ( no email / no homepage) wrote:

teringat novel memukau faisal tehrani - pelangi tak selalu turun ke bumi - pernah baca?

33  Date: 2002-10-24 03:50:45
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

Pernah tak baca suatu ketika dahulu, pelangi dikatakan membawa bad omen kepada manusia. Pernah dulu orang masuk rumah tutuup tingkap semua kerana ada pelangi. How so ancient, orang dulu2 kan.

Bagi aku pelangi mengingatkan aku kepada Mariah Carey, ye lah album dia kan tajuk Rainbow. hehehe.

32  Date: 2002-10-24 03:38:26
dezie ( no email / no homepage) wrote:

masuk dari site fajar.. bagusnya.. :) selamat menulis..

31  Date: 2002-10-24 03:06:49
Queen ( no email / http://queen.gunsenapang.com) wrote:

aduhaiii comelnyer layout dia......
keep on writing!
cun aaaa nama tuhh? leh pinjam kasi kat anak tak? ;)

30  Date: 2002-10-24 02:52:47
ros ( no email / http://rosram.diaryland.com) wrote:

salam perkenalan..selamat berjenel

29  Date: 2002-10-24 01:05:33
penyubiru ( no email / no homepage) wrote:

masuk ikut pintu depan.. pasal semalam tak jupe pintu depan lagi..sebab semalam masuk ikut tingkap bluehikari.. hik..hik..
semalam dah nak tulis.. tapi terlupa..
Selamat Hari Lahir ke-??
semoga dimurahkan rezeki...

28  Date: 2002-10-24 00:15:31
az ( no email / no homepage) wrote:

sudah tentu memasuki laman ini melalui fajar seluas angkasa!!!waduh..waduh...shahdunya layout.tahniah diatas kelahiran web ini.InsyaAllah akan selalu singgah sini sebagai sokongan padu utk Elaira menulis.Gambatte!!!

27  Date: 2002-10-23 18:47:09
webmaster ( no email / no homepage) wrote:

Anda Semua Dijemput Menghadiri Gathering Gengjurnal
anda dijemput menghadiri GATHERING GENGJURNAL 2002 dan sila sahkan kehadiran anda di forum gengjurnal di alamat http://www.gengjurnal.net/forum

26  Date: 2002-10-23 17:10:37
analogi ( no email / http://analogi.cjb.net) wrote:

assalamualaikum,
masuk daripada pintu rumah kamu.
selamat menulis. anyway nice layout.
wasalam

25  Date: 2002-10-23 13:33:29
cik kieli ( no email / http://kieli.diaryland.com/) wrote:

datang dari guestbook Zaza. Tahniah atas kelahiran Myths in the Haze. Selamat menulis :)

24  Date: 2002-10-23 13:31:17
Ct Musafir ( no email / no homepage) wrote:

Tahniah di atas kemunculan sebuah lagi mahligai yang bakal menghiasi dunia journal kita - keep on writing - take care

23  Date: 2002-10-23 12:49:03
cikgu midad ( no email / http://livejounal.com/users/mydia) wrote:

salam.. i always like the stories by ahmad(?) petra abdullah... i like the way he writes... and the fantasy world with the fabulous names...

i was in form three when i started reading his books... :)

22  Date: 2002-10-23 12:48:36
aqulaid ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Datang

dari -geng fajar jugek!-

21  Date: 2002-10-23 10:26:01
shaysyah ( shaysyah@yahoo.co.uk / http://shaysyah.diaryland.com) wrote:

ello, selamat semuanya. masuk atas syor by rudi. nice job. nice performance and good beginning of everything. keep up a good work buddy!

20  Date: 2002-10-23 07:48:02
jiGOMorrison ( anarkismelayu@yahoo.com / http://risb.2ya.com) wrote:

salam,
tak ramai yang menyebut nama saya dalam entry mereka. lebih sedikit pula yang menganggumi tulisan saya. :|
terima kasih untuk itu, dan tahniah kerana akhirnya keluar juga dari kekelaman bayang-bayang. selamat menulis dengan suara sendiri. suara di dalam akan lebih bermakna jika tidak takut diganggu gugat hipokrasi. teruskan bersuara, anda akan lebih merdeka!!!

19  Date: 2002-10-23 07:04:38
angah ( no email / http://angah.blogspot.com) wrote:

masuk melalui pintu fajar, assalammualaikum..salam perkenalan, welcome abroad, keep updating :)

18  Date: 2002-10-23 07:04:28
-biskut- ( no email / no homepage) wrote:

jumpa kat laman abg rudy... hepi belated besdey kak elaira... samat menulis... :-)

cantik laman ni... lawo suma gambo... penulisan akak lagik besh!... salamzzz dr cik biskut... akak nak biskut?... hehe...

17  Date: 2002-10-23 05:34:31
adysyah ( adysyah@yahoo.com / http://remember.to/adysyah) wrote:

wah, elaiza elaira plrrrr, can not pronounced the name correctly, teruk betullah adysyah ni, ahaks. tak menjemput pun ke laman awak ya. sampai hati Spring betul.ahaks. hmmm anyway. first, happy Belated Birthday, and selamat datang, teruskan menulis. Biarlah layan jiwang pun, semua org jiwang, cuma they dont want to admit.

okei, jumpa lagi. i will visit ur hpage everyday, is that a promise, hmm tengok lah ya.heheheh.

terima kasih kerana sebut nama aku kat hpage ko, oucchh rasa nak terbang plak.hehehe

i better stop this talking craps.

16  Date: 2002-10-23 05:05:21
nazmi @ enmiya ( no email / no homepage) wrote:

tahniah - lay-out yg mengkagum, memukau dan memikat. saya kesan jurnal anda melalui hit counter saya. terharu krn menyebut nama saya - walau pun saya pun terlupa bila saya menyarankan penulisan serius - boleh jadi secara tak langsung - maafkan saya - saya ini mmg pelupa.

15  Date: 2002-10-23 05:01:32
jam ( jamtaib@hotmail.com / no homepage) wrote:

tahniah,
saya tumpang gembira. semuanya menarik, need time to explore especially your sajak.

14  Date: 2002-10-23 04:12:59
iwan ( no email / http://reedzuan.cjb.net) wrote:

hai elaira, selalu jumpa nama ko kat jenel rudy. oo sekarang dah ada jenel sendiri eh. tahniah.

semoga terus menulis...

13  Date: 2002-10-23 03:17:59
tOKSIK ( no email / no homepage) wrote:

salam jurnal :)

12  Date: 2002-10-23 02:42:12
easy ( no email / http://www.tahrizi.net/index.html) wrote:

hmmm... another peminat rudy yg mebawa diri ke pentas sendiri

11  Date: 2002-10-23 02:37:31
daun ( no email / no homepage) wrote:

hi.. welkam mengingatkan aku pada saga artakusiad.

10  Date: 2002-10-23 02:25:44
aquil ( no email / no homepage) wrote:

Saya dah baca siapa elaira
saya dah jengah apa cerita kat taryusis
saya suka sajak² kat arianur
saya tak tulis kat irionel
tapi ni saya tulis kat erikas...

Welkam tu GJ....akak suka kaler² kat MYTH OF HAZE terutama kaler kat arianur tu...salam perkenalan dari akak.

9  Date: 2002-10-23 02:22:16
pikor ( no email / http://www.peaqour.cjb.net) wrote:

got your link from bluehikari..

welcome to Geng Jurnal world.. awak pon LIBRA.. sama kita.. selamat hari jadi

8  Date: 2002-10-23 02:06:29
kaezrin ( no email / no homepage) wrote:

happy birthday to u and welcome abroad!

7  Date: 2002-10-23 02:05:09
nettbiru ( no email / no homepage) wrote:

selamat menjadi geng jurnal yang rasmi...:)... juga selamat hari lahir...

6  Date: 2002-10-23 01:51:57
penyubiru ( no email / http://penyubiru.cjb.net) wrote:

salam perkenalan dihulurkan..
selamat hari lahir disusulkan..
semoga terus berkarya hendaknya
kesibukan bukan alasan
syabass..
* aku suka gaya bahasa yg digunakan.. seronok membacanya di dalam hati..

5  Date: 2002-10-23 01:40:05
zaza ( no email / http://ladyfloppy.diaryland.com) wrote:

welcome to the club.! ;)
happy belated bday...

4  Date: 2002-10-22 17:27:50
mie ( no email / no homepage) wrote:

Selamat Hari Lahir

selamat hari lahir dan selamat menulis...

3  Date: 2002-10-22 16:01:09
Nureffa ( no email / no homepage) wrote:

OPS..
SELAMAT HARI LAHIR AKAK...SEMOGA KEHIDUPAN MENJADI SEMAKIN INDAH...:)

2  Date: 2002-10-22 09:57:53
rudy bluehikari ( no email / http://bluehikari.com) wrote:

Assalamualaikum

Saya bukan penulis sajak yg indah2. Cuma, ucapan syukur kerana orang yang saya nanti-nanti akan menulis akhirnya membuka juga lembaran weblognya.

Tahniah Elaira! Juga tidak lupa ucapan selamat hari lahir yang ke DOT DOT DOT. Hadiah yang terbaik untuk diri sendiri nampaknya.

Selamat menulis! BLUEHIKARI mengalu-alukan kedatangan MYTH OF HAZE ke kelompok geng jurnal.

1  Date: 2002-10-22 09:33:36
fajar ( no email / http://fajaronline.com) wrote:

salam hormat kupersembahkan,
menitip bicara seelok mungkin,
dalam ruangan yang cukup indah,
bak di taman impian layaknya,
berwarna indah penuh pesona,
bersuara merdu menggegar sukma.

[+]

Tahniah diucapkan buat puteri elaira eliza kerana berjaya menghasilkan sebuah 'taman istana' yang nanti-nantikan. Bermula di sini, moga ia akan terus indah dan berseri dengan kunjungan dari tetamu luar. Terima kasih kerana memberi penghormatan buat saya mencemar duli. cewah!

Pertama kali menerawang ke 'myth of haze', ianya sudah ada pesona yang tersendiri. Tahniah dan selamat hari lahir. Sebuah hadiah yang cukup istimewa kepada empunya diri dan rakan-rakan lain khususnya. Semoga ia akan menjadi titik untuk menjalin ikatan yang indah atas nama persahabatan. :)